Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nvidia Fermi info

Samo če dići cijenu... možda malo rashladit, ipak je referentni 5 heatpipeova sa turbo ventom... ovo če bit 5-6 heatpipeova sa 3 takva venta, ok, bit če koji stupanj niže, ali već imaju vrlo, vrlo močan hladnjak gore

EDIT: Da ne velim da bu ovaj novi hladnjak bil takav da bu kartica s njime zauzimala 3 slota.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 15:00 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
Rhodin kaže...

Samo če dići cijenu... možda malo rashladit, ipak je referentni 5 heatpipeova sa turbo ventom... ovo če bit 5-6 heatpipeova sa 3 takva venta, ok, bit če koji stupanj niže, ali već imaju vrlo, vrlo močan hladnjak gore

EDIT: Da ne velim da bu ovaj novi hladnjak bil takav da bu kartica s njime zauzimala 3 slota.

To je to, tri-slot cooleri. Vec san se navika na ove dual slot. Triba mi nesto novo. Nesto divlje.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

a kaj je sa onim da je normalno da se te grafe tolko grije i da se netreba brinut ?(a sad stavljaju nove hladnjake)

Death Cube K
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

je normalno, ali nemreš OCat maltene

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Po meni za ovo treba dual slot vodeni blok koliko se grije

9A3BMQ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

O ljudi ati tj msi je izdao nesto novog od hd5870...

Uglavnom fermi pada u hebeni zaborav jer hd5870 je jaca od gtx480 manje vise u 70% testova...

http://www.legionhardware.com/articles_pages/msi_r5870_lightning,8.html

potrosnja je u ovom slucaju identicna k gtx480 dok se jos uvijek gtx480 dosta vise grije...

cijena ce biti nesto niza nego od gtx480 pa presudite sami...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
toxic kaže...

.

Falija si temu,o toj grafi imaš u temi

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Uglavnom fermi pada u hebeni zaborav jer hd5870 je jaca od gtx480 manje vise u 70% testova...

http://www.legionhardware.com/articles_pages/msi_r5870_lightning,8.html

potrosnja je u ovom slucaju identicna k gtx480 dok se jos uvijek gtx480 dosta vise grije...

cijena ce biti nesto niza nego od gtx480 pa presudite sami...

sad je još veći FAIL što se tiče fermija

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ne kužim uopće big deal oko te grafe... pa to je samo klokana 5870 sa boljim hladnjakom, znam nekoliko ljudi koji imaju vodeno i tjeraju 5870 preko 1GHz, pa GTXice se ne mogu uopće mjeriti sa time jer sve i da staviš vodeno na njih ne bi se dale toliko klokati... Za puno manje love (ako imaš adekvatno hlađenje) dobiješ bolje performanse od GTXice u svakom slučaju tako da uopće ne stoji ono da je to najbrža single gpu kartica jer ju svaka 5870 podere sa adekvatnim hlađenjem (recimo u rangu sa onim koje je na GTXici, a i dalje se toliko ne grije)

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 21:01 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

jos samo dodaj potrosnju...i imas sve u paketu.

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
16 godina
Nvidia Fermi info

Namjerno su taj cooler stavili koji buci bas zato da kad budemo stariji "dedeki" da se sjetimo  i pricamo unucima." E moji unuci dragi,ljubi vas dido,vidite i sami da dobro ne cujem jer sam imao onu novu gtx 480 grafu pa reko bolje grafa nego usi"...

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Moj PC  
12 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Fake_Alert kaže...

Namjerno su taj cooler stavili koji buci bas zato da kad budemo stariji "dedeki" da se sjetimo  i pricamo unucima." E moji unuci dragi,ljubi vas dido,vidite i sami da dobro ne cujem jer sam imao onu novu gtx 480 grafu pa reko bolje grafa nego usi"...

Kakav car...Hvala ti! Hvala ti! Sto si mi uljuepsao Noc...

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 22:28 (bobica257).
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

haahahaha,jedna od boljih fora koje sam pročitao u ovoj temi

16 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Uzmeš GTX 480 i dođe ti frend doma:

-Jel ti to usisavaš?

-Ma ne,to ti je moja grafa!

LOL

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

:)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sheeva kaže...

Lik se divi kartonskoj kutiji, uspoređuje širinu "ispuha" s Radeonkom, a zaboravlja spomenuti koliko se manje grije, broji toplovodne cijevi kao na tv shopu. Ne dobijete jednu, ni dvije, ni tri, već ČETIRI!!!

...something diabolic
16 godina
Nvidia Fermi info

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sheeva kaže...

Koji seljak,drzi radeonku na podu,pa kad bi ga vidio dobio bi samar da se nebi digo a divi se toj grafi a nevalja nis..To jest valja al ipak sta su uradili ovi iz nvidie to je strahota..Big deal ak ima ono za heat ono  zeljezno a radeonka ne al ak bolje pogledas radeonka nije bucna a nit se ne grije tolko a ova se grije ko smuk,netrebas ni drva lozit koliko se grije.

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
17 godina
Nvidia Fermi info

A jeste osjetljivi u p.m. Lik radi obični unboxing, nikakav review...Ako radi unboxing Nvidie neče stavit radeonku na kutiju...Uspoređivao je obični dizajn, kak da zna kolko se grije kad ju nije ni uključil, a i to nije važno kod običnog unboxinga grafe...
Normalno da je zamjetil heatpipeove jer, kolko vi to mrzili, izgledaju prilično atraktivno ( bar meni ).

Samo da napomenem nisam fan ni jedne tvrtke, imal sam i ATI-a i Nvidiu, i prilično mi je svejedno.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 12:48 (Ad4pt3r).

4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
zaki kaže...

Jbt,kak su je zapakovali! To je valjda da se spriječi zračenje. LOL!

Najbolje mi je ono upozorenje o vrućoj grafi: ne diraj,ode ruka!!!!

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
16 godina
vexx5555 kaže...
zaki kaže...

Jbt,kak su je zapakovali! To je valjda da se spriječi zračenje. LOL!

Najbolje mi je ono upozorenje o vrućoj grafi: ne diraj,ode ruka!!!!

To je da se jadna ne smrzne dok se vozi u kamionu nedo bog!.Jadna li je

17 godina
odjavljen
zaki kaže...

a lijepo je zapakirana,stavili su upozorenje da ih ljudi ne tuže ako se opeču na termi štednjak

poruka nvidie: kupite termi,malo se "opecite",pričekajte 2 minute,skinite karticu i kupite opet novu seriju kad izađe jer nam je ova fail

16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Ne kužim uopće big deal oko te grafe... pa to je samo klokana 5870 sa boljim hladnjakom, znam nekoliko ljudi koji imaju vodeno i tjeraju 5870 preko 1GHz, pa GTXice se ne mogu uopće mjeriti sa time jer sve i da staviš vodeno na njih ne bi se dale toliko klokati... Za puno manje love (ako imaš adekvatno hlađenje) dobiješ bolje performanse od GTXice u svakom slučaju tako da uopće ne stoji ono da je to najbrža single gpu kartica jer ju svaka 5870 podere sa adekvatnim hlađenjem (recimo u rangu sa onim koje je na GTXici, a i dalje se toliko ne grije)

Da,no nemožeš uspoređivati OC-an HD5870 sa stock GTX480.Ti da bi HD5870 natijero na 1Ghz moraš radit Volt Mod(Skidanje garancije),tako da tu več se postavlja pitanje biti ili nebiti.Ako radiš Voltmod možeš skurit grafu samo da bi dobio preformanse jednake GTX480,a to znači da riskiraš bacanje 3000kn+ u vodu.GTX480 je na stock taktovima brža od HD5870(to je neosporiva činjenica).Tako da ova MSI-eva grafa je odlično riješenje pošto sa tvornički podešenim taktovima je brža od GTX480 te sam proizvođač garantira da če radit uredno sa tim postavkama.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
Nvidia Fermi info

@microman

Pa sad ovisi kako gledaš - GTX480 koji se prodaje kao "stock" je u stvari tvornički OCan Fermi gdje su OC postigli tako što su zalockali 1 shadder block i to im je omogučilo OCanje ostalih (više radi potrebe da kompenziraju lockanje shadder bloka) - ko čorava kokoš su tražeći način da dobe više GTX480 približno istih performansi radi niskog yielda, ko bonus dobili bržu karticu od one kakva bi bila sa svim shadder blokovima (vele oko 5%, ali ok se vidi).

Sad, sa druge strane imaš sve više tvorniči OCanih HD5870 verzija od raz. firmi koje performansama dolaze jako blizu GTX480 na stock i čak SUPER OC verzije, pa čak i premašuju njihove performanse, a uz nižu cijenu. OK, prihvačam da se i GTX 480 može donekle OCat, a ove ATI tvornički OCane verzije nikako (ili jako malo, u svakom slučaju mislim da nema realne potrebe za tim) pa da bi ukupne performanse bile na strani GTX480, ali opet, sve je to malo po malo šamar za nVidiu i svaki dan neki novi, a kartica ni nema u prodaji (nVidijinih naravno)

Evo po meni još jedne tragedije za nVidiu, barem što se tiče bundla - molex to 6-pin, koji smijeh. Pa tko pametan će to koristit? Čemu to uopče služi? Pa sami vele da ti treba high-end 600W napajanje da bi ju upogonio.... takva napajanja imaju barem 2 * 6pin i mogućnost 8pin (6+2), ako već ne i zaseban 8pin.

Drugo, onaj prvi unboxing šta lik nabraja heatpipeove - niti je kartica u antistatičkoj vrećici, niti sa njom dolazi neka igra da se isprobaju te super-turbo-cool mogućnosti kartice (što je oduvijek bio običaj koliko ja znam kod nVidia grafa, dok ATI kako kad) - sad daju kupon za skinut 5 filmova... i to valjda firma koja je pakirala smislila da baš nije da ne dođe ništa

Drugi unboxing još bolji - ima antistatičku vrećicu, ali na njoj upozorenje ne da se uzemljiš prije nego diraš karticu da ju ne bi skurio, već da ne diraš kartiu nakon što je bila u pogonu da ne bi skurio sebe - tu sam se skoro pokido od smijeha.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Save The Polar Bears Save The Polar Bears
tu vam je link za peticiju =>

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

Palit GTX470 - 2731 kuna

Palit GTX480 - 3917 kuna

3 0 hvala 2
15 godina
protjeran
klimama kaže...

Palit GTX470 - 2731 kuna

Palit GTX480 - 3917 kuna

Hvala...

PS - masno masno.. Tuče po novčaniku...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
klimama kaže...

Palit GTX470 - 2731 kuna

Palit GTX480 - 3917 kuna

Jiz...

Super... ovo je ostavilo prostora da ATI digne cijene... Neodlučan

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
17 godina
klimama kaže...

Palit GTX470 - 2731 kuna

Palit GTX480 - 3917 kuna

Se to oni zezaju?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
Nvidia Fermi info

Lol za 4300kn kupim HD5970. jos jednom LOL

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC