Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.896.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Kill Frenzy kaže...

Kartica je stigla.Naručio preključe iz portisa i stigla danas ujutro.

Na prvi pogled...vau.Kvaliteta izrade vrhunska.Zaista kvalitetno izgleda(radi se o xfx 7950 oc black edition).

Nakon stavljanja,instalacije 12.8 drivera pokrećem wot,maximum detalji sve max max frejmova 15{#}.

Pokrećem bf3 frejmovi ok ali manje nego ono što vidim po netu i sa ponekim dropovima.

hm...procesor je klokan na 3.4.Odem u bios klokam ga još malo na 3.6 i sve poleti.{#}

E sad.u wot-u mi je kartica na max 60% a imam minimum 40 fpsa.Nije do kartice nije do procesora jer se mnogi po forumu wota žale na malo zauzeće gpu-a poslje zadnjem peča ali je fascinantno to da graf sa samo 60% max igru drži na minimum 40 fpsa.

Upalim ponovo bf3 graficka na 99-100% ali i procesor blizu i sve radi ok.trenutno je procesor na 3.6 i zadovoljan sam ali mi se sve čini da u doglednoj budućnosti uzimam i5 i ploču(bez brige otvorim temu jer nikad nisam imao intela{#})

Ono što me još oduševilo a to je temperatura i tišina.Dakle ventovi se ne čuju a temp su odlične.Naravno za to je zaslužan i haf932.

Kazes da je overclockom sa 3.4 na 3.6GHz sve poletilo?! Nije to skoro nikakav pomak. Jesi li ga probavao OC-ati na nekih 3.9-4.0GHz? Dobro bi bilo s obzirom da imas HD7950.

15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

pa i meni je čudno ali efekt je očit.nisam probao.to je prva verzija 955. c2 i neda se baš klokat.

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebam pomoć, koji mi je trenutno best buy grafičke kartice, do recimo 1 000kn iz ove trgovine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FrEaK94 kaže...

Trebam pomoć, koji mi je trenutno best buy grafičke kartice, do recimo 1 000kn iz ove trgovine.

Bilo koji AMD Radeon HD 7770.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
FrEaK94 kaže...

Dosta je skupa ta trgovina , do 1000kn nemaju HD7770 ! Protegni se onda do Gigabyte HD7770 OC !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
FrEaK94 kaže...

Dosta je skupa ta trgovina , do 1000kn nemaju HD7770 ! Protegni se onda do Gigabyte HD7770 OC !

Jel jako velika razlika između ove i OC verzije? I dali bi mi ovaj procesor bottleneckao možda tu karticu, trenutno je clockan na 3.5ghz, ne znam dali to puno znači.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 0:44 (FrEaK94).
15 godina

Razlika je malo u frekvenciji jezgre i hladnjaku !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kill Frenzy kaže...

Na prvi pogled...vau.Kvaliteta izrade vrhunska.Zaista kvalitetno izgleda(radi se o xfx 7950 oc black edition).

Nakon stavljanja,instalacije 12.8 drivera pokrećem wot,maximum detalji sve max max frejmova 15{#}.

Pokrećem bf3 frejmovi ok ali manje nego ono što vidim po netu i sa ponekim dropovima.

hm...procesor je klokan na 3.4.Odem u bios klokam ga još malo na 3.6 i sve poleti.{#}

E sad.u wot-u mi je kartica na max 60% a imam minimum 40 fpsa.Nije do kartice nije do procesora jer se mnogi po forumu wota žale na malo zauzeće gpu-a poslje zadnjem peča ali je fascinantno to da graf sa samo 60% max igru drži na minimum 40 fpsa.

Upalim ponovo bf3 graficka na 99-100% ali i procesor blizu i sve radi ok.trenutno je procesor na 3.6 i zadovoljan sam ali mi se sve čini da u doglednoj budućnosti uzimam i5 i ploču(bez brige otvorim temu jer nikad nisam imao intela{#})

Ono što me još oduševilo a to je temperatura i tišina.Dakle ventovi se ne čuju a temp su odlične.Naravno za to je zaslužan i haf932.

Pa vidiš da ta wot ( pojma nemam koja je to uopće igra :) koristi samo jednu jezgru pa je takav GPU usage. Svugdje gdje sam čitao je pohvaljen taj XFX cooler, ima ga i HD 7870 i HD 7850. Svi pišu da hladi dobro i da je tih. Očito je XFX slođžio dobar cooler {#}. Igrat ćeš se ti sad fino sa Phenomom na 3.6Ghz, ali i5 Ivy bi ti sjeo kao budali šamar {#}.

15 godina
itomic009 kaže...

Pa vidiš da ta wot ( pojma nemam koja je to uopće igra :) koristi samo jednu jezgru pa je takav GPU usage. Svugdje gdje sam čitao je pohvaljen taj XFX cooler, ima ga i HD 7870 i HD 7850. Svi pišu da hladi dobro i da je tih. Očito je XFX slođžio dobar cooler {#}. Igrat ćeš se ti sad fino sa Phenomom na 3.6Ghz, ali i5 Ivy bi ti sjeo kao budali šamar {#}.

sigurno da bi dobro sjeo samo je pianje koliko je to još uvijek isplativo s obzirom na ovj procesor.Evo baš igram bf3 i gpu je na 100% cijelo vrijeme a cpu na 90%.dakle grafa je iskorištena 100% i u svari netreba jači procesor.vjerojatno bi fps bio stabilniji ali s obzirom da mi treba nova ploča i sve mislim da je zasad još ne isplativo

14 godina

Pa naravno da nije isplativo.

13 godina
neaktivan

Ima li ko iskustva sa OC Hd 7870 2Gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kill Frenzy kaže...

Tipican bottleneck, prejaka je to kartica za taj procesor, mozda bi ju drzao na 4ghz pristojnije.

To je kartica za intela ne za am proc, i5 bi bio super i u svim igrama bi bila zakucana na 99%, nebi morao ni ocati ni nista, i5 drzi sve kartice na trzistu na 99% bez oc-a.

★★★★★ Ako sam ti pomogao stisni HVALA!! ★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 14:59 (MARKOcVp).
14 godina
MARKOcVp kaže...

Tipican bottleneck, prejaka je to kartica za taj procesor, mozda bi ju drzao na 4ghz pristojnije.

To je kartica za intela ne za am proc, i5 bi bio super i u svim igrama bi bila zakucana na 99%, nebi morao ni ocati ni nista, i5 drzi sve kartice na trzistu na 99% bez oc-a.

Tipično baljezganje gluposti, zaista ovakve izjave ti nisu potrebne na ovome forumu.

13 godina
protjeran
MARKOcVp kaže...

Ja sam rekao a i dalje stojim iza toga,kakve ti gluposti valjas to ne valja nitko na ovom forumu,ako nemas sta pametno za rec bolje suti...{#}

TL
16 godina
Blazen22 kaže...

Ima li ko iskustva sa OC Hd 7870 2Gb

Šta te točno zanima pod tim "iskustvo" ?

13 godina
protjeran

A kako vi opisujete kada se procesor koristi 90+%, a graficka kartica 70%? To se zove bottleneck.

★★★★★ Ako sam ti pomogao stisni HVALA!! ★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa poanta je da ako imaš grafu da onda radi uvijek na 99%, tako da daje sav svoj potencijal. Ako jedna HD 7950 radi na 70%, to je kao da imaš u biti HD 7850 a ne 1000 kn skuplju HD 7950. A sad je drugi par opanaka zašto je grafa na 70%, to može biti više razloga.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa poanta je da ako imaš grafu da onda radi uvijek na 99%, tako da daje sav svoj potencijal. Ako jedna HD 7950 radi na 70%, to je kao da imaš u biti HD 7850 a ne 1000 kn skuplju HD 7950. A sad je drugi par opanaka zašto je grafa na 70%, to može biti više razloga.

Pa ako se radi o bf3 mp onda je vjerojatno bottleneck jer je ipak to jaka kartica, a on je rekao da se fps povecao s overclockom procesora.

===============================================================
14 godina
MARKOcVp kaže...

A kako vi opisujete kada se procesor koristi 90+%, a graficka kartica 70%? To se zove bottleneck.

Opet čačkaš mečku...{#}

Idi tamo u temu za bottleneck CPU i GPU i pročitaj PRVI post u temi i to toliko puta dok ne shvatiš a onda se vrati u ovu temu i možeš djeliti savjete. Ok?

15 godina
MARKOcVp kaže...

Pa ako se radi o bf3 mp onda je vjerojatno bottleneck jer je ipak to jaka kartica, a on je rekao da se fps povecao s overclockom procesora.

u krivu si.u igri poput bf3 koja koristi sve jezgre procesora graficka je na 100% a procesor na 90%.u igrama koje koriste samo jednu jezgru procesora je problem ali tu mi nebi pomogao ni i7 na 4+ ghz.moj fps u bf3 je isti kao i onima kji imaju i5,i7.

13 godina
protjeran
Kill Frenzy kaže...
MARKOcVp kaže...

u krivu si.u igri poput bf3 koja koristi sve jezgre procesora graficka je na 100% a procesor na 90%.u igrama koje koriste samo jednu jezgru procesora je problem ali tu mi nebi pomogao ni i7 na 4+ ghz.moj fps u bf3 je isti kao i onima kji imaju i5,i7.

Pa sto nisi rekao da ti je ussage 60%?

Sad vidim da nisi piso za bf3... sorry

===============================================================
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 18:57 (MARKOcVp).
13 godina
neaktivan

Treba mi preporuka za neku grafu do 500kn. Možda i za nešto polovnoga ako se može nači koliko toliko dobro za te novce. 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Zekonja11 kaže...

Treba mi preporuka za neku grafu do 500kn. Možda i za nešto polovnoga ako se može nači koliko toliko dobro za te novce. 

Ima kolega PROMATRAC prodaje hd 6770 za 500 kn sto je ok kupnja...Ako ti se bas neda cekat kupi nju,a ako ti se da cekat onda sacekaj i kupi neku tipa hd 7750 ili 7770 za 600 kn ako naleti...{#}

TL
13 godina
neaktivan

bik

Zanima me na koliko ide (koliko se može klokat radi se o sapphiru)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
Zekonja11 kaže...

Ima kolega PROMATRAC prodaje hd 6770 za 500 kn sto je ok kupnja...Ako ti se bas neda cekat kupi nju,a ako ti se da cekat onda sacekaj i kupi neku tipa hd 7750 ili 7770 za 600 kn ako naleti...{#}

Kolega PROMATRAČ želi isključivo primopredaju u ZG. Poštom ne želi slat. {#}

13 godina
protjeran
Zekonja11 kaže...
Tomo53nja kaže...
Zekonja11 kaže...

Kolega PROMATRAČ želi isključivo primopredaju u ZG. Poštom ne želi slat. {#}

Javi se u pm pa cu ti ja preuzet grafu kad budem u zgu a za ostali dogovor na pm...{#}

TL
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Zanima me koja bi bila bestbuy grafička za povremeno igranje FarCry, Crysis, GTA IV.

Treutno imam onboard HD2000 (znači shared RAM).

Imajte na umu da ne očekujem 100FPS-a, FarCry sam do i sada igrao na HD2000 i bilo je čist ok. :)

Uvjet je da je pasivna i da ima HDMI.

Ne mora biti ni nova, samo da ima neku garanciju.

Ostatak konfe ne bi trebao biti usko grlo:

Inter i5-2400

8GB RAM

Hvala! :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
NeckerCube kaže...

Pozdrav,

Zanima me koja bi bila bestbuy grafička za povremeno igranje FarCry, Crysis, GTA IV.

Imajte na umu da ne očekujem 100FPS-a, FarCry sam do i sada igrao na HD2000 i bilo je čist ok. :)

Inter i5-2400

8GB RAM

Nisi naveo do koliko novca?

13 godina
neaktivan
Major950 kaže...
NeckerCube kaže...

Pozdrav,

Inter i5-2400

8GB RAM

Nisi naveo do koliko novca?

Bio sam uvjeren da sam napisao. Lol. :D

Do cca 400 kn.

12 godina
neaktivan

Ovako kupujem novi pc i planiram uzeti Sapphire HD 7870 OC version, e sad me zanima jel ima neka Nvidia za te pare koja je bolja (moze bit i nes sitno skuplje (tipa 50kn..) ?
I jel mi se vise isplati ATI ii NVIDIA? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice