Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.435
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club
Gle ono sto se meni desavalo je da komplet setup nije mogao radit u full loadu OC samo CPU na 4.3Ghz sa tim napajanjem. Tj. Komp se resetira (napon padne)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 280x Club
mserfezi kaže...
Gle ono sto se meni desavalo je da komplet setup nije mogao radit u full loadu OC samo CPU na 4.3Ghz sa tim napajanjem. Tj. Komp se resetira (napon padne)

ako sam te dobro shvatio, ti si zbog većeg clokanja proca, bio prisiljen kupit novo napajanje, jer ti nije moglo radit ovo od 650 na tom taktu CPU-a i GPU-a.

ma, ja uopće ne clockam ni cpu ni gpu, meni je dobro i ovako na stock. {#}

a i bolje da ne diram nešto, u što se ne razumjem, samo mi fali da si sebem grafičku ili proc tim clockanjem pa da izgubim garanciju. {#}

13 godina
neaktivan
Ruža kaže...

pitanje za ms gore iznad, šta ti nije bilo dovoljno napajanje od 650 W? kad bi ja kupovo ovu grafičku, jel bi mi pasalo LC power 560W?

Popuni Moj PC pa ce i ostali znati reci nest vise. Jer tesko je ista reci bez setupa tvog. Iskreno ta kartica povlaci dosta struje i mogu ti reci sa LC je ona odlicno radila u igrama dok je u testu bila pod utjecajima full loada i tu se desavao problem pada napona. (bar je meni bilo) Sad GPU radi preodlicno i nemam nikakvih ni najmanjih zamjerki. {#}

15 godina
neaktivan
mserfezi kaže...
Ruža kaže...

pitanje za ms gore iznad, šta ti nije bilo dovoljno napajanje od 650 W? kad bi ja kupovo ovu grafičku, jel bi mi pasalo LC power 560W?

Popuni Moj PC pa ce i ostali znati reci nest vise. Jer tesko je ista reci bez setupa tvog. Iskreno ta kartica povlaci dosta struje i mogu ti reci sa LC je ona odlicno radila u igrama dok je u testu bila pod utjecajima full loada i tu se desavao problem pada napona. (bar je meni bilo) Sad GPU radi preodlicno i nemam nikakvih ni najmanjih zamjerki. {#}

extreme 4 matična, proc i53570K i naravno nvidia 660Ti, ne družim se previše s amd karticama. {#}

ali ova 280X je prva liga, iskreno ugodno sam iznenađen, i mislim da je s nvidiom baš ta kartica obrisala pod. ravnopravno se tuče i s 770 a ima čak 1GB više memorije i košta manje skoro 50eura, sve u svemu nek nvidia nastavi ovako zasukavat svoje vjerne fanove, eto i mene u vašem taboru. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 15:03 (Ruža).
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club
Evo javno da pohvalim mladu ekipu iz Magazin racunalni sistemi doo

U ovoj svjetskoj nestasici r9-280x kartica, oni su na stanju prosle sedmice imali 8komada koje su na usmeni dogovor rezervisali za mene. Iz biH sam dosao u zg po kartice, uredno su me cekale sve po dogovoru.

juce mi javljaju da im dolazi jos 12komada, koje naravno da cu da kupim, momci su toliko korektni i posteni, da u druge sopove i ne gledam...

a i cijene su im odlicne, stoga ako vam treba neka oprema, cimnite ih i podrzite mladu ekipu koja radi
I see noob people
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

cisto informativno izbjegavati u sirokom luku MSI-jevu 280x gaming karticu, doslovno nevalja!{#}

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_280X_Gaming/31.html

lp

Intel Core™ i7-4770S inside
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
star ti je tekst... to je bilo sa prvim serijama, sada nema problema... osim sto se desi da curi ulje iz coolera :) al to i asus ima problema, tako da...
I see noob people
13 godina
protjeran
Frozen Hell kaže...
star ti je tekst... to je bilo sa prvim serijama, sada nema problema... osim sto se desi da curi ulje iz coolera :) al to i asus ima problema, tako da...

za koji model/modele govoris 280x, 290?

ta je kartica tek dosla kod nas, drugog modela nema nego samo ima bios za skinuti koji malo smanjuje temp...??

14 godina
neaktivan
o kartici iz tvoga linka, r9-280x, prva serija je imala problema, ali je odmah radjena revizija kartice,tako da su ti problemi rijeseni...
I see noob people
13 godina
protjeran
Frozen Hell kaže...
o kartici iz tvoga linka, r9-280x, prva serija je imala problema, ali je odmah radjena revizija kartice,tako da su ti problemi rijeseni...

revizij? fizicki novi model ili sta tocno mislis, koliko sam provjerio nema nikakve nove kartice samo bios!

http://www.msi.com/product/vga

16 godina
Kamikaza1600vti kaže...

evo da se i ja učlanim u club

Gigabyte R9 280x OC, Rev 2.0

{#}

Oj Kamikazo!

Ja imam istu karticu.

Imam problem sa flickeringom u 2D modu (filmovi, surfanje, idle..)

Promjena drivera ne pomaže, a bios je divlji, oznaka F70 (nema na službenim stranicama od Gigabyte-a). Surfajući po netu pronašao sam info da su biosi F60 i F70 za kartice sa Hynix memorijskim čipovima.

Uglavnom, na netu postoiji gomila postova gdje se ljudi žale na flickering R9 kartica.

Kakava su tvoja iskustva?

Howgh!

13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

instaliraj 13,9 whql drivere pa vidi kak kartica radi, koliko vidim i citam to su jos uvijek naj driveri za 280x!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tvrdipanj kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

evo da se i ja učlanim u club

Gigabyte R9 280x OC, Rev 2.0

{#}

Oj Kamikazo!

Ja imam istu karticu.

Imam problem sa flickeringom u 2D modu (filmovi, surfanje, idle..)

Promjena drivera ne pomaže, a bios je divlji, oznaka F70 (nema na službenim stranicama od Gigabyte-a). Surfajući po netu pronašao sam info da su biosi F60 i F70 za kartice sa Hynix memorijskim čipovima.

Uglavnom, na netu postoiji gomila postova gdje se ljudi žale na flickering R9 kartica.

Kakava su tvoja iskustva?

Howgh!

ja sam imao iste probleme i reklamirao i sad sve super

koja je revizija tvoja? ja sam čak custum bios stavljo s 1,3V i nije pomoglo

moj je isto F70 i to je zdnji bios za rev 2.0

http://www.techpowerup.com/vgabios/150555/gigabyte-r9280x-3072-131128.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 15:06 (Kamikaza1600vti).
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Poz ljudi,

Prvi put sam na ovom forumu i prijavio sam se baš radi r9 280x.
Dakle, moj PC:

AMD FX 8320 + cooler master 212

4x4 1333 mhz DDR3

650 w Crosair 85+

Asus MBO m5a97 r.2

Fali mi GPU.
Trenutačno mogu kupiti msi R9 270, R9 270x i MSI 270x Hawk - i dali r9 270 bez iksa zaostaje za ostalima u 270x seriji?
Nisam kloker i neki extremni gamer ali kada igram volim da igram na hebenim postavkama.
Želio bi nabaviti 280x jer je osjetno jača od navedenih ali nedam toliko para jer je cijena previsoka i koliko realno mogu očekivat da će cijena 280x u budućnosti?
Ima li nade da će cijena biti oko 1700 do 1800 kn za cca 5 do 6 mjeseci ako će uopće do tad postojat?
Sorry svima ako sam dosadan ili ako je ovaj razgovor već postojao.
LP 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lenjin13 kaže...

Fali mi GPU.
Trenutačno mogu kupiti msi R9 270, R9 270x i MSI 270x Hawk - i dali r9 270 bez iksa zaostaje za ostalima u 270x seriji?
Nisam kloker i neki extremni gamer ali kada igram volim da igram na hebenim postavkama.
Želio bi nabaviti 280x jer je osjetno jača od navedenih ali nedam toliko para jer je cijena previsoka i koliko realno mogu očekivat da će cijena 280x u budućnosti?
Ima li nade da će cijena biti oko 1700 do 1800 kn za cca 5 do 6 mjeseci ako će uopće do tad postojat?
Sorry svima ako sam dosadan ili ako je ovaj razgovor već postojao.
LP 

mala je razlika izmedu 270 i 270x samo u klokovima i nesto vecem oc potencijalu, no trenutno treba izaci 280 bez X (rebrand 7950:) pa rade pricekaj ak ti ni zuba...i sto se tice cijene nemas nade jer najvjerojatnije amd nebu nista novo izbacivao sljedece 2 godine...pa nema niti potrebe za spustanjem cijena pogotovo ne toliko!

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 16:12 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Odlična vijest,
Samo da naši fašisti ovdje stave razumne cijene tih 280-ica,a ne da stave urnebes!
280x se mogu dobiti po 2200 kn tako da očekujem cijenu između 2000 kn za početak te za par mjeseci po meni bi se trebale spustit na 1800 kn
To bi već nategnuo ali ni kn više!
Ali već pratim da nigdje se kod nas se ne mogu nabaviti r 280x jer ih nema na stanju te naravno dižu im se cijene makar nisu dobavljive.
Mater! 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 17:45 (Lenjin13).
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Mislim uzet tri komada r9 280x.

Zanimalo bi me koja je od navedenih najhladnija i najtiša u full loadu?

U ADM-u imam izbor između Asusa, Sapphirea (obična ili VAPOR-X) (xfx me ne privlači baš). Cijena mi ne igra neku ulogu, samo se nadam da će ih imati toliko do pon-uto.

A pošto su im performanse za predviđenu namjenu slične više mi igra ulogu temperatura i buka koju bi mogle proizvesti.

Pa ono..može neka iskustva po tom pitanju?

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club
Od ovih nabrojanih definitivno asus, s njim nemres fulati! Od kad su izdali DC seriju na vrhu su sto se tice opce kvalitete!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Od ovih nabrojanih definitivno asus, s njim nemres fulati! Od kad su izdali DC seriju na vrhu su sto se tice opce kvalitete!lp

heh.. Nekako sam i mislio da će biti takav odgovor.

Nadam se da će ih u tom slučaju bit... Ne čeka mi se baš mjesec-dva do novih zaliha.

11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Jel bi XFX 550W napajanje bilo dovoljno za ovu konfiguraciju: R9 280x Toxic, i5-3570k(nije clockan),Asrock b75-pro3m,1 SATA i 2 SATA3 HD-a(ne znam sad tocno koje marke su), 1 stick HyperX DDR3 1600 Mhz rama 4Gigs(kupit cu jos jedan zbog grafe) i imam jos 120mm LED vent i 80mm normalan vent.
Uglavnom planiram kupiti upravo r9 280x toxic, jer mi se cini dobrom grafickom za tu cijenu. Ostale navedene dijelove imam, trenutacno imam HD 4890 graficku. 

1 0 hvala 0
15 godina
Radeon R9 280x Club

Da , bilo bi dovoljno !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Frontlines kaže...

Jel bi XFX 550W napajanje bilo dovoljno za ovu konfiguraciju: R9 280x Toxic, i5-3570k(nije clockan),Asrock b75-pro3m,1 SATA i 2 SATA3 HD-a(ne znam sad tocno koje marke su), 1 stick HyperX DDR3 1600 Mhz rama 4Gigs(kupit cu jos jedan zbog grafe) i imam jos 120mm LED vent i 80mm normalan vent.
Uglavnom planiram kupiti upravo r9 280x toxic, jer mi se cini dobrom grafickom za tu cijenu. Ostale navedene dijelove imam, trenutacno imam HD 4890 graficku. 

kao sto kaze haf tjerat ce, ja sam s tim xfx550 tjerao znatno jacu konfu bez muke!

11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Super :D Hvala na povratnoj informaciji. Jedva čekam četvrti da padnu pare pa ću si kupiti ako bude u ponudi. Možda budem naručio iz inozemstva ako mi bude isplativo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

evo danas sam je kupio hehehe...još samo ostatak kompa . Nadam se idući mjesec

Moj PC  
7 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Drugovi želim vaše mišljenje.
Isplati li se uzeti VTX3D r9 280x V2?

Uzeo bi je iz razloga jer je mogu dobiti iz Njemačke za 1800 kn.
Dosta mi je ljudi reklo da izbjegavam ovu firmu  ali kartica je kao sve druge r9 280x tako da.....

0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Lenjin13 kaže...

Dosta mi je ljudi reklo da izbjegavam ovu firmu  ali kartica je kao sve druge r9 280x tako da.....

pa da je kao sve druge nebi ti rekli da je izbjegavas...{#} a to sto je iz "nemačke" nama neznaci nista{#}!LP

13 godina
Lenjin13 kaže...

VTX je dio TUL Corporation-a, što uključuje još Powercolor i Club3D, imao sam njihovu HD5850 koja je kod mene radila 4 godine i radi još uvijek kod kolege.

15 godina
neaktivan

Eto tri komadića :) kak su toooo lepe grafulje {#}

I još kak potiho tepaju dok rade.. ma milina

12 godina
Lenjin13 kaže...

ma uzimaj, pusti priče, vtx 7870XT bez problema radila kod mene godinu dana, sad je kod kolege i dalje bez problema

ja sam ju htio uzet  samo da nije uletila gigabyte windforce

15 godina
neaktivan
Kamikaza1600vti kaže...
Lenjin13 kaže...

ma uzimaj, pusti priče, vtx 7870XT bez problema radila kod mene godinu dana, sad je kod kolege i dalje bez problema

ja sam ju htio uzet  samo da nije uletila gigabyte windforce

Koliko vidim jeftinija je od ostalih 280x, a ako je imaš u planu koristit pretežito za gejming na stock frekvencijama ne vidim zašto ne bi uzeo.

Pretpostavljam da joj po tom pitanju performanse nisu značajno lošije od konkurencije tako da ti moj savijet uzmi.. jasno pobrini se da je u najgorem slučaju možeš reklamirati

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 13:48 (wh15tler).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice