R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 267.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: R9 290/X club
zagy15061984 kaže...
MEGATAMA kaže...

Ja koristim Afterburner i za nvidiu i amd,probao sam dic do max 1140 jezgru i 1450 vram ako se dobro sjecam.

koliko si podigo voltažu za taj klok??

Zagy digao sam volt 88+ sa jezgrom 1140 i vram 1450 ali to sam nasumce tako da nemam pojma koliko je realno jer nemam bas vremena za isprobavanje.

Odvrtio sam Valley sa tim postavkama i rezultat je 2741 na extreme hd,temperatura je dosla na 79c.

EDIT:Heaven je 1657 na ovom overclocku temp dosla do 78c.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 23:48 (MEGATAMA).
17 godina
R9 290/X club

dobre reze megatama {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 23:12 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
R9 290/X club

Na ovom uistinu odlicnom overclocku odvrtim Heaven i Valley bez ijednog artefakta a sinoc skinem ovu novu verziju 3D Marka i krenem Firestrake bench ili kako se vec zove i krenu lagani artefakti tak da sam zaustavio.....mozda da dignem voltazu na tih 100 koliko je standardno dopusteno....?Mislio sam da je Heaven najzahtijevniji.......

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 17:28 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Na ovom uistinu odlicnom overclocku odvrtim Heaven i Valley bez ijednog artefakta a sinoc skinem ovu novu verziju 3D Marka i krenem Firestrake bench ili kako se vec zove i krenu lagani artefakti tak da sam zaustavio.....mozda da dignem voltazu na tih 100 koliko je standardno dopusteno....?Mislio sam da je Heaven najzahtijevniji.......

nemoras dizat za 100mv-a.  meni rade na 1090 bez ijednog artifakta al to joj je granica. sve sto ide iznad toga pocinje s laganim artifaktima.. probaj za pocetak dici za 50mv-a pa onda odvrti

Prodajem I5 4670K
12 godina
R9 290/X club

Pa iznenadilo me je da na 1140/1450 sa 88 volt odvrtim Heaven a ovo nemogu dok mi je na gtx 680 phantom Heaven bio najzahtijevniji prilikom overclocka.

Takodjer sam odvrtio i bencheve u igrama sa navedenim overclockom i niti jedan artefakt......steta da nejde i 3d mark bas steta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 21:11 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

Pa iznenadilo me je da na 1140/1450 sa 88 volt odvrtim Heaven a ovo nemogu dok mi je na ftx 680 phantom Heaven bio najzahtijevniji prilikom overclocka.

Takodjer sam odvrtio i bencheve u igrama sa navedenim overclockom i niti jedan artefakt......steta da nejde i 3d mark bas steta.

ma šta te to sekira {#} grafa je i na stoku odlična

12 godina
R9 290/X club

Ma je savrsena je za mene i ja ju drzim na stocku,ali bas me iznenadilo da sam Heaven odvrtio sa takvim overclockom i jos uz skroz ok temperature i glasnocu ventova....a sta ces :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Pa iznenadilo me je da na 1140/1450 sa 88 volt odvrtim Heaven a ovo nemogu dok mi je na gtx 680 phantom Heaven bio najzahtijevniji prilikom overclocka.

Meni rade stabilno bez artifakta u gejmanju na 1200/1580 sa +150mv i + 35% Powera .sve u svemu i vise nego zadovoljan. Sa stok voltazom idu do 1090, pojedinačno do 1110. Al vidim cijena im drastično pada pa se referentni modeli mogu naci ako se ne varam već za 1700kn

Prodajem I5 4670K
12 godina
R9 290/X club

Zagy to na njima imas vodeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Zagy to na njima imas vodeno?

da, probao sam sa trixx programom i digo im voltazu  na +200mv i +40% powera  , ide do 1230/1650 al me strah držat na tom taktu , a oko mene sauna ..doslovno grije jače nego radiator po zimi .naravno samo u gajmingu  {#}   

Prodajem I5 4670K
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 14:58 (zagy15061984).
12 godina
R9 290/X club

Bas sam se nacitao,problem je sto stavljam premalu voltazu tojest standardno je premala dopustena u Afterburneru pa je tu potrebno malo twikanja......

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
R9 290/X club

Evo da se pridružim {#} 

EverCrack
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 13:55 (Nanixs).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

Koja od ove 3 ( vidi sliku ),i jel se isplati 290x jel vidim da su dosta skuplje??!?

3 MSI R9 290 GAMING 4GB
8 Sapphire R9 290 TRI-X 4GB
8 Gigabyte R9 290 4GB
They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 18:28 (lmutak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club
Giga r9 290 najmanje problema (reklamacija) a odlicno hladi i nije bucna a sto se tice 290x ne isplati se niti 5% jaca a dosta skuplja
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
3 0 hvala 4
12 godina
R9 290/X club

Imao Msi gaming 290 koja je bila neispravna pa ju nazalost nemogu preporucit dok sa druge strane vec par mjeseci imam ovu 290 tri-x oc koja radi apsolutno savrseno tako da ju mogu preporucit.Ovih dana kad je malo zahladnilo grafa mi radi ispod 70c u loadu tojest 64-66c a ventovi se na tim temperaturama necuju...doslovno moram doc skroz do grafe da bih ju cuo jer je hyper evo 212 na procu glasniji od grafe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
R9 290/X club

Po ovom benchu/testu je sapphire tri-x najbolji model

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
kenan.M kaže...

Je najbolji s najvise reklamacija, imam dojam da svaka druga dolazi neispravna.
13 godina
nicky.sl kaže...
kenan.M kaže...

Je najbolji s najvise reklamacija, imam dojam da svaka druga dolazi neispravna.

Tek sad vidio da je jamstvo 2 godine, bolje žrtvovat par stepeni i dobit 3 godine garancije. Moj glas, kao i kod kolege nicky-a, ide za gigu.

12 godina
R9 290/X club

Dok sam ja donio svoju msi gaming na reklamaciju rekli su mi da su iznenadjeni brojem reklamacija za msi 290 gaming(futura) dok u tom trenu niti jedna tri-x nije vracena za kasnije neznam.Dali si ti imao te tri-x neispravne ili si citao o njima?Da svaka druga dodje neispravna internet bi doslovo eksplodirao sto se tice toga ali koliko ja vidim to je sve u granicama normale kao i kod vecine tehnicke opreme.Ja mogu samo napisat kako sam ja prosao i dat preporuku ili ne....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club
Nekoliko sam ima prilike ugrađivat u kompove i jedna od ugrubo 5-6 komada je dosla neispravna a jedna je crkla za manje od misec dana a na jednoj nije radija srednji vent. Zamjene za ove dvi neispravne rade bez greske a vent je popravljen u servisu. Za moj pojam previse dok sa gigom nisam ima problema.
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
R9 290/X club

Ja nisam imao gigabyte grafe ali sam imao maticne....z68 koja je imala cold boot bug pa se rebutala sama ko pomahnitala i u zamjenu sam dobio z77 udh-3 koja je imala najzbrejkaniji bios koji sam ikad vidio i nije se mogo rijesit ni novim biosom i tek sad sam na miru sa Asus maticnom koja radi ko "zmaj" tako da je moje povjerenje u gigabyte kompletno nestalo do one granice da mozda nikad vise ne kupim njihov proizvod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club
Ima sam ja problema sa maticnim svih proizvođaca (najvise sa Asrock-om) a ima sam problema i sa grafickima svih proizvođaca al sa gigom najmanje pogotovo u zadnje dvi serije di nisan naisa na nijednu neispravnu.
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
R9 290/X club

Ovo mi je jedan od razloga zasto mi je Gigabyte odmah otpao iz izbora za moju iducu grafu dok sam birao nereferentnu r9 290..

http://videocardz.com/48592/gigabyte-halts-radeon-r9-290x-windforce-production-due-design-flaw

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...

Ovo mi je jedan od razloga zasto mi je Gigabyte odmah otpao iz izbora za moju iducu grafu dok sam birao nereferentnu r9 290..

http://videocardz.com/48592/gigabyte-halts-radeon-r9-290x-windforce-production-due-design-flaw

Istina da su imali problema na pocetku proizvodnje al to su rjesili prije izlaska na trziste (da si dovoljno proucio problem znao bi ovaj podatak) Ja moje stavove prema proizvođacima komponenti gradim na vlastitom iskustvu a ne prema raznim placenim testovima na netu.
12 godina
R9 290/X club

Ako kupujes novi model grafe iz potpuno nove serije tesko da mozes birat na osnovu vlastitog iskustva osim ako se bavis testiranjem grafa pa si ih sve istestirao.Na iskustvo sa prethodnim serijama grafa se tesko oslonit jer to uvjek varira nije uvjek isti brand najbolji sa svojom serijom u svakom novom ciklusu.

Ja sam max proucio doslovno sve recenzije nereferentnih r9 290 a apsolutni br 1 je ispao sapphire ali kad sam isao kupit sve su u hr bile rasprodane zvao sam i u druge gradove osim Zgb i imao sam na izbor samo Msi 290 gaming pa sam ju i kupio ali na svu srecu je bila falicna.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
R9 290/X club

mala digresija recimo referentna xfx se moze otkljucat u x model dok sapphire nemoze (nez za druge gledam na temelju svojeg primjera) {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 21:41 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club
Ja sam moju referentnu gigu kupio kad je izisla iz razloga dva, a prvi je dotadasnja HD 7970 koja je odlicno podnila moju torturu a drugi jos vazniji je taj sto nema naljepnice a posto se referentna 290-ka previse grije odmah s njom sam narucija i accelero hibrid.
Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
R9 290/X club

To je sve ok i svako podjeljeno iskustvo je korisno ali nemojte zaboravit da clan trazi savjet za nereferentne modele ako sam ja dobro skuzio a oni se razlikuju poprilicno od referentnih bar po hladjenju ako po nicemu drugom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...

To je sve ok i svako podjeljeno iskustvo je korisno ali nemojte zaboravit da clan trazi savjet za nereferentne modele ako sam ja dobro skuzio a oni se razlikuju poprilicno od referentnih bar po hladjenju ako po nicemu drugom.

Tebi stvarno triba sve crtat, lipo san reka da mi je kroz ruke proslo 5-6 sapphirki + dvi s reklamacije pa ti zbilja mislis da nisan proba nijednu nereferentnu gigu koju toliko zdusno reklamiran po ovom forumu. Reka san i opet ponavljan: Proizvođace pa tako i pojedine modele hardvera rangiram prema vlastitom iskustvu. Ono sta mi se pokaze dobro to preporucin
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice