- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Pozdrav!
Imam problema sa Sapphire R9 270X DUAL-X OC - grafa je stara tjedan dana i počela je jučer cvrčati i to samo u FIFA-i 2014 (jučer instalirana). Pa ljudi moji jel to moguće, u BF4 ništa, CoD Ghosts ništa, ovako u normalnom radu ništa, samo u FIFA-i... I to ne stalno, već ponekad, mjenja zvuk kako klikam po izbornicima, pa onda u utakmici nekad se čuje, nekad ne.. Čitao sam nešto da bi mogla biti zavojnica neka, kondenzator pojma nema... jel ima tko kakvu ideju ?
upali fps brojac(fraps) i vidi dali ti se to samo desava tokom velikog Fps-a...lp
i onda u settingsima od Fife stavi FPS lock na 60 :)
Da, upravo je to bio problem, sad sve šljaka, hvala ! a šta je s vsync to treba uključiti ili isključiti ?
Pozdrav!
Imam problema sa Sapphire R9 270X DUAL-X OC - grafa je stara tjedan dana i počela je jučer cvrčati i to samo u FIFA-i 2014 (jučer instalirana). Pa ljudi moji jel to moguće, u BF4 ništa, CoD Ghosts ništa, ovako u normalnom radu ništa, samo u FIFA-i... I to ne stalno, već ponekad, mjenja zvuk kako klikam po izbornicima, pa onda u utakmici nekad se čuje, nekad ne.. Čitao sam nešto da bi mogla biti zavojnica neka, kondenzator pojma nema... jel ima tko kakvu ideju ?
upali fps brojac(fraps) i vidi dali ti se to samo desava tokom velikog Fps-a...lp
i onda u settingsima od Fife stavi FPS lock na 60 :)
Da, upravo je to bio problem, sad sve šljaka, hvala ! a šta je s vsync to treba uključiti ili isključiti ?
možeš i nemoraš kada ti je fps lockan
pozz svima,sapphire r9 290 problem
morao sam mjenjati cooler jer je originalni ubitacan no sada imam drugih problema .....zvuk visoke frekvencije se dosta čuje...se moram sa time pomirit ili ima neko riješenje??
Btw, temp ne ide preko 70 stupnjeva .
Lp
Mislim da ti nesto ne stima s Accelerom. Ili je mozda negdje krivo (prelabavo) postavljen.
To je jedan od najtisih zracnih coolera.
Meni je (na GTX 570) bio gotovo necujan, a temp u normalnom radu su bile oko 50-60 stupnjeva. U GPU benchmarku koji stupanj vise.
Jel se taj zvuk čuje samo u loadu? Jer i ja ga imam s tim da je meni komp bez kućišta na metar udaljenosti od uha. To govorim jer se taj zvuk čuo i sa orginalnim hladnjakom, a čuje se i sad relativno jače sa prolimatechom jer je ovaj u usporedbi sa stock coolerom nečujan. Sve radi potpuno stabilno na 1050 mhz već dva mjeseca tako da se ja nebi previše brinuo na tvome mjestu.
Jel se taj zvuk čuje samo u loadu? Jer i ja ga imam s tim da je meni komp bez kućišta na metar udaljenosti od uha. To govorim jer se taj zvuk čuo i sa orginalnim hladnjakom, a čuje se i sad relativno jače sa prolimatechom jer je ovaj u usporedbi sa stock coolerom nečujan. Sve radi potpuno stabilno na 1050 mhz već dva mjeseca tako da se ja nebi previše brinuo na tvome mjestu.
cuje se i sa defaultnim hladnjakom ,i u loadu (manje nakon nekog vremena skoro i prestane ) i stock....prije sam mislio da je maticna ili napajanje..no testirao sam i eto saznao da je graficka nazalost..prvu sam poslao na servis zbog black screena i dobio novu a ova pišti:)..
ide mi na zivce drugih problema nema...clockao sam je na 1150 i radi stabilno.
cuje se i sa defaultnim hladnjakom ,i u loadu (manje nakon nekog vremena skoro i prestane ) i stock....prije sam mislio da je maticna ili napajanje..no testirao sam i eto saznao da je graficka nazalost..prvu sam poslao na servis zbog black screena i dobio novu a ova pišti:)..
kod mene isti problem u load-u. zvuk pišti toliko da sam mislio iz pocetka da ce se grafa raspasti.. kontaktirao servis i vele da je to uredu.. takoder grafa klokana na 1200/1550 , ali ista stvar je na defoltu
kod mene isti problem u load-u. zvuk pišti toliko da sam mislio iz pocetka da ce se grafa raspasti.. kontaktirao servis i vele da je to uredu.. takoder grafa klokana na 1200/1550 , ali ista stvar je na defoltu
To vam je coil whine...na svu sreću u većini slučajeva nije ništa problematično ali je jako iritantno kada grafa u loadu počme pištati :(
Nažalost rješenja za taj problem nema, jedino reklamacija ali to ovisi o proizvođaču/uvozniku i njihovoj volji da vam uskoče u pomoć.
I kakva su vam iskustva sa tom karticom?
Najbolja i najskuplja R9 270X ikad napravljena. Bez konkurencije.
Najbolja i najskuplja R9 270X ikad napravljena. Bez konkurencije.
nebi se slozio chaselol, malo si previse zabrijo na nove sapphire proizvode, pored ove asusove mi nebi palo uzeti tu toxic iako je brza za 1fps!
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=190005
no za te novce se vec uzme gtx760 a za koji tjedan i r9 280! LP
nebi se slozio chaselol, malo si previse zabrijo na nove sapphire proizvode, pored ove asusove mi nebi palo uzeti tu toxic iako je brza za 1fps!
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=190005
no za te novce se vec uzme gtx760 a za koji tjedan i r9 280! LP
ne mogu sad da vrtim 20+ stranica, ali negdje sam stavio poredjenja svih kartica i ova je bila na vrhu.
Mada ako mene pitas MSI se najvise isplati uzeti, najjeftiniji je, 36 mjeseci garancije, razlika u fps minorna(jer se ova clocke bez problema) a razlika u cijeni je i vise nego primjetna!
P.S. Sapphire je vrhunski brend, rame uz rame moze sa Asus-om da ide!
asus je precjenjen
That SATA cabel tho
Taman kad mislis da si vidio sav debilizam,iznenadis se.
pozz svima,sapphire r9 290 problem
morao sam mjenjati cooler jer je originalni ubitacan no sada imam drugih problema .....zvuk visoke frekvencije se dosta čuje...se moram sa time pomirit ili ima neko riješenje??
Btw, temp ne ide preko 70 stupnjeva .
Lp
gdje si spojio napajanje od ventilatora, nadam se ne nazad u graficku...jer bi mogla takoder cviliti jer joj se vrm pregrijava
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/r9-290x-club/203111.aspx?page=7&jumpto=4154363&sort=asc&view=flat
a sto se tice pistanja(coil whine) pod normalno;
tvoja grafa ima losije "choke"-zavojnice" zato cvili! garancija i zamjena je jedino moguca ako je to zaista pretjerano inace se smatra normalnim jer su takvi elementi(ima boljih koji ne cvile:)!
a evo i najnovija tema o tome na bagu;
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/coil-whine/206718.aspx
Koja zvijer od grafe i jos ima hibridno hladjenje.......
koliko je ovo duga grafas. mogli bi uz nju dodati i power jack u paket da ju drzi ravno.
To nije u redu, moja (nova) se ne čuje - dakle "jedu gufna"da je u redu...Slobodno budi uporan, objasni im (onako ljudski) koliko te to smeta i reklamiraj...
P.S. te fore da će whine nestati s vremenom i da je to "u redu", prolaze samo kod nas...Vani NOPE - instant reklamacija....
To nije u redu, moja (nova) se ne čuje - dakle "jedu gufna"da je u redu...Slobodno budi uporan, objasni im (onako ljudski) koliko te to smeta i reklamiraj...
svakako treba inzistirati na novoj grafi ako je to pretjerano, nek im je stavi na stol i nek sami poslusaju! a da ti vani grafu instantno mijenjaju radi toga, propali bi vec odavno!
svakako treba inzistirati na novoj grafi ako je to pretjerano, nek im je stavi na stol i nek sami poslusaju! a da ti vani grafu instantno mijenjaju radi toga, propali bi vec odavno!
Da te fore" ide to samo malo poguraj " ima samo u Hrvatistanu...hebote, uvjek kad nešto kupiš kod nas, dolazi dodatna prtljaga, odnosno moraš bit sretan ako preplaćeni prozivod donekle radi uredno...
Sve mi se čini da se uzima po prinicipu HG - spota krajem 90 tih ; - cijela serija poluispravnih proizvoda koja kontrolom kvalitete nebi nigdje prošla osim kod nas ...
KOd njih sam jednom reklamirao 6 kartica, s tim da sam išao (iza u servis) frajeru pokazivat gdje je greška i na kraju sam dobio novac natrag....
Ovo boldano je najblje rješenje...Ono - evo poslušajte pa vi recite "jel to u redu"....
nazalost tako je! kao sto sam rekao u svojoj temi o coil whine-u neznam zbog cega stavljaju takve zavojnice u zadnje dvije generacije gpu-ova! evo ti si mi par puta pilio o el.sklopovima pa ak znas nesto zasto reci??ili barem teoriju, misao bilo kaj!:)
inace kolega huuurux je rijesio problem s cviljenjem takoder stavljajuci svoju 290 na molex konektor na moj prijedlog, sve temp su mu pale i zujanje je takoder prestalo koje se desavalo dok je vent bio direkt spojen na pcb(ima AC extrem3 vent koji se kad je spojen na karticu mucio cijeli gpu)!
vis sad sam se dosjetio a da netko kome pisti grafa s nereferentnim hladnjakom proba ospojiti konektor s venta i uzme molex 7v/12v i proba spojiti externo kao na Artic cooling Extrem3 principu???
kupiti znaci ovakakv konektor
i probati spojiti, mozda zujanje zaista prestane, mozda ventovi "traze previse napona" u loadu od kartice pa dolazi do konflikta s mosfetom ili tako nekaj tko zna! svakako teba probati ventu dati struje s posebnog "rail-a"!!
Hurux, nemas brige, istu stvar imam s gtx 480 i accelerom, cuje se zvuk kondezatora prilikom load-a, dok god je kartica u normalnoj temperaturi nema frke. Kartice iz najvisih serija imaju kvalitetnije kondice i tog problema nema..
GTX 480 je bila kartica najvise serije u svije vrijeme... Mislim da je problem u acceleru tj. instalaciji istog.
Hurux, nemas brige, istu stvar imam s gtx 480 i accelerom, cuje se zvuk kondezatora prilikom load-a, dok god je kartica u normalnoj temperaturi nema frke. Kartice iz najvisih serija imaju kvalitetnije kondice i tog problema nema..
Nemam brige dobro si rekao,no moja je pistala dok nije bila u loadu,dakle obrnuto tvom slucaju.
Sada je sve super zahvaljujuci kolegi stjepanju koji mi je preporučio da ubodem u molex a ne u karticu vent.Prvo sam spojio na 12v medjutim prebucno mi je bilo pa sam stavio na 7v i jako sam zadovoljan,temp gpu 73 max i vrm-a 80 max a necujna kao i ostatak kompa.
Lp
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-radeon-r9-295x2-review Fantasticna grafa..........
da je al pitaj uskrsnjog zeca kolko ce kostat lol ispod 7k uopcetku nema shansone da dodje, bolje uzest 2 290 i mirna bosna (ok uz naravno adekvatno napajanje)
ja imam ovakve performasne ko ovo gore dvoglavo cude vec pola godine pa tko voli djoli nek izvoli
bdw evo i rivju od PCE-a
http://www.pcekspert.com/clanak/amd-radeon-r9-295x2-8gb-gaming-na-4k/