Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 453.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Radeon R9/7 serija
Leopard_st kaže...

Pokreni crysis 3 na very high sa msaa, ili bf4 na ultra, i ubrzo ces vidjeti i manje od 30.

bf 4 i igram na ultra bez aa i nije ni blizu 30 fpsa

12 godina
2dulle kaže...
Stjepanj kaže...

moj post je bio šala, covjek je ocigledno pogrijesio!{#}lp

jesam Sorry , nije 1435 vec 1235mhz i umjesto 1820 je 1620Mhz , u brzini sam pogrjesio...Nije bila namjera. Iskreno kazem i ne hvalim se sto imam dobar OC , jer i bez njega gura sve naslove na 1080p sa 60+FPS (High to Ultra settings), i po meni je jos jednom kazem bestbuy za 1080p , jer vec na najnovijim naslovima zaostaje , u +1440p rezolucijama.

Je i to ću ti virovat zeznija si se i s gpu-om i s memorijom.

Ne trolaj više neg stavi SS

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
14 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
Leopard_st kaže...

Pokreni crysis 3 na very high sa msaa, ili bf4 na ultra, i ubrzo ces vidjeti i manje od 30.

Pa nisu to jedine dvije igre koje ljudi igraju. Crysis je ionako igra napravljena samo radi benchmarka i niceg drugog, sranje obicno.

Sta je kome sranje, u to necu ulaziti, to je subjektivno, ja sam samo dao primjer.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 10:00 (Leopard_st).
12 godina
Radeon R9/7 serija

Ja cu rec ovako moja prošla HD 7970 ghz edition na monitoru 1920/1200 nije mogla gonit Crisys 2 na maksimalnim postavkama s dx11 razumi se tako da nemamo sta slusat o 270x koja je 30% slabija.

Moj PC  
2 4 hvala 0
11 godina
nicky.sl kaže...

Ja cu rec ovako moja prošla HD 7970 ghz edition na monitoru 1920/1200 nije mogla gonit Crisys 2 na maksimalnim postavkama s dx11 razumi se tako da nemamo sta slusat o 270x koja je 30% slabija.

Pa nije ovo bas toliko lose:

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970_GHz_Edition/14.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_hd_7970_review,21.html

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 15:43 (Chico12).
17 godina
Radeon R9/7 serija

Nije lose ali to su high postavke, a ne Ultra.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
Radeon R9/7 serija

Na high je pičila dobro a na ultra ni čut.

Ja pričam iz vlastitog iskustva a ne po nekakvim testovima s neta

Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
nicky.sl kaže...

Na high je pičila dobro a na ultra ni čut.

Ja pričam iz vlastitog iskustva a ne po nekakvim testovima s neta

Cudi me to fakat jer cr2 je stara 3 godine a 7970 je strava igrackica.

Da nije mozda vise za nvidiu optimizirana?

Hejjjjj
14 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Meni c2 radi solidno sa jednom r290x clockanom na 1125/1425.

CFX je broken u igri, pa zato igram sa jednom.

1440p reza.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 17:35 (Leopard_st).
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Radeon R9/7 serija

Je i meni dobro ide na ultra s 290-kom al s hd 7970 nije išlo dobro u Crisysu 2

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
2dulle kaže...

Ja imam Asus DirectCU II
R9 290 i ne da je dobra ,nego...Overklokovao sam je jos malo , i nevjerujem dobijam oko 100FPS , u BF4 na Max i FullHD...Stvarno Bestbuy...

Dobio si 5 tu, but i call bullshit...osim ako ne ratujes sa oblacima...

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 12:46 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
2dulle kaže...

Ja imam Asus DirectCU II
R9 290 i ne da je dobra ,nego...Overklokovao sam je jos malo , i nevjerujem dobijam oko 100FPS , u BF4 na Max i FullHD...Stvarno Bestbuy...

nevjerujes? pa ak 280x vrti bf4 na ultri prosjek preko 70+fps-a average(osobno mjerio u vise navrata:) a 290 je za 30% brza (ova je jos klokana) od 280x dobijes = ?{#}lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan
Evo pogledajte sama po sebi Direct CU II je vec OC ,moze jos ali evo razlike izmedju AMD R9 290 , i Asus R9 290 Direct CU II koju ja imam. Ova moja stvarno ima tiho i dobro hladjenje sve pohvale Asusu (Inace samo asus kupujem i nikad nista nije crklo maticne,gpu,cd citace sve...) Evo i same slike u pitanju je Bechmark BF4:
AMD R9 290 vs Asus R9 290 Direct CU II OC AMD R9 290 vs Asus R9 290 Direct CU II OC
Bechmark Info FPS Bechmark Info FPS
Direct CU II sistem hladjenja Direct CU II sistem hladjenja
Mlada nada
13 godina
Stjepanj kaže...
DarthMarkus kaže...
2dulle kaže...

Ja imam Asus DirectCU II

nevjerujes? pa ak 280x vrti bf4 na ultri prosjek preko 70+fps-a average(osobno mjerio u vise navrata:) a 290 je za 30% brza (ova je jos klokana) od 280x dobijes = ?{#}lp

nemam šta vjerovat, imam 290 tku i znam što pričam....Ovo može bit samo istina u SP-u...

P.S. ti nisi imao 80 fpsa sa 280 tkom nikad, pošto si je imao prije podrške za mantl i B4 je još bio poluoptimizirani proizvod (što i još je)...

13 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

280x+ i7 3820/4770s average fps od minimalno što sam ikada imao je bilo 71 na ultri/1080p/64p prosijek je i jos veci sve zavisi od mape!

prema tome kako onda jedna nakolkana 290-tka nemre imati 100fps-a u prosijeku u istim uvijetima!

2x280x mi se nikad ne spusta ispod 100fps-a??

1. dakle ja ne pricam o nikakvoj 280-tki, neznam od kud ti to uopce?!

2. imas spor procesor za jednu 290-tku tj nemres izvuci max frejmrate iz nje(pogotovo ne u bf4)

3. kolega gore ti je dao dokaz o svojih 100fps-a( nekuzim cemu njemu td?) laže?

4. stavi tu 290-tku na novi i7(cak i i5 koji rastura u bf4) pa ces dobiti tih 100fps-a!

lp

evo par primjera od forumasa:

Gtx 780 Lightning - 97fps

gtx770 Gainward 73fps

dakle pravac po novi cpu;))

probano i na 2600k/2700k fps odma pada od 10-20fpsa u prosijeku! takoder i kao na klokanim i7 920/2x860 itd

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 23:37 (Stjepanj).
Moj PC  
6 5 hvala 0
13 godina
Radeon R9/7 serija

1. wtf jel nisi imao sap 280x kratko koju si popljuvao ? 2 . 71 fps nije 80 3 . Za 2x 280x neznam...3. što mi je postao kao dokaz, SS B - wow  - pa vidi mu graf i krivulju ?

Daj se uozbilji i ne govori o sporosti jednog procesora (i to punokrvnog I7) pošto smo već plesali taj maturalni ples puno puta ovdje... + ti imaš S verziju Hsw , ono...Ustalom čim vidim koliki mu je prvi OC (navodni)  znam da se radi o trollu...

P.S. Najveća glupost bi bila sad kupavat Hsw pošto uskoro dolazi refresh serije sa korigiranim temperaturama, tako da ti je i to buć, a da ne pričam o giga gluposti mjenjanja i7 proca radi BF4{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 9:54 (DarthMarkus).
Moj PC  
6 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

sam si rekao da covjeku nevjerujes da ima 100fps-a u prosijeku s nabrijanom 290-tkom...ja sam ti ukazao u cemu je problem a ti pak opet kao i inace o  necemu desetom!{#}

Moj PC  
2 5 hvala 0
13 godina
Radeon R9/7 serija

Imam finu ponudu da prodam grafu, pa sam bacio oko na r9 270 od asusa (non X), jel' ima velike razlike izmedju "obicne" i "x" verzije, znam da je to rebrand 7870, jedna je obicna druga 1ghz edition, ali posto je asus mogla bi se i clocknuti kontam...

r7 260x me previse iznervirala zbog drivera

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
chaselol kaže...

Imam finu ponudu da prodam grafu, pa sam bacio oko na r9 270 od asusa (non X), jel' ima velike razlike izmedju "obicne" i "x" verzije, znam da je to rebrand 7870, jedna je obicna druga 1ghz edition, ali posto je asus mogla bi se i clocknuti kontam...

Jedina razlika je sto je X tvornički clockana. Običnu klokaš sa msi afterburnerom kao i x verziju. U sustini ista karta.

Hejjjjj
13 godina
protjeran
Chico12 kaže...
chaselol kaže...

Jedina razlika je sto je X tvornički clockana. Običnu klokaš sa msi afterburnerom kao i x verziju. U sustini ista karta.

naravno da nije to jedina razlika, skoro cijela kartica tj njen pcb je drugaciji s drugacijim elementima, pocevsi od vise faza(veci i stabilniji overklok, no u ovom slucaju kod asusa imaju isto) dakle bolji i dugotrajniji kapacitori, induktori, kao i tranzistori itd itd, zar ljudi i dalje misle da je to sve isto i da je razlika samo u megahercima{#} (naravno ima i takvih modela, no zato smo tu da se pita;)LP

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Chico12 kaže...
chaselol kaže...

naravno da nije to jedina razlika, skoro cijela kartica tj njen pcb je drugaciji s drugacijim elementima, pocevsi od vise faza(veci i stabilniji overklok, no u ovom slucaju kod asusa imaju isto) dakle bolji i dugotrajniji kapacitori, induktori, kao i tranzistori itd itd, zar ljudi i dalje misle da je to sve isto i da je razlika samo u megahercima{#} (naravno ima i takvih modela, no zato smo tu da se pita;)LP

Gluposti uvijek pricas. Znaci bas uvijek hvalis ono sto TI trenutno vrtis u sistemu, u ovom slucaju ebenu ASUS graficku. Ne kazem da je ASUS los, ali nece se toliko bolje clockati od ostalih modela. Imao sam HD7870 od ASUS-a i nije mogla postici stabilnih 1170MHz za jezgru, max je bilo 1160, dirao napon ili ne. U ovom slucaju to je DIGI+ vrm, koji ama bas nista nije donio po pitanju stabilnosti... Fazna je isla iznad 90C, jer nije bilo nikakvog heatskina na njemu. Eto tako! Porucujem ti da se ostavis te suplje price. Sve je to, ono sto kazu, u pet deka gore-dolje.

xXxXx
13 godina
RAPTOR XxX kaže...

Gluposti uvijek pricas. Znaci bas uvijek hvalis ono sto TI trenutno vrtis u sistemu, u ovom slucaju ebenu ASUS graficku. Ne kazem da je ASUS los, ali nece se toliko bolje clockati od ostalih modela. Imao sam HD7870 od ASUS-a i nije mogla postici stabilnih 1170MHz za jezgru, max je bilo 1160, dirao napon ili ne. U ovom slucaju to je DIGI+ vrm, koji ama bas nista nije donio po pitanju stabilnosti... Fazna je isla iznad 90C, jer nije bilo nikakvog heatskina na njemu. Eto tako! Porucujem ti da se ostavis te suplje price. Sve je to, ono sto kazu, u pet deka gore-dolje.

Ne branim nikoga, ali asus je asus. Ako je ista izdrzljivo i kvalitetno od komponenti to je od tog proizvodjaca. Da se ne lazemo :)

Hvala za detaljan info o r9 270 @Stjepanj, nadam se da cu sklopiti deal ubrzo i to pazariti!

P.S. ne interesuje me OC, i stock kartica je za mene dovoljna ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
RAPTOR XxX kaže...

lol! di si ti vidio da ja hvalim svoju asus karticu?{#} (stovise/tocnije, nisam je cak nigdje ni pohvalio) napisao sam da u slucaju koleginog pitanja a pitao je za asus modele 270 i 270x koja je razlika!!!! imaju istu faznu regulaciju i poprilican broj istih elemenata(dakle dizajn nije pretjerano drugaciji) a ostatak teksta je opcenito namjenjen informacijama o razlikama...ocigledno nisi pratio par postova iznad, a niti citas s razumijevanjem, a vidim i spadas u onu grupu kojima je to sve isti drek pa prema tome nemamo o cemu niti raspravljati, a o overkloku da je isti s dizanjem voltaze i bez{#}!lp

15 godina
Radeon R9/7 serija

Ekipo, kakva je ovo grafa r9 280a? Pojavila se na nabavi.net .Da li se to isplati kupiti?

Cijena je oko 1500kn! Koja je razlika između nje i r9280x nigdje nemrem naći testove!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

**bali vas kapacitori...

ps. kakvi tranzistori? Oni se nalaze u čipu kojeg asus dobije dobije od nvidije ili amd-a. Oni jesu - čip, il imaju još neki posebni na pcb-u? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 1:23 (eywa33).
13 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

isti **rac!{#}

Moj PC  
3 3 hvala 1
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

**bali vas kapacitori...

voltaza. amperaza. kapacitor. gefufna na cincilatoru.

odrasti vise

Niste li ste stesali prije ljeta?
15 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
eywa33 kaže...

**bali vas kapacitori...

odrasti vise

{#}

12 godina
odjavljen
Mojpismonosa kaže...
eywa33 kaže...

**bali vas kapacitori...

odrasti vise

A ti se veliki vrati na Balkan u lijepu našu u kojoj imamo riječ za je**ni kapacitor koja je starija od tebe, veliki.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
11 godina
Radeon R9/7 serija

ja trenutno imam graficku sapphire hd 7770 oc ghz edition  i sad razmisljam da kupim dvije XFX AMD Radeon R9 270X ili jednu Sapphire R9 280X VaporX TRI-X 3GB

sto vi mislite sto je bolje

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice