Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 620.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
Leopard_st kaže...

Ali opet HD 7950 prestize HD 7970, generalno HD 7950 ima oko 50-60 MHz manji max clock, to je valjda zbog binovanja, na HD 7950 idu lower binned chipovi.

Međutim oduvijek je bilo ta je najbrzi mid, malo sporiji od sporijeg high end. Tako da to nije nista neviđeno ili neko cudo.

Ajde krljagu ti i ta HD7950 više. Je, jača je od svih drugih, sad je ajde malo i koristi...{#} Zbog tebe je i izbio ovaj sukob. {#}

14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Vas dvojica ste vicevi od ljudi, totalni vicevi slijepi pored zdravih ociju.Prilozio sam ti dokaze, ukoliko nisi sposoban pogledati i procitati tvoj problem, jer mi pricamo o GHZ Editionu koji se prodaje za iste novce kao i normalna 7970 i nju zamjenjuje.

Sto se tice GPGPU perfomansi vidim da ni tolike CUDA jedinice ne pomazu, oprana od strane AMD-a.LP svima, ovo je osinje gnijezdo a ja radim Sizifov posao.

Pa opet ne vidim da i ta 1Ghz Edition prestiže GTX 670 u BF3. 59 VS 58. To je isto.

Šteta što ni AMD-u ne pomaže sve to, jer nVIDIA nudi nevjerojatne PhysX efekte u nekim igrama{#} Ne pričaj glupost. GPGPU ovdje koristi 1% ljudi, isto kao što koristi od PhysX-a imaju svega 4-5 igara. Ali dobro evo ARMA 3 će imati PhysX GPU podršku pa mi je i to plus i razlog više zašto da uzmem nvidiju.

GTX 670 je u rangu HD 7970. Manje troši, vjerojatno ima i manju buku i temperaturu, cijenovno je isto vrlo slična. Prema tome HD 7970 nije bolja kartica. Ovisno o ukusu, za nekoga je, za nekoga ne, ali generalno i objektivno, nije.

13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

NiramX kaže...

U ADM- u je 600 kuna razlike.

LINK? Gledam na nabavu net pa je možda zbrkano.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11353

15 godina
neaktivan

Zao mi je al vegeta je dao konkretne dokaze vec po stoti put. O kakvoj  manjoj buci i temperaturama gtx 670 pricas? Vise manje sve je to isto, ide cak u korist radeona.

Odavno nije bio gpu-war ovakvog razmjera :)

0 2 hvala 0
14 godina
Jel vidio tko test hd 7850 1gb, sve redom nove i zahtijevne igre i na 1920 x 1200 u ama baš svim tetiranim igrama nema razlike između 2gb i 1gb. Ova sa 1gb bi trebala biti oko 150 do 200 kn jeftinija. To je pravi bang for buck a ne grafa od 2500 kn.
14 godina
Vegeta kaže...

Al si ti smjesan tip, spominjes tu BF3 u kojem su GTX680 i GTX670 bolje od HD7970 GHZ Edition za 3 FPS-a, pa evo malo slicica {#}.Oces ti mozda osjetiti tih 3 FPS?Nebi ti imao pojma koju od njih imas u PC-u,

naravno da neće osjetiti. ali ista je stvar i sa metro-om gdje je amd bolji za par fps i ti ju tu uzdižeš na sva zvona i tvrdiš da je ta igra najbolji test za kartice

15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Ali opet HD 7950 prestize HD 7970, generalno HD 7950 ima oko 50-60 MHz manji max clock, to je valjda zbog binovanja, na HD 7950 idu lower binned chipovi.

Međutim oduvijek je bilo ta je najbrzi mid, malo sporiji od sporijeg high end. Tako da to nije nista neviđeno ili neko cudo.

Totalno nebitno za 99% ljudi - to se uglavnom mi kak si volimo reć entuzijasti malo poigramo sa strujom, većina nit ne zna da se može dizat frekvencija komponentama {#}

btw 7870 ima veći max clock od 79xx, gledam po hwbotu submissione sa 1900+ MHz, to čak i 7970 može samo sanjati

13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
pharmakon kaže...

Ovaj Crysis2 test govori drugačije, i to sa istog sajta. Skuplja, ali i brža 680 ;) Mislim kad već govorimo o modifikovanim karticama. 7970 GHz edition ima referentni kuler, ali je modifikovana u odnosu na 'originalnu' 7970.

HD 7970 GHZ Edition se sada prodaje kao normalna AMD 7970 kartica sa cijenom istom kao i HD7970 non GHZ, taktovi su joj podebljani kako bi parirala GTX680 u svemu, a ima nizu cijenu.Vi budite pametni pa kupite GTX680 pored nje.

Ko spominje kupovinu 680? Pazi ovako:

Fakt 1:

- HD7970 GHz je na techpowerup testu ukupno gledano 2% brža od referentne 680.

- Košta 500$ (ako je kao što kažeš cijena koliko običnoj 7970, onda je to 450$)

- Referentni hladnjak/turbina (bučna, topla)

- Veća potrošnja nego nVidia

Fakt 2:

- Asus gtx 670 dcII top na techpowerup testu ukupno gledano 1% brža od referentne 680.

- Košta 430$

- Nereferentni PCB, 8 faza, directcu II kuler (kartica je hladna i nečujna pod punim opterećenjem)

- Manja potrošnja od ATI

I uopšte, sve ove nereferentne 670 kartice imaju slične performanse (Gigabyte, Zotac, MSI). Zanemarimo nvidia vs. ATI trip, ja preferiram zelene, imam dobro iskustvo al to je već subjektivno. Ali treba biti pametan pa kupiti ATI 7970GHz pored ove 670.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 21:58 (pharmakon).
14 godina
neaktivan
pharmakon kaže...
Vegeta kaže...
pharmakon kaže...

Ovaj Crysis2 test govori drugačije, i to sa istog sajta. Skuplja, ali i brža 680 ;) Mislim kad već govorimo o modifikovanim karticama. 7970 GHz edition ima referentni kuler, ali je modifikovana u odnosu na 'originalnu' 7970.

HD 7970 GHZ Edition se sada prodaje kao normalna AMD 7970 kartica sa cijenom istom kao i HD7970 non GHZ, taktovi su joj podebljani kako bi parirala GTX680 u svemu, a ima nizu cijenu.Vi budite pametni pa kupite GTX680 pored nje.

Ko spominje kupovinu 680? Pazi ovako:

Fakt 1:

- HD7970 GHz je na techpowerup testu ukupno gledano 2% brža od referentne 680.

- Košta 500$ (ako je kao što kažeš cijena koliko običnoj 7970, onda je to 450$)

- Referentni hladnjak/turbina (bučna, topla)

- Veća potrošnja nego nVidia

Fakt 2:

- Asus gtx 670 dcII top na techpowerup testu ukupno gledano 1% brža od referentne 680.

- Košta 430$

- Nereferentni PCB, 8 faza, directcu II kuler (kartica je hladna i nečujna pod punim opterećenjem)

- Manja potrošnja od ATI

I uopšte, sve ove nereferentne 670 kartice imaju slične performanse (Gigabyte, Zotac, MSI). Zanemarimo nvidia vs. ATI trip, ja preferiram zelene, imam dobro iskustvo al to je već subjektivno. Ali treba biti pametan pa kupiti ATI 7970GHz pored ove 670.

Cijene HD 7900 serije su opale, sada je obicna HD 7970 na 399USD, GHz edicija na 450 USD.

14 godina
neaktivan

Double slucajno, molim delete.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 22:26 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Leopard_st kaže...

Ajde krljagu ti i ta HD7950 više. Je, jača je od svih drugih, sad je ajde malo i koristi...{#} Zbog tebe je i izbio ovaj sukob.  {#}

Ti ohladi od mene vise, moze?

NE OBRACAJ MI SE.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 22:21 (Leopard_st).
16 godina
Leopard_st kaže...

Ti ohladi od mene vise, moze?

NE OBRACAJ MI SE.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina

Leopard st zašto se nerviraš,imaš izvrsnu grafu i nemoj žalit ako je pregazi jeftinija,manja i hardwerski slabija,več budi sretan jer to ruši cijenu te nama i tebi omogučava da biramo šta kupit.

Evo ti jedan primjer koliko je jaka hd7950 u multiju bf3 vidi apples to apples gdje joj skoro parira gtx570!!! več vidim kako će je tu gtx660 naguzit klik

Serija hd7xxx nije nikakvo čudo več testna platforma za ono pravo šta dolazi.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 23:01 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dery kaže...

Leopard st zašto se nerviraš,imaš izvrsnu grafu i nemoj žalit ako je pregazi jeftinija,manja i hardwerski slabija,več budi sretan jer to ruši cijenu te nama i tebi omogučava da biramo šta kupit.

Evo ti jedan primjer koliko je jaka hd7950 u multiju bf3 vidi apples to apples gdje joj skoro parira gtx570!!! klik

Ne nerviram se, poređenje je smijesno, na HD 7950 je koristen Motion Blur, na GTX 570 nije, na HD 7950 je koristen HBAO, na GTX 570 SSAO, dalje chart sa HD 7950 je vjerovatno sa starim driverima, jer oni njima nakon testa vracaju grafu, pa tako sumnjam da su za HD 7870 review, radili opet test sa HD 7950. AMD je uspio da izvuce cirka 5-6 fps iz novih drivera.

Bilo kako bilo ja sam 100% odlucio ostajem na AMD-u ovu generaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 23:04 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
dery kaže...

Evo ti jedan primjer koliko je jaka hd7950 u multiju bf3 vidi apples to apples gdje joj skoro parira gtx570!!! klik

Care aj pogledaj još jednom link šta si postao i vidit ćeš da čak i 7870 pregazi 570 dole u apples to apples, ovo iznad su različite postavke

16 godina

Nisi pogleda apples to apples,šta će joj onda tek uradit mali gtx660 kad joj parira gtx570.Niko tebi ne govori da pređeš na nvidiju,normalno da nečeš,ne bi ni ja da imam tvoj gpu.

ati gamer pogledaj ti,ja san to prostudira haha

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 23:13 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dery kaže...

Nisi pogleda apples to apples,šta će joj onda tek uradit mali gtx660 kad joj parira gtx570.Niko tebi ne govori da pređeš na nvidiju,normalno da nečeš,ne bi ni ja da imam tvoj gpu.

ati gamer pogledaj ti,ja san to prostudira haha

sry moja greška

16 godina

ma pogledaj šta joj tu radi ova hd7870 oc,leoparde ovo nije da bi tebe zayebava,ne ljuti se jer su to činjenice

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pod jedan test nema logike.

Pod dva u prvo dijelu charta, navode da su morali da iskljuce Motion Blur i da promjene sa HBAO na SSAO da bi imali prihvatljiv fps na GTX 570.

Pod tri magicno u apples to apples sa HBAO i Motion Blurom imaju cak jedan fps vise u min fps kategoriji, i svega 5 fps manji avg, a gore govore kako je neigrivo sa doticnim filterima, a dole je magicno opet 50 fps.

Pod cetiri sta bi od Hardcopa, steta....

Pod pet, hoces da vidis HD 7950 na 1.1 GHz i vise kako para?

Pod sest spava mi se.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 10:09 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uzimate primjer na jednoj igri sto ne pogledate kako amd dere nvidiu u recimo AvP ili metro od igre do igre ali 7970GHZ=gtx680, a ova obicna7970=gtx670, ovo sve govorim o def taktovima i bezveze je poredit recimo asus gtx 670 top model koji je debelo fabricki oc sa recimo referentnom HD7970.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran

NiramX čeka da izađe AMP! verzija GTX 680 i pokrene još žešće "rasprave" u ovoj temi. 

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Tocno tako. Molim vas da "the way it's meant to be played" igre ne stavljate vise. Priznajte nemate argumente, gtx nikad nisu opravdavali cijenu. Cinjenice.. {#}

0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
mp93 kaže...

Tocno tako. Molim vas da "the way it's meant to be played" igre ne stavljate vise. Priznajte nemate argumente, gtx nikad nisu opravdavali cijenu. Cinjenice.. {#}

A gle i Metro je TWIMTBP, i Crysis pa obe idu bolje na AMD

15 godina
neaktivan
NiramX kaže...

NiramX čeka da izađe AMP! verzija GTX 680 i pokrene još žešće "rasprave" u ovoj temi. 

Jesi se ti to s Virusom družio? :D

13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Jesi se ti to s Virusom družio? :D

Tko ili što? Samo ukazujem na to da ova diskutiranja polako graniče sa smislenošću.

16 godina
mp93 kaže...

ovde je nvidia isto namjestila da igra loše radi sa amd hahahhaaa

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 11:25 (dery).
15 godina
neaktivan
NiramX kaže...

Tko ili što? Samo ukazujem na to da ova diskutiranja polako graniče sa smislenošću.

http://www.bug.hr/forum/user/virus-x043/17529.aspx

Dotični piše o sebi u trećem licu :)

15 godina
neaktivan
dery kaže...

Znas i sam da su amd driveri tragicni. U nekim igrama je gtx+ u nekim amd, ali vise mi je dosta gledat samo bf3 bench. 

14 godina
neaktivan
dery kaže...
mp93 kaže...

Tocno tako. Molim vas da "the way it's meant to be played" igre ne stavljate vise. Priznajte nemate argumente, gtx nikad nisu opravdavali cijenu. Cinjenice..  {#}

Da stvarno losije od Nvidie radi. A sve imaju debelo iznad 60 fps.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 12:02 (Leopard_st).
14 godina
NiramX kaže...

AMP!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice