Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 621.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
Et_Tu_Brute? kaže...

Nije to grafa od 800-1200 kn pa da štede na Vramu, tko kupuje takvu grafu sigurno neće za dva tjedna uzimati novu(bar ja ne), nego ide na "duge staze". A i sigurno je neće uparivati na monitor od 19", a danas je 1 gb vram već li-la za high-end igrače(ako je to pravi izraz).

Nvidija mi je posebno pala u očima, ovih 1.5 GB je čisto ušteda, a dobro znaju da ljudi koji kupuju tu kartu najmanje dvije možda i tri godine nemaju namjeru kupovat ništa novo, a i zašto bi kad se sve igre vrte i više nego dobro na 1.5-2GB VRAM. Al stvar je u tome, što u budućnosti kako gospodin rus rasputin veli, možemo očekivat masovno podizanje VRAM-a i zahtjevnost igranja po tom pitanju će bit drastično veća. Odnosno, tražit će znatno više VRAM-a, pa prije godinu dana je 1GB bio luksuz, a sada ni tri GB nisu nekima po mjeri. Nije rasputin u krivu, 2GB treba bit minimum kupcima koji nemaju namjeru kupovat ništa neko vrijeme, i sam spadam u te. A siguran sam da u bližoj budućnosti, 4GB možda i 6GB bit u ponodi za iste pare koje sada ljudi odvajaju za 2GB. Zato mi Nvidia ždere želudac, jer štedi na glupostima, a već su na sabirnicama znatno uštedjeli, i onda uvale ovih 0.5 GB VRAM-a manje. Ok, bit će u ponudi i ona od 3GB, al po meni to nije fair. Jer će ta sigurno bit skuplja, što će automatski značit da će ljudi morat više odvojit za nešto što su trebali dobit već sada. Da su igrali pošteno, bili bi face i dali ljudima za 2000-2200 kuna tih 3GB VRAM-a i potukli bi AMD do nogu. Al niti AMD, niti Nvidia ne rade u korist kupaca, već uvijek gledaju kako će uštedit na istima. Što je stvarno nenormalno, kad se uzme u obzir koju lovu mlate! Ja da imam takvo poduzeće, uvijek bi dao malo kupcima gušta, a ne stalno gledo šta izbacuje konkurencija i onda se ravno po tome. Nekad treba biti isprijed konkurencije, i gledat dobrobit kupca, al to očito ovdje nije slučaj i zato mi se gade sve te velike firme. Koje se reklamiraju kao da idu na ruku kupaca, a zapravo uvijek rade suprotno.

AMD Phenom II x 6 1090T
13 godina
GoodAngel kaže...

*...Dug tekst...

Iz tvojih usta u njihove uši ;)sa tvoje tipkovnice, da budem korektan :D.

Ja kad budem uzimao grafu, uzeto ću neki do max. 2500kn i neću je mijenjati 2-3 godine. Tada će već izaći nove konzole, pa će se tada igre raditi da iskorištavaju sav njihov potencijal. Netko je komentirao da je u 1gb vrama standard već dugo. Naravno da je tako kada se skoro pa sve igre rade za konzole prvo pa tek onda portaju na PC, pa kada konzole dođu vidjet ćeš jel ti tih 1.5 gb dovoljno. Tko zna, možda je to njihova strategija, da iznenada fali Vrama izlazkom novih konzola pa odluče malo ranije kupiti novu grafu. {#}

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 0:35 (Et_Tu_Brute?).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ja se slažem da treba danas kupovat sa 2Gb Vrama, ali mi je smiješno što je počeo tu nabrajat 4GB pa 6G pa čak i 12Gb !!! Pa šta god vi pričali, danas se savršeno igra na monitorima do 1080p reze sa 1Gb Vrama. Sjetimo se da se tek 2008.g počelo kupovat otprilike sa 1Gb a tek 2009.g je to postalo kao standard. I evo nas u 2012 gdje se i dalje savršeno igra sa 1GB vrama. I ja ću uzet sljedeću od 2GB sigurno, ali nećemo sad pretjerivati.

da u pravu si,nisam mislio 4 ili nesto tako,2gb je sasvim ok

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Da, ali opet cilj im je i da izvuku što veće pare iz postojeće generacije, a još uvijek im dobro ide. Ne znam, nemam uopće predodžbu kako će to izgledati kad izađu. Hoće li bit toliko nadmoćnije da će se na PC-u svi portani naslovi vući ko krepane mačke, nemam pojma a baš bih želio znati. Da bar kažu specifikacije PS4 i Xboxa pa bi znali na čemu smo..{#}

Ah, blaženo doba PC only igara, slobode programiranja, 3dfxa, OpenGL-a, pa i ATIjevog muljanja sa OpenGLom i 16bitnim instrukcijama. {#}

Specifikacije novog Xboxa? 

-32nm SOI SoC(system on a chip)

- CPU je 16 jezgreni, da jezgri, ne threadova, threadova inace 64 (16x4) IBM-ov derivat njihove PowerPC A2 arhitekture, taktovi (zasad) ispod 3 GHz 

- dev. kitovi imaju 12GB dijeljenog DDR3 rama, u konacnici bi mogao/trebao bit gore DDR4 kontroler sa 8 GB, u nekom ludom scenariju mozda cak i sa 16GB DDR4 

- problem s bandwithom zbog spore memorije (GDDR je puno brzi ali i skuplji), rijesan je kao i kod originalnog Xboxa -  eDRAM-om, samo dok kod originalnog xboxa eDRAM dolazi u obliku dodatnog te veoma ogranicenog (samo upisivanje u mem.) chipa, ovdje je on integriran direktno u SoC u obliku L2 cache - konacna verzija konzole dolazit ce vjerojatno sa 16 ili 32 MB eDRAM

- GPU je derivat AMD-ove GCN arhitekture, za danasnje pojmove dolazi s veoma malim brojem ALU jedinica - zapravo ista pjesma je bila i kod originalnog xboxa

- hard disk, nema flasha, bar zasad - pojma nemam s kojim kapacitetom ce dolazit konacna konzola, vjerojatno ce bit vise verzija 

- blurey

- kinect 2.0, lako moguce da ce njega, kao i OS te pozadinske procese na kraju pokretat jeftin ARM-ov chip

Za Playstation nema jos Dev kitova, ljudi se zasad igraju na PC hardweru, i tu je brdo polusluzbenih kombinacija, vjerojatno jos ni ovi u Sony-ju nisu sigurni kako ce im izgledat finalni hardwer.

Siguran sam samo u dvije stvari:

- da je za sve zaduzen AMD

- te da je sluzbena kolicina GPU-ovog rama, zbog Microstovog Xboxa, tj. prituzbi devova na ogromnu razliku izmedju konzola dizana s 2 na 4GB

itomic009 kaže...

Ja se slažem da treba danas kupovat sa 2Gb Vrama, ali mi je smiješno što je počeo tu nabrajat 4GB pa 6G pa čak i 12Gb !!! Pa šta god vi pričali, danas se savršeno igra na monitorima do 1080p reze sa 1Gb Vrama. Sjetimo se da se tek 2008.g počelo kupovat otprilike sa 1Gb a tek 2009.g je to postalo kao standard. I evo nas u 2012 gdje se i dalje savršeno igra sa 1GB vrama. I ja ću uzet sljedeću od 2GB sigurno, ali nećemo sad pretjerivati.

...danas...

Btw pogledaj na sto to lice danasnje igre, skupa s toliko razvikanim Battlefieldom ili Crysisom - to sve boluje od toliko losih textura, gomile ogranicenja u lvl designu, fejkova i finti ne bi li nesto izgledalo daleko bolje nego sto stvarno je, da je zapravo smijesno kad klincadija pocinje spominjat fotorealizam, od fotorealisiticne realtime rendering grafike smo udaljeni jos bar par desetljeca...

Buducnost je u viseslojnim high rez. texturama, geometriji te ultra naprednom osvjetljenju, a tu rama nikad dosta. Amen.

Vrlo malo razumiju oni koji razumiju samo ono sto se moze objasniti
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 9:28 (R4sput1n).
14 godina
neaktivan

sjetih se kad su se kupovale atice 5850 /5870 pa se nabrijavalo na teselaciju i buducnost.. isto mi sad zvuci ovo sa ramom.. so calm the fuck down.. meni b3 i skyrim sa max teksturama leti doslovno  i mislim da se sad kupuje nova grafa 2gb je i vise neg dovoljno.. za trenutno stanje.. tak i tak se grafe mjenjaju svaku god-dve neko i cesce..  nije to auto da pljunes 50 000 pa ga vozis 5-10 god dok kreda ne izadje.                                                                                  

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

16gb rama u konzoli ? Sa 512mb dijeljene memorije ići će na 16gb ? Yeah right...

Jedine su pretpostavke o mogućoj količini memorije u novim konzoloama one temeljene na Agni demo-u od Squaresofta, za čije će izvođenje trebati puno više od 512mb, točnije to bi trebalo biti četri puta više jer toliko ima GTX680 na kojem se Agni demo i vrtio pri prezentaciji.

Trenutno, za PC, niti jedna igra na full hd rezi ne koristi 2gb rama ni pri maxed out AA algoritmima sa uključenim post procesing AA filtrom,na tim postavkama igra guta 1500mb.Svi koji su zaigrali BF3 pri ultra na full hd su zasigurno bili i ostali impresionirani grafikom, teksturama.Govoriti kako su u toj igri teksture očajne je pričati napamet.

Ako je količina memorije presudna, onda bi danas trebali kupiti high end kartice sa dvostrukom količinom memorije je li tako ? Bi ili onda netko sad uzeo GTX580 3gb verziju, ili pak GTX680 sa 2gb ? 

Dakle ovo nije CGI, ovo je real time grafika izvođena na GTX 680 sa 2gb.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 9:41 (Branimir82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...

sjetih se kad su se kupovale atice 5850 /5870 pa se nabrijavalo na teselaciju i buducnost.. isto mi sad zvuci ovo sa ramom.. so calm the fuck down.. meni b3 i skyrim sa max teksturama leti doslovno  i mislim da se sad kupuje nova grafa 2gb je i vise neg dovoljno.. za trenutno stanje.. tak i tak se grafe mjenjaju svaku god-dve neko i cesce..  nije to auto da pljunes 50 000 pa ga vozis 5-10 god dok kreda ne izadje.                                                                                  

jbg ciklus se ne krece oko PC hardwera vec oko konzola, vec za par godina ce se nabrijavat na DX13 ili sta vec te  ubrzo pocet kukat kako se nis ne koristi {#}

13 godina
protjeran
Branimir82 kaže...

16gb rama u konzoli ? Sa 512mb dijeljene memorije ići će na 16gb ? Yeah right...

Jedine su pretpostavke o mogućoj količini memorije u novim konzoloama one temeljene na Agni demo-u od Squaresofta, za čije će izvođenje trebati puno više od 512mb, točnije to bi trebalo biti četri puta više jer toliko ima GTX680 na kojem se Agni demo i vrtio pri prezentaciji.

Ja sam rekao gotovo sigurno 8GB ne 16GB, uostalom pogledaj malo za koji faktor se povijesno povecavala kolicna rama u konzolama a onda uzmi u obzir cinjenicu da je ovo generacija trajala prakticki duplo duze nego sto je to inace slucaj pa mi javi do koje brojke dosao, a ako si jos tvrdoglav pogledaj kolicinu vrama u originalnog xboxa{#}

Branimir82 kaže...

Trenutno, za PC, niti jedna igra na full hd rezi ne koristi 2gb rama ni pri maxed out AA algoritmima sa uključenim post procesing AA filtrom,na tim postavkama igra guta 1500mb.Svi koji su zaigrali BF3 pri ultra na full hd su zasigurno bili i ostali impresionirani grafikom, teksturama.Govoriti kako su u toj igri teksture očajne je pričati napamet.

Koji to svi? Pere, Jozo, Cigo, Prka?

Ja vidim ono sta ja vidim, a i dobro znam s cime s DICE dev ponajvise hvalio i ponosio prilikom poduze prezentacije Frostbite 2 engine -fejkovima i optimizacijama...

Branimir82 kaže...

Dakle ovo nije CGI, ovo je real time grafika izvođena na GTX 680 sa 2gb.

jedno je tehnolski demo a sasvim drugo je igra - nagledo sam se ja tijekom godina impresivnih tehnolskih demo-a pa kad dodje do implementacije u igru kajla, uostalom ovdje je rijec o ingame animaciji iako slazem se da impresivno izgleda, ali vidio sam ja i bolje al ne smijem reci od koga{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 10:11 (R4sput1n).
16 godina
neaktivan
Branimir82 kaže...

...

16GB za devkit... Makar meni to isto malo zvuci nategnuto.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 10:13 (Minoza).
13 godina
protjeran
Minoza kaže...
Branimir82 kaže...

...

16GB za devkit... Makar meni to isto malo zvuci nategnuto.

Devkit nuzno ne mora a vjerojatno ni nece imat isti silicon tj. kontroler onom na finalnoj ver., a moguce da je vec sad u opticaju vise verzije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 10:22 (R4sput1n).
13 godina
neaktivan

Valjda će novi xbox u sebi imati AMD CPU i GPU. Ali mi je ovaj podatak pretjeran - 16 cores / 64 threads. 16 GB DDR4? To će da leti na Mars i koštaće boga oca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Istina djeluje prejako, ali ne mijenjaju se konzole svako godinu dana već potraju i do 6 godina bez ikakve promjene specifikacija, tako da - što jače to bolje i dugotrajnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
pharmakon kaže...

Valjda će novi xbox u sebi imati AMD CPU i GPU. Ali mi je ovaj podatak pretjeran - 16 cores / 64 threads. 16 GB DDR4? To će da leti na Mars i koštaće boga oca.

isuse kao da objasnjavam maloumnima

- prvo Xbox nextgen je IBM-ov dizajn, AMD-ova je samo licencirana grafika koja se nalazi unutar IBM-ova SoC

- drugo tehnologiju IBM ima vec godinama, te da ima potrebe bez problema oni utrpaju u chip i 32 jezgre

- trece ovakav dizajn je veoma jeftin - daleko jeftiniji nego sto je bio onaj kod originalnog xBoxa, doduse pitanje je koliko ce Microsoftova dodatne djindje na celu s kinectom 2.0 kostat, ali osobno mislim da ce cijena novih konzola bit veoma agresivna 

- cetvrto DDR3 ram je jeftin, pogotovo kad godisnje kupujes na milione memorijskih chipova, 8GB DDR3 njih dodje max 20$ 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 13:09 (R4sput1n).
13 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...

Nvidija mi je posebno pala u očima, ovih 1.5 GB je čisto ušteda, a dobro znaju da ljudi koji kupuju tu kartu najmanje dvije možda i tri godine nemaju namjeru kupovat ništa novo, a i zašto bi kad se sve igre vrte i više nego dobro na 1.5-2GB VRAM. Al stvar je u tome, što u budućnosti kako gospodin rus rasputin veli, možemo očekivat masovno podizanje VRAM-a i zahtjevnost igranja po tom pitanju će bit drastično veća. Odnosno, tražit će znatno više VRAM-a, pa prije godinu dana je 1GB bio luksuz, a sada ni tri GB nisu nekima po mjeri. Nije rasputin u krivu, 2GB treba bit minimum kupcima koji nemaju namjeru kupovat ništa neko vrijeme, i sam spadam u te. A siguran sam da u bližoj budućnosti, 4GB možda i 6GB bit u ponodi za iste pare koje sada ljudi odvajaju za 2GB. Zato mi Nvidia ždere želudac, jer štedi na glupostima, a već su na sabirnicama znatno uštedjeli, i onda uvale ovih 0.5 GB VRAM-a manje. Ok, bit će u ponudi i ona od 3GB, al po meni to nije fair. Jer će ta sigurno bit skuplja, što će automatski značit da će ljudi morat više odvojit za nešto što su trebali dobit već sada. Da su igrali pošteno, bili bi face i dali ljudima za 2000-2200 kuna tih 3GB VRAM-a i potukli bi AMD do nogu. Al niti AMD, niti Nvidia ne rade u korist kupaca, već uvijek gledaju kako će uštedit na istima. Što je stvarno nenormalno, kad se uzme u obzir koju lovu mlate! Ja da imam takvo poduzeće, uvijek bi dao malo kupcima gušta, a ne stalno gledo šta izbacuje konkurencija i onda se ravno po tome. Nekad treba biti isprijed konkurencije, i gledat dobrobit kupca, al to očito ovdje nije slučaj i zato mi se gade sve te velike firme. Koje se reklamiraju kao da idu na ruku kupaca, a zapravo uvijek rade suprotno.

Pa upravo je to i fora, neće za iste novce izbaciti puno jaču grafičku karticu koja bi ti trajala npr. 1-2 godine duže, nego uvijek rade onak "naknap" tak da bi ti opet u bližoj budućnosti trebao kupiti novu grafičku. Kada bi radili bolje grafičke, prodavali bi ih puno rijeđe, a s tim bi i zaradili puno manje. Bez brige, mogu oni napraviti puno bolju karticu i to za puno manje novaca, ali u interesu im je njihova zarada, a ne zadovoljstvo kupaca.

15 godina

U interesu im je i jedno i drugo. Zadovoljstvo kupaca generira veću zaradu. Naravno da im je profit No1, ali bitna je i kvaliteta jer kvaliteta se sama prodaje.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Frenkyca kaže...

Evo dosla je kod sudjeda slovenaca u dinokomp http://www.dinokomp.si/product_info.php/products_id/4518 znaci da bi trebala sljedeci tjedan i kod nas doci sigurno ;)

cijena 405 eura ili 3025kn znaci nasi ce nabit cijenu oko 3350-3400kn tako nesto tako da se cak isplati naruciti iz dinokompa dode u zg pokupim je... i sljedece godine nemam problema sa grancijom kad udemo u Eu ;)

Evo opet je kartica dosla u dinokomp i sad je cijena veca za cak 75 erua od prijasnje isti je link na karticu sto je pre velika cijena jednostavno.... nazalost u hravatskoj je jos uvijek nema a kak mi se cini nece je tako skoro ni biti jer ni jedna trgovina na upit nema odgovora kad bi kartica trebala stici u njihove ducane i dali ce uopce stici....

16 godina

UPDATE:
Release date is confirmed, but remember that we were first to report August 16th as a launch date :)
GeForce GTX 660 is already in production stage!
KitGuru: News into KitGuru from a friendly engineer in sunny California, is that 16th August will see the new cards launched.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Jedno pitanje, jel ova od 3GB izlazi isto sad 16.08 ili kasnije? I zna li se koliko će ta koštat, u odnosu na ovu od 1.5GB Vram.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

to su nagađanja za tu od 3gb,ne nadaj se takvoj

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Evo posto msi gtx 670 twin froz iv nikako da dode u hrv a i ne bude tako skoro... odlucio sam uzeti jednu od ove dvije graficke kartice.... E sad jedna je zotac gtx 670 amp edition sa super hladenjem... a druga je obicna gainward gtx 680 koja ima obicni hladnjak a to znaci vece temperature i buka..... e sad zasto se dvoumim zato jer obadvije mogu dobiti po istoj cijeni... pa eto molim vas vase misljenje sta biste vi napravili....

gainward gtx 680: http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=867&lang=en

zotac gtx 670 amp: http://www.zotac.com/index.php?product_id=461&page=shop.product_details&category_id=166&flypage=flypage_images-SRW.tpl-VGA&option=com_virtuemart&Itemid=100288&lang=en&vmcchk=1&Itemid=100288

8 gainward gtx 680
13 zotac gtx 670 amp
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa meni nije jasno zašto se uopće i dvoumiš??

14 godina
neaktivan
Frenkyca kaže...

Evo posto msi gtx 670 twin froz iv nikako da dode u hrv a i ne bude tako skoro... odlucio sam uzeti jednu od ove dvije graficke kartice.... E sad jedna je zotac gtx 670 amp edition sa super hladenjem... a druga je obicna gainward gtx 680 koja ima obicni hladnjak a to znaci vece temperature i buka..... e sad zasto se dvoumim zato jer obadvije mogu dobiti po istoj cijeni... pa eto molim vas vase misljenje sta biste vi napravili....

gainward gtx 680: http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=867&lang=en

zotac gtx 670 amp: http://www.zotac.com/index.php?product_id=461&page=shop.product_details&category_id=166&flypage=flypage_images-SRW.tpl-VGA&option=com_virtuemart&Itemid=100288&lang=en&vmcchk=1&Itemid=100288

ja sam ti uzeo gainward 670 i mogu ti rec da dok igram je tisa od 570 tf3,temp naravno nisu ni blizu tako niske kao tf3.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 17:00 (Blade Runner31).
13 godina
neaktivan

http://rog.asus.com/116862012/graphics-cards-2/first-look-asus-mars-iii/

Ne znam jel bilo, al eto malo da balavimo. ROG Asus Mars III kartica je u pripremi - za sada je poznato samo da će kartica imati dva GTX 680 čipa i 8GB GDDR5 memorije. Iako će po navodima finalna verzija kartice biti malo drugačija, primjećujem da Mars III ima 3 ventilatora na hladnjaku umjesto 2 koliko je bilo na Mars II.

U suštini, očekujemo monstruma sa 3 kontektora za napajanje (8+8+8), sa većim core/memory clock  i duplo više GDDR memorije u odnosu na referentnu 690. I naravno, koštaće boga oca. Sigurno blizu 2000$.

Za poređenje, ovako je bio odnos između referentne 590 i Mars II kartice:

GTX590 (core clock/memory clock/price) - 607 MHz/855 MHz/$710

Mars II  (core clock/memory clock/price)   - 781 MHz/1002 MHz/$1499

Obavezno treba uzet dvije i podesit ih da rade u SLI   {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 21:10 (pharmakon).
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

jeli netko klokao gtx 670 mozda,koliko u afterburneru mozes dignut napon?ja na referentnoj mogu +100,jel moguce kako vise dignut.npr otkljucat bios ili nesto i zanima me dali netko ko ima nereferentnu moze dignut napon vise od 100?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

jeli netko klokao gtx 670 mozda,koliko u afterburneru mozes dignut napon?ja na referentnoj mogu +100,jel moguce kako vise dignut.npr otkljucat bios ili nesto i zanima me dali netko ko ima nereferentnu moze dignut napon vise od 100?

Nvidia je lockala napon za novu seriju, samo ce GTX 680 Classified podrzavati dizanje napona.

13 godina
neaktivan

Da se Vlada samo pita, možda da {#} Ovako mislim da ćemo imati još 670 i 680 modela koji će podržavati voltage tweak. Evo i teksta, a ovdje je link za kompletan review MSI GTX 680 Lightning.

The current version of MSI Afterburner 2.2.2 does not support manual voltage tweaking on the MSI GeForce GTX 680 Lightning, however once Afterburner 2.2.3 becomes available users will be able to manually change the voltages of the GPU, memory, and the PLL. Until this is available users will not be able to get the most out of the MSI GeForce GTX 680 Lightning which is designed for extreme overclocking.

As you know, voltage settings are carried out automatically by the GTX 680, and GPU Boost is able to raise it to a certain level. When the new Afterburner 2.2.3 comes out you will be able to raise it above the preset settings, for the first time ever on any GTX 680 based video card.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 11:27 (pharmakon).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

MSI GTX 680 Lightning Voltage Tweaking

Novi tekst sa guru3d - koristili su neku betu MSI Afterburner 2.2.3 koji dozvoljava voltage tweak, i dobili su stabilno ove frekvencije sa vazdušnim hlađenjem (1350-1400MHz boost clock i 6908MHz memory clock).

Ali je loša vijest da MSI Afterburner vrlo vjerovatno u finalnoj verziji neće imati opciju za podizanje napona. Navodno je NVIDIA svim partnerima proslijedila novi BIOS u kojem je limit za napon 1.175V (čak i za LN2 BIOS). Ovo će svi izgleda morati da poštuju ako žele nastaviti saradnju sa nVidia-om. Vidjećemo što će na kraju da bude.

Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
protjeran

ne znam dal ste vidjeli novi tech demo ali meni je prva asocijacija bio FX{#}

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bas skidam taj AB 2.2.3 i javit cu situaciju

evo jesam i isto samo +100 mogu podignut

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 18:58 (Blade Runner31).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo kupio gtx 670 amp karticu pa eto ako tko hoce i zanima ga kako koja igra radi da odvrtim neke testove ili igre neka javi {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice