Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 6.994.343
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Nema kod mene VDDC, ima VDDC Offset, VDDC Current % OCP koji maximalno ide na 0.6 :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Almin94 kaže...

Nema kod mene VDDC, ima VDDC Offset, VDDC Current % OCP koji maximalno ide na 0.6 :/

Pa to ti je VDDC offset.Ukljuci win7 experience index i dok opterecuje karticu(DX9,DX10 assasment)slikaj VDDC offset.Tu na slici ti je kartica u 2D taktovima,vidim po frekvencijama.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 11:48 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan

Evo sada pod opterecenjem

EDIT: Je li sad ok?

3D 3D
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 12:00 (Almin94).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Radi ti na 1.2V.Jesi sam mijenjao napon jer si ju ocnuo ili je takav tvornicki dosao?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Super kartica, ja sam evo jučer svoju sa 2 venta testirao 10 puta u 3D Marku 06, na 1.187 i 1.193V, temperature odlične, niti 3 stupnja iznad 1.175 stock voltaže,a fin OC isto 1000 / kod mene 1200 za memoriju. Mislim da nema smisla napadati išta više na 6870, ovo je optimum iako evidentno ima prostora.

Ne bi se začudio da ide iznad 5ghz za memoriju i 1050-1100 za jezgru sa brutalnijim postavkama struje, cca. 1.25-1.3V, ali preriskantno je, nema šanse da tamo idem, ovo je predovoljno, 1.187 i 1.193, kartica i VRM-ovi to ni ne osjete.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
thedream kaže...

Super kartica, ja sam evo jučer svoju sa 2 venta testirao 10 puta u 3D Marku 06, na 1.187 i 1.193V, temperature odlične, niti 3 stupnja iznad 1.175 stock voltaže,a fin OC isto 1000 / kod mene 1200 za memoriju. Mislim da nema smisla napadati išta više na 6870, ovo je optimum iako evidentno ima prostora.

Ne bi se začudio da ide iznad 5ghz za memoriju i 1050-1100 za jezgru sa brutalnijim postavkama struje, cca. 1.25-1.3V, ali preriskantno je, nema šanse da tamo idem, ovo je predovoljno, 1.187 i 1.193, kartica i VRM-ovi to ni ne osjete.

Meni memorija na stocku sa HD 6850 ide uredno na 1175 a jezgra na 900 mhz.HD 6870 ima nesto bolji memorijski kontroler pa memorija moze na 5ghz bez artefakata.Obe su super oceri.

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Radi ti na 1.2V.Jesi sam mijenjao napon jer si ju ocnuo ili je takav tvornicki dosao?

Nisam mijenjao napon, default je..

thedream kaže...

Da, ja sam jezgru digao na 1000Mz, a memoriju na 1250MHz, sto mi je sasvim dovoljno.. Mislim da moze ona jos ici na ovom naponu. I da, jos nesto sto sam zapazio, temperatura memorije na grafi je oko 7-8°C u full loadu manja od temperature jezgre, vjerovatno zato sto ova asusova kartica ima pasivno hladjenje i na memoriji, sto predstavlja dobar plus za Overclock.. Sve u svemu, mislim da ima jos malo lufta za OC-anje na ovom naponu .

17 godina
neaktivan

na kolko se može dići xfx 6870 1fan sa stock voltažom?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
djdomi kaže...

na kolko se može dići xfx 6870 1fan sa stock voltažom?

Vjerujem na 970/1150 barem.Malo dignes napon i ide na 1000/1200.

15 godina
neaktivan

Sta mislite da li da idem jos sa overclockom? Jucer kod prijatelja koji ima hd6950 2gb dobio sam samo malo vece rezultate u game benchmarkovima sa ovim overclockom nego on sa svojom grafom :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Dal se u danasnje vrijeme jos isplati uzet palit gtx 460 (768mb) ? ili ima bolji izbor za te pare il 100-200kn vise.

COD - FanBoy
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BloOm3R! kaže...

Dal se u danasnje vrijeme jos isplati uzet palit gtx 460 (768mb) ? ili ima bolji izbor za te pare il 100-200kn vise.

O kojoj se sumi radi?

15 godina
zoharbizo kaže...
BloOm3R! kaže...

O kojoj se sumi radi?

