Sumnjiva ponuda, samo 12mj garancije..
Ako je ikako moguce , ici na osobnu primopredaju i isprobavanje grafe !
Sumnjiva ponuda, samo 12mj garancije..
Ako je ikako moguce , ici na osobnu primopredaju i isprobavanje grafe !
nemam jos nista,radim novi komp,mislio sam neki athlon x4 ili c2d e8400 i napajanje kako koje.
e8400 nemoj uzimat, uzmi si athlona x4 ili najbolje phenom 965 be, nemoj uzimat triple core procesore
napajanej lc gp3 460w, grafu uzmes hd 6770 ili 7750, gtx560, 550ti, 560ti, 6850, 7770, gtx 460.... sta ja znam sve ovisi o budgetu i dal preferiras nvidiu ili amd
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GRAFIČKA KARTICA je uređaj u računalu kojemu je svrha obrada i prikaz podataka tj. slike na monitoru.
Jeli ovo best buy za tu cijenu?
Grafička kartica Palit GTX650 1GB
Cijena 880 kn. Ok?
My bad krivo sam gledao,i nisam vidio da se radi o gtx650...Sve stima,u pravu je kolega haf...
Evo poslao sam malil za tu grafu,nemoze primopredaja jer sam ja u Đakovu a grafa u Zagrebu.
pa uzeo bi ja i7 da imam toliko para,imam taman za x3 nikaki x4 nemoze.Ako nađeš neki x4 ili bolji za oko 400kn javi se.
pa uzeo bi ja i7 da imam toliko para,imam taman za x3 nikaki x4 nemoze.Ako nađeš neki x4 ili bolji za oko 400kn javi se.
x3 ce biti bottleneck, tako da tu odma bacas 200-300kn sto si grafu bolju uzeo jer ces ju koristit 70%
Jel bolje imat bottleneck ili imat slabiju graficku pa da nema bottlenecka btw. na tom cu igrat samo bf3.I ako bude bio veliki bottleneck lijepo prodam tu grafu i kupim slabiju i jos zaradim dio za jaci cpu.
Jel bolje imat bottleneck ili imat slabiju graficku pa da nema bottlenecka btw. na tom cu igrat samo bf3.I ako bude bio veliki bottleneck lijepo prodam tu grafu i kupim slabiju i jos zaradim dio za jaci cpu.
isto ti je, potpuno isto, ako iams jacu karticu od procesora imat ces performanse rpocesora, uvijek iste najcesce neovisno o detaljima, znaci isto na low ko na high
ja sam imao bottleneck E7500 na 3.6ghz je debelo bottleneckao 550ti
pa sad ti vidi bolje pricekaj i kupi posten cpu i gpu a ne polovnicno
Ako otkljuca taj procesor u x4 i clockne ga nece bit bottlonecka sigurno zato nemoj pricat neistine,ja sam imao athlon x3 koji se nije otkljucavao nit sam ga clockao pa je usage za 5770 isao pred sam vrh...BTW taj E7500 je malo losiji od athlona x3 450,a ako se otkljuca moze pojest tog E7500 i ispljune ga van...
Ako otkljuca taj procesor u x4 i clockne ga nece bit bottlonecka sigurno zato nemoj pricat neistine,ja sam imao athlon x3 koji se nije otkljucavao nit sam ga clockao pa je usage za 5770 isao pred sam vrh...BTW taj E7500 je malo losiji od athlona x3 450,a ako se otkljuca moze pojest tog E7500 i ispljune ga van...
AKO se otkljuca i CLOCKNE
za to mu treba blja ploca i treba imat srece
a da uzme x4 640 nebi imo problema nisacime, ili jos bolje 965be, ili i3 sandy bridge nesto nek nade, samo da nije x3 jer mislim kad vec uzima treba uzet quada( izuzev i3 koji presisa x3 i x4, tu ne negdi sa phenomom)
AKO se otkljuca i CLOCKNE
za to mu treba blja ploca i treba imat srece
a da uzme x4 640 nebi imo problema nisacime, ili jos bolje 965be, ili i3 sandy bridge nesto nek nade, samo da nije x3 jer mislim kad vec uzima treba uzet quada( izuzev i3 koji presisa x3 i x4, tu ne negdi sa phenomom)
Ima velike sanse da ga otkljuca jer koliko sam ja cuo taj procesor su skoro svi otkljucali pa neznam zasto nebi ni on...Sto se tice clockanja to moze i na ovoj slabijoj ploci,doduse ne previse ali malo moze zasto ne,a sto se tice ostaloga covjek nema love sad trazi komponente i to je to,nema tu filozofije,da ima love sigurno bi vec uzeo x4 965 BE...
shvacam to, ali ja ne govorim o novom procesoru, nego polovnom, po meni je proc jedina konponenata koji bih uzeo polovnu, jer je najdugovjecnija
sta se kao athlon x4 nemoze nac jeftino polovan
nemoj njega nagovarat da uzme x3 jer ga ti imas, bolje da si kupi polovnog quada nego novi x3, mislim ono, taj proc nije dosta za karticu ranga 7770, koristio bi ju 50% u bf3 MP
dali si igrao bf3 mp sa svojom konfom, vjerujem da nisi pa neznas o cemu pricas
shvacam to, ali ja ne govorim o novom procesoru, nego polovnom, po meni je proc jedina konponenata koji bih uzeo polovnu, jer je najdugovjecnija
nemoj njega nagovarat da uzme x3 jer ga ti imas, bolje da si kupi polovnog quada nego novi x3, mislim ono
Gle ti tupis neke svoje stvari a neznas zasto ih tupis prema tome bolje ih nemoj tupit...Sam sam imao athlona x3 i znam sto moze bez clocka i ostaloga ko zna sta moze sa clockom i otkljucavanjem tako da bolje sutimo i ja i ti...A moze nac polovnog phenoma ali ce opet morat dat 600 kn za njega,pa makar to bio i q6600 ili neki drugi...ja ga na nista ne nagovaram jer ja ovaj procesor koji vidis pod moj pc vise nemam a sto se tice uzimanja polovnog naravno da nije bolje,novo je novo,otkljucat ce se skoro sigurno i ako slucajno rikne,iako je to rijedak slucaj ali ih ima ima garu i ostalo,zna da ga nitko nije silovao,zna da se nije rpegrijavao i ostalo a to sa polovnim ne mozes znat tako da se uopce ne isplati,ali kao sama kupnja i ja bi radije isao na polovnog phenoma kako god...
nemoj njega nagovarat da uzme x3 jer ga ti imas, bolje da si kupi polovnog quada nego novi x3, mislim ono
Gle ti tupis neke svoje stvari a neznas zasto ih tupis prema tome bolje ih nemoj tupit...Sam sam imao athlona x3 i znam sto moze bez clocka i ostaloga ko zna sta moze sa clockom i otkljucavanjem tako da bolje sutimo i ja i ti...A moze nac polovnog phenoma ali ce opet morat dat 600 kn za njega,pa makar to bio i q6600 ili neki drugi...ja ga na nista ne nagovaram jer ja ovaj procesor koji vidis pod moj pc vise nemam a sto se tice uzimanja polovnog naravno da nije bolje,novo je novo,otkljucat ce se skoro sigurno i ako slucajno rikne,iako je to rijedak slucaj ali ih ima ima garu i ostalo,zna da ga nitko nije silovao,zna da se nije rpegrijavao i ostalo a to sa polovnim ne mozes znat tako da se uopce ne isplati,ali kao sama kupnja i ja bi radije isao na polovnog phenoma kako god...
q6600 se prodaju po 600kn najcesce na njuskalu, ja sam imu super srecu pa sam promjenio svoj e7500 + 300kn nadoplata za q6600 jo i g0 stepping sto znaci da nije star vise od 2 godine, covjeku u uredu nije trebo quad i eto htio unovcit i super razmijenili i svi sretni i zadovoljni
sad sam ga uspio ocnit na 3ghz na svojoj malo losijoj ploci i super, ma high detaljima u bf3 zakucava karticu na 99% i fps nikad nepada ispod 42-3, prije mi je min bio 36(prije clocka), avg fino 50 i odlicno je
vjerojatno s tim procem nisi igrao bf3 mp, pa neznas da bf3 mp zdere cpu, i bez quada nema ugodnog igranja, a to kolegu najvise zanima, bf3 mp
q6600 se prodaju po 600kn najcesce na njuskalu, ja sam imu super srecu pa sam promjenio svoj e7500 + 300kn nadoplata za q6600 jo i g0 stepping sto znaci da nije star vise od 2 godine, covjeku u uredu nije trebo quad i eto htio unovcit i super razmijenili i svi sretni i zadovoljni
sad sam ga uspio ocnit na 3ghz na svojoj malo losijoj ploci i super, ma high detaljima u bf3 zakucava karticu na 99% i fps nikad nepada ispod 42-3, prije mi je min bio 36(prije clocka), avg fino 50 i odlicno je
vjerojatno s tim procem nisi igrao bf3 mp, pa neznas da bf3 mp zdere cpu, i bez quada nema ugodnog igranja, a to kolegu najvise zanima, bf3 mp
To sto si ti uzeo isto nije lose ali si ti mogao puno bolje proc za 600 kn pa uzeti phenoma II 965 BE i clockas i to je to...Sto se tice BF 3 nisam igrao da ali ako on athlona otkljuca isto moze igrat normalno zasto nebi mogo igrat...A sta ja necu moc igrat BF 3 mp sa phenom II x6 1090 T i gtx 460 1 GB oc??
Athlon II x3 da ne može filati HD 7770 u MP-u BF3 preko 50% ili koliko ste već spominjali?
Braćo moja ja imam Phenom II x3 i HD 7770. Procesor nije clockan. Znate kako mi ide iskoristivost grafičke?
99% vremena je 98-99%. Ostalo vrijeme bude ili 85-95%.
I to su oni trenutci kada poginem u igri pa čekam na revive ili respawn. I tada je FPS ogroman.
Pričam o igranju na 1680x1050 s custom detaljima (naveo sam ih u temi o optimizaciji BF3).
Mislite da je Athlon II x3 toliko slabiji od PII 550BE otključanog u X3?
I još ako se taj isti Athlon clocka ili kamo sreće otključa u x4...
To sto si ti uzeo isto nije lose ali si ti mogao puno bolje proc za 600 kn pa uzeti phenoma II 965 BE i clockas i to je to...Sto se tice BF 3 nisam igrao da ali ako on athlona otkljuca isto moze igrat normalno zasto nebi mogo igrat...A sta ja necu moc igrat BF 3 mp sa phenom II x6 1090 T i gtx 460 1 GB oc??
kao sto rehok plati osam ga 300kn, ionako e7500 za igre nevrijedi vise, sve sto izade nemoze vrtit kako spada i nisam bio lud kupovat novu maticnu plocu radi phenoma, q6600 je clock per clock sa tim phenomom, znaci na 3.5ghz je u rangu phenoma takoreci, sto se moze dostici bez problema sa g0 steppingom i dobroj ploci(sto moja nije)
Athlon II x3 da ne može filati HD 7770 u MP-u BF3 preko 50% ili koliko ste već spominjali?
Braćo moja ja imam Phenom II x3 i HD 7770. Procesor nije clockan. Znate kako mi ide iskoristivost grafičke?
99% vremena je 98-99%. Ostalo vrijeme bude ili 85-95%.
I to su oni trenutci kada poginem u igri pa čekam na revive ili respawn. I tada je FPS ogroman.
Pričam o igranju na 1680x1050 s custom detaljima (naveo sam ih u temi o optimizaciji BF3).
Mislite da je Athlon II x3 toliko slabiji od PII 550BE otključanog u X3?
I još ako se taj isti Athlon clocka ili kamo sreće otključa u x4...
aj daj koji SS, ako nije problem, nevjerujem da ju filla na 99%(po procjeni bih rekao 70% posto je phenom)
odi na 64 server conquest ili conquest large
Ljudi, na šta bi mi se isplatilo prebacit kad bi prodao svoju HD5850? Tj na čemu bi osjetio pomak, onako, da je isplativo... Mislim, ruku na srce, sve je, što se tiče potrošnje/teselacije/ROP's itd itd al zanima me s kojom grafom bi bio miran bar 2 god sve na max na full hd da osjetim pomak sa ove :)
Znači što se tiče love nemojte pitati dokud bi išao, nego pitam što je isplativo za prelazak sa ove kartice, da npr ovu prodam za 800 kn na njuškalu... :)
Hvala lijepa
Po meni bi osjetio pomak kad bi presao na HD7950 !
Jos imam HD5870 i nemam najmeru prelazit na nista jace kad i ona tjera vecinu igara na visokim video postavkama !
Po meni bi osjetio pomak kad bi presao na HD7950 !
Jos imam HD5870 i nemam najmeru prelazit na nista jace kad i ona tjera vecinu igara na visokim video postavkama !
Znači nebi osjetio pomak sa npr 7850 2 GB OC verzijama il 7870? :o
Pa onda je to neisplativo O.o
Osjetio bi neki pomak , ali opet po meni neisplativo kad je HD5850 jos uvijek vrlodobra grafa !
Ljudi, na šta bi mi se isplatilo prebacit kad bi prodao svoju HD5850? Tj na čemu bi osjetio pomak, onako, da je isplativo... Mislim, ruku na srce, sve je, što se tiče potrošnje/teselacije/ROP's itd itd al zanima me s kojom grafom bi bio miran bar 2 god sve na max na full hd da osjetim pomak sa ove :)
Znači što se tiče love nemojte pitati dokud bi išao, nego pitam što je isplativo za prelazak sa ove kartice, da npr ovu prodam za 800 kn na njuškalu... :)
Hvala lijepa
7970 ili gtx670 za tebe, ispod toga nebi bila ono razlika neka, ovo je razlika, sve ces maxat bez problema na 60 fps pri 1080p rezi
kao sto rehok plati osam ga 300kn, ionako e7500 za igre nevrijedi vise, sve sto izade nemoze vrtit kako spada i nisam bio lud kupovat novu maticnu plocu radi phenoma, q6600 je clock per clock sa tim phenomom, znaci na 3.5ghz je u rangu phenoma takoreci, sto se moze dostici bez problema sa g0 steppingom i dobroj ploci(sto moja nije)
Pa nema veze sto si ga platio samo 300 kn,mogao si svog prodat za 300 kn i dodat tih 300 kn i imas phenoma II x4 965 BE jel tako???
Ma taj starkelja je losiji od phenoma i to je to,kraj price...Sto se tice athlona eto kolega iznad ti je rekao sve i dokazao ono sta sam ja rekao,a to najbolje znamo mi koji smo imali navedeni procesor,ti koji ga nisi imao mozes samo pricat puste price...Sry ali tako je,ako ne vjerujes tvoja stvar i zivis u zabludi onda...
...
aj daj koji SS, ako nije problem, nevjerujem da ju filla na 99%(po procjeni bih rekao 70% posto je phenom)
odi na 64 server conquest ili conquest large
Ovako, monitor mi je neispravan i trenutno sam na monitoru rezolucije 1360x768.
Nisam igrao Battlefield na ovome šrotu od monitora (LG Flatron W1946 18.5" 1366x768) i ne znam kako mi se sa njime računalo ponaša.
Je li problem čekanje popravka monitora kroz par dana (ili kupnje novog ako budem morao, ali u tom slučaju nemam novaca još barem koji mjesec)?
Mogu ti provrtiti na 1360x768 to što tražiš; koje detalje hoćeš da stavim?
I da, BF3 igram uglavnom na serverima s do 32 ili 48 igrača. 64 mi je previše na večini mapa.
Koju mapu hoćeš da igram?
Hvala lijepa
Vec sa HD7850/7870 stock bi osjetio razliku, i to osjetnu u svim force tess naslovima radi mnogo naprednije teselacijske sposobnosti nove i HD6XXX serije naspram HD5XXX, u ostalim naslovima nebi bila toliko velika razlika.
Uzmi u obzir da se HD7850 clocka na razinu GTX580 i onda je osjetno jaca od HD5850 u svemu, HD7870 ide jos i vise.
Za iduce dvije godine ne idi na nista losije od HD7950, kupis neki bolestan model sa nereferentim PCB-om i coolerom tipa WF3X 7950 OC, potegnes ju na 1.2V i 1200MHZ na zraku i imas perfomanse GTX680 pa i malo vise.
Hvala na savjetima,ali bezveze ste se svađali kada je 7770HD za 500kn prevara.Dakle vracam se na 5770HD ili nesta tomu slicno.A sto se procesora tice imam prijatelja sa x3 450 nista clockano ni otkljucavano i 6770HD i ide bez problema na high,ja bi reko nekih 40+FPS-a,dakle....
Pozdrav. Kupujem novu grafičku s limitom do oko 1500kn, pa vas molim za mali savjet. Konfiguracija mi je:
Matična ploča Asus F1A55-M AMD A6-Series X4 3670K (2.7GHz, 4MB, 100W, FM1)Kingston DDR3 1600MHz 4GB HyperX Blu, KHX1600C9D3B1/4G Napajanje 430W Corsair CX Series, CMPSU-430CXV2EU
Pronašao sam dvije do 3 solucije:
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-hd7850-gddr5--2gb/56772
Koliko utječe kod Radeona razlika između 1GB i 2GB, i mislite li da će ovo napajanje bez problema to odraditi. Hvala.