Moja RXica će za tjedan dana biti u tuđem kompu, nemam pristranost prema proizvođaču komponenti. Po treći put ti govorim da pročitaš sa razumijevanjem, jedina kartica koju imam za stalno je 3070tka dok isprobavam i vrtim hardver koji kupujem. U zadnja 3 mjeseca sam imao sve nvidije u kompu osim 4090 i 5090 i na temelju svojih i tuđih testiranja mogu napisati zaključke.
Neka uživa svatko u tome što ima, neupitno. Samo nek ti isti ne govore laži i nebuloze o tome što imaju. Isključiv sam prema tvrdnjama koje nemaju veze s vezom poput hi end gaminga na 8gb karticama i slično. Također, upozoravam ljude koji nisu imali priliku pogledati hrpu videa i obaviti hrpu testova da ne kupuju šrot proizvod. To je sve, pri tome stojim i omalovažavam nebuloze ljudi koji uvjeravaju u nešto što 99,9% communityja zna da nije tako i što je dokazano 1000 puta.
Ako netko želi igrati iznad 1080p narednih nekoliko godina nove naslove u visokim postavkama ne mogu mu reći "hej, uzmi 5070, super futureproof kartica".
Kada počneš pisati postove sa razumijevanjem onda ću ih uspjet tako i pročitati.
Provrti si par stranica unazad pa pogledaj što si sve pisao, puno toga, a malo onoga što je razumljivo.
A gdje si molim te pročitao da je itko napisao da je high end gaming na grafi od 8gb?
Nazivaš grafičku šrot proizvodom jer ne možeš nafrljiti ultra detalje u 4k na istoj?
O kakvom to communityju pričaš? Vrtiš se u krug čitajući recenzije po netu i prosipaš pamet po forumu kako se ne može igrati na grafi od 400-500 eura, a svima je jasno da može i to vrlo dobro, dok onaj tko hoće vrhunsku izvedbu, plaltit će i kraj priče.
Non stop se priča o nekom future proofu,a većina mijenja grafičke svake dvije godine...onaj tko hoće future proof dat će 2000 eura za 5090 i onda je sa istom miran barem dvije generacije, a ekipa koja da za grafičku 800 eura pod izlikom "futureproofa" istu mijenja čim nova serija izađe, smiješne su mi te tvrdnje vaše i pravdanja toga što ste kupili.
Onaj kome je do gaminga i uživanja u istom će se naigrati i danas sa jednom rtx 4060 ti, a onima koji gledaju svaki fps i detalje nikada neće biti sve po volji, što bi se reklo "rđavom k**cu svaka dlaka smeta".
Pišem potpuno razumljivo, a to što ti ne znaš iščitati je velik problem. Jako sam jasno napisao što se na čemu da odigrati, i ti odnekud citiraš da se na 500e grafičkoj to ne može. E pa nema ti pomoći tu. Da čitaš s razumijevanjem ne bi kenjao o videu koji sam postao koji nema veze s raspravom. Naginješ stjepku i ovom drugom opasno.
Što se kartica tiče, da se i na rx580 igrati samo treba biti realan s očekivanjima i što svaka kartica danas može. Ja sam napisao da 5070 nije futureproof kartica za 1440p high gaming i tu je krenulo.
Reci mi molim te da sam tu u krivu, ajde. Očito je budalasto od nekog na tech forumu da priča o tome i diskutira koliko nešto utječe na izgled, ovaj forum i je za to da se raspravi o tome a ne guta sve što nam amd intel i nvidija šuknu u grlo kroz marketing.
Da, ja jbno očekujem ako dam za samo jednu komponentu 600-700e visoke performanse narednih nekoliko godina, a ne muda pod bubrege i rebadgeani midrange proizvod iz prošle generacije. I prozvat ću ih zbog toga. Gdje ću nego tu, očekujem barem da su tu ljudi upućeniji od prosjeka u te stvari, ali očito se varam gadno. Hrpa ljudi koji nemaju proizvod niti su ga probali, ali tvrde da ne treba ništa bolje od ovog što oni imaju i da je ostalo bacanje novca. I to je rasprava, a ja ne znam pisati iako sam valjda u 3 posta napisao da se sve da odigrati na svemu uz očekivane gubitke u performansama, izgledu, rezoluciji itd. Osporite to ajde.
Eto vi znate bolje od ljudi koji testiraju grafičke za život, vi ste najpametniji. Ako nije po vašem onda idu narodne mudrosti "svakom k i dlaka smeta itd". I onda ja ne znam raspravljati.
Na yt videe se referiram jer ne isprobavam 50 scenarija za karticu nego one koji mene zanimaju, zato kažem da se za punu sliku pogleda video koji je sveobuhvatniji.
High end gaming na grafi od 8gb se odnosi na onog što u svakoj temi kenja da je 4060ti majka isusova i da su svi debili što kupuju skuplje kad on igra 4k RT 100fps s njom.
Laki nam je malo nervozan, smiri malo doživljaje, pričamo samo o grafičkama, nije nešto životno važno.
Nisam se referirao na nikakav video tvoj, nego na post vezan uz to kako rtx 5070 dropa u igrama uz DLSS u 1440p, što nije istina, prelistaj stranice pa ćeš vidjet umjesto što tupiš svoje na bezobrazan način.
Tvoja očekivanja i realnost su dva različita pojma, moraš prihvatiti da su grafičke tipični konzumeriam kao i mobiteli, što naravno ima svoju cijenu.
Ako ćeš platiti svake 3 godine imat ćeš to što očekuješ, ako ti to nije bitno možeš se igrati i na grafi staroj 5 godina bez problema, a mislim da bi to svima na ovom forumu trebalo biti kristalno jasno, tako da ne vidim čemu dramatiziranje.
Ako nisi zadovoljan proizvodima što ih kupuješ? Možeš jednostavno bataliti konzumerizam i promjeniti hobi, ili igrati sa starom grafom na nižim detaljima, jednostavno.
Rx 9070 sa 16gb je pandan rtx 5070, što misliš koliko je prva više future proof od druge? Dam se okladit kada prva bude slaba za gaming, biti će i druga, tako da tvoje teorije o video memoriji i "future proof" padaju u vodu.
Moraš prihvatiti da za 700-800 eura ne kupuješ više visoku klasu grafičke nego neki osrednji rang i možeš jednostavno zaobići kupnju i na taj način to ne podržavati, ali iz priloženog se vidi da to kod tebe nije slučaj ako non stop mijenjaš i testiraš grafičke kao što kažeš.
Meni je važno jer mi je to najdraži hobi i pridat ću mu pažnje koliko ja želim i prozivat ću nebuloze i laži.
U MhW 5070 dropa fps i stuttera u postavkama koje želim, dok to npr nije slučaj na 7800xt/7900gre/7900xt koje su ili jeftinije ili u rangu te. I čak 200e jeftinija 7800xt može pokrenuti igru sa Hi res packom.
9070 će ostariti puno bolje od 5070 kao što je 6800 ostarila puno bolje od 3070. Samo što je 9070 jača grafička od 5070 osim što ima više vrama dok je 3070 snagom slična, ali 6800 ju je pomela zbog većeg buffera. Nova generacija konzola će vrlo vjerojatno gađati 16gb vrama rezerviranog za gpu pa će 12gb kartice biti u nedostatku kao što su trenutno 8gb. Zasad to još nije situacija, ali evidentno je da će biti.
Vaši "argumenti" su na razini "zemlja je ravna jer meni izgleda ravno kad pogledam ispred sebe". Ako uđeš preduboko u tematiku, onda haha glupane zašto se sekiraš i zašto se time baviš. Mislim, svaka vam čast eto. Uživajte u svojim xx60 karticama i respective rezolucijama i fpsima u kojima igrate
Jedno je ukazati na neku netočnost, drugo je vrijeđati i omalovažavati nečiju kupnju.
Kolega Cryogenic vam vadi mast jer ste ga ispljuvali čim je spomenuo da je kupio rtx 4060 ti na poprilično bezobrazan i neprihvatljiv način, a sada se čudite što vas p*ca, a najjače od svega što čovjek snimi svoj gameplay sa brojkama kakve jesu i dalje tupite svoje da je rtx 4060 ti najveći krš, te po tome ispada da se uopće na njoj ne može igrati, a čovjek vam lupa kontru i dokazuje suprotno.
Činjenica je da je rtx 4060 ti namijenjena za FHD gaming i za to je sasvim dovoljna, može poslužiti i na većim rezolucijama, ovisno naravno od igre do igre, ali daleko od toga da je krš, šrot, i kakve ste joj već epitete ti i ekipa ovdje davali, a time i omalovažili svakog forumaša koji ju ima, a ima ih dosta, jer eto vama je to jedan jedini hobi, imate viška love itd., pa vam je opravdano dati 800+ eura za grafu, nekom nije i točka, ali to nije razlog za ovakav način komunikacije.
Kažeš da RTX 5070 dropa na postavkama koje želiš, nemoj reć, kupiš grafu od 700 eura i igrao bi se na njoj kao da košta duplo više, umjesto da spustiš koju postavku i uživaš, ali vidi vraga, onda ne igraš na max detaljima, jer je to nešto najbitnije u životu, zapravo je žalosno ako je nekome to jedino bitno. Da ne spominjem da si naveo samo jednu jedinu igru, a ja na netu što sam na brzaka pogledao nisam primjetio na toj grafi nikakve dropove o kakvima pričaš, no dobro, ajmo reć da ti vjerujem.
RX 6800 i rtx 3070 su u rangu i dan danas, možda razlika od par fps-a u korist radeona, pa taj tvoj argument da ju je pomela mi ne drži baš vodu,a iskreno nemam ni volje ni vremena tražiti usporedbe na netu da bi tebi nešto dokazao.
Dakle kad jedna počne štucat, ubrzo će i druga unatoč više video memorije i boljem bandwithu, jer je to cjenovni rang grafe koji je.
Takav će slučaj biti i sa rx 9070 i rtx 5070 za koju godinu, samo uzmi u obzir da je RX-ica i skuplja od RTX proporcionalno tome koliko je jača, pa se opet vratimo na onu staru "kolko para tolko muzike", a po pitanju Nvidie i Radeona "isto sr*nje , drugo pakovanje", a na vama je jel želite to ili ne želiti shvatiti i prihvatiti. Jednostavno je grafička koja košta 800 eura, bilo crvena ili zelena grafa srednjeg ranga, te ne možeš očekivati da će biti kao one skuplje i kraj priče.
S ovim postom ću se i odjaviti jer nemam više ni volje ni vremena tipakt nebuloze po forumu na ovu temu, živi i zdravi vi svi meni bili i uživajte u svojim kompovima i igrama umjesto što širite negativu.