Na Nabavi je najeftinija 1050 kn tak da se bolje isplati kupit po meni HD6850 ili za 1146 kn uzet HD6870 .

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Kakva je razlika izmedu Gainward gtx 570 i  Gainwardgtx 570 Golden Sample?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 11:52 (drofix).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806733

bolji izbor, pogledaj razliku u cijeni, a razlika u performansama neće biti prevelika, čak će bit i ista.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
djdomi kaže...

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806733

bolji izbor, pogledaj razliku u cijeni, a razlika u performansama neće biti prevelika, čak će bit i ista.

Nema razlike u perfomansama uopce,eventualno moze biti u overclocku malo razlike radi hladnjaka.

13 godina
neaktivan

Treba mi grafička za gaming srednje cijene.Šta predlaže te?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
drofix kaže...

Treba mi grafička za gaming srednje cijene.Šta predlaže te?

Hvala

Do kolko para i navedi ostatak konfe tj. ispuni  " Moj PC " !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Šta kažete na ovu grafičku? Za igre kao šta su:cod modern war,battlefield 3 itd...

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/sapphire-graficka-kartica-amd-radeon-hd6950-crossfire-pcie__1262241

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
drofix kaže...

Šta kažete na ovu grafičku? Za igre kao šta su:cod modern war,battlefield 3 itd...

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/sapphire-graficka-kartica-amd-radeon-hd6950-crossfire-pcie__1262241

Hvala

Odlicna.Ili kupi 1GB verziju ili TOXIC 2GB ili Dual Fan Saphire 2GB jer se otkljucavaju u HD 6970.

17 godina
neaktivan

žohare, stigla 6870 :D

baš je keksi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
djdomi kaže...

Vjerujem.Slikaj malo pa stavi u slike hardwera.{#}

17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
djdomi kaže...

Vjerujem.Slikaj malo pa stavi u slike hardwera.{#}

budem sve komponente kad dobijem zadnju :D

ili ako mi se da, odma grafu, mada sam je spakirao i na policu jer ne mogu gdje s njom :)

15 godina
protjeran

Zamolio bi za strucno misljenje/pomoc.

Dal bi ista profitirao po pitanju performansi da gtx560ti zamjenim sa radeonkom 6950 2GB na phenomu x4 955be. Ili bi mozda bolje rjesenje bilo zadrzati gtx560, a uzeti jaci proc recimo phenom x6 1100T. Reza u kojoj igram je 1680x1050. Jednostavno zelim stabilne performanse u BF3 multiplayeru.

Zahvaljujem na svakom odgovoru.

Brutal Truth \m/
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 20:51 (Tallahasee).

0 0 hvala 0
14 godina
Tallahasee kaže...

Zamolio bi za strucno misljenje/pomoc.

Dal bi ista profitirao po pitanju performansi da gtx560ti zamjenim sa radeonkom 6950 2GB na phenomu x4 955be. Ili bi mozda bolje rjesenje bilo zadrzati gtx560, a uzeti jaci proc recimo phenom x6 1100T. Reza u kojoj igram je 1680x1050. Jednostavno zelim stabilne performanse u BF3 multiplayeru.

Zahvaljujem na svakom odgovoru.

Nebi mnogo profitirao iako bi profitirao.955BE ti je dovoljan,dovoljno je jak za upogonit te kartice.Inace DICE(BF3 arhitektura vise voli Radeon kartice,dakle bolje ce ti raditi na HD 6950).Po meni se taj prelazak ne isplati.

13 godina
neaktivan

Da li je ova lista realna? Vase misljenje?

http://www.pc-erfahrung.de/grafikkarte/vga-grafikrangliste.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 22:10 (jazojazo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Presitno je, nevidi se.

14 godina
jazojazo kaže...

Da li je ova lista realna? Vase misljenje?

Moglo bi se reci.S tim da se ne slazem da je HD 5850 ispred GTX 560TI i HD 5870 ispred HD 6950.HD 5850 je u rangu sa GTX 560 NON TI a HD 5870 malo jaca od HD 6870 i iza HD 6950 nekih 5%.

15 godina
neaktivan

Koja grafička bi bila dobra za moj komp? Ako kupim tu (koju mi preporučite) koliko bi mogao FPS-a dobiti na BF3?

S time da bi preša sa 1240*1024 na 1920*1080.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice