Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.973.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

AbeDomeNuS HD 5850 na tim taktovima(825/1225)nemoze niti prismrditi HD 6950 a kamoli biti bolja.U najboljem slucaju je slabija oko nekih 5% i to sa masnim max overclockom.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 23:38 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel zna neko kak se stručno zovu pinovi za napajanje na grafičkoj? Il je i to dobro? Treba mi za seminar.

P.S. Dal se u seminaru strane riječi stavljaju Italic i pod navodnike? xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
6BoosteR9 kaže...

Jel zna neko kak se stručno zovu pinovi za napajanje na grafičkoj? Il je i to dobro? Treba mi za seminar.

P.S. Dal se u seminaru strane riječi stavljaju Italic i pod navodnike? xD

Six ili Eight Pin Connectori ili kombinacija njih.Ovisi o kartici.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

Kad pišem dijelovi grafičke kartice, onda ne mogu staviti six ili eight pin connectori. Možda dodatno napajanje?

14 godina
6BoosteR9 kaže...

Kad pišem dijelovi grafičke kartice, onda ne mogu staviti six ili eight pin connectori. Možda dodatno napajanje?

Da,dodatno napajanje zvuci dovoljno dobro.

16 godina
neaktivan

6-pinski/8-pinski konektori

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

Trenutačno koristim ATI Radeon 9200 se 128mb AGP grafičku karticu. Moje pitanje je jel ja mogu zamjeniti tu grafičku sa ATI Radeon 9550 256mb AGP grafičkom karticom? I jel AGP ili PCI brži/bolji?
Hvala puno, pozdrav!

Life is only a dream and we are the imagination of ourselfes
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
YuriNater kaže...

Trenutačno koristim ATI Radeon 9200 se 128mb AGP grafičku karticu. Moje pitanje je jel ja mogu zamjeniti tu grafičku sa ATI Radeon 9550 256mb AGP grafičkom karticom? I jel AGP ili PCI brži/bolji?
Hvala puno, pozdrav!

Da, možeš zamijeniti tom karticom budući da je AGP. Naravno da je PCI bolji, ali za njega trebaš novu matičnu ploču.

15 godina
neaktivan
YuriNater kaže...

Hvala puno, pozdrav!

Uzmi barem 9600XT od te obitelji kartica, ili ako imaš stabilnije/jače napajanje od 350W tipa AOpen, Fortron, Chieftec, može i 7600GS ili GT, na što nabasaš za 100-150kn.

Ne isplati ti se uopće kupovati 9550 po meni, jest 128bitna, spram 64-bitne 9200SE i duplo brža, ali to su danas takve relacije da su stvarno bezveze za kupovati..ali onda bar jednu od jačih uzmi.

Cemetary gates
13 godina
neaktivan

Hvala lijepo NiramX

13 godina
neaktivan

thedream, znam da nije isplativo i planiram ionako u budućnosti uzimat komp novi, ovaj na kojem radim je jako star, a dok se ne snađem za novce za novi nije mi puno dati 100 kuna za radeon 9550

15 godina
neaktivan
YuriNater kaže...

thedream, znam da nije isplativo i planiram ionako u budućnosti uzimat komp novi, ovaj na kojem radim je jako star, a dok se ne snađem za novce za novi nije mi puno dati 100 kuna za radeon 9550

Hoću sugerirati da ne vrijedi toliko i da imaš boljih kartica za tu lovu, 9600Pro sa višim taktovima ili čak XT, sa pak još višim npr. {#}

Ta kartica 9550 60kn vrijedi plafon. Za 100 mora ići prava Pro ili XT čak, 120kn max.

E,da..evo kartica za tebe.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/his-radeon-x1600pro-iceq-agp-256mb-ddr2-128bit-oglas-4013281

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 12:33 (thedream).
13 godina
neaktivan

Hvala na brzim odgovorima i na pomoći, bolje ću razmislit oko odabira :) Velik pozdrav!

13 godina
neaktivan

Stvatno misliš da bi trebao tu? Tek sam sada vidio link, sorry

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/his-radeon-x1600pro-iceq-agp-256mb-ddr2-128bit-oglas-4013281

15 godina
neaktivan
YuriNater kaže...

Nju ili 7600GT za isti novac ako je nađeš, ali ova ima krasan hladnjak, performanse na stranu ali jača kartica osjetno od 9550 za 100kn.

Cemetary gates
13 godina
neaktivan

De mi reci hoće PSU predstavljat problem tu?
Piše: FORTRON/SOURCE

AC INPUT: 115/220-240V

DC OUTPUT: 350W

14 godina
odjavljen
YuriNater kaže...

neće, napajanje je odlično, pogotovo za starije konfe.

15 godina
neaktivan

Izgleda da bježim sa hd6850 u Nvidia tabor :) Imam mogućnost dobiti ovu grafu zapakiranu sa garancijom za 1150kn http://www.protis.hr/products/details/video-card-leadtek-geforce-gtx-560-gddr5--1gb256bit-810mhz4ghz-pcie-20-x16-hdcp-hdmi-2xdvi/50168

Jedino me muči kaj nigdje nemogu nać neki test grafe da vidim kakav je hladnjak pa ako ima netko da zna ili ima kakav link bio bih zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
YuriNater kaže...

Ni najmanji, drži to i jače setupe bez problema.

MARKOZD15 kaže...
YuriNater kaže...

neće, napajanje je odlično, pogotovo za starije konfe.

Potpis.

veki22 kaže...

Izgleda da bježim sa hd6850 u Nvidia tabor :) Imam mogućnost dobiti ovu grafu zapakiranu sa garancijom za 1150kn  http://www.protis.hr/products/details/video-card-leadtek-geforce-gtx-560-gddr5--1gb256bit-810mhz4ghz-pcie-20-x16-hdcp-hdmi-2xdvi/50168

Jedino me muči kaj nigdje nemogu nać neki test grafe da vidim kakav je hladnjak pa ako ima netko da zna ili ima kakav link bio bih zahvalan.

Cijena je stvarno OK, ali vjeruj mi ako imaš već HD6850 to ti je po meni pušing nadogradnja. Tek nešto jača grafa, prednost je CUDA i PhysX.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
13 godina
neaktivan

Zahvaljujem :)

15 godina
neaktivan

Cezare ne prelazim ja sa hd6850, ja sam je mislio kupit pa mi je sad uletila ta gtx-ica 560. Ali nema nigdje niti jedan test te grafe pa neznam kakav je hladnjak na njoj. To me najviše muči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Caesare prednost GTX 560 nad HD 6850 su 10% vise perfomanse i Physix,ATI ima ATI stream koji djeluje identicno kao CUDA.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Caesare prednost GTX 560 nad HD 6850 su 10% vise perfomanse i Physix,ATI ima ATI stream koji djeluje identicno kao CUDA.

10%? Prije bih rekao 13%.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 19:09 (NiramX).
15 godina
neaktivan
NiramX kaže...

hah

nije govno neg se pas posro

14 godina
NiramX kaže...
zoharbizo kaže...

Jaca je koliko i HD 6870/5850.A to je u vecini slucajeva 10% i rijetko do nekih 15%.

13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ova 1. tj. HD6950

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Haf932 kaže...

Ova 1. tj. HD6950

Pa dobro znao sam i ja da 1., ali me zanima zasto...I koliko je u postotcima slabija od HD 6950?

14 godina

Slabija je u prosjeku 15 do 20 % u nekim igaram više, u nekim manje. Hardverski je jača dosta te to dođe i doći će u budućnosti do izražaja u izrazito zahtjevnim igrama grafički.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Jaca je koliko i HD 6870/5850.A to je u vecini slucajeva 10% i rijetko do nekih 15%.

GTX560 jeste ekvivalent HD6870, međutim u praksi se pokazala neznatno sporijom. Tak da nije jača koliko i HD6870/HD5850. Performansama se smješta točno između HD6850 i HD6870, s tim da - ne bi vjerovao - zeru više naginje k 6850-ici nego 6870-ici. Što se tiče HD5850, ona je  po meni  bolja grafa i od HD6870 tak da nećemo nju tu trpat. Just my opinion.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice