Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.671
|
čitano: 1.242.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...

Gamers Future‑Proof with 16 GB RTX 5060 Ti, Buying It 16x More Than 8 GB

"According to the sum of the units sold, the 16 GB version of the GeForce RTX 5060 Ti is outselling the 8 GB version by nearly 16 times, which represents a 1,600% difference."

Uopće nije o tome rasprava nego učitavanje tekstura kojih nema na 8gb kartici, odnosno barem ja nisam primjetio i kako kažeš da je ps2 grafika na 8 gb karticama, niđe veze kolega. Uzet 16b za cca 50 eura više je no brainer.

To je sve voda ispod savskog mosta ...bitno je da se netko novi ne zajebe i uzme novu 8 gb karticu. Zajebat će se većinom oni kojima ih podvale u OEM ili složencima lokalnih dućana. Ali to je tak oduvijek, ono kaj stoji na skladištu uvali ekipi koja se ne informira. Ljudi čuju za rtx 5060 ili rx 9060 i ne kuže razliku u više memorije....taktika zavaravanja kupaca od amd i nvidije se umjesto da ih različito imenuju jer i spadaju u različite klase  isprdak i upotrebljivo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2025 19:46 (forumaš).
14 godina
forumaš kaže...
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...

"According to the sum of the units sold, the 16 GB version of the GeForce RTX 5060 Ti is outselling the 8 GB version by nearly 16 times, which represents a 1,600% difference."

Uopće nije o tome rasprava nego učitavanje tekstura kojih nema na 8gb kartici, odnosno barem ja nisam primjetio i kako kažeš da je ps2 grafika na 8 gb karticama, niđe veze kolega. Uzet 16b za cca 50 eura više je no brainer.

To je sve voda ispod savskog mosta ...bitno je da se netko novi ne zajebe i uzme novu 8 gb karticu. Zajebat će se većinom oni kojima ih podvale u OEM ili složencima lokalnih dućana. Ali to je tak oduvijek, ono kaj stoji na skladištu uvali ekipi koja se ne informira. Ljudi čuju za rtx 5060 ili rx 9060 i ne kuže razliku u više memorije....taktika zavaravanja kupaca od amd i nvidije se umjesto da ih različito imenuju jer i spadaju u različite klase  isprdak i upotrebljivo.

I zašto je to tvoj problem? I da netko i uzme 8gb grafu jer mu je u budgetu ili iz (ne) znanja ili ne želi dat više, naigrat će se kako je i na onim videima i slajderima, razlika od 0,1% razlike im ne predstavlja ništa. Ne ganjaju svi tvoje preferencije i preferencije još tu par kolega, nemaju svi ocd i ptsp i mislim da ti je to najteze prihvatiti, "kako je moguće da netko nema isti cilj kao i ja kad su grafičke u pitanju". Hello World. Steam survey i dalje rula sa onim grafama, da ljudi nisu zadovoljni sa tim grafama, svi bi pokupovali jače, jel bi drugačije bio prikazan steam survey, naravno da bi, ali nije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2025 20:20 (Cryogenic).
16 godina
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...

I zašto je to tvoj problem? I da netko i uzme 8gb grafu jer mu je u budgetu ili iz (ne) znanja ili ne želi dat više, naigrat će se kako je i na onim videima i slajderima, razlika od 0,1% razlike im ne predstavlja ništa. Ne ganjaju svi tvoje preferencije i preferencije još tu par kolega, nemaju svi ocd i ptsp i mislim da ti je to najteze prihvatiti, "kako je moguće da netko nema isti cilj kao i ja kad su grafičke u pitanju". Hello World. Steam survey i dalje rula sa onim grafama, da ljudi nisu zadovoljni sa tim grafama, svi bi pokupovali jače, jel bi drugačije bio prikazan steam survey, naravno da bi, ali nije.

steam je pun tih OEM i podvaljenih složenaca različitih shopova....

Dao sam ti link koje grafe kupuju 16X više informatički pismeni ljudi u 2025. godini...

Kaj se mojeg problema tiče obožavam ovdje raspravljati😎

16 godina
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...

Gameri su rekli svoje, ti jesi gamer ali zapeo si negdje par god u prošlosti.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 12:29 (dery).
17 godina
Rasprava o grafičkim karticama
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

ne razumijem negiranje cinjenice da postoje ljudi kojima nije bitno da igraju u 8k, na ultra, financijski su slabiji, zele nesto igrati, ubijanje dosade, razbibriga.....

s tehnoloske strane, i 12gb kartice su jednako besmislene kao i 8gb. s financijske strane bas i ne, ima smisla, kome ne treba puno, nece puno ni platiti (uvjetno receno)....

sve ostalo su mokri snovi, nisu proizvodjaci bas toliki debili kako ih se smatra, znaju oni tko je ciljana skupina za takve proizvode.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Znaju, ciljana skupina su im neznalice i naivci pa ih iskorištavaju. S financijske strane ima smisla jedino Nvidiji i AMD-u da je neusporedivi proizvod istog naziva samo 15% skuplji. Znači nema nijedne smislene situacije gdje netko ne bi doplatio 15% na proizvod s kojim ima enormna poboljšanja u performansama i mir za budućnost. Ovo što rade je legalni scam, manipulacija i zabuđivanje. Nema izgovora, nema. 

Ne postoji osoba koja slaže komp za 900e i neće uzeti komp za 950e koji će u nekim situacijama imati razliku od 400% u performansama

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 13:12 (maks0806).
16 godina
Damir22 kaže...

ne razumijem negiranje cinjenice da postoje ljudi kojima nije bitno da igraju u 8k, na ultra, financijski su slabiji, zele nesto igrati, ubijanje dosade, razbibriga.....

Zato jer postoje takvi stoga i rade ovo što rade te imamo 16gb na klasu rtx5080 za 2000€ kad je izašla. Entry level sada treba startati sa 12gb. Ti ostani u nerazumijevanju mi razumijemo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 13:20 (dery).
16 godina

Amd radi bolje drivere od nevidije dokazano sada, latest update:

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
Damir22 kaže...

s tehnoloske strane, i 12gb kartice su jednako besmislene kao i 8gb. s financijske strane bas i ne, ima smisla, kome ne treba puno, nece puno ni platiti (uvjetno receno)....

sve ostalo su mokri snovi, nisu proizvodjaci bas toliki debili kako ih se smatra, znaju oni tko je ciljana skupina za takve proizvode.

Ne treba ti 16GB za "8K", današnje igre znaju imati problema sa 8GB karticama i na 1080p i to je poanta svega što ti sepokušava objasniti.

Evo ti čisto par primjera.

Ista igra, ista postavke, grafe istih specki jedina razlika je 8GB vs 16GB VRAM-a.

1.) 8GB vs 16GB

2.) 8GB vs 16GB

3.) 8GB vs 16GB

4.) 8GB vs 16GB

I tebi ovo okej za kartice koje košta preko 400€ na dan izlaska?

Znači ovdje ne pričamo o tome da je to budžet kartica na kojoj spuštaš postavke da bi dobio zadovoljavajući FPS nego o tome da imaš zblurane i deformirane teksture znog nedostatka VRAM-a.

12 godina
dery kaže...

RTX ON  kolega na aparatima 

9 godina

hajmo se sloziti, ako oko nicega, barem oko cinjenice da nitko od nas ne odredjuje koliko ce kostati neka kartica.

smatram da se mozemo sloziti da je i svako nase pojedinacno misljenje o tome koliko % bi trebalo kostati, koliko % performansi, koliko % filovane paprike... je sviranje kurcu, apsolutno nebitno u velikoj shemi stvari.

argumenti su uvijek "ti ne razumijes". samo nitko da mi kaze sto ja to tocno ne razumijem?

o tehnologiji, potrebama modernih igara i navikama nitko ne prica, i svakako ja ne osporavam nista od toga. da mene itko ista pita, entry level kartica bi bila 5070ti sa 16gb, i kostala bi 299.99e. ali, niko me ne zarezuje po tom pitanju.

da je 8gb na knap, naravno. da danasnje igre i igraci traze vise, svakako.

ali ne razumijem, i to je ono o cemu ja pricam cijelo vrijeme, to omalovazavanje nekoga tko jednostavno ne moze kupiti nista bolje. nije on zato neupuceni debil, naivcina, niti ga je itko prevario. na trzistu proizvoda pronasao je ono sto moze platiti.

dali je to scam od strane proizvodjaca? svakako. ali tako je sa svakim proizvodom, kategorije cijena pa svako kupi sta moze.

dali proizvodjaci love u mutnom s tim cudnim oznacavanjima, varijantama, podvarijantama? naravno, nitko ne tvrdi da to nije tako. dali netko ne zna razliku, narsvno, ima i takvih.

borite se s vjetrenjacama, a i ja usput. niko ne tvrdi da je 8gb fenomenalno, da je 8gb idealno, da nije malo, da nije....

ali, nekome je sve sto si on moze priustiti. i opet na kraju dana, biti zadovoljan.

educirati na svakom cosku da se kako god je moguce izbjegne kupovina 8gb kartice - naravno. nazivati ljude nekim naizivma ako ipak kupe 8gb karticu bez razumjevanja zasto - zalosno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 14:25 (Damir22).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

150€ jeftinija grafa pobijedila konkurenta. Ovako u eurima ne izgleda puno ali da su ostale kune bome ne znam tko bi pogledao rtx osim rtx on kolege.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Neki su platili tu razinu performansi 1250 eura. 

RTX ON

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Damir22 kaže...

ali ne razumijem, i to je ono o cemu ja pricam cijelo vrijeme, to omalovazavanje nekoga tko jednostavno ne moze kupiti nista bolje. nije on zato neupuceni debil, naivcina, niti ga je itko prevario. na trzistu proizvoda pronasao je ono sto moze platiti.

Davno sam mu prvi odgovorio i ukazao na kojem je mjestu perf per $ taj gpu ali zaludu.Mogao je on kupiti radeona dosta jačeg za te novce ali ako funboy kaže da je nešto best buy onda zaslužuje omalovažavanje.

Braniš li takve i ti si onda funboy.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 17:26 (dery).
9 godina
dery kaže...
Damir22 kaže...

Davno sam mu prvi odgovorio i ukazao na kojem je mjestu perf per $ taj gpu ali zaludu.Mogao je on kupiti radeona dosta jačeg za te novce ali ako funboy kaže da je nešto best buy onda zaslužuje omalovažavanje.

medju glupljim izjavama koje sam procitao nedavno... kakav fanboy, o cemu ti pricas...

ti ne kuzis jednostavno da ljudi NEMAJU love.....i da racionaliziraju ono sto imaju, i njima je to najbolje, a svakako bolje od onog sto NEMAJU

16 godina
Damir22 kaže...
dery kaže...
Damir22 kaže...

medju glupljim izjavama koje sam procitao nedavno... kakav fanboy, o cemu ti pricas...

ti ne kuzis jednostavno da ljudi NEMAJU love.....i da racionaliziraju ono sto imaju, i njima je to najbolje, a svakako bolje od onog sto NEMAJU

Ništa ti ne kužiš braniš funboya kako ti nije jasno padaš sa marsa on ne želi ništa osim nevidije, lova nema veze mogao je kupit jače bolje za tu lovu. Šta je tebi? Ispravi svoj post jer nemaš pojma šta pričaš.

9 godina
dery kaže...
Damir22 kaže...
dery kaže...
Damir22 kaže...

Ništa ti ne kužiš braniš funboya kako ti nije jasno padaš sa marsa on ne želi ništa osim nevidije, lova nema veze mogao je kupit jače bolje za tu lovu. Šta je tebi? Ispravi svoj post jer nemaš pojma šta pričaš.

gdje je problem, pa ni meni ne igra nikakva druga kartica osim nvidie.... vjerovao ili ne, postoje ljudi koji iz objektivnih razloga ne mogu kupiti amd karticu....

16 godina
Damir22 kaže...

gdje je problem, pa ni meni ne igra nikakva druga kartica osim nvidie.... vjerovao ili ne, postoje ljudi koji iz objektivnih razloga ne mogu kupiti amd karticu....

Postoje i funboysi vjerovao ili ne. Eto vidiš da padaš sa marsa, cijeli forum zna tko je ovde funboy osim tebe.

13 godina

Au, koja samaracina NVidije... sad je 9070 XT vec tolko bolja od 150 EUR skuplje kartice da je to gain na razini cijele jedne NV generacije  RTX ON

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 18:21 (Minneyar).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Minneyar kaže...

Au, koja samaracina NVidije... sad je 9070 XT vec tolko bolja od 150 EUR skuplje kartice da je to gain na razini cijele jedne NV generacije  RTX ON

Treba biti bar 300€ razlike kako bi dobila status best buy tako da ništa to fuj.

9 godina
dery kaže...
 Postoje i funboysi vjerovao ili ne. Eto vidiš da padaš sa marsa, cijeli forum zna tko je ovde funboy osim tebe.

ili, mozda sasvim slucajno, mene apsolutno zabole za takve konstrukcije.... pao ja s marsa ili neke druge planete, za mene je iz objektivnih razloga jedina graficka kartica od proizvodjaca nvidia. i to je to, ja alternative nemam.

ali da, u pravu si, covjek stvarno je zabavan (fun)..... za razliku od onih dosadnih idolopoklonika (fan)....

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 18:44 (Damir22).
12 godina
dery kaže...

potpuno si obrnuo stevin zaključak 

tebi je očito čaša napola puna 

16 godina
Damir22 kaže...
dery kaže...

ili, mozda sasvim slucajno, mene apsolutno zabole za takve konstrukcije.... pao ja s marsa ili neke druge planete, za mene je iz objektivnih razloga jedina graficka kartica od proizvodjaca nvidia. i to je to, ja alternative nemam.

Upadneš sa takvim postom u temu gdje cijeli forum zna šta se ovde događalo, šta pomislit nego da si fanboy ako znaš sve i braniš ga. Niti se tebe omalovažavalo nit se mislilo na tebe.

Da više neznam jeli fanboy ili funboy, oba bi moglo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 19:02 (dery).
17 godina

Pa vi ste komedija za čitat 

Ušo vam Stjepanjinjo u psihu pa trubite o njemu i kada ga nema, umjesto da uživamo svi u miru malo, brzo će se vratit pa opet sve po starom 

Moj PC  
7 0 hvala 1
17 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

Zlobnici bi mogli reći da AMD nastavi raditi i na driverima i nakon što proda karticu

16 godina

To je dilema kaj je bilo prije, kokoš ili jaje. Može se tumačiti da rade na driverima jer vremenom rastu performanse, ali može se i tumačiti da driveri nisu bili odrađeni po izlasku, jer kao kupac čekaš da tvoj proizvod proradi punim kapacitetom.

Npr. za igru bumo rekli da je bila u beti jer je tek vremenom kroz patcheve postala reklamirani proizvod. 

Po meni ak nekaj platiš 800 eura ima da radi od prve do zadnje sekunde, pogotovo jer je igračka i nije životno potrebna. To treba dat do znanju proizvođaču igračke, niste mi nužni, kupujem vas iz dobre volje a ne nužde. Zato ima da mi tira jajcima, želim apsolutno savršenstvo za tako visoku cijenu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

Kaže: Ranija verzija drivera rdna4 nije bila efikasna. Sredili i eto bolji su sad od nevidije. Onda rade li bolje ili ne?

12 godina
segregator kaže...

Zlobnici bi mogli reći da AMD nastavi raditi i na driverima i nakon što proda karticu

to je više fine vine mudologija, a zapravo je ovo što stevo kaže - raniji rdna4 drajveri nisu bilo dovoljno efikasni koliko su mogli biti

dery kaže...

Kaže: Ranija verzija drivera rdna4 nije bila efikasna. Sredili i eto bolji su sad od nevidije. Onda rade li bolje ili ne?

pa to i jest problem, da su bolji od nevidije ne bi im trebalo toliko vremena da ih srede

nekad se znalo čekat i po godinu i više da ti grafa proradi kako spada, a samo krajnji 'optimist' to može gledat kao 'bolje drajvere od konkurencije'

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 20:25 (picajzla0707).
16 godina
picajzla0707 kaže...

pa to i jest problem, da su bolji od nevidije ne bi im trebalo toliko vremena da ih srede

nekad se znalo čekat i po godinu i više da ti grafa proradi kako spada, a samo krajnji 'optimist' to može gledat kao 'bolje drajvere od konkurencije'

Pitam te opet jesu li sad bolji?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice