Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.618
|
čitano: 6.825.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Tomo53nja kaže...
MARKOcVp kaže...

kao sto rehok plati osam ga 300kn, ionako e7500 za igre nevrijedi vise, sve sto izade nemoze vrtit kako spada i nisam bio lud kupovat novu maticnu plocu radi phenoma, q6600 je clock per clock sa tim phenomom, znaci na 3.5ghz je u rangu phenoma takoreci, sto se moze dostici bez problema sa g0 steppingom i dobroj ploci(sto moja nije)

Pa nema veze sto si ga platio samo 300 kn,mogao si svog prodat za 300 kn i dodat tih 300 kn i imas phenoma II x4 965 BE jel tako???

Ma taj starkelja je losiji od phenoma i to je to,kraj price...Sto se tice athlona eto kolega iznad ti je rekao sve i dokazao ono sta sam ja rekao,a to najbolje znamo mi koji smo imali navedeni procesor,ti koji ga nisi imao mozes samo pricat puste price...Sry ali tako je,ako ne vjerujes tvoja stvar i zivis u zabludi onda...{#}

Pa dajte screenove netko, mislim tu pricat u parzno nista nevrijedi ali athlon x3 nemoze gurat 7770 iznad 60% u bf3 MP.

i taj starkelja na 3ghz je bolji od svih athlona x3 i x4, zalosno, ali je, to je amd

ko sto je 4 core i5 svugdje bolji od 8 core amd-a, ko sto je dual core i3 bolji od phenoma x4

I gore za alexa, kad se radi o bottlenecku postavke neutjecu na fps, nego je on skoro isti na low i na high jer te postavke ovise o kartici, a ako procesor daje 40fps, ti nemos imat vise da imas gtx 690 imo bi isti fps jer je to tako kako je. Bez obzira dali on hoce imat 60fps sto bez problema moze na medium, on to nece iamt jer mu procesor nedozvoljava, tako da umjesto dobije jos fps-a smanjivanjem postavki on ce dobiti samo manji gpu ussage, to se zove bottleneck.

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 14:22 (MARKOcVp).
13 godina
protjeran
MARKOcVp kaže...

Pa dajte screenove netko, mislim tu pricat u parzno nista nevrijedi ali athlon x3 nemoze gurat 7770 iznad 60% u bf3 MP.

i taj starkelja na 3ghz je bolji od svih athlona x3 i x4, zalosno, ali je, to je amd

Pricas gluposti,samo to ti mogu reci jer nemam sta drugo rec,a kolega ce ti dokazat pa ces vidit...Toliko do mene...

TL
13 godina
protjeran
Tomo53nja kaže...
MARKOcVp kaže...

Pricas gluposti,samo to ti mogu reci jer nemam sta drugo rec,a kolega ce ti dokazat pa ces vidit...Toliko do mene...

kolega iam phenoma x3, ne athloncica, ali svjedno nemoze gurnut karticu an vise od 70% na 64 serveru, conquest

LooooooL
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da to i je istina opet mi nije velik problem jer grafu ću zadržati pri nadogradnji/promjeni kompa. Idući proc mi sigurno neće bottleneckati.

A sad ću ti probati Conquest Large na najvećem serveru što nađem s puno igrača ali na 1360x768 jer mi je monitor koji inače rabim na poporavku.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nikacc kaže...

NE i NE !

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Da to i je istina opet mi nije velik problem jer grafu ću zadržati pri nadogradnji/promjeni kompa. Idući proc mi sigurno neće bottleneckati.

A sad ću ti probati Conquest Large na najvećem serveru što nađem s puno igrača ali na 1360x768 jer mi je monitor koji inače rabim na poporavku.

ma mozes in a 640x480, jer to neovisi o performansama, tj imat ces isti fps zbog procesora

ovaj gore sigurno jeie igro bf3 mp na 64 mapi kad je imo athlona x3 pa nezna o cemu prica, jesam li u pravu?

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 14:54 (MARKOcVp).
13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...
Nikacc kaže...

NE i NE !

pljunuta moja

pitaj ga za 600, 700 je previse malo, posto je nova 1000kn(bila u linksu i portiu)

to ti je je oc verzija, skoro kao golden sample sam os boljim hladnjakom

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 14:56 (MARKOcVp).
17 godina
MARKOcVp kaže...
191x7 kaže...

ma mozes in a 640x480, jer to neovisi o performansama, tj imat ces isti fps zbog procesora

ovaj gore sigurno jeie igro bf3 mp na 64 mapi kad je imo athlona x3 pa nezna o cemu prica, jesam li u pravu?

Evo ga, screenshoot zauzeća grafičke na low i na high detaljima.

low low

high high
Dakle u pravu je/si, sa 64 igrača na mapi procesor 100% grafa do 70%. No inače igram na mapama do 32 igrača, eventualno 48 i uvijek sam zauzeće pratio na tim "manjim" mapama.

Za 64 igrača mi nije samo procesor bottleneck, i memorija igra ulogu (4GB ddr2) i zvučna. Ovo sam testirao s integriranom zvučnom, vidjet ću ima li razlike s diskretnom (Xonar DG).

Evo da se bolje vidi:

Na low- http://zaslike.com/files/wppufxzjyrmtev6oka5c.jpg

Na high - http://zaslike.com/files/w9mplti9mwv27teiv5oa.jpg

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 15:12 (191x7).
13 godina
protjeran
191x7 kaže...
MARKOcVp kaže...
191x7 kaže...

Evo ga, screenshoot zauzeća grafičke na low i na high detaljima.

Dakle u pravu je/si, sa 64 igrača na mapi procesor 100% grafa do 70%. No inače igram na mapama do 32 igrača, eventualno 48 i uvijek sam zauzeće pratio na tim "manjim" mapama.

Za 64 igrača mi nije samo procesor bottleneck, i memorija igra ulogu (4GB ddr2) i zvučna. Ovo sam testirao s integriranom zvučnom, vidjet ću ima li razlike s diskretnom (Xonar DG).

eto vidis, i mene memoriaj pocne kocit na vise od 48 igraca, napuni se na 3.8-9gb i pocne zapinjat, tako da si mroam dodat jos 4gb i bice super, taman sad imam 1 keks unutra i ubacim jos jedan

kod mene je na 64 mapama ussage 95+% uvijek, ali igram na 48 zbog rama, jer bas se napuni i pocne trzat svakih 10sec trzaj neki

LooooooL
15 godina
insprilika kaže...

Pozdrav. Kupujem novu grafičku s limitom do oko 1500kn, pa vas molim za mali savjet. Konfiguracija mi je:

Uzmi Sapphire HD7850 2GB ! Napajanje ce drzat bez problema !

Music As A Weapon !!
16 godina

Ekipa ovako, imam phenoma x4 i graficku radeonku 5770, htio bih mijenjati grafulju, a nisam dugo pratio trendove, pa bih molio pomoć. Planiram za nekih godinu dana mijenjati i monitor za neki 3D, sve zavisi od ponude igara na tržištu, pa bih htio malo bolju grafu bocnuti, da sam miran jedno 2 godine. Cijena grafulje negdje do 3 soma kuna, ako bude i manja, necu se požaliti. Da da napomenem, treba mi za igranje, igranje i igranje! :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Onda ti obavezno treba i neki procesor koji bi to mogao pratiti!

17 godina

Na tog Phenoma II x4 glupo je baciti više od 2000 Kn za grafičku, no ako planiraš kroz koju godinu mijenjati procesor a zadržati grafičku onda komotno uzmi neku najbolju što možeš dobiti za novac koji imaš.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Pa dobro sta mi onda preporucate do 2000 kn?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bobosmrade kaže...

LINK, bolje od ovoga nemoj tražiti, odlična grafa za te novce!

16 godina
neaktivan
Bobosmrade kaže...

na taj proc. radeon 7870 ili gtx 660

16 godina

Hvala na savjetu, uzeo sam  Radeonku 7870!

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zahvaljujem. Učinjeno

17 godina

Ev ovako; došao mi monitor s popravka.

Battlefield 3 1680x1050 High postavke 32 igrača na serveru - grafička 99%.

Rekao bih da onih 60% na 1360x768 s 64 igrača nije do bottlenecka grafičke procesorom već da je zbog same slabosti procesora i opčenito ostatka kompa.

Činjenica je da mi u velikoj večini igara procesor bez problema fila grafičku na 99%, radilo se o single playeru ili multiplayeru.

Battlefield 3 je čini se iznimka, a sad kad budem pokretao Caspian s 64 igraća imam predosjećaj da će zauzeće grafičke biti veće (veća rezolucija).

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Pozdrav svima

Evo i ja mi molio vaš savjet..kupio bi novu grafičku do 600kn..

Neću igrati nikakve super zahtjevne igre,ovu koju imam moram vratiti jer nije moja,pa što najbolje mogu dobiti za te novce?

Igram na rezoluciji od 1680x1050

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Uzmi ati radeon HD 6670 low profile 1 GB gddr5.

15 godina
La Roca kaže...

Pozdrav svima

Evo i ja mi molio vaš savjet..kupio bi novu grafičku do 600kn..

Neću igrati nikakve super zahtjevne igre,ovu koju imam moram vratiti jer nije moja,pa što najbolje mogu dobiti za te novce?

Igram na rezoluciji od 1680x1050

Sapphire HD6670 1Gb , GDDR5 !

Music As A Weapon !!
15 godina

pozz

MOze preporuka radeonke  XFX7870, sapphire7870, gigabyte7870 ili neki drugi ,posto gledam da su tu cijenama(+- 100kn) i zanima me dali postoji stvarno velika razlika izmedju tih 1gb i 2gb(osim po cijeni) ... 

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Neku od MSI HD 7870 - 12 mjeseci duže jamstvo nije na odmet...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Šta se bezveze sekiraš. Ako si netko hoće uzet grafu s 50% kraćim jamstvom neka uzime slobodno. Više će MSI grafulja ostat za one koji vole igrat na sigurno.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
17 godina
The Man kaže...
Šta se bezveze sekiraš. Ako si netko hoće uzet grafu s 50% kraćim jamstvom neka uzime slobodno. Više će MSI grafulja ostat za one koji vole igrat na sigurno.

Ja to gledam drugačije - što više ljudi sada uzme MSI grafu to će više polovnih dobih grafa s garom biti za kupiti za koju godinu.

16 godina
neaktivan
psihoroba kaže...

pozz

MOze preporuka radeonke  XFX7870, sapphire7870, gigabyte7870 ili neki drugi ,posto gledam da su tu cijenama(+- 100kn) i zanima me dali postoji stvarno velika razlika izmedju tih 1gb i 2gb(osim po cijeni) ... 

hvala

Ja sam nedavno kupio Sapphire 7870 2gb GHz editio i mogu ti je preporućiti, vrlo tiha i hladna kartica, gotovo nećujna i ne prelazi 60c temperaturu u zatvorenom kučištu s očajnim cable managementom (6870 mi je išla i do 77c) , meni osobno je tišina vrlo bitna (ne volim kad grafa radi kao usisavač), mislim da su performanse tih kartica vrlo slične ako su na istom clocku.

17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice