Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.944
|
čitano: 1.293.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
dery kaže...

Od 2010 do 2012 radeon je harao ljestvicom i prodajom onda dojde kožnjakova rodica baba lisa na čelo Amd od 2012 odoše u kujac. 

Tada su bili pred bankrotom, danas su pozitivan primjer. Gameri su danas nebitni, neka kupuje tko želi i ako želi, ako ne želi onda AI želi sve do zadnjeg "silikona"

tko bu htel igrati, bude to i masno platio.

4 godine
Rasprava o grafičkim karticama

Oooo, braćo po ludiluuu, gdje ste. 

Naručio Palit RTX4070 Super Dual, 12GB GDDR6X , keš.

Model najjeftiniji u HR.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 16:45 (Zaporožac).
Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina

Aj super, neka otpadnu lezajevi ventova od pustog igranja.

maximum effort
4 godine
metallic kaže...

Aj super, neka otpadnu lezajevi ventova od pustog igranja.

Eh, kad bi bar imao vremena od posla.

Čekam da se nakupi igara, pa kad odem u pemziju za pešest godina da ubijem te igretine.

To nije pemziija s 65, nego benificirana, dosta ranije, a u tu idu samo face, inspektori na državnoj dojci itede. 

Sad sam kupio dok imam još novaca, poslije tko živ , tko mrtav.

Ako ranije umrem, ostavljam je ovome dijelu foruma, a vi licitirajte (ovjerit ću kod bilježnika) možda ju poklonim Stjepanju.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 17:03 (Zaporožac).
12 godina

Kuzim, da! Ko radi, ne boji se gladi. Tj. imamo grafe, nema vrimena.  :D

Javi dojmove i koju fotku, ako uspijes.

Sritno

maximum effort
11 godina
Zaporožac kaže...

Ako ranije umrem, ostavljam je ovome dijelu foruma, a vi licitirajte (ovjerit ću kod bilježnika) možda ju poklonim Stjepanju.

Stipica je jedan od rijetkih aktivnih hardver gurua na forumu,samo je šteta kaj nema više dede Anše da ga drži pod kontrolom 

12 godina
ZGamer kaže...
Zaporožac kaže...

Stipica je jedan od rijetkih aktivnih hardver gurua na forumu,samo je šteta kaj nema više dede Anše da ga drži pod kontrolom 

I dide XXX-a da se i dan danas divi kakva kupnja je bio privjesak Pentium G4560 

13 godina

Bote život ubi me ovaj hum. Dobro je Stjepko reko, čim sam stavio AMD FRCCC.

Undervolto, underclockao, underPM, očistio, što sve nisam...

Danas promjenio kuler - same shit. Ono što mi je prvo i zadnje prošlo kroz glavu, da zavija iz napajanja - al BOKTE, Corsair HX 1000W taman 2 godine !!!

Coilwhine - je ono krckanje, ovo je baš kao da sam u Veternici.

Ko kreten danas smotao novine u trubu i osluškujem. Blizu je kod grafe i napajanja - al ne mogu reći 100% da je grafa.  Probat ću za vikend, promjenit napajanje (imam jedno od 850w na tavanu).

Fakat sam lud. Jebo dan kad sam uzeo mesh kućište.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 20:38 (DarthMarkus).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Jeste probali ugasit pa upalit ?

Probajte i drugu uticnicu u drugoj prostoriji.

12 godina

A ako imas igpu zasto jednostavno ne izvadis grafu van, spojis monitor na mbo i onda upalis i vidia dali ima taj hum ili trebas po neku terapiju 

16 godina

Ma kako ta, najeftinija asus dual si trebao bila je najbolji omjer cijene i kvalitete.Trebaš se uvijek rastegnit malo za bolji model radi boljeg hladnjaka.

Edit: Uh pa oni dižu cijene grafama ebote sad vidim, ja sam odlično prošao onda za 640eu.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 21:22 (dery).
13 godina
MGloc kaže...

Jeste probali ugasit pa upalit ?

Probajte i drugu uticnicu u drugoj prostoriji.

Nije mi to palo na pamet. Hvala.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
12 godina
DarthMarkus kaže...

e da, zato sam ja uzeo fractal define 7, sa pet velikih ventova propuha više nego dovoljno. a priguši sve te živcirajuće zvukove

13 godina
picajzla0707 kaže...
DarthMarkus kaže...

e da, zato sam ja uzeo fractal define 7, sa pet velikih ventova propuha više nego dovoljno. a priguši sve te živcirajuće zvukove

Ja sam čak i na R5 imao pristojne rezultate. Doduše stock fanovi su im za kc i glasni - ne znam jel još tako. 

Meni je bila želja oduvjek probat jedno od onih BudiTiho Silent verzija. 

Najgore što sam i ja osjetljiv na zvuk. Ćorav sam ko šišmiš, al čujem punicu kako mljacka 3 prostorije dalje.

4 godine
suspendiran
Jbte covjek ubaci Amd grafu i odma krivac nesto drugo, od kucista pa do kučnih instalacija, na kraju ce nam Markus završiti kod babe vračare.😅😂
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...
Jbte covjek ubaci Amd grafu i odma krivac nesto drugo, od kucista pa do kučnih instalacija, na kraju ce nam Markus završiti kod babe vračare.😅😂

Imao je rtx4090 radijator gdje nije imao tih problema. Ovoj izgleda treba napajanje od 2kw ili možda elektro instalaciju promjenit cijeli stan

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
3 godine
Boris grozni kaže...

Ne, ubacit će intelovu...

12 godina
Boris grozni kaže...

Jel baba SU baba vracara?!?!

Zamislimo da zavrsi, sto mislis, bi li gejmali skupa ili?

maximum effort
9 godina

Koliko bi vrijedila polovna RTX 3070 Ti Inno3d bez garancije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Oko 300€ ako se ubode, puna šaka brade. 

13 godina

Stjepko pusti me da lažem sam sebe ...haha...ako je ovaj hum od coil whinea, onda u pm, nikad amd grafa osim Nitra neće u komp

Ja kenjam po svom hwu uvijek, ma što kupio nikad neću bit 100% zadovoljan, iako je Ryzen 7800x3d blizu savršenstvu.

Ovdje na forumu je obrnuta situacija u 90% slučaja. Svačiji hw je najbolji i najisplativiji na kugli zemaljskoj, dok ja obrnuto.

Bit Foruma i je da se kritički gleda na HW (možda ne u mjeri kao ja, Nicky i Picajzla ),al nikako da svi padaju u trans od oduševljenja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 10:57 (DarthMarkus).
16 godina
DarthMarkus kaže...

Stjepko pusti me da lažem sam sebe ...haha...ako je ovaj hum od coil whinea, onda u pm, nikad amd grafa osim Nitra neće u komp

Ja kenjam po svom hwu uvijek, ma što kupio nikad neću bit 100% zadovoljan, iako je Ryzen 7800x3d blizu savršenstvu.

Ovdje na forumu je obrnuta situacija u 90% slučaja. Svačiji hw je najbolji i najisplativiji na kugli zemaljskoj, dok ja obrnuto.

Bit Foruma i je da se kritički gleda na HW (možda ne u mjeri kao ja, Nicky i Picajzla ),al nikako da svi padaju u trans od oduševljenja.

Kod mene je Powercolor 7800 XT Red Devil, vjerovatno najbolja 7800XT verzija (raspravljaju po netu da li je Nitro ili Red Devil), pa opet coil whinea.

U laptopu je RTX 3060, Nvidia jel'te, pa isto coil whinea. Citao sa na netu hrpe ekipa sa Asus RTX4080/4090 da su se zalili na coil whine.

Malom uzeo prije mjesec-dva Zotac RTX4070 Ti Super i nigdje coil whinea.

Hebi ga, to je kako te "posere".

BTW, ta njegova RTX4070Ti Super je jos uvijek uparena sa i5 104000F i nekim DDR4 2666 RAM-om. Brijem da ga to bottlenecka fino iako je na 1440p.

Cekao sam Arrow Lake da vidim kako ce ispasti, ali izgleda nista od toga.

Da li da mi sada uzmem 7800X3D ili da ipak pricekam 10-ak dana da vidim kako ce 9800X3D ispasti?

Bojim se da bi 9800X3D mogao ispasi poprilicno skup, a ne puno brzi od 7800X3D, pa da onda 7800X3D jos vise poskupi (sada je vec cijena pretjerana).

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 11:08 (Mauro).
13 godina
Mauro kaže...
DarthMarkus kaže...

Kod mene je Powercolor 7800 XT Red Devil, vjerovatno najbolja 7800XT verzija (raspravljaju po netu da li je Nitro ili Red Devil), pa opet coil whinea.

U laptopu je RTX 3060, Nvidia jel'te, pa isto coil whinea. Citao sa na netu hrpe ekipa sa Asus RTX4080/4090 da su se zalili na coil whine.

Malom uzeo prije mjesec-dva Zotac RTX4070 Ti Super i nigdje coil whinea.

Hebi ga, to je kako te "posere".

Najgore je što se cw gotovo uvjek javi u nekoj od kobinacija PSU - grafa. Sjećam se kad sam prodao 980ti nekom rudaru. Kod mene je bila tiha, kad sam ga kod njega stavio grafa je zvučala kao da je kolju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 12:39 (DarthMarkus).
17 godina

Nitro 6950xt CW blagi

Pulse 6800 CW podosta

Msi 6950xt blagi

to su zadnje 3 kod mene, ne sekiraj se

3 godine

Ili sam gluh kao top ili nikad nisam čuo coil whine ni kod koga a pogotovo ne u svom kućištu, čuo sam jedino na par primjera na yubito... kako potrefite te kartice da mi je znati.

Imam tinitus u lijevom uhu već skoro 30 godina i ta preosjetljivost na i najmanji šum iz kućišta mi je čudna, da ne upotrijebim neki drugi izraz, kod vas pojedinaca, opet ne znam nisam u vašoj koži i dobro podnosim buku, buka je u modi, što je još Koja zaključio devedesete.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 12:36 (notloB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
notloB kaže...

Ili sam gluh kao top ili nikad nisam čuo coil whine ni kod koga a pogotovo ne u svom kućištu, čuo sam jedino na par primjera na yubito... kako potrefite te kartice da mi je znati.

Imam tinitus u lijevom uhu već skoro 30 godina i ta preosjetljivost na i najmanji šum iz kućišta mi je čudna, da ne upotrijebim neki drugi izraz, kod vas pojedinaca, opet ne znam nisam u vašoj koži i dobro podnosim buku, buka je u modi, što je još Koja zaključio devedesete.

Kako ti se to manifestira ako smije pitat ? Jel si osjetljiv na neku vrstu buke ili na sve ? Jel ti zvoni, zuji ili samo smeta ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 12:45 (DarthMarkus).
17 godina

To je nešto što se čuje ako slušaš baš sa namjerom da čuješ, ja se ne obazirem previše jer mi je kučište pod stolom i čujem samo kada nema zvuka/muzike, i krene 3d/upogoni se vga....no čim ide i najmanji zvuk van iz audio sustava više se ne zamječuje naravno

12 godina
DarthMarkus kaže... 

Ja sam čak i na R5 imao pristojne rezultate. Doduše stock fanovi su im za kc i glasni - ne znam jel još tako. 

i meni su stock ventovi na staroj arc seriji bili preglasni, pa sam ih zamijenio sa silent wings

ovi na define 7 su sasvim ok, došla su 3× 140mm (dva sprijeda i jedan odozada), sva tri sam stavio sprijeda za upuh, a odozada sam stavio dva 120mm silent wings, sve ograničio do 1000rpm max

em ima propuha, em je tiho i pod loadom, a bogme ovu moju rtx krmaču od 350-400w nije baš lako hladiti, ali hladilo je uredno i usred ljeta

ofkors da mesh ima prednosti, ali ima i mana za picajzle poput mene, a vrhunsko silent kućište poput define itekako je sposobno za dostatno hlađenje i jačih grafa

problem bi možda mogao biti s manjim silent kućištima gdje bi komponente bile nabijene u manjem prostoru

16 godina
notloB kaže...

Ja sam prije ove imao ni sam ne znam koliko kartica i niti jedna nije imala coil whine. Rekoh vec - kako te potrefi :)

Meni osobno ne smeta jer se javlja samo u igrama kada je grafa pod loadom (i dosta je lagani coil whine), a kako igram sa slusalicama onda ga vecinu vremena niti ne cujem.

Kod mene je kuciste suplje sa svih strana (air flow kuciste), pa se onda iz njega sve cuje 

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
3 godine
DarthMarkus kaže...

Kako ti se to manifestira ako smije pitat ? Jel si osjetljiv na neku vrstu buke ili na sve ? Jel ti zvoni, zuji ili samo smeta ?

Navikao sam se i naučio zanemariti, ne registrirati, moram preusmjeriti pažnju da bih uopće čuo a čuje se high pitch zujanje, nešto kao na audiologiji kad ti provjeravaju sluh, ne preglasno. Ne znam što bi me pretjerano smetalo, valjda noktima/kredom po ploči i slično, više preglasni zvukovi, tiho škrgutanje zubima ne smeta.

Kad sam kod Koje, mali glazbeni intermezzo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 13:01 (notloB).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice