Nije to grafa od 800-1200 kn pa da štede na Vramu, tko kupuje takvu grafu sigurno neće za dva tjedna uzimati novu(bar ja ne), nego ide na "duge staze". A i sigurno je neće uparivati na monitor od 19", a danas je 1 gb vram već li-la za high-end igrače(ako je to pravi izraz).
Nvidija mi je posebno pala u očima, ovih 1.5 GB je čisto ušteda, a dobro znaju da ljudi koji kupuju tu kartu najmanje dvije možda i tri godine nemaju namjeru kupovat ništa novo, a i zašto bi kad se sve igre vrte i više nego dobro na 1.5-2GB VRAM. Al stvar je u tome, što u budućnosti kako gospodin rus rasputin veli, možemo očekivat masovno podizanje VRAM-a i zahtjevnost igranja po tom pitanju će bit drastično veća. Odnosno, tražit će znatno više VRAM-a, pa prije godinu dana je 1GB bio luksuz, a sada ni tri GB nisu nekima po mjeri. Nije rasputin u krivu, 2GB treba bit minimum kupcima koji nemaju namjeru kupovat ništa neko vrijeme, i sam spadam u te. A siguran sam da u bližoj budućnosti, 4GB možda i 6GB bit u ponodi za iste pare koje sada ljudi odvajaju za 2GB. Zato mi Nvidia ždere želudac, jer štedi na glupostima, a već su na sabirnicama znatno uštedjeli, i onda uvale ovih 0.5 GB VRAM-a manje. Ok, bit će u ponudi i ona od 3GB, al po meni to nije fair. Jer će ta sigurno bit skuplja, što će automatski značit da će ljudi morat više odvojit za nešto što su trebali dobit već sada. Da su igrali pošteno, bili bi face i dali ljudima za 2000-2200 kuna tih 3GB VRAM-a i potukli bi AMD do nogu. Al niti AMD, niti Nvidia ne rade u korist kupaca, već uvijek gledaju kako će uštedit na istima. Što je stvarno nenormalno, kad se uzme u obzir koju lovu mlate! Ja da imam takvo poduzeće, uvijek bi dao malo kupcima gušta, a ne stalno gledo šta izbacuje konkurencija i onda se ravno po tome. Nekad treba biti isprijed konkurencije, i gledat dobrobit kupca, al to očito ovdje nije slučaj i zato mi se gade sve te velike firme. Koje se reklamiraju kao da idu na ruku kupaca, a zapravo uvijek rade suprotno.