Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.963.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

GTX 570 stock je al pari sa HD 6950 na 900MHZ, tako da nije puno jača, prelaskom nećeš dobiti skoro pa ništa osim Physxa.

iclock2much

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Cijeni je oko 350KM, odnosno 1400kn, pa sada ne znam kolika bi bila realna nadoplata?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Oko 200kn , mozda cak i manje posto tvoja ima odlican WindForce 3X hladnjak !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne isplati se upgrade raditi za nekih 10%, jednostavno ne.

Radije ganjaj nesto jace ako vec hoces neki upgrade, ovako je skoro neprimjetno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
To i ptice na granama znaju, nego me ovako interesira, necu kupiti nesto ak neznam dal bi pasalo na npr gtx570.
12 godina

Lp, ja imam pitanje u vezi grafe i monitora, nemojte se ljutit al nisam nigdje mogao nac aktualnu temu....pa ako je tko voljan odg. na moje pitanje hvala!!

Znaci...ja imam tv samsung le22c350 22". Spojio sam ga na komp tocnije na gtx 660 ti pe/oc preko HDMI kabela.
Moje je pitanje --

1. Max.rezolucija mu je 1360x768 a kad igram neku igru mogu odabrat 1920x1080...!! zašto i kako?! Kad na desktopu odaberem 1920x1080 slika je sva deformirana, i pola
ikona fali... Pa tako na desktopu imam rezoluciju 1360x 768 ,a dok igram neku(bilo koju) igru npr. crysis 3 stavim rezu 1920x1080... nije mi jesno sto je to i kako je to? Dal je to
do grafe, do monitora ili pak do windowsa?!

2. dal je taj samsung le22c350 od 22" monitor HD il FULLHD?! Nigdje nisam mogao nac odgovor. Jer po takvom.. 1360x768 na desktopu je HD a 1920x1080 u igrama FULLHD?!

Jos jedom, nemojte se ljutit sto sam postavio to pitanje u temi za "Graficke kartice"

Hvala!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 20:57 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

GTX 570 stock je al pari sa HD 6950 na 900MHZ, tako da nije puno jača, prelaskom nećeš dobiti skoro pa ništa osim Physxa.

Ne mijenjam onda..

14 godina

Ako ne moraš nadoplatiti mijenjaj(ako je nereferentna GTX 570), u suprotnom ostavi HD 6950 jer GTX 570 ima sitnu prednost nad stock HD 6950.

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Poštovani, imam PC:
PC:

MONITOR: DELL u2412M

MATIČNA PLOČA:Gigabyte MA770TA-UD3, AMD

PROCESOR:Procesor AMD Phenom II X4 955

RAM:DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1333MHz, CL9

GRAFIČKA:Sapphire HD 5770 Vapor-X, 1GB GDDR5 128bit

HDD:HDD WD 500GB

NAPAJANJE:CORSAIR 550W, VX Series

KUĆIŠTE:Coolermaster CM 690

home premium SP1

Vidim da mi se komp ne može baš nosit sa novim monitorom, pogotovo kod video igrica.
Zanima me mogu li za početak kupiti neku novu grafičku od cca 2 000 kn, ili bi se trebao strpit i kupit kompletno novu konfu?

Ako kupujem za sad 1. grafičku koju preporučate da špaše sa ovom konfiguracijom i da ce bit dobra i za novi komp,
i koja bi to bila nova konfa, tj. što je trenutno popularno od "mainstram-high end" konfiguracija?

muchas gracias
EUW: The Itchy gun
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cut-paste-waste kaže...
Poštovani, imam PC:
PC:

MONITOR: DELL u2412M

MATIČNA PLOČA:Gigabyte MA770TA-UD3, AMD

PROCESOR:Procesor AMD Phenom II X4 955

RAM:DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1333MHz, CL9

GRAFIČKA:Sapphire HD 5770 Vapor-X, 1GB GDDR5 128bit

HDD:HDD WD 500GB

NAPAJANJE:CORSAIR 550W, VX Series

KUĆIŠTE:Coolermaster CM 690

home premium SP1

Vidim da mi se komp ne može baš nosit sa novim monitorom, pogotovo kod video igrica.
Zanima me mogu li za početak kupiti neku novu grafičku od cca 2 000 kn, ili bi se trebao strpit i kupit kompletno novu konfu?

Ako kupujem za sad 1. grafičku koju preporučate da špaše sa ovom konfiguracijom i da ce bit dobra i za novi komp,
i koja bi to bila nova konfa, tj. što je trenutno popularno od "mainstram-high end" konfiguracija?

muchas gracias

Od grafičkih kartica, AMD Radeon HD 7850 2GB ti je taman, eventualno HD 7870 koju bi ti 955BE već osjetno bottleneckao ali idući procesor ne bi.

Twitter: @191x7
16 godina
neaktivan

Ovo si pikni i sve će biti superiška...

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12730

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Znači ne moram upgradeat komp samo kupim 7870 i miran sam za iduću god. - 2?

ps. piknut cu i jedan ssd
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
The Man kaže...

Ovo si pikni i sve će biti superiška...

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12730

191x7 Likes this.

cut-paste-waste kaže...

Tako je. Ne bi škodilo da dodaš i još malo RAM. Čisto da imaš 8GB, u današnje vrijeme igre koriste i do cijela 4GB.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 21:58 (191x7).
15 godina
neaktivan
A hoće li mi moć to prcesor i matična podnjeti?
16 godina
neaktivan
cut-paste-waste kaže...

Ta grafa će sigurno izvući maksimum iz tvog kompa (i lako ćeš je kasnije prodati pošto je 3 godine pod garancijom), a na linku dole imaš solidan SSD po brutalnoj cijeni, pa ako ikako možeš, ulovi ga dok se ne rasproda.

http://www.edigital.hr/SSD/Kingston_120GB_SSDNow_V300_SATA_3_2.5-p31332.html?bid=&partner=10001

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 22:10 (The Man).
13 godina
neaktivan

mogu lina ovaj proc staviti neku grafulju serije 6xxx za moju grafu do 500 kn ne morabiti nova.

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I ova sad sta imas ti je maximum za tvoj procesor

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Imam MSI gtx 660 ti pe OC i zelim jos OC. Al stalno mi se driveri crashaju... Sve vrijendsoti koje sam nasao na netu ne valjaju odnosno driveri se crashaju. Ima vec 2 dana sto pokusavam OC kako spada...medutim kad god se ponadam "evo nasao sam pravi overlcock" crasha se... poludjet cu..

Ako tko ima moju grafu, stvarno biih mu bio zahvalan da mi veli kolko i je OC... do kolko moze ic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

dečkovi poz. ogledavam ovu dole karticu i nešto bi si toga tipa kupio ali mi nekako ovaj podatak  od 2gb video memeorije i sabirnica od 128 bita nejdu baš pod ruku

znam da je i bitna brzina memorije i na koji način radi ali imte li kakav pametan savjet mi za dat i preporučiti za moju konf..

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-geforce-gtx-650-ti-oc-2gb-ddr5-dual-dvi-hdmi-d-sub-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.803.934

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
roki kaže...

dečkovi poz. ogledavam ovu dole karticu i nešto bi si toga tipa kupio ali mi nekako ovaj podatak  od 2gb video memeorije i sabirnica od 128 bita nejdu baš pod ruku

znam da je i bitna brzina memorije i na koji način radi ali imte li kakav pametan savjet mi za dat i preporučiti za moju konf..

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-geforce-gtx-650-ti-oc-2gb-ddr5-dual-dvi-hdmi-d-sub-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.803.934

Za manje para uzmi na akciji Gigabyte HD7850 OC 2GB WindForce 2X , puno bolji izbor od GTX650 Ti !

Music As A Weapon !!
15 godina

upravu si, mislim da je to sad best buy pogotovo za moju konfu.....

dnl
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Haf932 kaže...
roki kaže...

Za manje para uzmi na akciji Gigabyte HD7850 OC 2GB WindForce 2X , puno bolji izbor od GTX650 Ti !

tu istu gigabayticu kupio u portio informatici za 1439kn prije tjedan dana zaboravi links!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 0:44 (unky).
15 godina

A mozda covjek zeli kupiti osobno u Linksu i neda mu se zezat s dostavom ( i za slucaj da mora reklamirati , onda placat postarinu i zezat se s dostavom ) ??

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

servis za portio informatiku je u linksu sto znaci samo odes i predas!!:)

13 godina

U Linksu je servis samo ako je Links i uvoznik. Ostalo se rješava u ovlaštenim servisima. Ali da, ne mora se ništa slat Portiu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Montezano kaže...

U Linksu je servis samo ako je Links i uvoznik. Ostalo se rješava u ovlaštenim servisima. Ali da, ne mora se ništa slat Portiu

links je uvoznik za navedenu karticu!!:)

15 godina

u linksu u zagrebu imaju samo jednu giga 7850 na akciji i ta je rezervirana fuck

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

dal sam loše prošao sto sam ovo kupio? dostava ukljucena u cijenu. U Ponedjeljak treba stići ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 14:00 (juice21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
juice21 kaže...

dal sam loše prošao sto sam ovo kupio? dostava ukljucena u cijenu. U Ponedjeljak treba stići ...

U principu ne - ali realno postoje igre koje su DX11 iskljucivo a ova kartica nepodrzava DX 11

16 godina
roki kaže...

u linksu u zagrebu imaju samo jednu giga 7850 na akciji i ta je rezervirana fuck

evo jos ih imaju

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=8883105

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice