Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.519
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Radeon R9 280x Club

Ako je plavi pcb onda je Rev1

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 280x Club

Pozdrav svima, ja juce kupio polovnu Gigabyte WF III Rev. 2 i imam slican problem kao i djubre99, igrao Skyrim i Company of Heroes, za sada pa mi obara sistem, izbacuje artefakte, zamrzne desktop i tako jedno pedeset puta za dan ipo. Medjutim kada sa Spphire TriXX smanjim Clock na 1000MHz sa njegovih automatskih 1100, onda mogu da igram normalno. Probao sam desetak drivera i na kraju stavio njen driver sa CD-a catalust 13.0, ali sve isto. ikakav savjet, (uradio sam driver sweeper-clean istall drivera) resstart-svaki put. kartica ''uzivo'' dobro izgleda, ventovi rade normalno i tako to. Ikakav savjet? Maloprije sam vidio da mirzet1976 savjetuje povecanje od 20% PowerLimita u TriXX, uradicu i to. Kupio sam danas i novi DP kabl, pa cu monitor da ukopcam sa njim umjesto DVI kabla.

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Vrlo opasan programcic koji trazi strucnu ruku u protivnom zbogom grafa.
nista mi se neda
13 godina
neaktivan

Slazem se.

12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

BLKnez probaj staviti grafu gpu clock na 1090mhz,meni sve normalno radi na toj frekvenciji. Jos uvijek ne znam s kojim programom da povećam voltažu a da ne flasham bios.

1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Gigabajtove kartice su zakljucane!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan

Kao i Sapphirke, meni vec druga da nemogu mjenjat voltažu, nisam mogao ni na r9 270 dual x ni na 280x vaporx trix, stoji na 1.2v nemogu ni u sapphire trixxu nigdje... steta

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Kao i Sapphirke, meni vec druga da nemogu mjenjat voltažu, nisam mogao ni na r9 270 dual x ni na 280x vaporx trix, stoji na 1.2v nemogu ni u sapphire trixxu nigdje... steta

to ovisi i o biosu(koji se namjesta na switchu) tako da treba pogledati ili posalji meni koji model imas..

13 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Nisam siguran da li ce ikome pomoci, ali hajde da napise. Ovdje nema nista do drivera. stavio sam najnovije Catalyst beta 14.11.2

Medjutim, na fabrickim postavkama grafe stalno se obara sistem u gamingu ili zamrzne ekran.

Fabricke postavke koje Sapphire TriXX pokazuje su: GPU Clock: 1100,  Mem Clock 1500, VDDC 1094, Power Limit 0%.

Da bi sve radilo kako treba, treba podesiti sljedece: GPU Clock: 1100. Mem clock 1500, VDDC 1200, Power Limit 20%.

I jos da dodam da sm procitao da TriXX - settings treba da se iskljuci  ''Disable ULPS'' (Ultra Low Power State-pojednostavljeno kao power sawer za grafu) Najcesce pravi probleme u crossfire setupima, nerijetko i grafama bez crosfire-a,

Sada sve radi OK.

Hvala svima. I meni dobrodoslica u klub 280X. Istina sa povelikim zakasnjenjem {#}

Moj PC  
3 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
D3lBoy kaže...

to ovisi i o biosu(koji se namjesta na switchu) tako da treba pogledati ili posalji meni koji model imas..

od nedavno mi je upaljen switch, i dalje 1.2v plafon

13 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Koja je razlika izmedju toxic i vapora?

Ako netko moze objasniti :D

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Najkrace moguce, Toxic je jace clockan od vapora, samim time i brzi, ali vapor bi trebao biti tisi. (ne uzimajuci u obzor vaporX Trix)

12 godina
drakula789 kaže...

Koja je razlika izmedju toxic i vapora?

Ako netko moze objasniti :D

Najveca razlika je u izvedbi hlađenja, vaporX bolje odvodi toplinu. (barem bi triba) Evo na ovom linku imaš o vaporX komori http://www.sapphiretech.com/VaporX/VaporX_paper.html
nista mi se neda
13 godina
neaktivan
BLKnez kaže...

Najkrace moguce, Toxic je jace clockan od vapora, samim time i brzi, ali vapor bi trebao biti tisi. (ne uzimajuci u obzor vaporX Trix)

I koja je po vama najbolja?

Msi,Asus,Gigabyte,Sapphire?

12 godina
Radeon R9 280x Club
Teško je to pitanje, svaka ima svojih prednosti i mana. Kod mene to ide iz osobnog iskustva, da se razumimo sa svakim proizvođacem sam ima problema al najmanje s Gigabyteom pa preferiram njega.
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9 280x Club

Ima li tko od Vas ovakvu karticu? Nekakvi problemi i slično? Uzeo bih za svoj budući komp, ako je sve kao u oglasu.

www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-toxic-r9-280x-tri-x-3gb-24-mj-garancija-oglas-13408024

Sorry zbog linka, preko moba pišem...

0 0 hvala 0
14 godina
Imam ja istu i imal sam problema sa artefaktuma, ali sam uspio riješit flešanjem biosa, pomoću sapphireovog supporta i (za)sad je sve 5 ;)
13 godina
Dardevil kaže...

Ima li tko od Vas ovakvu karticu? Nekakvi problemi i slično? Uzeo bih za svoj budući komp, ako je sve kao u oglasu.

www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-toxic-r9-280x-tri-x-3gb-24-mj-garancija-oglas-13408024

Sorry zbog linka, preko moba pišem...

imam takvu grafu, tj dvije :D

ova što radi nema nikakvih problema, važno je samo da imaš dobro kućište i dobar propuh u njemu jer te grafe u lošem kućištu kao i svaka 280x idu preko 70C

pa eto, dobar propuh, dobro napajanje i nemaš brige!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
17 godina
Radeon R9 280x Club

Hvala i tebi za info, ali je prodana. Što se tiče kućišta, to neće biti problem, radim svoje kućište koje će biti unutar kompjuterskog stola, prostora više nego u big toweru sa dosta "propuha".

0 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9 280x Club

Uspio sam naći drugu 280x, tako da sam i ja uskoro u klubu, čim bude komp kompletiran.

3 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Dardevil kaže...

Uspio sam naći drugu 280x, tako da sam i ja uskoro u klubu, čim bude komp kompletiran.

najbolja izvedba r9 280x(extra tiha i hladna){#}moja(rev2.0) je samo s power limitom isla na 1230mhz/strava!{#} takoder bf4 edicija!

13 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Link?

17 godina
Radeon R9 280x Club

www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-r9-280x-oc-windforce-r2.0-jamstvo-9.2.2017-oglas-13598186

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-r9-280x-oc-windforce-r2.0-jamstvo-9.2.2017-oglas-13598186

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-radeon-r9-280x-windforce-3x-oc-rev-2.0-battlefield-4-edition-oglas-13626584

Evo nasao sam jednu takvu.

Zanima me zasto se ne dobijaju igre kao prije?Znam da postoje ono silver,gold i bronze,ali u opisima u web shopovima uglavnom nigdje nisam nasao da pise da se dobija,dok u karticama prosle generacije(Radeon 7xxx) se dobivalo po 3 igre

17 godina
Radeon R9 280x Club

Donedavno si u Porti-u dobio bon za igre, ovisno o modelu kartice. Kolega kupio 270x i dobio silver bon.

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Frend dobio sa R7 265 Thief kupon, dao meni, dodjem ga doma ukucat, ne ide kao javite se adminima, javim se kazu, moram slikat baš racun od kompa koji je kupljen (s kojim je dosao r7) ja reko ma frend mi poklonio igru njemu netreba. Kazu nije dopusteno poklanjanje, prodavanje i bilo kakva aktivacija a da nije od strane kupca. I nezele mi aktivirat, koji bullshit, nije bas da se radi o neznam cem bitnom

13 godina
Radeon R9 280x Club

Tako je i meni bilo sa BF4 , nisu mi htjeli dati key ako ne slikam/skeniram racun

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 13:48 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
D3lBoy kaže...

Frend dobio sa R7 265 Thief kupon, dao meni, dodjem ga doma ukucat, ne ide kao javite se adminima, javim se kazu, moram slikat baš racun od kompa koji je kupljen (s kojim je dosao r7) ja reko ma frend mi poklonio igru njemu netreba. Kazu nije dopusteno poklanjanje, prodavanje i bilo kakva aktivacija a da nije od strane kupca. I nezele mi aktivirat, koji bullshit, nije bas da se radi o neznam cem bitnom

Pa šta nisi reko samo frendu da slika račun i pošalje i kad mu daju kod ti ga ukucaš sebi. 

15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Cek, jesu proavaci obvezni dati bon?

Ja sam u ADM uzeo 280X i dobio friski k...

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice