Ja ne navijam ni za ATi ni za NVidiu, ali taj test sto si dao 470 vs 5870 kaze: COD6 average ATI 137 FPS 470 71FPS, COD5 avarage ATI 108 FPS, 470 85 FPS, BC2 average ATI 79 FPS 470 62 FPS, Operation Flashpoint: Dragon Rising ATi 96 FPS, 470 75 FPS. I o cemu sad ti pricas da su podjednake? Jedino sto je prijmetno da 5870 ima veci drop sa max na average te da je ATI hladnija.
Jesi pogledao min FPS? Jer većini ljudi je ovo jednako bitno ako ne i bitnije nego average. Dakle, ne samo što si izvrnuo moje riječi nego nisi niti dobro čitao. Rekao sam da GTX-ica ima stabilniji i bolji min FPS, niti u jednom trenu nisam rekao da su podjednake. Vjeruj mi, kada imaš 60+ FPS tada nije uopće bitan max FPS (osim ako ganjaš neki visoki lock) dok je prosječan i minimalan FPS uvijek bitan, a tu 470-tka briljira, barem po ovom testu.
Uostalom, ne kužim te, izvukao si brojke gdje 5870 ljepše izgleda, a pogledaj ove druge 3 igre, pa 470-tka čak ima bolji average u ove 3 koje nisi nabrojao... Ovo govorim objektivno da objektivnije ne može biti... Možda su testovi fake, ok, u to neću ulaziti ali ako su istiniti mislim da je 470-tka odlična kartica i dobar buy.
Pogle npr. min FPS u SHIFT-u, dok na 5870 padne na 37, 470-tka drži na 60! BC2 koji si ti spomenuo, dok na 5870 padne na neigrivih 22 FPS-a, 470-tka drži 35. Pa jel ti draže imat hrpu FPS-a koji varira drastično ili stabilan FPS da cijelo vrijeme ide glatko? Ja bi radije konstantno 30 nego 20-70 jer se ta varijacija jako osjeti.
Prije nego zaključiš da sam subjektivan slobodno pogledaj pod "Moj PC".
Ovak da sad ne duljim, preletio sam tvoj post letimicno.
BC2- ne pada na neigrivih 22 FPS-a, igram igru na 1680x1050 i ne osjeti se nikakav pad ili lag u igri.
Jesi ti gledao max FPS, u nekim igrama max fps osjetno veci. Zasto bi nekima bio bitniji min fps od average?
Average je koji je najbitniji. Jel on bi trebao oznacavat broj slika koji je najcesci.
I sad ces mi reci da je bolji odabir 470 koji dode 2950 kuna od 5870 za 2800 kuna.
Onih par igara nisam nabrajo jel su tu negdje.
Ne navijam ni za jednu stranu, navijam samo za moj dep :)
Trenutno po meni ATI je bolji, mada sam ocekivao da ce Fermi biti dosta jaci, pogotovo sto su ga stalno odgadali.
Kako stvari stoje, kad bude vrijeme ubost cu jos jednu 5870 prije nego predem na ista drugo, jel vjerojatno ce cijene padati jos vise, a to mi lici na najisplativji upgread trenutno.