Koristim mozilu i oba puta se desilo kad sam mozilu koristio!!iskreno sad mi se ne da reklamirat i bit 10 dana bez grafe!
Uvijek sam mislio da je asus jedan od najboljih
Koristim mozilu i oba puta se desilo kad sam mozilu koristio!!iskreno sad mi se ne da reklamirat i bit 10 dana bez grafe!
neznam za mozilu, nekoristim je, ako ti prolazi stres testove i u igrama dobro radi, onda nije do grafe
U igrama za sada radi bez problema!
neznam za mozilu, nekoristim je, ako ti prolazi stres testove i u igrama dobro radi, onda nije do grafe
ako mu se to nije događalo ranije nego sad s novom grafom, onda je itekako do nje
ako mu se to nije događalo ranije nego sad s novom grafom, onda je itekako do nje
Imao sam slican problem reklamirao i dobio asusa!stara 7850 je iskljucivo u igrama radila probleme!
drzim da je to sowtwerski problem vezan za preglednik ili drivere, neka proba staviti starije drivere i vidi kako radi i neka proba koristiti drugi preglednik, meni se to dogadalo 1x na dan ili 1x u dva dana, od kako koristim internet explorer i operu, sve radi savrseno mjesec dana, mozda je i do nekompatibilnosti drivera sa tim flash playerom ili tako nesto, jer ako prolazi najzahtjevnije stres testove, bencheve i igre, nevidim problem, nema framdropova, artefakata, bsodova u takvim aplikacijama
EDIT: vidim da na googlu puno ljudi ima slican problem, rjesenje je koristenje nekih komandi u chromu i pominju se audio driveri
Eto i mene ponosnog vlasnika 270x, ipak se odlučio na 270x umjesto 280x 500 i više kn manja cijena nije baš mala razlika nisam baš neki zahtjevni igrač igara, nemam ni vremena za to ali ima i jedna zanimljivost zadnji omega driveri ne rade na mojoj kartici, nakon izravne instalacije nakon stare nvidia grafe se pojavio crni ekran a nakon reinstalacije windowsa ista stvar sa omege driverima, sad stavio starije drivere jedna verzije manje od omege i rade sasvim ok.
Čudno al eto
moja stara grafa je nvidia 8800gt od asusa koristio ju od 2007 do sada i nemam nikakve zamjerke, jedino sad zamjenio sa radeon 270x r9 reda radi zbog igara, valjda necu imat problema jedino se zna desit ponekad isprekidani font u browserima i zadnji omega driveri mi ne rade što nije slučaj kod nvidije a kamoli tvoj problem, asus se pokazao dobrim tu si siguran samo za AMD još neznam naspram nvidije dal može parirat, dali mi je to downgrade ne upgrade naspram 8800gt to cu tek vidjet :)
moja stara grafa je nvidia 8800gt od asusa koristio ju od 2007 do sada i nemam nikakve zamjerke, jedino sad zamjenio sa radeon 270x r9 reda radi zbog igara, valjda necu imat problema jedino se zna desit ponekad isprekidani font u browserimai zadnji omega driveri mi ne rade što nije slučaj kod nvidije a kamoli tvoj problem, asus se pokazao dobrim tu si siguran samo za AMD još neznam naspram nvidije dal može parirat, dali mi je to downgrade ne upgrade naspram 8800gt to cu tek vidjet :)
Cekaj malo, koji je ostatak konfe?
cpu je i5 2500k, 8 giga rama, ostalo sam promjenio još 2012, novi grafu tek pred koji dan
cpu je i5 2500k, 8 giga rama, ostalo sam promjenio još 2012, novi grafu tek pred koji dan
sta je taj i5 radio 3 godine? tjerao 8800gt?
sta je taj i5 radio 3 godine? tjerao 8800gt?
Da bio je u full loadu sve ove godine
Naravno, cudno mi je da je covjek uopce drzao to groblje sa tim procom i gubio sam potencijal koji bi imao sa normalnom karticom.
8800gt mi bila sasvim dovoljna za moje potrebe tada je bila bestbuy high end kartica, danas nisam htio pretjerivat da jos koristim grafu koju gazi vrijeme cca8 god moze ona jos bez beda fifa 2014 je normalno radila, ovaj zadnji proc 2500k je mrcina i sigurno ne iskoristavam njegove potencijale ni priblozno cak kad mi upaljeno i 3 virtualne masine odjednom nisam ga ni clockao dok mi q6600 tada 2009 bio stalno clockan, nova grafa 270x leti u high detaljima u svim igrama osim assisns creed unity al eto sa tom igrom vecina i ima problema, uglavnom grafa je dobra kupovina za sljdecih 5god, 280x mi padala na pamet al opet 500+ kn skuplja i nije nes strasno brza od 270x
ma 270x je sasvim solidna kartica za danasnje pojmove, tako da neces pogrijesiti
Bok!
r9 270x ili gtx 960?
Bok!
r9 270x ili gtx 960?
Posto je 960 u cjenovnom rangu 280X a ne u rangu 270X onda naravno 280X.
A kad biras izmedju 960 i 270X onda 960
Problem mi je napajanje,izbor mi je r9 270 ili gtx 960.Na svakom forumu se druga fali :).
Mada mi je ova sada zapela za oko:
280X>960>270X
To je tako.
280X>960>270X
To je tako.
Pogledaj malo usporedbu na game-debate.com. GTX 960 (ASUS Strix verzija) je po performansama podjednaka r9 285, nešto bolja od 280x, a 270x riba nemilo (i troši manje od bilo koje nove radeonke iz R9 serije).
I dx (directX) potpora je važna:
R9 270x - DX11.2
R9 280x - DX11.2
R9 285 - DX12
GTX 960 - DX12
Jedino se R9 285 može usporediti s njom, a traž jedan 6pin i jedan 8pin konektor - previše za mid-level grafičku (GTX 960 traži samo jedan 6pin)
Ne znam što ti u amdu rade kad im svaka nova serija grafike troši sve više struje.
Jedina prava prednost radeonki je AMD Mantle (alternativa DirectX-u), no još nema previše igara koje ga podupiru.
280X>960>270X
To je tako.
Pogledaj malo usporedbu na game-debate.com. GTX 960 (ASUS Strix verzija) je po performansama podjednaka r9 285, nešto bolja od 280x, a 270x riba nemilo (i troši manje od bilo koje nove radeonke iz R9 serije).
Malo si pobrkao, r9 285 nije jaca grafa od 280X, ona je negdje izmedju 280 i 280X.
A sto se tice potrosnje, ja stvarno ne znam koga to briga kad je razlika u cijeni izmedju 400W i 600W kvalitetnog 80%+ napajanja manja od 10%...
Ok. U pravu si, upravo sam probau usporediti msi gaming r9 280x i msi gaming r9 285. Jedina predonst 285 nad 280x je directx 12 potpora.
Kad shvatis da dx12 igre ce doci tek krajem 2015, citaj 2016 tad ce vec biti i nova serija grafa itd
S tim se ne treba zamarati
briga je recimo onog tko već ima dobro napajanje od 400w pa ga 280x dođe skuplje jer mora u isto vrijeme mijenjat i napajanje
a i razlika nije baš tolika uvijek, npr, "samo" 100w razlike u xfx xtr-u kojeg mjerkam ovih dana je preko 250 kunića (550w košta min 707 kn, a 650w verzija "samo" 930 kunića)
EDIT:
itekako se treba zamarati, jer ti se nova grafa neće pošteno ni zagrijati i već ćeš pizdit kako nemere iskoristit novu tehnologiju, koja je prema dosad pokazanom poprilično revolucionarna - nema veće idiotarije nego sada preporučiti novu grafu koja ne podržava dx12 koji je pred vratima
Brendirano napajanje od 550W se moze naci za 450kn danas tako da....
A sto se tice dx12, hvale ga na sva usta super. Ali ja sam ipak skeptik po tom pitanju? Sto? Zato sto nas gamerska industrija yebe u paksu zadnjih 10 godina, evo nvidia izdaje novu generaciju grafa u 2016 koja ce po njima biti 10x jaca od prethodne?
nigga you serious? sta ce onda igre biti 10x slabije optimizovane?
Ne znam, nisam nesto odusevljen i ne vjerujem u te price.
Gigabyte windforce svakako 36 mj gare naspram saphirovih 24 mj!nesto hladnija i tisa!
Da, uvijek asus ili giga zbog jamstva
Brendirano napajanje od 550W se moze naci za 450kn danas tako da....
A sto se tice dx12, hvale ga na sva usta super. Ali ja sam ipak skeptik po tom pitanju? Sto? Zato sto nas gamerska industrija yebe u paksu zadnjih 10 godina, evo nvidia izdaje novu generaciju grafa u 2016 koja ce po njima biti 10x jaca od prethodne?
nigga you serious? sta ce onda igre biti 10x slabije optimizovane?
Ne znam, nisam nesto odusevljen i ne vjerujem u te price.
možeš ti biti skeptik i doista - tko zna što će biti, no već je i mantle pokazao potencijal, pa tako i prvi testovi dx12 i zato ponavljam, kad već sad ideš uzimati novu grafu potpuna je glupost odabrati onu koja niti neće imati mogućnost koristiti dx12 pa ćeš za par mjeseci plakati ili je ići prodati - samo tko će ti je kupiti i po kojoj cijeni
dalje, kakve veze ima što nvidia najavljuje za 2016., puno je bliže ovo što se sad najavljuje da će nas amd "počastiti" s trećom verzijom prastarih grafi
ipak treba pričekati pa vidjeti hoće li se amd stvarno sposrati ili će i za manje od 5000+ krznenih biti nešto povoljno i zgodno, a da nije tri godine staro s novim imenom i novom cijenom
obzirom na skori izlazak 3xx serije i skori dolazak dx12, 280x je trenutno najgora opcija koju se može uzeti, kako god okreneš