Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 603.642
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kaj netko uopce kupuje nove grafičke? Koja je poanta toga, danasnje igre su zadnje smeće ionako, ono što na high vrti 7950 vrti i GTX 280.

Bacanje para u smeće, jedino kog mogu zamisliti da kupuje nove grafe su bencheri kaj žive od toga i oni kojih pale nove stvari, za nekog tko igra ne treba ništa spektakularno.

Moj PC  
6 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

naravno da hoće, i to je jedino bitno. al neki imaju potrebu do iznemoglosti, opravdavat kupnju svoje precijenjene 7950, jer kad su je kupili nije koštala 2500 kako je sada slučaj već 3500. ja toliko nikad ni za jednu grafičku ne bih dao, eventualno 100 kn iznad 2500kn i to je vrh vrhova. zato sam i izabro 660ti, jer u mom gradu nema nigdje 7950 po toj cijeni. nisam lud davat 3000 kn, za proizvod koji će za tri godine bit za smeće, ako prije toga ne skvikne.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
Leopard_st kaže...

Svasta, kakve veze sada ima Intel i Ivy za otkljucan napon? 

Nvidia se prepala fijaska sa GTX 570 i GTX 590 VRM-ovima, i zato zakljucala napon.

Svasta valaj.

ne znam ja čega se ona prepala, al teško da ćeš me uvjerit da nisu mogli napravit proizvod koji se dobro otključava. jednostavno, par likova u toj firmi je odlučilo napravit taj blesav potez, i s time su sjebali ne sebe nego firmu a tek onda sebe. da su naštimali stvari kako je amd, danas ove rasprave ne bi bilo. jer bi bilo jasno ko dan, koja je firma bolje odradila posao. a da ne govorim, da imam nenadjebivi osjećaj da je njima zapravo i cilj bio da budu tu negdje, odnosi između njih su puno bolji nego između kupaca obadvije firme.

14 godina
neaktivan
ceco22 kaže...
. Moje osobno misljenje je da Nvidia treba sto prije izbacit novu seriju vani, jer mi je po pokazanom Ati i dalje uvjerljiviji i bolji izbor...

Svašta sam do sada pročitao ali ovo je vrhunac.

Još nije cijela serija komplementirana a ti bi već novu seriju. Kepler je najbolja arhitektura nvidije još od G80. OC potencijal zanima vrlo vrlo uzak krug korisnika. Većini uopće nije niti bitan. Ako je tebi bitan ne znači da je i cjelom svijetu.

Bez brige, nećeš tako skoro vidjeti novu seriju.

OC potencijal je trenutno najmanje bitna stvar kod nove serije. nVIDIA je izašla iz jednog tamnog tunela sa novom serijom i to je najbitnija stvar. Ove kartice su n puta bolje od prošlih serija.

Moš me prozvat nviditom i koristiti ad-hominem argumentaciju ali zaboli me. Ova tema je ionako za mene spam.

14 godina
neaktivan
Ruža kaže...
Leopard_st kaže...

Svasta, kakve veze sada ima Intel i Ivy za otkljucan napon? 

Nvidia se prepala fijaska sa GTX 570 i GTX 590 VRM-ovima, i zato zakljucala napon.

Svasta valaj.

ne znam ja čega se ona prepala, al teško da ćeš me uvjerit da nisu mogli napravit proizvod koji se dobro otključava. jednostavno, par likova u toj firmi je odlučilo napravit taj blesav potez, i s time su sjebali ne sebe nego firmu a tek onda sebe. da su naštimali stvari kako je amd, danas ove rasprave ne bi bilo. jer bi bilo jasno ko dan, koja je firma bolje odradila posao. a da ne govorim, da imam nenadjebivi osjećaj da je njima zapravo i cilj bio da budu tu negdje, odnosi između njih su puno bolji nego između kupaca obadvije firme.

Hmm? Koji ti dio nije jasan, GTX 570 i GTX 590 karte su crkavale kao od sale kada su se overvoltale, zato sto su stedjeli pa stavili 4 faze za GF110 chip.

Hahaha, a s obzirom kakva je RMA politika na zapadu, cak i kada su useri ubijali karte sa overvoltanjem, morali su im je zamijeniti, novac je u pitanju, nisu htjeli novi financijski rizik sa novom 600 serijom.

A pitanje za ranka, gaming ostavimo po strani, a sta sa compute trzistem, gdje jedan GF110 ima bolji performans od GK104, a tu Nvidia ogroman novac zgrce, jedino ako je cilj bio performance per watt, ali zapravo kada se sve oduzme i sabere dođe ti na isto jer Kepler ce da racuna xx zadatak duze od Fermi i samim time ces potrositi pa skoro isto struje, jedino ne treba jako hlađenje za GK104 kao sto je trebalo za Fermi sto se opet na duze staze svede na isto.

Jedino ako Nvidia za Quadro i Tesla ne drzi neki poseban driver spreman.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 16:20 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Hmm? Koji ti dio nije jasan, GTX 570 i GTX 590 karte su crkavale kao od sale kada su se overvoltale, zato sto su stedjeli pa stavili 4 faze za GF110 chip.

Hahaha, a s obzirom kakva je RMA politika na zapadu, cak i kada su useri ubijali karte sa overvoltanjem, morali su im je zamijeniti, novac je u pitanju, nisu htjeli novi financijski rizik sa novom 600 serijom.

pa to i govorim, radi par budala koje su donjele takvu ziherašku odluku, firma će imat vjerojatno veće gubitke nego što bi imala s tim "krepanim" kartama. jer mnogi će sad upravo zbog nedostatka OC, prijeć u tabor amd-a. i činjenica je, da amd nudi al pari proizvode trenutno s time da nudi ono što nvidija ne nudi, a to je taj oc potencijal s kojim sve grafičke od nvidije prestiže u performansama, al naravno treba uzet u obzir potrošnju i temperaturu, koja u tom slučaju znatnije raste. a meni to nije nezanemariv podatak, jer mrzim velike temperature, a ni potrošnja veća mi nije draga al nije da mi ona predstavlja nepremostivi problem. prije svega, mrzim veće temperature i šansu da mi proizvod brže završi u smeću.

14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

A pitanje za ranka, gaming ostavimo po strani, a sta sa compute trzistem, gdje jedan GF110 ima bolji performans od GK104, a tu Nvidia ogroman novac zgrce, jedino ako je cilj bio performance per watt, ali zapravo kada se sve oduzme i sabere dođe ti na isto jer Kepler ce da racuna xx zadatak duze od Fermi i samim time ces potrositi pa skoro isto struje, jedino ne treba jako hlađenje za GK104 kao sto je trebalo za Fermi sto se opet na duze staze svede na isto.

Neznam odkud su te GPGPU perfomanse postale preko noći odjednom krucijalne.

Kada je bila aktualna HD 6xxx serija, nitko te GPGPU perfomanse nije spominjao. Sad odjendom - Su postale užasno bitne i AMD odjednom ima veliku prednost u tom segmentu.

Uostalom ni kada to spominješ ni taj segment nije previše toliko nastradao u odnosu na GTX 500 seriju. CUDA se uglavnom izvršava jednako brzo ili čak brže (GTX 680 je nešto brži od GTX 580 u Folding@Home, malo sporiji u Civilization V, i tek primjetno i bitno sporiji u Smalllux GPU-u koji vjerojatno koristi OpenCL). nVIDIA ima jednu prednost tu a to je CUDA koja se ipak koristi u GPGPU svijetu i opet je jedna prednost naspram konkurencijom čak i da je sporija 680 od 580.

GPGPU perfomanse nisu previše nastradale (kako gdje) na novoj seriji. Prenapuhavate. Ako je bitno kome neka se odluči na Tesla ili Quadro. Ili još bolje: FireGL (ipak je to AMD).

Također i GPGPU perfomanse u DX11 API-u preko DirectCompute-a su sasvim sasvim uredne sudeći po anandtechu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 16:39 (Ranko Kukumar).
14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Leopard_st kaže...

Neznam odkud su te GPGPU perfomanse postale preko noći odjednom krucijalne.

Kada je bila aktualna HD 6xxx serija, nitko te GPGPU perfomanse nije spominjao. Sad odjendom - Su postale užasno bitne i AMD odjednom ima veliku prednost u tom segmentu.

Uostalom ni kada to spominješ ni taj segment nije previše toliko nastradao u odnosu na GTX 500 seriju. CUDA se uglavnom izvršava jednako brzo ili čak brže (GTX 680 je nešto brži od GTX 580 u Folding@Home, malo sporiji u Civilization V, i tek primjetno i bitno sporiji u Smalllux GPU-u koji vjerojatno koristi OpenCL). nVIDIA ima jednu prednost tu a to je CUDA koja se ipak koristi u GPGPU svijetu i opet je jedna prednost naspram konkurencijom čak i da je sporija 680 od 580.

GPGPU perfomanse nisu previše nastradale (kako gdje) na novoj seriji. Prenapuhavate. Ako je bitno kome neka se odluči na Tesla ili Quadro. Ili još bolje: FireGL (ipak je to AMD).

Također i GPGPU perfomanse u DX11 API-u preko DirectCompute-a su sasvim sasvim uredne sudeći po anandtechu.

E ovo je primjer diskusije, svaka cast. 

13 godina
neaktivan

@Ruza valjda treba iza tacke veliko slovo {#}. Izgleda da sve znate, a ljudi koji citaju forum imaju osjecaj da je samo namjenjen za skupinu djecaka da se prepiru.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Evo nešto o nadolazećem GK 110 GPU-u i njegovim GPGPU performansama...LINK.

15 godina
neaktivan
goldi kaže...

@Ruza valjda treba iza tacke veliko slovo {#}. Izgleda da sve znate, a ljudi koji citaju forum imaju osjecaj da je samo namjenjen za skupinu djecaka da se prepiru.

tema je otvorena da bi se u njoj diskutiralo, imate dovoljno ostalih tema za buljenje u prazno. meni ne smeta rasprava, smeta mi to što pojedini ljudi, npr ona famozna teta vegeta forsira tezu kako je 7950 daleko bolja grafička. a jednostavno nije, bolja je al ne onoliko koliko on to prezentira ovdje. i to na temi o nvidiji, mene to npr smeta, a ne rasprava. pogotovo ne, argumentirana rasprava. nitko ovdje nije reko da amd nije izdao dobru seriju grafičkih, već da ima ljudi koji jednostavno više preferiraju jednu firmu. na ovoj temi, očito je da više ljudi preferira nvidiju, i zato je bespotrebno otvarat temu o 7950. jer to očito nikoga ne zanima, a ako i zanima onda jednostavno nema smisla ovdje potencirat raspravu o njoj. kažem, očito je da amdofanoljupci dolaze ovdje nama pokazat kako su silni i jaki. ko sulejman veličanstveni svojevremeno, ali to ovdje neće proći, jer mi irci ne trpimo crvenu boju, samo zelenu. {#}

14 godina
Ruža kaže...

tema je otvorena da bi se u njoj diskutiralo, imate dovoljno ostalih tema za buljenje u prazno. meni ne smeta rasprava, smeta mi to što pojedini ljudi, npr ona famozna teta vegeta forsira tezu kako je 7950 daleko bolja grafička. a jednostavno nije, bolja je al ne onoliko koliko on to prezentira ovdje. i to na temi o nvidiji, mene to npr smeta, a ne rasprava. pogotovo ne, argumentirana rasprava. nitko ovdje nije reko da amd nije izdao dobru seriju grafičkih, već da ima ljudi koji jednostavno više preferiraju jednu firmu. na ovoj temi, očito je da više ljudi preferira nvidiju, i zato je bespotrebno otvarat temu o 7950. jer to očito nikoga ne zanima, a ako i zanima onda jednostavno nema smisla ovdje potencirat raspravu o njoj. kažem, očito je da amdofanoljupci dolaze ovdje nama pokazat kako su silni i jaki. ko sulejman veličanstveni svojevremeno, ali to ovdje neće proći, jer mi irci ne trpimo crvenu boju, samo zelenu. {#}

Daj odrasti više, zadnjih 50 stranica tvoji postovi čiste provokacije evo i sad ponovo plališ vatru nije u redu jer ima nas koji bi voljeli nešto pametno pročitati u ovoj temi a ne tvoju opsjednutost grafičkom karticom.

15 godina
neaktivan
Tiby kaže...
Ruža kaže...

Daj odrasti više, zadnjih 50 stranica tvoji postovi čiste provokacije evo i sad ponovo plališ vatru nije u redu jer ima nas koji bi voljeli nešto pametno pročitati u ovoj temi a ne tvoju opsjednutost grafičkom karticom.

Ako je itko opsjednut grafickom karticom to je onda vegeta, nema ni jednog posta u bilo kojoj temi ako se spomene nvidia da on nije uletio i rekao nesta o HD7950, a sto se tice vrijedjanja ni tu ne zaostaje.

16 godina
Ruža kaže...
...

Sorry, ne pratim toliko hardver kao nekada (sto se tice GPU-ova) ali nema smisla ne usporedivati sa AMD-om bez obzira bio losiji ili gori, ja jednostavno kao kupac zelim uzeti bolju karticu.... da, preferiram nVidiju zbog boljih drivera i jer bolje radi s emulacijom (za ATI/AMD kartice cesto nudu bugovi). No, kao kupca me zanima takoder i koliko je to AMD jaci ili slabiji jer planiram igrati i PC igre, a ne samo emulirati konzole... ako je par posto jaci (5%-10%), biram nVidiju... ako je pak 20 % jaci, e onda bome biram AMD bez obzira na losiji hardver (EDIT: tipfeler, mislio sam na losiji driver lol) i eventualne poteskoce s emulacijom koje ce naknadno biti ispravljene.

To je isto kao kada dodem u PES 2013 temu i kada ljudi usporeduju FIFU 13 sa PES 2013... zar se ne smije reci nista lose o novom PES-u? ocigledno je da je FIFA 12 bila bolja od PES 2012. Fanboy-i samo lupaju po TD-ovima bez ikakvih argumenata... imam dojam da je ova tema prakticki ista (odnosno ide ka tom smijeru).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 20:35 (lovac82).
14 godina
neaktivan
Y2K2 kaže...

Ako je itko opsjednut grafickom karticom to je onda vegeta, nema ni jednog posta u bilo kojoj temi ako se spomene nvidia da on nije uletio i rekao nesta o HD7950, a sto se tice vrijedjanja ni tu ne zaostaje.

itomic009 isto spada u tu skupinu.

15 godina
neaktivan
Tiby kaže...

citiraj mi točno, i boldaj to s čime palim vatru. jedini koji pale vatru ste vi iz amd tabora, koji stalno imate potrebu ulazit u ovu temu i provocirat. ja ne pišem na amd temi, nađi jedan moj post tamo i režem si vrat. toliko o tome, tko koga provocira. pametnjakoviću. niti sam opsjednut grafičkim karticama, niti smatram da 660ti najbolja na svijetu zato jer sam je ja kupio, al za mene je dostatna. očito vi to ne možete shvatit, pa mi cijelo vrijeme objašnjavate kako sam zapravo budala, jer sam svoje pare potrošio na nvidiju. što se mene tiče, zaključujem ovu besmislenu raspravu, jer nemam se namjeru dokazivat nikome ovdje. imam ja i privatni život, a likovima koji mi ni dva jaja nisu stukli u životu, sigurno neću nudit objašnjenja zašto mi se više sviđa ovo ili ono.

15 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
Ruža kaže...
...

Sorry, ne pratim toliko hardver kao nekada (sto se tice GPU-ova) ali nema smisla ne usporedivati sa AMD-om bez obzira bio losiji ili gori, ja jednostavno kao kupac zelim uzeti bolju karticu.... da, preferiram nVidiju zbog boljih drivera i jer bolje radi s emulacijom (za ATI/AMD kartice cesto nudu bugovi). No, kao kupca me zanima takoder i koliko je to AMD jaci ili slabiji jer planiram igrati i PC igre, a ne samo emulirati konzole... ako je par posto jaci (5%-10%), biram nVidiju... ako je pak 20 % jaci, e onda bome biram AMD bez obzira na losiji hardver (EDIT: tipfeler, mislio sam na losiji driver lol) i eventualne poteskoce s emulacijom koje ce naknadno biti ispravljene.

To je isto kao kada dodem u PES 2013 temu i kada ljudi usporeduju FIFU 13 sa PES 2013... zar se ne smije reci nista lose o novom PES-u? ocigledno je da je FIFA 12 bila bolja od PES 2012. Fanboy-i samo lupaju po TD-ovima bez ikakvih argumenata... imam dojam da je ova tema prakticki ista (odnosno ide ka tom smijeru).

bez obzira na neke grafove, siguran sam da nije jača 20 posto, prije nekih 10-15 posto kako u kojoj igri. govorim kad se klokira, ne na stock taktovima jer na stock tu negdje. sad, ja se slažem da je to za nekog ekstremnog, i više nego dovoljno da odabere 7950, al za nekog kao što sam ja nije. zato se i kaže, da se o ukusima ne raspravlja!

16 godina
Ruža kaže...

citiraj mi točno, i boldaj to s čime palim vatru. jedini koji pale vatru ste vi iz amd tabora, koji stalno imate potrebu ulazit u ovu temu i provocirat. ja ne pišem na amd temi, nađi jedan moj post tamo i režem si vrat. toliko o tome, tko koga provocira. pametnjakoviću. niti sam opsjednut grafičkim karticama, niti smatram da 660ti najbolja na svijetu zato jer sam je ja kupio, al za mene je dostatna. očito vi to ne možete shvatit, pa mi cijelo vrijeme objašnjavate kako sam zapravo budala, jer sam svoje pare potrošio na nvidiju. što se mene tiče, zaključujem ovu besmislenu raspravu, jer nemam se namjeru dokazivat nikome ovdje. imam ja i privatni život, a likovima koji mi ni dva jaja nisu stukli u životu, sigurno neću nudit objašnjenja zašto mi se više sviđa ovo ili ono.

To je bas problem jer ce neki misliti da si fanboy upravo zato sto misle da se nisi niti potrudio citati, raspitivati, komentirati u AMD HD 7000 temi.......

Ja pratim jednu i drugu temu, komentiram vrlo rijetko jer nema smisla da ja nesto usporedujem kada nisam u toku.... ne razumijem zasto se GPU-i nebi smjeli usporedivati? prije GTX 460 sam imao dva puta ATI, da sada mijenjam GPU fkt nez sto bih uzeo jer vidim da jedni govore nVidia, a drugi AMD.

Ovakve kao mene samo bunite s tim jer vise nisam takav entuzijast kada su u pitanju GPU-i.... znaci, na meni je da odlucim komu vjerovati (od vas, karikiram 20.. ukljucujuci tebe i Vegetu).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 21:29 (lovac82).
13 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Kaj netko uopce kupuje nove grafičke? Koja je poanta toga, danasnje igre su zadnje smeće ionako, ono što na high vrti 7950 vrti i GTX 280.

Bacanje para u smeće, jedino kog mogu zamisliti da kupuje nove grafe su bencheri kaj žive od toga i oni kojih pale nove stvari, za nekog tko igra ne treba ništa spektakularno.

E upravo tako i tu dolazi maximalno do izražaja ono na čemu ekipa iz oba tabora zarađuje a to je ona nekontrolirana pohlepa kod ljudi da moraju uvijek imati ono najbolje i najjače kaj tržište nudi iako nakraju kad to kupe i ispucaju svoj ego onda proizvod završi na oglasu tipa:

Prodajem bla bla bla radi toga jer nemam vremena za igranje ili prejaka mi je bla bla bla za moje potrebe.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
13 godina
neaktivan

Ma svatko kupuje ono sto zeli i koliko novaca ima. Osobno sam ATi imao jako dugo, skoro 6 godina, sad vec 10 mjeseci imam nvidia560 vulgaris. Sto da kazem. Vrhunska VGA. Sad cekam 7xx ili cak 8xx seriju od nvidie. Do tada mir (ili mozda Ati opet uleti, nikad se nezna).

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 23:05 (SlavkecD3).
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
Ranko Kukumar kaže...
Y2K2 kaže...

itomic009 isto spada u tu skupinu.

U kakvu to skupinu spadam ?

14 godina
neaktivan

Evo Kepler vs ATI.

Heaven 3.0 GTX 660 Ti (hvala forumasu mamutarka na scoru)

Evo 

Heaven 3.0 HD 7870

GTX 660 Ti je clocknuta pofino gore, kao i moja HD 7870, tako da je poprilicno fer usporedba, toliko u ogromnoj superironosti Keplera.

A s obzirom kako padaju cijene HD 7870, veoma je jednostavno reci koja je kartica overall bolja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 11:34 (Leopard_st).
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Sve što ja vidim su dve fine kartice sa finim performansama. Smiješno je tu govoriti o nekoj dominaciji, tamo gdje treba, obje karte će dati približno podjednake rezultate. Isto kao i sa 79xx i 6xx... Ovo je zapravo najbolja situacija kada imaš izbora i u principu znaš da ne možeš puno pogriješiti niti sa jednom. Netko preferira malo više sirove snage i OC potencijal, netko preferira CUDA i Physx, netko tihu i hladnu kartu itd... Definitivno sam mišljenja da se tu ne može puno pogriješiti sa izborom po pitanju performansi u igrama.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 12:11 (Minoza).
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Da slazem se iznad sa svime.

Ja sam samo ono postavio da razbijem mit o perfekciji Keplera koju su "određeni" clanovi stvorili u svojim glavama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Ja sam samo ono postavio da razbijem mit o perfekciji Keplera koju su "određeni" clanovi stvorili u svojim glavama.

Ako misliš na mene ja sam gore malo trolovski-reagirao jer je se zadnjih par stranica nadebelo ispljuvalo Keplera i predstavilo GTX 660 Ti kao najgoru karticu svih vremena (Vegeta i ostali). Svaki drugi post je bio "HD 7950 ubije boga i gospu i alaha u GTX 660 Ti"...Bla bla.

14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Leopard_st kaže...

Ako misliš na mene ja sam gore malo trolovski-reagirao jer je se zadnjih par stranica nadebelo ispljuvalo Keplera i predstavilo GTX 660 Ti kao najgoru karticu svih vremena (Vegeta i ostali). Svaki drugi post je bio "HD 7950 ubije boga i gospu i alaha u GTX 660 Ti"...Bla bla.

Ma kakvi na tebe, ti imas znanje, i kada pricas pricas sa pozadinom, prepoznat ce se oni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 11:44 (Leopard_st).
13 godina
protjeran

Evo i Vegeta budan pa da malo poprica sa ljudima :)

Moji momci, ja vam uporno zelim reci da je i Nvidia uradila super posao samo nije isplativa u nas radi cijene jedne GTX680 i GTX670 koje su skuplje podosta od svojih konkurenata HD7970 i HD7950 a nisu nista bolje.

Nvidia je zakljucala napon i tako meni osobno a i mnogima zagorcala zivot jer bi tako sigurno dobili jos boosta, i jos je razlika izmedu ove 3 kartice koje je Nvidia izbacila minimalna.

Po meni je 660TI najbolja i najisplativija od svih jer clockom ide na razinu 670 a to je vise nego dovoljno za te novce, no ostale dvije kartice su mi osobno smece jer kostaju koliko kostaju u nas a nude sto nude za te famozne novce dok jedna teta u Tommya radi 2 mjeseca za nju.

Dakle ono sto ja gledam jest omjer cijene, perfomansi na stocku te OC perfomansi ilitiga free perfomansi koje dobijes i onda je tu problem.

Radije si kupim 660TI ako sam Nvidia fan ili jednu 7950.

Smatram da bi i cijena 7970 trebala ici dolje, po meni na nekakvih 3K kuna nereferentace jer razlika medu modelima nebi smjela biti vise od 500 kunica.

Ljubi vas Vegeta momci, ovo je postao skup sport pa pazite kako trosite novce, na to aludiram vec odavno.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 12:29 (Vegeta).

8 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

A slušaj skup sport( ili hobi, valjda si to htio reći), ovisi, neki svako 2 godine mijenjaju motore, aute, drugi kockaju, da sad ne idem dalje..

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

A slušaj skup sport( ili hobi, valjda si to htio reći), ovisi, neki svako 2 godine mijenjaju motore, aute, drugi kockaju, da sad ne idem dalje..

Logika je tu da nas sprijeci da ovoj hrvatskog gamadi ne damo nista jer rade sto rade sa cijenama, kupovanje jedne GTX680 cija cijena varira od 3900 do 5400 kuna granici sa ludoscu ukoliko ne zivite od te iste kartice sto sumnjam s obzirom na GPGPU perfomanse, ali necemo sada o tome.

clock2much
17 godina
neaktivan

Hrvatskoj gamadi? Pa od čega će ljudi živjeti? Pogledaj Webshopove, rade uz minimalni profit od par posto. Ne možeš direktno uspoređivati cijene u Americi i ove cijene ovdje. Pogledaj cijene u Njemačkoj, Sapphire HD7950 dođe 335€, skoro pa skuplje nego u nas. Cijene su kod nas još i dobre s obzirom na to kako smo malo tržište. 

Zapravo možemo bit sretni što nam uvoze ovako široku paletu grafičkih, Sapphire, XFX, MSI, Palit, Gainward itd. Do prije par godina ponuda je bila puno manja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 13:24 (Penryn).
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice