Prije par dana sam kupio novu grafićku i imam pitanje vezano uz cooler. Dakle, grafička nije nabrijavana, sve je po defaultnim postavkama. Dok mi je komp u mirovanju, dakle desktop i ništa se ne radi po kompu, cooler vrti par minuta i onda stane, pa je jedan period od nekakvih pol minute, manje ili više ugašen i onda se ponovno upali. Dok igram igrice ili radim nešto što opterečuje grafulju onda normalno vrti i ne gasi se. Da li je to njen normalan proces rada ili nešto ne valja? Radi se o novijem modelu te grafulje, dakle nije dual slot veličine i plava je plastika oko coolera. Matična ploća je asus p5q se i nisam instalirao ništa od onih programa koji određuju kontrolu ventilatora i sl., jedino asus probe. Hvala unaprijed.
Sapphire 3870 512mb gddr4 cooler?!
- poruka: 4
- |
- čitano: 2.385
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pogledaj u driverima za grafičku a ima kontrolu venta.Ako ima postavi neku standardnu brzinu na kojoj če raditi cijelo vrijeme a da ne bude previše bučna ni topla.
@Hoky
Da, to je normalan režim rada te kartice. Probaj uključiti overdrive u Catalystima pa ručno namjestiti, kako ti je savjetovano.
Hvala ljudovi. Ma ne smeta me to što se pali i gasi. Da paće, samo neka radi. :) Već sam mislio da me potrefila opet sreca da nešto ne valja. :)