Radeon R9 270X Club

poruka: 917
|
čitano: 141.618
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Radeon R9 270X Club
chaselol kaže...
Igormaric kaže...

Moze pomoc decki,imam powercolor r9 270x i na dvi na vga mi radi super samo sto u gamingu dobijam neke horizontalne linije kao sjene,e toga nema kad spojim na hdmi al mi se rusi drajver na hdmi portu,jel itko zna zasto i jeli imao slican problem?

Ako imas problema sa slikom dok koristis VGA kabl, onda je to problem sa kablom jednostavno.
A sto se tice HDMI, reinstaliraj drivere kako treba i sve ce raditi :)

Da, to se zna desavati ako si clockao memoriju tako da spusti je nazad malo!

@alien, ja preko 4 godine koristim amd i kad nadjes na hardverski problem to se rijesi preko garancije, a softverski se da rijesiti isto tako. Sta je kod tebe problem?

P.S. nisam vise clan ovog kluba, prodao sam svoju r9 270 i uzeo starijeg i jaceg brata 7950 

Nije do kabla jer sam prije imao nvidia gt640 gdje nije bilo nikakvih linija ni niceg.probat cu jos jednom drajvere reinstalirat.

13 godina
neaktivan
Igormaric kaže...

Nije do kabla jer sam prije imao nvidia gt640 gdje nije bilo nikakvih linija ni niceg.probat cu jos jednom drajvere reinstalirat.

Problem sa grafickom onda, ako je pod garom nosi nazad. Sumnjam da je do drivera to.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
chaselol kaže...
Igormaric kaže...

Problem sa grafickom onda, ako je pod garom nosi nazad. Sumnjam da je do drivera to.

Reinstalirao drajvere i opet ista stvar,u gpuz mi 12v pokazuje 11.7v i ima nekakvih ludih opadanja u minus sto idu u gamingu.Probat cu grafu na prijateljevom kompu pa cu vidjet.

10 godina
Radeon R9 270X Club

rijesio sam problem sto se tice hdmi rusenja,stavio sam vent da malo brze radi tj. na 60c da radi na 60% tako da je sad temp oko 60c do 64c dok je prije isla oko 70c.e sad sta se tocno pregrijavalo zna li itko jer danas sam je rastavio i promjenio pastu i vidio da samo gpu chip je na hladnjaku i nista vise.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Igormaric kaže...

rijesio sam problem sto se tice hdmi rusenja,stavio sam vent da malo brze radi tj. na 60c da radi na 60% tako da je sad temp oko 60c do 64c dok je prije isla oko 70c.e sad sta se tocno pregrijavalo zna li itko jer danas sam je rastavio i promjenio pastu i vidio da samo gpu chip je na hladnjaku i nista vise.

Downclockaj tu grafu na 1050, nemas velike razlike a ljeto je osjetno se grije!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
chaselol kaže...
Igormaric kaže...

Downclockaj tu grafu na 1050, nemas velike razlike a ljeto je osjetno se grije!

primjetio sam da se u igrama razlike i ne vide bas i sa 150core i 100mem vecim taktovima.temp su tu negdje jer nisam voltazu dirao.

14 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Ljudi koje drivere imate na svojim karticama? Razmišljam da li da si instaliram ove nove beta drivere, trenutno imam ove 14.12.

0 0 hvala 0
14 godina
iAvenger kaže...

Ljudi koje drivere imate na svojim karticama? Razmišljam da li da si instaliram ove nove beta drivere, trenutno imam ove 14.12.

Ja trenutno imam 15.3 Beta drivere i nikakvih problema.  Moram probati 15.5 Beta drivere pa javim ima li problema doduše ja nikad nisam imao problema sa AMD driverima a imao sam dosta AMD-ovih grafička tijekom godina.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 13:52 (Puls3).
14 godina

imam ja 15.5 beta drajvere na svoje dvije msijeve r9 270x gaming u crossu, i rade odlicno i grafe i drajveri

10 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club
ljudi uzeo sam ASUS r9 270x 2gb ddr5 jel sam dobro izabrao sto se tice 270x modela??? citao sam svugdje i preporucuju asus ili gigabajtove graficke a ja cu inace igrati fifa 15 i 16 kad izađe, farming simulator 15, i pokoju pucačinu.
miki12345

0 0 hvala 0
10 godina
miki12345 kaže...
ljudi uzeo sam ASUS r9 270x 2gb ddr5 jel sam dobro izabrao sto se tice 270x modela??? citao sam svugdje i preporucuju asus ili gigabajtove graficke a ja cu inace igrati fifa 15 i 16 kad izađe, farming simulator 15, i pokoju pucačinu.

Odlican izbor pogotovo sada kada je AMD otkrio svoju 300 seriju,jos uvjek je po meni 270x dobar izbor za kupovinu.

10 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club
i de mi jos recite kakva je razlika u asus modelu r9 270x dc2t 2gb ddr5 i r9 270x 2gb ddr5 dc2 ??? sta znaci to sto ova prva ima to t i skuplja je 5 eura al to sam skuzio tek kad sam kupio ovu drugu koja nema to slovo t u opisu modela.
miki12345

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 270X Club

T znaci Top serija! mrvu bolji cipovi (takoder po defaultu rade na vecem taktu nego obicne dc2 ili dc2oc modeli) shodno tome se i bolje overklokaju!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
e jbg nisam to ni gledao, a nije ni neka razlika....
miki12345
10 godina
Radeon R9 270X Club

Koje taktove i temperature imate na svojim karticama? moja ide na 1200/1500 trenutno sa 60c max.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja sam na svojoj išao na 1200/1600 , uz +10 power limit i išlo je bez problema.Veće taktove nisam probao,ali ni od ovih nema koristi.Jer dobitak na performansama je oko 4-5%

http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=d722z

https://www.youtube.com/c/DannyStrmi http://social.xfire.com/profile/strmi007
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 12:43 (sstrmi).
10 godina

Odlican clock,a temp? kad je moja u full loadu na 60c vent mi mora bit na 60% sto je prilicno bucno za moje ventilatore jer su dva od 8cm a rade na 5-6k obrtaja na 60% :S .Mislio sam kupiti Icy Vision Rev.2 od Gelid pa me zanima hoce li moc na moju powercolor i koji ce bit benefit jer vidim da drzi i po 300w tdp-a bez muke...

14 godina
Pozz ekipa.
imao sa r7 260 grafu i kada sam spojio hdmi sa lcd tv-om paralelno sa dvi na mnitorom i tv su mi neke kao tockice.kupio sa r9 270 i isto mi se desava? Koji je problem?
btw u meduvremenu dok mi je dolazila r9 270 imao sa monitor i tv spojen na grafu na maticnoj i sve je bilo ok.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Novi vlasnik Gigabyte Windforce r9 270x oc .... :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 15:32 (Shile).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Radeon R9 270X Club

Hajde je klokaj pa javi rezultate, moja stabilna na 1200/1500 Mhz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9 270X Club

Kakvi su dojmovi što se tiče clockanja na 270 verzijama običnim, bez X? Konkretno me zanima moja asus r9 270 DCU OC, jer izgleda da je moj primjerak poprilično loš za overclock, da ne kažem očajan. Prvo ne mogu uopće dignuti napon, samo onaj power limit, onda dignem power limit do kraja, gpu stavim na 1050, mem na 1500 i furmark prolazi bez problema sat vremena, a čim uđem u igru zblesira se ekran (SW Battlefront) i to je to. Igrao sam se i prije s clockom pa mi se također rušilo u GTA 5, čak na manjim clockovima nego sam sad probao.

vidio na forumima kako su sa ovim karticama preko gpu tweaka stavili sve na max i bez problema radi,a ja o tom ni sanjat ne mogu :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 270X Club

Oc serija od Asusa nije nikad niti bila namjenjena ikakvom overklokingu! osnovni model od doticne firme!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9 270X Club

A kako onda neki postižu dobre rezultate sa istim modelom? Evo sada gledam ovdje u temi da je i forumaš "chaselol" dok je imao grafu kao moja postigao maksimum. Mene je čak zezalo i kada minimalno povećam, tipa gpu za 25, mem za 50,a furmark stalno prolazi kao da je sve ok, dok mi je gta 5 znao srušiti odmah kao i sad ovaj novi SW.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
lobotomac90 kaže...

A kako onda neki postižu dobre rezultate sa istim modelom? Evo sada gledam ovdje u temi da je i forumaš "chaselol" dok je imao grafu kao moja postigao maksimum. Mene je čak zezalo i kada minimalno povećam, tipa gpu za 25, mem za 50,a furmark stalno prolazi kao da je sve ok, dok mi je gta 5 znao srušiti odmah kao i sad ovaj novi SW.

jedan ko ni jedan! sta je to tebi ili nekome maximum? meni je recimo s msi 7850 uspjevalo samo za cca 5-6mhz dici core brzinu pa sta sad...zapao me ocigledno uzasan primjerak!

17 godina
Stjepanj kaže...
lobotomac90 kaže...

jedan ko ni jedan! sta je to tebi ili nekome maximum? meni je recimo s msi 7850 uspjevalo samo za cca 5-6mhz dici core brzinu pa sta sad...zapao me ocigledno uzasan primjerak!

Kada kažem maksimum onda mislim na taktove koje dozvoljava asus gpu tweak koji su za moj model gpu 1100, mem 1500. A ja sam primjetio na svom modelu da ruši na znatno manjim taktovima, a napon ne mogu povećati nikako, lockan je stalno, probao u Msi afterburneru također, pouključivao/iksljučivao sve živo i neživo, no i dalje nema šanse da otključam napon.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2015 0:09 (lobotomac90).
13 godina
protjeran
Radeon R9 270X Club

pa najvjerojatnije je napon zakljucan(ipak je u pitanju osnovni/najeftiniji model 270-tke), i nemoj koristiti asus gpu tweak, to sranje nevalja i rusi karticu, radi svakojake probleme itd itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

pa najvjerojatnije je napon zakljucan(ipak je u pitanju osnovni/najeftiniji model 270-tke), i nemoj koristiti asus gpu tweak, to sranje nevalja i rusi karticu, radi svakojake probleme itd itd...

Ma inače ne koristim to nego Msi, ali kako me to zezalo s naponom, onda sam instalirao ovaj jer sam ga dobio na dvdu sa driverima pa da isprobam, ali ni tu nisam imao više sreće. Ne kontam kako onda ostali imaju otključan napon, jel može biti do biosa možda? evo ovdje clock na istom modelu http://www.eteknix.com/asus-amd-radeon-r9-270-direct-cu-ii-oc-2gb-graphics-card-review/17/, otključan napon i sve. A  najžalosnije što sam i u drugim testovima pročitao da se da clockati, pa čak i ovjde na forumu nitko nema problema osim mene 

13 godina
protjeran
Radeon R9 270X Club

jesi ovo pokusao 

mijenjati da otkljucas napone, imas takoder u asusu gpu tweaku pod opcijama moras staviti kvacicu da ti se taj tab otvori? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Jedno pitanje. Nekad mi se dogodi unutar igre da mi ko glitcha textura ili tak nešto. Ne znam kak da opišem. Grafička je pod MojPC.

Onak ko da flasha glitchana textra par puta u random trenucima i izgleda nešto slično ovome ( Slika 1 s interneta skinuto ). Recimo prije mi se to dogodilo kad sam igrao CS:GO ( ali tad sam imao upaljen Raptr ), danas i neki dan mi se to u Dota 2 dogodilo s time da ne koristim više uopće Raptr.

Nije česta pojava, samo nekad. Pitam se zašto. Inače testove odradi bez ikakvih problema, temperature su ok. Ne vidim u čemu je problem? To ne traje dugo, čak štoviše samo i prestane nakon par sekundi, ali često to riješim tak da resetiram igru.

Slika+1 Slika+1
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2015 0:55 (iAvenger).

0 0 hvala 0
10 godina
Radeon R9 270X Club

Moguce da je do drajvera ili igre,jel se to javlja u odredjenim igrama ili svim,kako se testovi ponasaju kao 3Dmark i ostali...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice