Sapphire 3870 512mb gddr4 cooler?!

poruka: 4
|
čitano: 2.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sapphire HD3870 512mb gddr4 cooler?!
pitanje

Prije par dana sam kupio novu grafićku i imam pitanje vezano uz cooler. Dakle, grafička nije nabrijavana, sve je po defaultnim postavkama. Dok mi je komp u mirovanju, dakle desktop i ništa se ne radi po kompu, cooler vrti par minuta i onda stane, pa je jedan period od nekakvih pol minute, manje ili više ugašen i onda se ponovno upali. Dok igram igrice ili radim nešto što opterečuje grafulju onda normalno vrti i ne gasi se. Da li je to njen normalan proces rada ili nešto ne valja? Radi se o novijem modelu te grafulje, dakle nije dual slot veličine i plava je plastika oko coolera. Matična ploća je asus p5q se i nisam instalirao ništa od onih programa koji određuju kontrolu ventilatora i sl., jedino asus probe. Hvala unaprijed.

Hoky
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 17:50 (intel2hoky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pogledaj u driverima za grafičku a ima kontrolu venta.Ako ima postavi neku standardnu brzinu na kojoj če raditi cijelo vrijeme a da ne bude previše bučna ni topla.

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@Hoky

Da, to je normalan režim rada te kartice. Probaj uključiti overdrive u Catalystima pa ručno namjestiti, kako ti je savjetovano.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Hvala ljudovi. Ma ne smeta me to što se pali i gasi. Da paće, samo neka radi. :) Već sam mislio da me potrefila opet sreca da nešto ne valja. :)

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice