Dakle zamolio bi za pomoc, ako itko ikako moze, problem je sljedeci: graficka je do prije 3-4 mjeseca normalno radila, kad je odjednom racunalo pocelo freezati i resetirati, skuzio sam da je do pregrijavanja, pa sam sve ljepo ocistio, ispuhao kompresorom, promjenio termalnu pastu, i sve je bilo ok do prije neka dva tjedna, ponovno sam napravio slicno, ispuhao grafu, ocistio kuciste, promjenio termalnu pastu, ali to nije nista popravilo, graficka se i dalje pregrijava, primjerice u idle-u je na oko 80akC, dok je u loadu oko 110C. Ono sto mene najvise muci je, kad gledam na everestu temperaturu, prikazuje mi njenu temperaturu, ali neprikazuje brzinu ventilatora, a ventilator se, ovako kad gledam, okrece, tj radi, ono sto mene zanima je, kako to rijesiti?jer netko mi je reko da je otisao cip u ventu s kojim winsi reguliraju njegovu brzinu, neko mi je rekao da uzmem veci ventilator, neki 120mm, ali neznam kako bi njega nasarafio na grafu jer neulazi u hladnjak?hvala unaprijed svima za pomoć
Pregrijavanje Asus en9400GT graficke
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.337
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle zamolio bi za pomoc, ako itko ikako moze, problem je sljedeci: graficka je do prije 3-4 mjeseca normalno radila, kad je odjednom racunalo pocelo freezati i resetirati, skuzio sam da je do pregrijavanja, pa sam sve ljepo ocistio, ispuhao kompresorom, promjenio termalnu pastu, i sve je bilo ok do prije neka dva tjedna, ponovno sam napravio slicno, ispuhao grafu, ocistio kuciste, promjenio termalnu pastu, ali to nije nista popravilo, graficka se i dalje pregrijava, primjerice u idle-u je na oko 80akC, dok je u loadu oko 110C. Ono sto mene najvise muci je, kad gledam na everestu temperaturu, prikazuje mi njenu temperaturu, ali neprikazuje brzinu ventilatora, a ventilator se, ovako kad gledam, okrece, tj radi, ono sto mene zanima je, kako to rijesiti?jer netko mi je reko da je otisao cip u ventu s kojim winsi reguliraju njegovu brzinu, neko mi je rekao da uzmem veci ventilator, neki 120mm, ali neznam kako bi njega nasarafio na grafu jer neulazi u hladnjak?hvala unaprijed svima za pomoć
vrlo vjerojatno je da ti vent na grafičkoj otkazuje... ako možeš poslikaj grafu, pa ti kažem dal možeš namontirat vent (i kako) ili moraš cjeli novi hladnjak kupovat
eto to bi bila ta...pa sad ako joj ima spasa :D?
Kupi aftermarket ventilator za nju ili kupi novu grafu za te novce.
aftermarket se nikako ne isplati na njoj, za te pare onda bolje nek si kupi neku 8800gt, hd3870, hd4850 koje se sad praktički nalaze za badava...
ili probaj kombinirat, stavit ako imaš neki vent 80mm i uštekaš ga u matičnu, probaj ga pričvrstit ovim na već postoječi hladnjak... ako ne možeš ili nema efekta prevelikog idi na navedene grafičke za nekih 250-300kn nabaviš si grafičku koja je višestruko jača od tvoje ;)
iskreno, trenutno nekoristim previse racunalo, od kad sam se preselio sa zenom u zg nisam ga prakticki pipnu, jednostavno, poso, ovo ono, i to je sve....i sad gledam, prodati ga, al sramota me prodati pc sa takvom grafickom....nije eticno, pa trazim rijesenje...najvjerojatnije cu kupiti isti takav 36mm vent da isprobam hoce ici...i da, jos da vas pitam samo, sto mislite, koliko opce vrijedi ta konfiguracija?
ne znam, moja procjena bi bila oko 800kn, da imaš bolju grafičku bilo bi i nešto više...
al nemoj mene baš previše uzimat za riječ jer sam ja što se tiče trgovine noob...
a uostalom samo bi kantu prodo ili i monitor i periferiju (ako da koji monitor i ostalo?)
CPU: DualCore Intel Pentium E5200, 2.5GHz
GPU: Nvidia 9400GT
RAM: 4Gb DDr2
HD: WesternDigital 250Gb
DVD/RW
sa instaliranim orginalnim Windowsima, WIN7 Professional x64
Chiftec napajanej 500W,
uz njega ide Logitech K300 tipkovnica, miš je nekakav bezvezni cannyon, ali nije loš zapravo, zvučnici Logitech X-140, te Philips 170s, 17" monitor.
1500 bi bio više manje max
ok. Hvala puno...i sorry na gnjavazi...