Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 703.280
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
GimmieCorsair kaže...
xZero kaže...
Stolnik kaže...

ispekao bih svoju jako staru plocu ( socket 462 ) pa kako da skinem s nje socket da se ne rastopi u pecnici?

{#}{#}

pogledaj ispod maticne bi trebalo biti plasticnih osiguraca ili sarafa.

On govori o socketu na maticnoj ja stvarno neznam jeli postoji maticna gdje se to moze skinut. Ja se sjecam kad sam radio gluposti sa doniranom maticno 462 (bas za tu svrhu) da vidim hoce li pregrijavanje procesora napraviti veliku stetu, procesori su isli do 300C (tu bi izdimili, crkli, planuli), cudom maticna radi jos i dan danas...

A ja sam na S478MPGA skinio i na jos nekim :/

I neka stavi mislim da se nece istopiti.

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2011 1:32 (xZero).
15 godina
xZero kaže...
GimmieCorsair kaže...
xZero kaže...
Stolnik kaže...

ispekao bih svoju jako staru plocu ( socket 462 ) pa kako da skinem s nje socket da se ne rastopi u pecnici?

{#}{#}

pogledaj ispod maticne bi trebalo biti plasticnih osiguraca ili sarafa.

On govori o socketu na maticnoj ja stvarno neznam jeli postoji maticna gdje se to moze skinut. Ja se sjecam kad sam radio gluposti sa doniranom maticno 462 (bas za tu svrhu) da vidim hoce li pregrijavanje procesora napraviti veliku stetu, procesori su isli do 300C (tu bi izdimili, crkli, planuli), cudom maticna radi jos i dan danas...

A ja sam na S478MPGA skinio i na jos nekim :/

I neka stavi mislim da se nece istopiti.

Jesi siguran da si izvadio bas specificno socket? A ne ono malo crno okolo? Ako jesi kako, i kako si ga vratio (ako jesi)?

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina

socket kao i sve ostale plastike na matičnoj osim jumpera  i kucista za baterije se nece istopit.

ja sam sa stare maticne skidao sa femom za skidanje farbe... i poskidao sam doslovno sve zivo i skinuo sam socket nakon nekoliko minuta grijanja i socketu nije bilo nis ali dok sam skido ostale stvari jumperi su nadrapali tako da dont worry nece bit nis

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

My bad {#}, mislio sam na onu plastiku oko socketa.

Inace sam socket se moze rastaviti, ali to je rizican postupak ako ste neiskusni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kod matićne ploče od one plastike kod socketa nemora skinut a najbolje da se zaštitit s alufolijom i to je to. Čak i onaj koji nemože vadit a isto može služit alufolijom kao zaštita od rastopljenje od velikih temperature.

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/radeon-hd3870-x2-problem/110452.aspx?page=0&jumpto=2154509&sort=asc&view=flat

Evo imam problem s Artefaktima i crticama na HD3870 X2

Htio bih po drugi put okusati srecu, mada je moj prvi pokusaj sa HD2600PRO bio neuspjesan jos davnih vremena ( svi kondezatori eksplodirali) nadam se da to nece biti slucaj s ovom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sviđa mi se ova metoda, ja ču ju probat primjeniti za popravak napukle prednje ploćice autoradija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam 8800GT 256Mb verziju i ak d spojim 6 pinsko napajanje nedaje znakove života a kad iskljućim radi bez problema samo neradi na default clock-u probat ću grijat onaj 6 pinski dio na njoj držte fige {#}

Cs 1.6 steam:Cakija_ST Kupujem 8800/9800/GTS250/4850
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cakija_ST kaže...

Imam 8800GT 256Mb verziju i ak d spojim 6 pinsko napajanje nedaje znakove života a kad iskljućim radi bez problema samo neradi na default clock-u probat ću grijat onaj 6 pinski dio na njoj držte fige {#}

evo dobio si figu :)

17 godina

...samo da prijavim još jedno uspješno prženje kartice,a u pitanju je bila Club3d HD 4870OC Edition,nakon probavanja svega i svačega od biosa i drivera,preporuka,foruma, rekoh, prije smeća, da probam još i ovu soluciju. Za sad se dobro drži,od furmarka,igara,testiranja....superiška... {#} ....za sad ....  

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moze li ovo proci da stavim plocu od nx5000 laptopa kojem je otisao graficki cip {#}

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
premier kaže...

Moze li ovo proci da stavim plocu od nx5000 laptopa kojem je otisao graficki cip {#}

možeš probat, ništa te ne košta

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :)
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
premier kaže...

možeš probat, ništa te ne košta

Kako znam da me neće koštat cijele ploče :D... Jer on sad radi, samo je belaj kod paljenja a taj belaj za sobom vuce druge... Pocinje da mrzne, nece da ugasi itd...

16 godina
moderator
premier kaže...

Kako znam da me neće koštat cijele ploče :D... Jer on sad radi, samo je belaj kod paljenja a taj belaj za sobom vuce druge... Pocinje da mrzne, nece da ugasi itd...

iskreno, ne shvaćam te...

ili radi, ili ne radi

ako radi ne diraj, ako ne radi peci

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :)
14 godina
neaktivan

HP compaq nx5000 laptop. Otisao graficki cip. Ima ovaj problem

.... Rjesava se ovako:
... E sad me zanima, hocel pecenje pomoci i koji su rizici. Dal moze ploca nastradati skroz pa da se ne ozivi vise nikad :D...

I daj zamjeni tu sliku, iritira me covjece :D...hehe

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 21:55 (premier).

0 0 hvala 0
14 godina

Evo danas mi je srecom u ruke pala XFX 8800GTX 768 MB. Pristekam ju u komp i nazalost ne radi. Odmah sam se dogovorio sa frendom 6Booster9 da mi isprobamo to "przenje" graficke kartice... Odmah ja ruksak na leđa i od njega mi rastavimo hladnjak, obrisemo pastu i stavimo grijat pecnicu. Napokon se mi docekamo da se zagrije i mi stavimo grafu unutra nakon malih posteskoca koje je sredila frendova mama xD ... Poslje 9 min grafa pecena. On stavi rukavicu i vadi ju van... samo odjednom pocne psovati kako je vruca i naravno da se je opekao i da.. bacio ju je na pod xD Kad s ohladila stavili smo pastu i hladnjak i evo upravo pisem ovo s tom grafom u kompu. Ima jos slika al sam trenutno malo zivcan pa ih stavim kasnije :P
Imali smo srece i popravili smo ju. :D

Pozzz

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 22:09 (IroniX).
16 godina
moderator
premier kaže...

E sad me zanima, hocel pecenje pomoci i koji su rizici. Dal moze ploca nastradati skroz pa da se ne ozivi vise nikad :D...

a gle, može nastradat, a može i proradit

nije to baš nešto sigurna metoda, odluka je na tebi

15 godina
IroniX kaže...

Evo danas mi je srecom u ruke pala XFX 8800GTX 768 MB.

Bas mi je ljepa ta grafa,bila bi steta da se nije ispekla.

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
premier kaže...

.... Rjesava se ovako:
... E sad me zanima, hocel pecenje pomoci i koji su rizici. Dal moze ploca nastradati skroz pa da se ne ozivi vise nikad :D...

Ako je prerizično peći  matične ploče a zašto ne uzmeš puhalicu i samo zagriješ grafički čip? Prije toga ako budeš radio sa puhalicom, zamotaj matičnu alufolijom i ostavi samo otvor grafički čip i sa puhalicom zagriješ i kad hladi i probaš jer radi.

15 godina

ja sam jučer probao staviti staru radeon 9600 pro i propradila je. više nema onih artefekata, ali baš i nije stabilna. u safe modu radi bez problema, ali ovako neće.

da li se može matična staviti u pećnicu? 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danijel789 kaže...

ja sam jučer probao staviti staru radeon 9600 pro i propradila je. više nema onih artefekata, ali baš i nije stabilna. u safe modu radi bez problema, ali ovako neće.

da li se može matična staviti u pećnicu? 

Slobodno stavi u pečnicama, ali prije toga kad se na ploči neku plastiku ako može vadit a ako nemože onda tamo di ima plastike samo staviš alufolija jer štiti od topljenja plastiku. Probaj nemaš što izgubit.

14 godina
neaktivan

Idem ja sad probat GT 220.. ne daje znakove života pa nemam šta izgubit..

R.I.P. EnlightenedPh oenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
premier kaže...

.... Rjesava se ovako:

A hebemu da sam bar ovo vidio prije 3 tjedna :'(

Imao sam dva takva laptopa, i svakome isti problem, i ja ih se rijesio budala... {#}

14 godina
neaktivan

E da si mene pitao. Reci mi kako si ih se rijesio? Nisi valjda bacio :-S...

Ja kontam dal da probam da ga pecem il da cekam bolji dana :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
premier kaže...

E da si mene pitao. Reci mi kako si ih se rijesio? Nisi valjda bacio :-S...

Ja kontam dal da probam da ga pecem il da cekam bolji dana :)

Ma prodao za 100kn/kom

Nemoj ga pec vec samo ugrij cip lemilicom na vruci zrak, (ako je imas i ako je imas otkud nabaviti)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 14:05 (xZero).
14 godina
neaktivan

Pheh, ti si to džaba prodao? :)... cccc...Ja kontam da svog prodajem u dijelove al ce mi dugo vremena to stajati po sobi... a moze se skupiti 500-600kn u djelovima...

Ako uspijem doci do zracne lemilice pa cu pokusati a da ga pecem-nesmijem ipak....

1 0 hvala 0
15 godina

e dal su se vama elektrolitski kondenzatori napuhnuli?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja nisam siguran, jer nisam ga jos ni rastavio u potpunosti posto mi radi kada ga upalim na onaj nacin kao na onom videu...

Mogao bih da ga rastavim skroz ovo koji dan pa da provjerim, ako je nesto bitno to dali ima napuhnuti...

Zasto pitas?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danijel789 kaže...

e dal su se vama elektrolitski kondenzatori napuhnuli?

Meni da na ATi Radeon HD2600PRO AGP

16 godina
neaktivan
xZero kaže...

Meni da na ATi Radeon HD2600PRO AGP

Pa jesi li promjenio kondiće?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice