Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 6.993.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Imam grafu HD4670 1gb ddr2 koja sad kosta negdje 300injak kuna,planiram kupit HD6850 koja kosta odprilike 1100kn,zanima me dali je razlika od 800injak kn realna razlika,dali je i kvaliteta toliko bolja,hvala

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
lord nhl kaže...

Imam grafu HD4670 1gb ddr2 koja sad kosta negdje 300injak kuna,planiram kupit HD6850 koja kosta odprilike 1100kn,zanima me dali je razlika od 800injak kn realna razlika,dali je i kvaliteta toliko bolja,hvala

HD 6850 je neizmjerno bolja, slobodno ju kupi nećeš pogriješiti, HD 4670 s ddr2 memorijom vrijedi 200kn!

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
lord nhl kaže...

HD 6850 je neizmjerno bolja, slobodno ju kupi nećeš pogriješiti, HD 4670 s ddr2 memorijom vrijedi 200kn!

Ma na ovoj mi ne brejka nis,jedino mi se pojavljuje stalno "ati radeon has stop responding......." to me nanervira najvise

14 godina
odjavljen

jeli overclockana?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

jeli overclockana?

noup

14 godina
odjavljen

nije nešto u redu sa driverima ili neispravnost grafičke.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

ma ja sam ziher da je grafa,jer sam 100 puta reinstalirao drivere,i windowse i sve

al kupujem ovu drugu navedenu,valjda necu imat i s njom takvih problema :S

14 godina
odjavljen
lord nhl kaže...
MARKOZD15 kaže...

ma ja sam ziher da je grafa,jer sam 100 puta reinstalirao drivere,i windowse i sve

al kupujem ovu drugu navedenu,valjda necu imat i s njom takvih problema :S

ma grafa je super, ne brini, nećeš imati problema.

pozdrav

15 godina

kako da saznam kolko dodje nova HD 4890 power collor (ova pod moj pc)?

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Kewin kaže...

kako da saznam kolko dodje nova HD 4890 power collor (ova pod moj pc)?

stara je to kartica, više je nema u dućanima.

HD 6790 je u rangu s njom i dođe oko 900kn, bliže 1000.

samo ih ne možeš uspoređivati po pitanju cijene jer je hd 4890 bila high segment u svoje vrijeme, a sada je hd 6790 mid range segment.

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
zoharbizo kaže...
MARKOZD15 kaže...

pozdrav,

može li HD 4870 1gb overclockom prestići HD 4890?

hvala

Ne moze,sama HD 4890 je u rangu HD 6790 koja je nesto slabija od HD 6850.

čudno mi je to, pogledaj ovo tu:

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=564&card2=608

diži pomalo taktove od HD 4870, sa malo većim taktovima će prestići HD 4890, a imaju isti broj shadera i ROPs-a te teksturnih jedinica.

možda si u pravu, neznam.

Naravno da može, 4890 je ništa drugo nego clockana 4870 1gb kartica.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Nije ista kartica.. drugi je čip.

RV770 vs RV790, koji ima par milijuna tranzistora više..

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Nije ista kartica.. drugi je čip.

RV770 vs RV790, koji ima par milijuna tranzistora više..

U praksi isti đavo kad ih staviš na iste taktove, morao bi biti znanstvenik da skužiš razliku.

Mislim da jedino 4890tka ima nešto napredniji mem.kontroler.

Ali na 850/3900, mislim da ne bi smjelo biti razlike u clockanoj 4870 1G ili 4890 u igrama, benchevi sintetike me ne diraju previše.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 10:04 (thedream).
16 godina
neaktivan

al ne mozes rec da je isti cip.

Uglavnom ako ima dobro hladenje na 4870 se moze staviti i 4890 BIOS, samo sto je clockanje ogranicenije, ali opet je sama brzina 4890 danas sasvim dovoljna za FullHD

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

al ne mozes rec da je isti cip.

Uglavnom ako ima dobro hladenje na 4870 se moze staviti i 4890 BIOS, samo sto je clockanje ogranicenije, ali opet je sama brzina 4890 danas sasvim dovoljna za FullHD

Ma mene praksa zanima a ne koji je RV, to je meni osobno posve nebitno. Dečko je pitao da li OC-om 4870 1G može prestići stock 4890, i odgovor je može. Samo što nema 4870tke koja se clocka tako brutalno, da možeš postići 950 ili čak 1ghz za jezgru,  bez da razvališ karticu.

Nije mi uspjelo podići ih tako visoko, dok sam imao priliku vidjeti u radu 4890tku na 1ghz za jezgru, stvarno avion.

4870 1G sam nekakvih 50-75mhz dizao gore, za jezgru bez diranja napona.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 10:08 (thedream).
16 godina
neaktivan

ja sam uspio dignit na 1100, ali su temperature bile povece pa bi se kompjuter gasio svako malo prilikom zahtjevnije radnje...

a stvarno i je avion kad je cujes na tim taktovima. sad moja jos ima i hladenje slicno vaporx-ovom (kao ova na slici http://farm5.static.flickr.com/4031/4281784817_4f404a2092_z.jpg) pa to malo poboljsava situaciju, jos na kucistu imam vent koji puse direkt u nju...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 10:16 (Mitsuoka).
15 godina

probao sam sforisrat 4890 do kraja  ostavit cu je tak pola sata pa da vidim kako ce se drzat

edit: morao vratit na stock postavke da ju ne skurim..

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 18:19 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

može li se uopće na hd 4870 staviti bios od 4890?

nabavit ću gigabyte hd 4870 1gb pa koji bi bios od 4890 pasao na nju?

nije mi toliko bitno da ima performanse od hd 4890 nego bi htio da mogu ugodno igrati na full hd-u.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kewin kaže...

probao sam sforisrat 4890 do kraja  ostavit cu je tak pola sata pa da vidim kako ce se drzat

edit: morao vratit na stock postavke da ju ne skurim..

ne mozes to sa losim hladnjakom, treba neki aftermarket/vapor-x hladnjak, jer se ove podosta zagrijavaju

MARKOZD15 kaže...

može li se uopće na hd 4870 staviti bios od 4890?

nabavit ću gigabyte hd 4870 1gb pa koji bi bios od 4890 pasao na nju?

nije mi toliko bitno da ima performanse od hd 4890 nego bi htio da mogu ugodno igrati na full hd-u.

isti odgovor kao za post povise. 

16 godina
neaktivan

Dobar dan gospodo. :-)

Planiram si u skorije vrijeme uzet novu grafičku karticu jer moja radeonka 4870 TOXIC sa 512 radnika nekako postaje preslaba. Što biste preporučili u cijenovnoim razredu oko 2000 kn? U obzir dolazi samo ATI, dakle nikakve nvidije.

Inače konfa je CPU AMD PHENOM 2 s 4 jezgre na 3 gige, 4 gige CORSAIR RAMa ak to što znaći za usporedbu. :-)

THX.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 9:49 (LOTROwannabe).

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

bas u tom cjenovnom razredu je nvidia najisplativija, razlog zasto zelis samo AMD? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 9:45 (Mitsuoka).
16 godina
neaktivan

Znog AMD procesora (čitao sam da se najbolje slažu AMD proc i ATI grafa, posebno nakon spajanja kompanija :-) ) A i volim ATI nekako više od nvidie. Istina, bio sam malo out of the loop u zadnje vrijeme pa griješim, al zato sam na forumu da pitam vas genijalce. :-)

15 godina
LOTROwannabe kaže...

Znog AMD procesora (čitao sam da se najbolje slažu AMD proc i ATI grafa, posebno nakon spajanja kompanija :-) ) A i volim ATI nekako više od nvidie. Istina, bio sam malo out of the loop u zadnje vrijeme pa griješim, al zato sam na forumu da pitam vas genijalce. :-)

To da Ati i AMD, nVidia i Intel idu zajedno su gluposti. Možeš slobodno uzeti AMD i nVidiu ili Intel i Ati.

14 godina
LOTROwannabe kaže...

Dobar dan gospodo. :-)

Planiram si u skorije vrijeme uzet novu grafičku karticu jer moja radeonka 4870 TOXIC sa 512 radnika nekako postaje preslaba. Što biste preporučili u cijenovnoim razredu oko 2000 kn? U obzir dolazi samo ATI, dakle nikakve nvidije.

Inače konfa je CPU AMD PHENOM 2 s 4 jezgre na 3 gige, 4 gige CORSAIR RAMa ak to što znaći za usporedbu. :-)

THX.

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-ati-hd6950-2gb-ddr5-800m-dvi-x2-displayport-x2-eyefinity-dx11-hdmi-14a-d/46489

16 godina
neaktivan

Zasto ta grafa... jos jeftinije moze proc sa 1GB, a razlika je na FullHD nikakva

16 godina
neaktivan

Htio bih ići na neku jaču bolju grafičku koja bi me mogla služit duže vrijeme. Zato ciljam na 2 gige memorije na njoj.

Već neko vrijeme mi je grafička koju imam sa svojih 512 rama usko grlo konfiguracije pa ne bi htio ponovit grešku.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

2GB ti ne treba ni u kakvom slucaju ako ne ides na rezoluciju preko 1080p

ako zelis nesto za dosta vremena, po meni je to nVidia GTX570

14 godina
MARKOZD15 kaže...

ok, hvala ti, ajde bar su joj performanse u rangu sa 9800gtx, jedina mi je čudna stvar što kada se HD 4830 overclocka može dostići HD 4850, a 9800gt je taman tu negdje sa HD 4830...hm

Grješiš 9800GTX je koliko ja znam mrvicu jača od HD4850.

Stock Stock
sve što me trebate javite se na evilmage007@gmail.com PM mi nešto šteka. HVALA na razumijevanju
14 godina
kruskar kaže...
MARKOZD15 kaže...

ok, hvala ti, ajde bar su joj performanse u rangu sa 9800gtx, jedina mi je čudna stvar što kada se HD 4830 overclocka može dostići HD 4850, a 9800gt je taman tu negdje sa HD 4830...hm

To možda u tvojoj mašti, u stvarnosti nije jača.

14 godina
odjavljen
kruskar kaže...
MARKOZD15 kaže...

u praksi je hd 4850 jača i od 9800gtx i gtx+.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice