Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 280x Club
d4rkd3atH kaže...

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-285-vs-Radeon-R9-280 , prema ovom dobiješ slabiju sabirnicu i 10% jaču grafičku karticu po performansama,neisplati se dati 200kn više za tu grafičku karticu,iako bi ja prije uzeo polovnu r9 280x

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-r9-290-windforce-oglas-13745287

Koliko je ovo povoljno?Ne cini se lose..

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
13 godina
drakula789 kaže...
d4rkd3atH kaže...

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-285-vs-Radeon-R9-280 , prema ovom dobiješ slabiju sabirnicu i 10% jaču grafičku karticu po performansama,neisplati se dati 200kn više za tu grafičku karticu,iako bi ja prije uzeo polovnu r9 280x

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-r9-290-windforce-oglas-13745287

Koliko je ovo povoljno?Ne cini se lose..

nemoj to kupovat,previse trazi za grafu,ja sam prije mjesec dana dao 1700kn za r9 290 xfx dd staru 5 mjeseci od forumaša,ak ti nije problem strpi se jos padat ce cijene uskoro

13 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Ma ionako kupujem u 5 mj. Pc,tko zna sto ce do tad biti

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 6 hvala 0
14 godina
Ova ASUS 280X Direct CU II TOP mi je za sada super,ali nažalost što više igram AC Unity sve više artifakata.
Na početku ništa i onda samo sve više i više,sada u sequenceu 4 imam hrpetinu artifakata.
robimarko@gmail.com
14 godina
robimarko kaže...
Ova ASUS 280X Direct CU II TOP mi je za sada super,ali nažalost što više igram AC Unity sve više artifakata.
Na početku ništa i onda samo sve više i više,sada u sequenceu 4 imam hrpetinu artifakata.

Jesi siguran da je do grafe. Uniti je poznat kao najvece neoptizirano govno ikad.

14 godina
Vjerovatnije je da je do njega,jer je igra do sequencea 2 išla doslovno butter smooth,a onda kao da dođe do fps dropa.

U COD-u Ghosts sam imao par artifakata na jednom levelu u single playeru i to je to.

BF4 onih par minuta što sam do sada igrao nisam imao artifakte,ali izgleda da je to problem skoro svih 280x.
Ako je problem do grafe odmah RMA preko Asusa,ali neznam kako će to ići jer sam kupio polovnu,pa su podaci na računu drukčiji tj. neka firma je bila kupila čak 16 komada u Linksu prije 10 mjeseci
robimarko@gmail.com
14 godina

Znači kupio si rudarsku očito. Javi se tom tko ti je prodao ili možeš u biti tu u Links u Osijek i reklamiraj. Ne znam jel nekako drugačije ide ako je pravna osoba kupila pa se ti sad pojaviš s reklamacijom. Ako imaš artefakte u više igara onda ne valja grafa. Ubilo je kopanje.

14 godina

Ma nije bila za kopanje,već je neka firma koja se bavi 3d modeliranjem pa je za renderanje služila.
Uglavnom na netu je hrpetina problema sa artifaktima i to baš s modelom koji ja imam,a i ostalim 280x

Definitivno ću je reklamirati ako je u grafi problem,mislim da nebi trebao biti problem zbog toga što je pravna osoba kupila.

Imam kopiju računa,te apsolutno sve što je tvornički išlo uz grafu,te je čak i jamstveni list zalijepljen na kutiju još uvijek.

Grafa je došla kao nova,čak i tvorničku anti statičku vrećicu ima

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 19:27 (robimarko).
17 godina
odjavljen
Radeon R9 280x Club

Rizik kupovine jeftinih polovnih R9 grafi. Prije kupovine dobro provjeriti valjanost garancije. Osobno ju ne bih kupovao bez da se nađem sa prodavačom ispred tgovine gdje je kupio pa prije kupovine provjera garancije. Jedini izuzetak bi bila kupovina od nekog poznatog ili barem "poznatog" forumaša.

Ako imaš artifekte onda je vjerovatno dobro poznati problem sa memorijom na grafi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
S obzirom da niti jedna 280x nije bila iz Osijeka nisam se nikako mogao naći sa prodavačem.
Probat ću underclock memorije na 1500 MHz,a i jedno 30 minuta BF4 kako bi se uvjerio u ispravnost.

Uglavnom nije ni BIOS bio updaetan na zadnji koji smanjuje napon memorije na 1.5V kao i što je stock za memoriju,pa sam ga odmah preko ASUS Gpu tweaka updaetao kada sam je instalirao
robimarko@gmail.com
11 godina
neaktivan

Updateaj bios definitivno, to je rijesilo dosta problma sa r9 serijom, sjecam se kad su tek izasle 280x je imao problema sa poskakivanjem ekrana u 2d, linijama u 3d, artefaktima etc. i Vapor X koja je naj hladnija takodjer je bacala artefakte, onda su u proljece izdali najnoviji vbios s kojom dolazi i novi vapor x trix kojeg imam, i niti jednog artifakta... Osim jednom u BF4 se zbugalo na metrou ali to je do igre potvrđeno bilo, jer su imali svi. Tako da preporucam bios, omega driveri i 1500 memory i 1000-1100 core na 1.2v

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
Updaeto sam bio BIOS odmah kada sam je dobio.
Morat ću downlockati na 1500MHz memoriju,te testirati u BF4
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

http://www.instar-informatika.hr/graficka-asus-r9-280-3gb-ddr5-r9280-dc2t-3gd5-hot-ponuda/SK844588

da li je netko upoznat sa ovom grafom.na prvi pogled izgleda dobra i povoljna.

malo me buni ovo što piše da je model R9280x,a u stvari je 280.

jel se ovaj asus može i OC.

jel dođe na isto kao i XFX R9280A.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
verdi007 kaže...

http://www.instar-informatika.hr/graficka-asus-r9-280-3gb-ddr5-r9280-dc2t-3gd5-hot-ponuda/SK844588

za te pare, grand prix od svih 280-tki! naravno da se moze klokati (cak 12 fazna regulacija), to je Top serija od Asusa! dakle samo najbolje komponente su na njoj!LP

evo vidis i ovdje da je rulja pre zadovoljna karticom!

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121867

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 22:35 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
verdi007 kaže...

Radi kao urica, ne grije se, neki su imali problema sa ventilatorima na hlađenju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 1:36 (pinelynx).
13 godina
protjeran
pinelynx kaže...

Radi kao urica, ne grije se, neki su imali problema sa ventilatorima na hlađenju.

tocnije oni koji su ih ubijali s rudarenjem...niti jedan proizvodac nije imun na konstantno silovanje ventova...!

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 1:41 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...
pinelynx kaže...

tocnije oni koji su ih ubijali s rudarenjem...niti jedan proizvodac nije imun na konstantno silovanje ventova...!

Ja nisan nikad nista rudarija pa mi je na 280x riknija vent. Sve je do srece.

16 godina
verdi007 kaže...

Pozdrav. Ja sam vlasnik iste GPU, kupljeno takodjer u Instaru. Za sad je grafa čist ok, ne čuje se previše u full loadu a i ne grije se.

Jedino što ju nisam testirao u zahtjevnijim igrama , nešto malo je odigran Bulletstorm a inače igram samo DSO i D3.

Uglavnom, koliko sam popratio max temp. joj je bila 65°C. Svakako best buy za te novce{#}

Tigar Krezumica
14 godina

I evo nakon 30 minuta BF4 na stock postavkama sam imao samo jedan glitch i to je to.

Izgleda da je ipak AC Unity problem,ni u Plants VS Zombies nemam problema

A i uTorrent mi u zadnje vrijeme stvara probleme oko hrpe stvari

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 12:13 (robimarko).
16 godina
Radeon R9 280x Club

Pozdrav svima,evo ja postao mozda ne preponosan vlasnik R9 280x.

Uredno instalirani najnoviji Omega Catalyst driveri,igram Far Cry 4 1.5 kad flickering i glitchevi.

Igra se normalno vrti,samo iskacu crni boxevi kao i flickera se slika na ekranu.

GPU temperatura ne prelazi 64 stupnja dok igram,imam Sapphire dual fan verziju.

Gledam na netu dosta ljudi ima problema sa tim flickeringom i glitchevima,da ne listam sad cijelu temu,moze me netko uputiti na neki fix,da nije do drivera,da li bi morao flashati vbios ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Provjeri sa Afterburnerom koji je napon tijekom igranja. Možda treba malo dići napon. Ako nikako ne riješiš problem reklamiraj grafu.

13 godina
protjeran
Probaj s jako starim driverima tipa 13.10 itd meni je rijesilo sve probleme na nekim modelima!lp
12 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Pozdrav svima,evo ja postao mozda ne preponosan vlasnik R9 280x.

Uredno instalirani najnoviji Omega Catalyst driveri,igram Far Cry 4 1.5 kad flickering i glitchevi.

Igra se normalno vrti,samo iskacu crni boxevi kao i flickera se slika na ekranu.

GPU temperatura ne prelazi 64 stupnja dok igram,imam Sapphire dual fan verziju.

Gledam na netu dosta ljudi ima problema sa tim flickeringom i glitchevima,da ne listam sad cijelu temu,moze me netko uputiti na neki fix,da nije do drivera,da li bi morao flashati vbios ? 

Ja sam taj problem riješio updateom vbiosa, sa svojom sam karticom dobio program "ASUS GPU Tweak", nađi ga na netu i pokušaj naći pod "Live update" update od vbiosa

http://i.imgur.com/5dOBnNq.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 21:05 (pinelynx).
14 godina
Nemože on to jer ima Sapphire grafu,a GPU Tweak ti daje updaetove samo za ASUS proizvode
robimarko@gmail.com
14 godina

Pa ima i Sapphire nekakav tool za update BIOS-a.

16 godina
Radeon R9 280x Club

Hmm mislim da je voltaza u redu,preko Afterburnera ne mogu namjestiti pracenje voltaze ingame.

Probati cu maknuti Omega Catalyst i staviti ove Beta AMD-ove pa cu vidjeti.

Evo gledam na Sapphire web pageu,ima ohoho verzija ove Sapphire,koja je tocno ova moja ?

http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index.aspx?psn=0006&lid=1

Dual vent crna,ali ima 3-4 verzije i bojim se da krivu ne izaberem 

EDIT 1  : valjda sam odabrao tocnu verziju,dual x with boost sto je tocno moja prema pakovanju i izgledu ventova...

nego skinuo sam sluzbeni Sapphire utility i imam opciju sejvanja biosa,a nigdje updatea :/

EDIT 2 : skinuo sa Techpowerup zadnji bios za karticu,pise fixes 2d flickering,vidi cuda igrao far cry 4 10-tak minuta nema problema vise flickeringa niti artefakata...

Niti u idleu nema problema,valjda sam uspio rijesiti...

Nego jel moguce da TV stvara probleme,igram 10-tak minuta i samo se zacrni i moram ctrl+alt+delete,rezoluciju kao ponovo odabere 1360x768,a moze do full HD,a onda tek zaebava ne moze se odluciti koju rezoluciju,nadam se da je to do tv-a a ne graficke ...

viditi cu kad uzmem dvi na vga adapter pa prikljucim monitor...

EDIT 3 : Vratio na AMD-ove beta drivera,pojavili se opet artefakti u Chromeu,u Windowsima ih nema.

Far Cry 4 artefalti i flickering is backkk hahah

Evo dok surfam u Chromeu.

Pitanje,di naci ove bios-e custom da ih probam,verzija od 0043 pa nadalje ?

BEMTI ATI AMD KAD SAM GA UZEO....

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 1:26 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9 280x Club

Malo sam čitao vaše postove o R9 280, pa me zanima jel se na kraju isplati kupiti ili ne? Vidim da su podjeljena mišljenja, razmišljao sam o MSI-u.

http://www.msi.com/product/vga/R9_280_GAMING_3G.html

Inače imam 8gb DDR3 i AMD A10-6800K ili da uzmem slabiju grafičku?

0 0 hvala 0
16 godina
Radeon R9 280x Club

Meni je ovo fascinantno,vrtio sam furmark cca 20 minuta,nigdje artefakata,gpu skoro 100 % opterecen.

Pokusam uci u Far Cry 3,black screen,zvuk ide ne mogu nista.

Probam Far Cry 4,igram 5 minuta black screen ista stvar kao Far Cry 3.

Probam Crysis 3,ista stvar.

Rekao mi covjek poslati XFX R9 280x pa cu vidjeti,nisam probao dizati voltazu,preko cega tocno da dignem voltazu.
U CCC-u nema opcija za dizanje voltaze,sa kojim program bezbolno da dignem voltazu za 100 mv da vidim da to ne stvara nestabilnost ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

MSI Afterburner je dobar a također i Sapphire Trixx. Tebaju radit i sa grafama koje nisu MSI ili Sapphire.

14 godina
doky01akablava kaže...

Meni je ovo fascinantno,vrtio sam furmark cca 20 minuta,nigdje artefakata,gpu skoro 100 % opterecen.

Pokusam uci u Far Cry 3,black screen,zvuk ide ne mogu nista.

Probam Far Cry 4,igram 5 minuta black screen ista stvar kao Far Cry 3.

Probam Crysis 3,ista stvar.

Rekao mi covjek poslati XFX R9 280x pa cu vidjeti,nisam probao dizati voltazu,preko cega tocno da dignem voltazu.
U CCC-u nema opcija za dizanje voltaze,sa kojim program bezbolno da dignem voltazu za 100 mv da vidim da to ne stvara nestabilnost ?

Nemoj vrtit furmark. On nije nikakav pokazatelj stabilnosti. Meni Furmark radi na 1260/1676Mhz. Probas uc u igru s tim postavkama i dobijes bsod.

Vrti Heaven benchmark ili Valley. Oni su dobri pokazatelji.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice