Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Da li ima na PCB onaj mali prekidač? Provjeri sa GPU Tweak napon video memorije i njenu frekvenciju pa napiši.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Radeon R9 280x Club
phoenix2003 kaže...

Da li ima na PCB onaj mali prekidač? Provjeri sa GPU Tweak napon video memorije i njenu frekvenciju pa napiši.

djaba mu, grafa nevalja, tocnije nesto s memorijom! vertikalne linije na monitoru su 100%-ti znak za taj problem!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
Radeon R9 280x Club

Ma sutra cu se s ovim zabavljat. Nakon ponovne instalacije core clock je bija 535, mem clock 800.

I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Ma sutra cu se s ovim zabavljat. Nakon ponovne instalacije core clock je bija 535, mem clock 800.

Ovo nikako nije uredu. Kolike su temperature? Sa DDU napravi deinstalaciju drivera i ponovo instaliraj Catalyst 14.9. Pomoću GPU Tweak ili MSI Afterburner frekvenciju memorije postavi ručno na 6000 MHz a napon memorije (pazi, ne napon GPU) na 1550 mV.

14 godina
Radeon R9 280x Club

ma samo san stavija u MSIu na default. Sve radi sad kako treba. Moze bit da je do losih drivera. Pogledat cu oce li se ponovit ovih dana. Usput kod mene je mem voltaža 1500.

I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 16:19 (Zajeb).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Radeon R9 280x Club

Evo danas nabavio Thief i malo odvrtio bench u igri, zanimljivo je to koliko Mantle daje FPS-a , vrtio sam na 1920X1080 sve na max , graficka na stock taktovima

Bez Mantle Bez Mantle
Sa Mantle Sa Mantle
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 17:06 (Xboxn00b).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Pa ovu matičnu ploču može na napaja moj HTC One!

LOOOL, ja mislim da je tvoja provala za tu temu prije nego njegova slika. {#}

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 19:35 (Valentin17).
14 godina
Radeon R9 280x Club

imam problem sa xfx 280x dd, tu i tam mi nestane slike na monitoru, pa moram ugasit i upalit komp, imam zadnje drajvere, sa igrama se ponaša ok, da je šaljem na servis? Power options / turn off monitor - nariktano na never.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 12:14 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Ja bi, ako je pod valjanom garancijom. Previše je čini mi se sad već problema s tim 280X karticama. Moja se drži, drugi sam vlasnik, 2tj je kod mene. Nakon početnih šokova sa driverima i artefaktima jer stari nisu bili obrisani (isto ATi kartica), sad je ok. Ne mogu se nešto požaliti.

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Radeon R9 280x Club

Kolio sam procitao  ticucu i jedan problem sa Radeon R9 280x...cast iznimkama,razmisljao sam uzet jednu ali cisto sumnjam,istina performanse super s obzirom na cijenu al riskirat i svako malo reklamirat nema smisla,lako stjepanj preporuca te kartice,koju ionako zdila za par dana pa mu nije vazno al neki ko ja ne mjenjaju svako malo nes kao on jel mi je vazno ta kartica traje a ne da je na servisu ili reklamacijama stalno i da se brinem jel ce sta otic.....ovo je moje razmisljanje....skuplja se lova za nvidiju,makar nemam nista protiv amd a niti sam neki fanboy..... LP

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Ja fala Bogu nemam nikakvih problema sa svojom MSI R9 280X u ovih pola godine koliko je imam. Ama baš nikakvih problema niti s driverima niti s grafom {#}. Jedino možda da spomenem da sam kupio rudarenu koja je bila shebana (mada mislim da rudarenje samo po sebi nije uzrok tog što je bila shebana) ali sam reklamirao i dobio potpuno novu i ova radi ko sat.

13 godina
itomic009 kaže...

Ja fala Bogu nemam nikakvih problema sa svojom MSI R9 280X u ovih pola godine koliko je imam. Ama baš nikakvih problema niti s driverima niti s grafom {#}. Jedino možda da spomenem da sam kupio rudarenu koja je bila shebana (mada mislim da rudarenje samo po sebi nije uzrok tog što je bila shebana) ali sam reklamirao i dobio potpuno novu i ova radi ko sat.

isto tako je i kod mene bilo,kupio sam rudarenu i koristio ju mjesec dana  i onda su mi kondenzatori počeli cvrčat,i meni dopiz*ilo i ja ju skurio statičkim elektricitetom i nakon tjedan i pol sam dobio novu novcatu grafičku i evo nova radi odlično

s driverima nikad nisam imao problema

uskoro odlazi moja r9 280x,jer sam kupio r9 290 i cekam da mi dode

16 godina

o tome vam ja pricam,nikakvih problema a svaka vam je bila na reklamaciji......aj super barem vam ove nove rade nadam se da ce jos dugo al opet........ LP

13 godina
mariocroatia78 kaže...

o tome vam ja pricam,nikakvih problema a svaka vam je bila na reklamaciji......aj super barem vam ove nove rade nadam se da ce jos dugo al opet........ LP

ja nezz sta ti ocekujes od jedne graficke koja je kurena mjesecima na 100% 24/7 ....to je normalno da ce riknut kad tad...odi kupi novu r9 280x u trgovinu i durat ce ti sigurno godinama

14 godina
mariocroatia78 kaže...

Ma o čem ti pričaš ?? Pa ovdje i kukaju samo oni kojima nešto ne radi. Onima što valja igraju se i da ja i ti nemami pojma uopće što je normalno. Imao sam redom HD 6950, HD 7850 i sad MSI R9 280X (imao sam i Nvidia seriju grafa samo da napomenem:D) i nemam se žalit na što. Ova MSI R9 280X je PRVA koja mi se pokvarila, odnosno bila neispravna. Tako da me nervira to glupo pljuvanje po nečem bezveze.

13 godina

to su ti oni je*ači malo jači :D koji nikad nisu imali r9 280x u rukama a svašta pričaju o njoj,ja sam imao 2x r9 280x i odlično su radile,nemam se što požaliti na njih

16 godina
d4rkd3atH kaže...

to su ti oni je*ači malo jači :D koji nikad nisu imali r9 280x u rukama a svašta pričaju o njoj,ja sam imao 2x r9 280x i odlično su radile,nemam se što požaliti na njih

koji si ti lik......informiram se svakodnevno,citam,iznio sam svoje misljenje,frend mi radi u servisu pa znam o cemu pricas,komp imam od 286 pa nadalje.....i sad sam ja je..ba..malo jaci...ovaj forum nema smisla jer 5 ljudi se drzi zajedno i svima ko pomazu a dok treba kupit nesto onda neznaju nis,okolo pitaju...mene zanima odgovor nekoga iz servisa ili slicno a ne raznoraznih sanera kaj kupe grafu i prodaju dalje za 3 dana....ak ti imas 280 to ne znaci da je to najbolje i najace  zato kaj je tvoje...budi malo objektivan...wtf

13 godina

ja nisam rekao da je to najbolje što ja imam...nego ovdje većina na forumu ima kupljene grafičke kartice od nekog rudara,eo moj jedan kolega ima od 10 mjeseca prosle godine r9 280x vapor x,dao je 2500kn odmah cim je izasla i jos nikakvih problema nema,komp koristi za igrice i za rad,nikad nije rudareno i grafa radi odlicno...

16 godina
itomic009 kaže...
mariocroatia78 kaže...

Ma o čem ti pričaš ?? Pa ovdje i kukaju samo oni kojima nešto ne radi. Onima što valja igraju se i da ja i ti nemami pojma uopće što je normalno. Imao sam redom HD 6950, HD 7850 i sad MSI R9 280X (imao sam i Nvidia seriju grafa samo da napomenem:D) i nemam se žalit na što. Ova MSI R9 280X je PRVA koja mi se pokvarila, odnosno bila neispravna. Tako da me nervira to glupo pljuvanje po nečem bezveze.

tebe inace pratim al sad si ga.....ja po nicemu ne pljujem samo iznosim svoje misljenje.... i neznam sta te tu moze nervirati....ja ne dizem u nebesa svoju grafu ni nis slicno..al ono....da je 280x serija super...bome nije.....ak te bas zanima davno mi je riknula 9800pro,memorija u pitanju,7600gs memorija takodjer i hd 4850 isto memorija,znaci nisam u nekom "zelenom" taboru....

16 godina
d4rkd3atH kaže...

ja nisam rekao da je to najbolje što ja imam...nego ovdje većina na forumu ima kupljene grafičke kartice od nekog rudara,eo moj jedan kolega ima od 10 mjeseca prosle godine r9 280x vapor x,dao je 2500kn odmah cim je izasla i jos nikakvih problema nema,komp koristi za igrice i za rad,nikad nije rudareno i grafa radi odlicno...

zato sam i u postu rekao svaka cast iznimkama.....previse je neispravnih kartica i tema o njima....i ponavljam super omjer ulozeno dobiveno "ako imas srece i vremena"

14 godina

Ma sve ok, znam i ja da ima dosta problema s ovom serijom i to je činjenica ali me je glupavo što se ljudi nečeg uhvate bezveze i onda peglaj {#}. Nećemo se prepirat bezveze oko gluposti {#}. Valjda će mi ova bit i dalje bez problema jel to mi sigurno ne treba {#}.  Ja sam znao unaprijed da je bilo dosta prijava za ovu seriju i zato sam kupio samo uz uredan račun i garu i ako dobijem shebanu grafu pravac servis i amen. MSI ima 3 godine gare i ako neš ne radi servis i bok. Inače, kad smo kod ovih rudarenihm, oni koji misle da je svejedno jel grafa rudarila ili ne, varaju se. Ali to je sad neka druga rasprava.

15 godina
itomic009 kaže...

Ma sve ok, znam i ja da ima dosta problema s ovom serijom i to je činjenica ali me je glupavo što se ljudi nečeg uhvate bezveze i onda peglaj {#}. Nećemo se prepirat bezveze oko gluposti {#}. Valjda će mi ova bit i dalje bez problema jel to mi sigurno ne treba {#}.  Ja sam znao unaprijed da je bilo dosta prijava za ovu seriju i zato sam kupio samo uz uredan račun i garu i ako dobijem shebanu grafu pravac servis i amen. MSI ima 3 godine gare i ako neš ne radi servis i bok. Inače, kad smo kod ovih rudarenihm, oni koji misle da je svejedno jel grafa rudarila ili ne, varaju se. Ali to je sad neka druga rasprava.

znaci ja sam naletio na pusku sad. uzeo 2 grafe (r9 290x) s kojima je bilo rudareno ..

ja se nadam da nece bit problema

H2O Forever
16 godina
itomic009 kaže...

Sve 5,slazem se ali tu se vecina kune da nema veze jel grafa rudarila....to je vec neka druga prica kako i sam kazes,nema smisla s njima krenut u razgovor jel znas i sam sta ce reci...LP

16 godina
zagy15061984 kaže...
itomic009 kaže...

znaci ja sam naletio na pusku sad. uzeo 2 grafe (r9 290x) s kojima je bilo rudareno ..

ja se nadam da nece bit problema

nemora znacit,o r9 290x sam vidio puno manje negativnih komentara i  isto kao i r9 280 non x,opet zavisi o kojem modelu se radi...

14 godina
mariocroatia78 kaže...

Kolio sam procitao  ticucu i jedan problem sa Radeon R9 280x...cast iznimkama,razmisljao sam uzet jednu ali cisto sumnjam,istina performanse super s obzirom na cijenu al riskirat i svako malo reklamirat nema smisla,lako stjepanj preporuca te kartice,koju ionako zdila za par dana pa mu nije vazno al neki ko ja ne mjenjaju svako malo nes kao on jel mi je vazno ta kartica traje a ne da je na servisu ili reklamacijama stalno i da se brinem jel ce sta otic.....ovo je moje razmisljanje....skuplja se lova za nvidiju,makar nemam nista protiv amd a niti sam neki fanboy..... LP

moja prijašnja grafa je bila gtx 560 ti, počela je bacat artefakte , bila 3x na servisu i 4'ti put zamjena za gtx 660, evo sad sam prvi put u zivotu na amd'u, 280x, i po meni je bolje odlazit na servis za puno manje para  i bolje performanse. 280x xfx sam platio 1100 kn a u rangu je gtx 770 koju nemožeš dobit ispod 1800 kn na njušci, 700 kn razlike nije mala lova. Ak i odem jednom godišnje na servis sa 280x opet super :).

16 godina
Cryogenic kaže...
mariocroatia78 kaže...

moja prijašnja grafa je bila gtx 560 ti, počela je bacat artefakte , bila 3x na servisu i 4'ti put zamjena za gtx 660, evo sad sam prvi put u zivotu na amd'u, 280x, i po meni je bolje odlazit na servis za puno manje para  i bolje performanse. 280x xfx sam platio 1100 kn a u rangu je gtx 770 koju nemožeš dobit ispod 1800 kn na njušci, 700 kn razlike nije mala lova. Ak i odem jednom godišnje na servis sa 280x opet super :).

to je cisto stvar odabira,ja nemam vremena ni volje cakat ako mi je recimo pc potreban svaki dan a nemam integriranu grafu ili neku drugu da stavim za zamjenu...za mene 700kn nije mala lova ali svako ima svoje potrebe...gle ja cu radje dat "malo" vise za provjerenu stvar sto nemora znacit ali tako je u vecini slucajeva i ne brinut se sta cu par tjedana bez kompa....ali i ti si u pravu...za svoje potrbe naravno..

15 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...
mariocroatia78 kaže...

ja nezz sta ti ocekujes od jedne graficke koja je kurena mjesecima na 100% 24/7 ....to je normalno da ce riknut kad tad...odi kupi novu r9 280x u trgovinu i durat ce ti sigurno godinama

Ako znaš što radiš, ni 24/7/365 nije problem (i to višestruko). Veći problem je što korisnički mainstrem ophodi prema opciji GPU Voltage: "UUUH what is this button do?!"

11 godina

"UUUH what is this button do?!"

UUUH what does this button do?!  **

"mainstrem"

mainstream **

Sorry za offtopic..

12 godina
The_Fichek kaže...

"UUUH what is this button do?!"

UUUH what does this button do?!  **

"mainstrem"

mainstream **

Sorry za offtopic..

Muko matere imamo i profesora engleskog jezika. Soory za offtopic
nista mi se neda
13 godina
Radeon R9 280x Club

pošto sam u zadnjih mjesec dana uspio čak 30 min odigrat a i budućnost nije tako svijetla tako da dajem svoju na bubanj,

javite se na pm pa ćemo nešto dogovorit

samo ZG i okolica je u igri

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice