Problem u vezi grafe (artefakti)

poruka: 18
|
čitano: 3.312
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Već 7 godina imam kod sebe hd3870 series od GIGABYTE-a....... problem je točnije u igri skyrim....iskaču artefakti točnije linije + problem sa sjenama.... što je je grafička je dotrajala ali problem imam samo u ovoj igri....ni u jednoj drugoj nemam problema.....pokreno sam sve moguće poznatije programe za testiranje od FurMarka,MSI Kombustera, OCCT-a..... i prikazuje da je sve u redu.....nema vidljivi anomalija...temperatura se max penje do 65... Proba sam sa kombiniranjem drivera od najnoviji do najstariji i nema efekta.... Zasto mi u iscrpnim testiranjima poput FurMarka ne prikazuje artefakte?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 21:39 (ATI HD3870).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem u vezi grafe (artefakti)

tak je i kod mene slicno. samo se radi o 7850 od xfx-a i far cry 4. uzasno pocne bacat artefakte nakon 20 min igranja. a druge igre i testove mogu vrtjet danima bez greske. ko ce ga znat...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 21:22 (Lord_Marko).
13 godina
neaktivan

upravo i mene to zanima....u samo jednoj igri se pojavljuju, dok u testovima sve prolazi uredno...nije mi jasno.....

16 godina
neaktivan

Imao sam slican problem, popravio sam ju pecenjem no samo na 1mj. Uz artefakte su mi se crashali i driveri tako da sam morao restartati win.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATI HD3870 kaže...

Već 7 godina imam kod sebe hd3870 series od GIGABYTE-a....... problem je točnije u igri skyrim....iskaču artefakti točnije linije + problem sa sjenama.... što je je grafička je dotrajala ali problem imam samo u ovoj igri....ni u jednoj drugoj nemam problema.....pokreno sam sve moguće poznatije programe za testiranje od FurMarka,MSI Kombustera, OCCT-a..... i prikazuje da je sve u redu.....nema vidljivi anomalija...temperatura se max penje do 65... Proba sam sa kombiniranjem drivera od najnoviji do najstariji i nema efekta.... Zasto mi u iscrpnim testiranjima poput FurMarka ne prikazuje artifakte?

Mozda je graficka kartica sama po sebi ispravna, a problem je do same igre? Original igra? Ako graficka ne pokazuje artefakte pod maksimalnim opterecenjem i temperaturom zasigurno je problem u igri ili postavkama u igri. Ima li problema na nekim nižim postavkama grafike u igri?  Instaliraj najnoviji DirectX.

Never let a computer know you are in a hurry.
16 godina
neaktivan

Ak je u samo jednoj igri onda je moguć loš rip.

Ako radi to u drugim igrama onda je do grafe, možeš je ispeć ali pitanje je kak će dugo radit (ja bi rađe pričekao da prdne a onda je ispekao, i polako počeo šparati za novu jer ova onda neće dugo).

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala na sugestijama.....probat ću igru instalirat na čiste windowse koje imam na drugoj particiji pa javim....dosta ljudi muči ovaj problam samo u drugim igrama i sa jačim karticama od moje....mozda se nađe rješenje.....sa pećnicom se nebi zeza jer mislim da bi moga samo pogoršat stvar sve zbog jedne igre a ni pećnica mi nije bog zna što  probat ću na nove winse pa vam javim...  

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nista od svega...jos je gore...sad su artefakti vidljivi već u samom početku igre...instaliran nanovo directx....misterija XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Graficka ti polako odlazi preciznije VRAM ili GDDR... zavisi o kolkicini RAM-a GPU podatke za izracun privremeno oohranjuje u VRAM, kad alocira u "ostecen" dio vidis artefekte... genericki test mozda ne koristi te resurse pa artefekata nema!

Poprak pecnicom nije popravak vec faktor srece hoce i do kada ce PCB i elementi raditi!, kad budes u mogucnosti zamijeni VGA. 

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
ATI HD3870 kaže...

Nista od svega...jos je gore...sad su artefakti vidljivi već u samom početku igre...instaliran nanovo directx....misterija XD

Pretpostavljam da je original igra?

--------------------------------------------------------------------------------------------
13 godina
neaktivan

nema sto drugo bit.....kad budu bolje financijske mogućnosti dolazi nova.... 

13 godina
neaktivan

imam orginal steam ver i proba sam na gusar ver...ista stvar  

16 godina
neaktivan
Ako poznas nekoga sa lemilicom na topli zrak grafa se lako popravi. Pecenje u pecnici ne predlazem jer niti jedan kondenzator to ne podnese, na hd6870 staroj 1.5god su otisli.
14 godina
neaktivan
rockman kaže...
Ako poznas nekoga sa lemilicom na topli zrak grafa se lako popravi. Pecenje u pecnici ne predlazem jer niti jedan kondenzator to ne podnese, na hd6870 staroj 1.5god su otisli.

Ovo nije tocno, ja sam pekao hd 7950(mislio da je grafa prnula, a zapravo se pregrijava jer vodeni blok nisam stavio dobro) na 200C i grafa uredno radi.

multi-gpu 4 ever
12 godina
Leopard_st kaže...
rockman kaže...

Ovo nije tocno, ja sam pekao hd 7950(mislio da je grafa prnula, a zapravo se pregrijava jer vodeni blok nisam stavio dobro) na 200C i grafa uredno radi.

o da i ja sam pekao jednu grafu, još uvijek radi, da ne spominjem da ima tema na forumu sa puno kolega koji su uspjeli

15 godina

Koji Catalyst koristiš? Ovaj Omega Catalyst je veoma dobar ali za 3870 AMD preporučuje 13.9.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

igra je kupljena di?na steamu?

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 16:24 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ima slucajeva kada pomogne, ali je bolje s lemilicom na zrak jer se ne zagrijavaju kondenzatori koji su osjetljivi
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice