NVIDIA - Topic o driverima izdvojena tema

poruka: 2.925
|
čitano: 823.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: NVIDIA ForceWare - Topic o driverima
Moslavac. kaže...

to je po meni glupost jer instalira nove drivere na postojeće...

Zadnjih četiri godine instaliram drivere preko postojećih i nikada problema sa ičime... {#}

Kakvi sweeperi, kakvi bakrači...

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
15 godina
neaktivan
NVIDIA ForceWare - Topic o driverima

Ja ne znam zašto je ovo Nvidija napravila za korisnike 4 i 5 serija grafičkih s driverima.

Zato se ja ovaj tjedan riješvam svoje gts 450 i sjeda ATI. 

Pa jbt to već 7 mjeseci traje...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Triba tu i tamo prominit karticu(kupit,zamjenit,nadoplatit),a ne samo žugat!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 13:07 (volegradele).
Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
$inke kaže...

Ovo nije pravedno a kaj s nama koji nismo iz USA

S nvidia ofc. foruma

ManuelG said:

If you are located in the USA and would be willing to loan us your graphics card, please email me at driverfeedback@nvidia.com. This is only for users who experience stability issues with driver R320.xx which goes away if you revert back to an earlier driver such as R314.22. We will cover shipping costs both ways and provide you with a loaner card to use once we receive your card. I expect we would need your card for a period of 3-4 weeks.

A i oni se*u kao da ne mogu nabavit te kartice bez da im ljudi posuđuju, smješni su totalno. Pritisak iz AMD-a čini svoje. Konzole, nove kartice. Neka se uozbilje jer su smješni postali. Uostalom bitni ljudi im odlaze iz kompanije u druge firme a to znači nešto.

13 godina
neaktivan

Ja svoju nosim sutra na reklamaciju pa kud puklo da puklo.Priča mi je savršena i najbitnije istinita a sad ovisi o serviseru dal će je uvažit.Uglavnom s novijim driverima će imat probleme a stare ne prihvačam jer mi nadolazeći naslovi to ne dopuštaju.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
2 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Moslavac. kaže...

to je po meni glupost jer instalira nove drivere na postojeće...

Zadnjih četiri godine instaliram drivere preko postojećih i nikada problema sa ičime... {#}

Kakvi sweeperi, kakvi bakrači...

Vidis ja kad sam tako instaliro dobio sam nvidia control panel na slovenskom...

15 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Triba tu i tamo prominit karticu(kupit,zamjenit,nadoplatit),a ne samo žugat!

Pa i promjenićemo karticu, samo odoh ja u drugi tabor. Nvidia nek se yebe, a po njihovom forumu nisam jedini koji prelazi na ATI.

Samo to im je baš glupa politika s driverima. Pa recimo jedna 560 Ti je je još uvijek oldična kartica, i sad ju neko mora mjenjat zbog nesposobne Nvidije. Al nekak prije mislim da se ovdje radi o nesposbnosti Nvidije, a ne o politici da ljudi krenu kupovat nove grafičke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 23:26 (Praetorian1).
15 godina
neaktivan

I mislis da ce bit sta bolje kad predjes na AMD? pa sretno.

17 godina
Y2K2 kaže...

I mislis da ce bit sta bolje kad predjes na AMD? pa sretno.

A pogotovo njihovi drajveri su koma... kad ih i izbace opet nesto ne valja... a izbacuju ih svake prijestupne... dok nivida izbaci 3 beta oni izabace 1

12 godina

Dali ti problemi obuhvacaju samo seriju 4 i 5 od nvidie posto sam prije keplerica bio na gtx275 prije nekih godinu dana i radili su driveri savrseno na njoj.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kompletno smrzavanje pc-a,samo hard reset moguć,gasiš pc i monitor se ugasi a komp dalje radi,opet hard reset samo,sry ljudi ali sa amd driverima sam imao jedino probleme sa lošim performansama u igri ili eventualni crash igre ili drivera a ovo da nebrem ostavit ni komp da radi a da ga ni ne takneš i smrzne se sve u pm to još nisam doživio.

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Dali ti problemi obuhvacaju samo seriju 4 i 5 od nvidie posto sam prije keplerica bio na gtx275 prije nekih godinu dana i radili su driveri savrseno na njoj.....

Prije god. dana driveri nisu imali takvih problema,sve od 314 nadalje verzije od whql i bete su problemi.Dosad sam isprobao clean instal win 7 64 bit bez firefoxa ili bilo kojeg drugog browsera svih 4 zadnjih drivera i ista pjesma.Istestirano i na drugom pc-u i opet isto,isključivao hardware aceler. pa samo driver bez 3d,HD, i physx i neznam više kaj al uvjek se smrzne komp ili nakon 5-10 min, sat vremena ili dan,nema pravila al više od jedan dan nije radilo.

13 godina
neaktivan

Probaj bilo koju XFX HD 78xx i firefox, pa budeš vidjel kaj je show... imal sam i 50 i 70 i obadvije su bacale artefakte. Gtx 660 i 760 su za njih ne mila majka, nego čudo tehnike, kaj se tiče performansi i drajvera, a bio sam prek 10 god zadrti ATI fanboy.

2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Schweini7 kaže...

Probaj bilo koju XFX HD 78xx i firefox, pa budeš vidjel kaj je show... imal sam i 50 i 70 i obadvije su bacale artefakte. Gtx 660 i 760 su za njih ne mila majka, nego čudo tehnike, kaj se tiče performansi i drajvera, a bio sam prek 10 god zadrti ATI fanboy.

Trenutno sam na NVIDIA-i ali sam koristio ATI prije ove kartice. ATI driveri nisu loši i kartice rade sasvim normalno jer imam 7870 na drugom računalu istina nije XFX ali svi problemi koje si naveo ovise od konfiguracije do konfiguracije ali doslovno nikad nisam imao takve probleme, evo NVIDIA je toliko sposobna da će sad još malo godišnjica smrzavanja a ovaj problem ne ovisi od konfiguracije do konfiguracije nego obuhvaća 99% PC-a sa 4xx/5xx serijama a oni se 6 mjeseci uopće nisu oglasili nego su se pravili mutavi. Malo previše ljudi uzdižu drivere i kartice sa zelene strane. E da nisam nikakav "fanboy" niti ću ikad bit, gledam šta je bolje za moj džep. Problem "fanboya" je da ne gledaju realni nego gledaju idealni svijet. Kao prvo šta ja imam od toga što branim AMD ili NVIDIA-u, odgovor je ništa jer im i tako moram dat pare Ništa nije savršeno, koju politiku vodi NVIDIA ja stvarno ne znam, pritisak od strane AMD-a čini svoje što sa novim karticama što sa konzolama pa me jednostavno nebi čudilo da žele da pređemo na nove serije jer jedino tako prihodi rastu nikako drukčije. Uostalom kada ti 3,4 ključna čovjeka odlaze iz firme znači da nešto ne štima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 17:44 (PlayMaker10).
13 godina
neaktivan

Nisma ni ja u 10g imao ni najmanji problem s ATI karticama,  i stvarno su mi odlićne bile, na zelene sam prešao znatiželje radi. Onaj primjer sam naveo da kolega vidi da imaju i druge (nove) grafe problema u Firefoxu. Nisam htio nikoga blatiti ili hvaliti. NHF pls.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa ako takve masovne probleme imas daj mi onda samo objasni zasto se ne vratis na stare drivere? Nista zlonamjerno, samo pitam. {#}

pero
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 8:39 (Lord Pero).
16 godina
neaktivan
Lord Pero kaže...

Pa ako takve masovne probleme imas daj mi onda samo objasni zasto se ne vratis na stare drivere? Nista zlonamjerno, samo pitam. {#}

Pa dolaze nove igre. Neke nove igre koje igram rade (provjereno) puno bolje sa novim driverima ali šta mi to vrijedi kada na desktopu ne mogu normalno radit sat vremena a da ne resetiram 5 puta komp i to na tipku. I tako skoro godinu dana. Imam seriju 560 također koja je i više nego sposobna za sve nove igre ali driveri to ne dopuštaju a ako se ne varam Battlefield 4 se niti ne može igrat sa driverima ispod 320.49. Trenutno sam prisiljen bit na 310.90 jer to su posljednji koji rade "normalno". F1 2013 sa 314.22 koji su baš zadnji za ovu seriju kartica imam frame dropove bez ikakvog razloga jer procesor mi ne ide preko 80% a gpu usage je također ok. Tako da eto 310.90 su ti koji rade zasad. Znam za ono pravilo "don't fix what's not broken" ali ajmo realno kada bi se toga držali nebi ama baš nikad napredovali u ničemu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 10:38 (PlayMaker10).
17 godina

taman sam mislio kako 331.65 driveri dobro rade na mojoj gtx 460 jer je par dana sve normalno funkcioniralo dok danas nisam probao igrati BF 3 i freeza mi cijeli komp nakon pola sata igre, BF sam također igrao prije nekih godinu dana i nije nikakvih problema bilo tako da sam i više nego siguran da je problem u driverima, 331.58 verzija  mi je freezala komp u web browseru čak i to par puta dnevno i konto da su u ovim novima popravili dok nisam probao igrati BF 3 danas. Koji su zadnji najbolji driveri za 4xx seriju? neda mi se više s ovim novima zaj*bavat, a nvidiji jedan lijepi {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 18:05 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

taman sam mislio kako 331.65 driveri dobro rade na mojoj gtx 460 jer je par dana sve normalno funkcioniralo dok danas nisam probao igrati BF 3 i freeza mi cijeli komp nakon pola sata igre, BF sam također igrao prije nekih godinu dana i nije nikakvih problema bilo tako da sam i više nego siguran da je problem u driverima, 331.58 verzija  mi je freezala komp u web browseru čak i to par puta dnevno i konto da su u ovim novima popravili dok nisam probao igrati BF 3 danas. Koji su zadnji najbolji driveri za 4xx seriju? neda mi se više s ovim novima zaj*bavat, a nvidiji jedan lijepi {#}

310.70/90 su dobri ili 314.07/22, sva 4 su dobra pa vidi koji ti najviše odgovaraju. Za moj najbolje rade 310.90 jer sa 314.22 imam frame dropove u F1 2013.

13 godina

Ozbiljno ljudi, ima li smisla zbog ovih (već navedenih) problema odnijeti karticu na servis pod garancijom? S jedne strane, problem je u driverima (valjda), jer stariji driveri rade i pc se ne smrzava - s druge strane, naslovi koji zahtijevaju novije drivere se ne mogu igrati i time kartica ne radi ono što bi trebala raditi. Jasno je da na servisu ne mogu ništa napraviti te da je jedina mogućnost zamjena kartice.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Ozbiljno ljudi, ima li smisla zbog ovih (već navedenih) problema odnijeti karticu na servis pod garancijom? S jedne strane, problem je u driverima (valjda), jer stariji driveri rade i pc se ne smrzava - s druge strane, naslovi koji zahtijevaju novije drivere se ne mogu igrati i time kartica ne radi ono što bi trebala raditi. Jasno je da na servisu ne mogu ništa napraviti te da je jedina mogućnost zamjena kartice.

Svi ti serviseri odnosno trgovine su lopovi, oni će isprobavat s najnoviojim driverima ako ne radi instaliravat će i one godinu dana stare samo da ti ne znamjene, imam iskustva vjeruj mi.

16 godina

Cek malo, moze li netko detaljnije pojasniti u cemu je problem oko GTX 400/500 serije (moze i link do teme)? Koliko sam shvatio, nesto je nVidia zabrljala s novijim driverima i na taj nacin je trajno ostetila 400/500 GPU-e (namjerno ili slucajno), tocno ili netocno? Ugl, novi driveri su losi i komp se non stop smrzava u idle-u, je li tako?..... uff jbt bojim se da je to povezano s ovim (imam GTX 460): {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx?page=64&jumpto=3943343&sort=asc&view=flat

Uu FurMark-u nemam artefakte, takoder nemam niti u OCCT testu, a nemam bome niti u VMT-u (to vam je takoder jedan program za stres test GPU-a http://nvworld.ru/utilities/#vmt)

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Cek malo, moze li netko detaljnije pojasniti u cemu je problem oko GTX 400/500 serije (moze i link do teme)? Koliko sam shvatio, nesto je nVidia zabrljala s novijim driverima i na taj nacin je trajno ostetila 400/500 GPU-e (namjerno ili slucajno), tocno ili netocno? Ugl, novi driveri su losi i komp se non stop smrzava u idle-u, je li tako?..... uff jbt bojim se da je to povezano s ovim (imam GTX 460): {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx?page=64&jumpto=3943343&sort=asc&view=flat

Uu FurMark-u nemam artefakte, takoder nemam niti u OCCT testu, a nemam bome niti u VMT-u (to vam je takoder jedan program za stres test GPU-a http://nvworld.ru/utilities/#vmt)

320.07 ako se ne varam su poznati da su trajno uništili ili oštetili neke GTX 4xx/5xx ili čak na nekim pločama i PCIEx slotove, a od tih drivera sve do danas sa tim karticama je NEMOGUĆE raditi na desktopu jer ti komp smrzava, uglavnom skoro godinu dana te serije nemaju drivere a npr. Arkham Origins mi sa starim driverima dosta lošije radi nego sa novim. S obzirom na ta oštećenja strah te i stavit bilo kakav driver. A uzmi u obzir da na 8.1 ne radi niti jedan driver ispod 327.23 znači da si praktički bez drivera za taj OS. Mjenjali su počevši od 310 serije drivera power management kartica, a od 320 serije pa na dalje su mjenjali nešto drastično, sa jeftinim programerima koje su uzeli u ovoj recesiji i ključnim ljudima koji su navodno otišli iz driver tima to je očito previše.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 11:36 (PlayMaker10).
13 godina

moji su problemi random freezanje računala (bez bsod-a), samo se zamrzne ekran i tako ostane (povremeno uz sound loop), ponekad se vrati među žive, ponekad kursor poblesavi i promjeni boju i/ili izgled - bez pravila, nekad radi par dana bez problema, a nekada mi se pc smrzne nekoliko puta dnevno. već dugo vremena ne mogu ništa ozbiljnije raditi na pc-u. mislim da je problem uglavnom vezan i uz to da je otvoren browser (koji je otvoren valjda stalno dok pc radi). svi testovi stabilnosti su ok i uvjeren sam da je do drivera grafičke. razmišljao sam da prodam grafičku, al dvojim koliko bi to bilo moralno pošto trenutno razmišljam kako bi i poklanjanje ovakve grafičke nekome bilo kazna. jedino da osobi kojoj prodam grafičku dam upute poput onih iz gremlina (never, ever, install anything but 314.22).

16 godina
PlayMaker10 kaže...
lovac82 kaže...

320.07 ako se ne varam su poznati da su trajno uništili ili oštetili neke GTX 4xx/5xx ili čak na nekim pločama i PCIEx slotove, a od tih drivera sve do danas sa tim karticama je NEMOGUĆE raditi na desktopu jer ti komp smrzava, uglavnom skoro godinu dana te serije nemaju drivere a npr. Arkham Origins mi sa starim driverima dosta lošije radi nego sa novim. S obzirom na ta oštećenja strah te i stavit bilo kakav driver. A uzmi u obzir da na 8.1 ne radi niti jedan driver ispod 327.23 znači da si praktički bez drivera za taj OS. Mjenjali su počevši od 310 serije drivera power management kartica, a od 320 serije pa na dalje su mjenjali nešto drastično, sa jeftinim programerima koje su uzeli u ovoj recesiji i ključnim ljudima koji su navodno otišli iz driver tima to je očito previše.

Je li to bio whql ili beta driver (mislim na 320.07)? Ja sam inace trenutno na 331.65 i tek sam danas saznao za ovaj problem, vrtio sam sve moguce testove i niti jedan error/artefakt mi ne izbacuje...... znaci, da si stavim 314.22, ti navodno perfektno rade ili?

ElektričnaOvca kaže...

moji su problemi random freezanje računala (bez bsod-a), samo se zamrzne ekran i tako ostane (povremeno uz sound loop), ponekad se vrati među žive, ponekad kursor poblesavi i promjeni boju i/ili izgled - bez pravila, nekad radi par dana bez problema, a nekada mi se pc smrzne nekoliko puta dnevno. već dugo vremena ne mogu ništa ozbiljnije raditi na pc-u. mislim da je problem uglavnom vezan i uz to da je otvoren browser (koji je otvoren valjda stalno dok pc radi). svi testovi stabilnosti su ok i uvjeren sam da je do drivera grafičke. razmišljao sam da prodam grafičku, al dvojim koliko bi to bilo moralno pošto trenutno razmišljam kako bi i poklanjanje ovakve grafičke nekome bilo kazna. jedino da osobi kojoj prodam grafičku dam upute poput onih iz gremlina (never, ever, install anything but 314.22).

Kod mene ista stvar, samo, meni se pojavi BSOD ali samo nekada (imas u onoj temi za BSOD moj post, trenutno je zadnji).... dosta puta se i zamrzne bez BSOD-a. Mis mi se takoder random tu i tamo smrzne, mijenja oblik, cak baci tu i tamo artefakt (ovo za artefakt je rijetkost)... ali zanimljivo je sto to mogu ublaziti smrzavanje misa tako da u postavkama misa ukljucim takozvane  "tragove pokazivaca". Koristis bas FF, sto je s Chrome-om? evo, danas mi je komp upaljen od 8 i sve radi tip top (Chrome je otvoren, FF je bio otvoren ali nakratko, na nekih 5-10 min).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 12:42 (lovac82).
13 godina
koristio sam isključivo chrome zadnjih cca godinu dana, no neki dan sam stavio i FF da vidim hoće li biti išta, svejedno sam imao freeze i na FF-u. zanimljivo je da recimo instaliram novi driver i sve može raditi neko vrijeme bez problema, i onda opet krene pičvajz. 314.22 većini ljudi radi kako spada, iako u nekim igrama navodno ima lošije performanse.
16 godina

Vi koji ste zahvaceni tim problemima (GTX 400/500 vlasnici), jeste li im slali podatke putem ovog linka?

http://surveys.nvidia.com/index.jsp?pi=241032f7eb7c9be2b568cb64e9dc9851

BTW pitaju nas radi li nam GPU normalno s 314.22 driverima i 331.58 Beta driverima, zasto bas 331.58?

Ugl, nedavno sam imao 320.49, 331.58 i sada imam 331.65 (331.65 sam i instalirao jer sam imao problema s 331.58). Medutim, moram priznati da imam manje problema s 331.65 driverom...

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 13:02 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pitanje u vezi instalacije drivera(clean install), je li preporuka prvo napraviti uninstall(je li potreban neki program za ciscenje ostataka) ili se može preko postojećih instalirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 14:00 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fighterZu kaže...

Pitanje u vezi instalacije drivera(clean install), je li preporuka prvo napraviti uninstall(je li potreban neki program za ciscenje ostataka) ili se može preko postojećih instalirati.

-opcija postoji upravo zato da se ne mora raditi deinstall, enivej u 99,9999% s nVidia ne treba ništa osim klik-next. Izuzetak od pravila je netko tko ima problem (s postojećim driverom-hardwareom) tad pravila nema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Evo da se i ja javim, koristim GTX560Ti i 331.65 drivere. U igrama nema problema niti freezova već samo u 2D uporabi, dakle desktopu ! Često problemi sa kursorom miša(postane nevidljiv ili promijeni oblik), freezanje računala iz čistog mira pa moram force restartat(nekad se freeza na par sekundi pa opet "odmrzne" i razni artefakti. Primjetio sam da mi se to najčešće događa kada koristim Firefox dok je sa Operom sve ok i nema tih problema.

Čini mi se da Nvidia to namjerno radi da bi ljude natjerala na kupovinu novih serija, jer mislim oni taj problem je već jako dugo poznat i oni ništa ne poduziimaju kako bi se uklonio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice