Pa to nije kućište velikog volumena što je uz dobru ventilaciju preporučljivo za dual gpu set up sa dvije grafe koje troše puno !! Kao što kažu kolege, za takve grafe ti je nekakakv minimum FX 8350 overclockan ili idealno i7.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa to nije kućište velikog volumena što je uz dobru ventilaciju preporučljivo za dual gpu set up sa dvije grafe koje troše puno !! Kao što kažu kolege, za takve grafe ti je nekakakv minimum FX 8350 overclockan ili idealno i7.
u Zalman z3+ stanu bez problema dvije ogromne(inace najsiri gpu uopce) dc2 top 280x treca nikako..kaj se tice ventilacije z3+ ima 6 mjesta za ventove i da se sloziti super push-pull sistem!
Bas da stanu bez problema nebi se slozio, jer sam morao savit lim gdje idu hdd-ovi da ova druga stane

Bas da stanu bez problema nebi se slozio, jer sam morao savit lim gdje idu hdd-ovi da ova druga stane
da pravo zboris, ja sam zaboravio da nisu isle pa smo kod frenda u njegov big tower to trpali! lp
Ma nikako ne bih preporučio u tako mala kućišta trpati takve grafe. Vi gledate samo da se mže na kućište nasadit 6 ili šta ja znam koliko ventova i to je to ! Ne ide to baš tako. S razlogom postoje veća i manja kućišta.
fractal
pozdrav,da li bi moje napajanje izdrzalo SAPPHIRE VAPOR-X R9 280X 3GB GDDR5 OC i ostatak moje konfe,pitam u ovoj temi jel imate takve grafe pa me zanimaju iskustva,i naravno da li je to dobar model? pise za graficku da treba
System power supply with two 8-pin PCIe® power connectors that are each capable of supplying 28 A of dedicated current ja na 12 imam max 45 ampera....moze pomoc?
hoce, ja imam gotovo isto napajanje i radi bez problema
fractal
A unutra kineski kondići.
Seasonic is the number one, today, tomorrow, forever.
ps. nadam se da misliš na napajanje, ako ne, onda zanemari.
Nisam znao da fractal radi napajanja, ajde dobro :). Kucista su za cijenu super. Kao sto kolega kaze, sto se tice napajanja meni u obzir dolazi samo Seasonic, nebitno pod cijim imenom i modelom se prodaje. Definitivno nqjbitniji dio kompa, a vrlo cesto zanemarivan :/
Nisam znao da fractal radi napajanja, ajde dobro :).
fractal
A unutra kineski kondići.
Seasonic is the number one, today, tomorrow, forever.
ps. nadam se da misliš na napajanje, ako ne, onda zanemari.
ma ja sam apelirao na kućišta idealna za dvije grafe :=)
pozdrav,da li bi moje napajanje izdrzalo SAPPHIRE VAPOR-X R9 280X 3GB GDDR5 OC i ostatak moje konfe,pitam u ovoj temi jel imate takve grafe pa me zanimaju iskustva,i naravno da li je to dobar model? pise za graficku da treba
System power supply with two 8-pin PCIe® power connectors that are each capable of supplying 28 A of dedicated current ja na 12 imam max 45 ampera....moze pomoc?
Ja imam R9 280X i i7 3770K clockan lagano (4.5Ghz @1.225V) i moj komp povuče iz utičnice u krizi 3 (to je najzahtjevniji scenarij za komp jel radi u određenim levelima dobrano i CPU) do oko 320W iz utičnice. Ako računamo efikasnost napajanja onda je stvaran potrošnja manje od 300W. E sad računaj da FX troši više od i7 tako da možeš doć sigurno (pogotovo ako je lagano i clockan s dizanjem napona) i blizu 400W a ako se sve clocka i fino preko 400W (naravno, pričam o potrošnji iz zida). Ako ne divljaš sa clockanjem grafe i procesora onda tvoj komp troši do 400W max što tvoje napajanje može isporučivati i nemaš frke
Ja imam R9 280X i i7 3770K clockan lagano (4.5Ghz @1.225V) i moj komp povuče iz utičnice u krizi 3 (to je najzahtjevniji scenarij za komp jel radi u određenim levelima dobrano i CPU) do oko 320W iz utičnice. Ako računamo efikasnost napajanja onda je stvaran potrošnja manje od 300W. E sad računaj da FX troši više od i7 tako da možeš doć sigurno (pogotovo ako je lagano i clockan s dizanjem napona) i blizu 400W a ako se sve clocka i fino preko 400W (naravno, pričam o potrošnji iz zida). Ako ne divljaš sa clockanjem grafe i procesora onda tvoj komp troši do 400W max što tvoje napajanje može isporučivati i nemaš frke
tako sam i mislio,hvala na odgovoru,proc mi je trenutno na 4.3 ali voltaza je relativno malih 1.35v,sve u svemu to ce bit ok....pozz
Stjepanje, evo mene sa OC-anjem.
Dignuo sam Power limit na 20 i takt GPU-a na 1075, a mem. sam ostavio na 1500.
Radila je oko 5 min u Unigine Valleyu i temperatura nije išla preko 70C.
Po mojoj računici, trošila je 314W. VDDC * VDDC Current iz GPU-Z. Jel valja?
Ljudi imali tko problema sa taktovima u mirovanju kartice moja xfx 280x smanji takt gpua na 500 MHz ali memorija uvjek ostaje na 1550 MHz i napon je uvjek isti ne smanjuje se 1.2 V na mojoj straoj hd 7850 sve te vrijednosti bi se smanjile kad kartica nije opterečena.
Mozete mi reci kakvi su vaši taktovi, hvala.
Ljudi imali tko problema sa taktovima u mirovanju kartice moja xfx 280x smanji takt gpua na 500 MHz ali memorija uvjek ostaje na 1550 MHz i napon je uvjek isti ne smanjuje se 1.2 V na mojoj straoj hd 7850 sve te vrijednosti bi se smanjile kad kartica nije opterečena.
prati karticu s gpu-z-om, pa vidi dali je konstantno tako, jer kartica/driveri jednostavno nekad zaglave!
ponekad je potreban obican restart, ponekad drugi driveri(stariji/noviji) ili cisti reinstall istih!
ili ako ti to ne proradi a meni je uvijek, onda se mozes igrati s Asus GpuTweakom i tamo namjestavati 2d/3d modove tj taktove kao zelis!
ps. koju xfx imas ako imas s dual biosom probaj s njim!lpPomoc ! Zna li netko kako da disableam automatski oc/boost sto kartica ima. Jer zelim ju sam overclockat na iste brzine. Ima boost sa 1000mhz core na 1100, ali ako gameam i npr u pozadini slusam nesto na yt, ona se sama spusti na stock 1000mhz, bez obzira na ista, na facebooku oni videi sto se sami pokrenu, cim se pokrenu ode sa 1100 na 1000, ugasim video ili stranicu - 1100 u sekundi. Pa bi disableao taj auto OC i sam ga podesio da je konstantno takav dok gameam ali opet da u idleu se downclocka na 300-500mhz kao sad, jel takva opcija moguca i ima li ko slican problem sa tim oc/boost radeon karticama ?
Problem je u biosu grafe.U msi afterburneru spustis takt memorije na 775mhz i automatski ti se jezgra spusti na 300mhz a napon na 0.92 V.Namjestis u postavkama da se afterburner pokrece s win.U igricama ce grafa normalno raditi tj. brzina mem. i jezgre ce biti na max.
pozz.. ovako kupio sam grafu gigabyte r9 280x windforce(tri venta) original te kartice je GPU-1100mhz a MEM-1500mhz i imam dosta veliki problem npr. dok pokrecem furmark i 3dmark 2011 sve odradi normalno ali kad hocu igrati igru npr world of tanks za nekih par minuta me baci na desktop. i onda sputim gpu clock s 1100mhz na 1060 program(saphire trixx) i onda sve normalno opet radi. i ne mogu na tome trixxu pojacati voltazu,jer sam danas na nekom forumu procitao da bi to rijesilo problem..molim pomoć

jesam probao to ali je isto...kao da i ne stavim tih 20%

Nicky nešto je drugo kod njega, radi ona njemu bez power limita u benchovima normalno samo mu se ruši u igrama a kad spusti frekvenciju na 1060 onda sve fercera i u igrama.Nije do grafe

covjek je probao wot? jos nesto osim tog svyetskog sranja?
Evo ovo je nevjerojatno.sad sam probao grafu staviti gpu na 1090mhz i igrao wot i the amazing spiderman 2 bez problema..a na 1100 crash
Evo ovo je nevjerojatno.sad sam probao grafu staviti gpu na 1090mhz i igrao wot i the amazing spiderman 2 bez problema..a na 1100 crash
Samo da pitam makar nema veze koja je verzija rev 1 ili rev 2?
Samo da pitam makar nema veze koja je verzija rev 1 ili rev 2?
Mislim da je rev1...identicna kao na slici na prvoj stranici ove teme