Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nvidia Fermi info

Pa hd6xxx je najavljivana krajem godine, ali su rekli vjerojatno tek slijedeće u 28nm. Budući taj proces kasni te ga kako sada stvari stoje u GFu neće bit još kojih godinu dana (TSMC kasni još i više koliko čitam) može se desiti svašta, ali teško nešto prepozitivno.

Eventualno se možemo nadati nekom refreshu sa ATIeve strane i da se nVidiji malo popravi yield pa nekoj dual-GPU od gf102 ili gf104 derivata, eventualno max core ili core512 ili šta već verziji gtx480 pa stabilizaciji tržišta i cijena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Dali su izašli gtx 470 i 480 rekli su da će doči  26.3 no ni glasa od njih.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Koma ovo je gore nego sta sam i ja mislio, u Europu stize jedna ogranicena posiljka oko 12.travnja a cak se sprema i druga - u svibnjuIznenađen

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=12472&Itemid=1

sve se vraca sve se placa, a ATI mudro suti i trlja ruke

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=12471&Itemid=1

ja za kupovinu cekam jesen, od ovog nece bit nista

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Nvidia Fermi info

ali se ventovi bar dobro podmazuju,

a kad upiknes fermi mozes raditi i pomfri dok prokljuca ulje

evo i nove smijurije

femi

ukratko,

osim novog napajanja vjerojatno ce vam trebati i novo kuciste,

naime 96c je. temp u vrhunskom kucistu,

dok u obicnom ide i do 105c,

-4000 graficka

-800 napajanje

-1000 kuciste

5800 kuna

netko je spomenuo rikavanja, bojim se da ce biti  po ljetu mrtvih fermija ko u prici,

a o overclockingu ili SLi-u se moze samo sanjati,

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 21:36 (abraham).
16 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Evo nešto samo za dadu8. Ovo trenutno radim, nije još gotov rad, al znam da će ga zanimati... Zna on zašto... Ha ha ha.NamigivaBelji se

;P ;P

6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tomytheboss kaže...

Evo nešto samo za dadu8. Ovo trenutno radim, nije još gotov rad, al znam da će ga zanimati... Zna on zašto... Ha ha ha.NamigivaBelji se

LOL

Svaka cast, evo da i moje pizd*rije urode s necim korisnim.

Btw odlican rad, jel to za mene?Smijeh

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
15 godina
protjeran

Povežite mi sliku i post sa Dadom8 da se i ja mogu nasmijati. :P

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

Povežite mi sliku i post sa Dadom8 da se i ja mogu nasmijati. :P

evo i ja sam se morao podsjetit Smijeh

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-fermi-info/33945.aspx?page=49&jumpto=840638&sort=asc&view=flat

15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

osobno mislim da je najbolje za hladjenje

- samo treba dovoljno velik akvarijNamigiva

sljedeci komp bit ce hladjen 100% na ovu shemu

sto se tice minimalnog broja fps to ima veze s brojem streaming processora . U ATI-jevom 5870 realno ih je 320(marketinski 1600) dok ih gtx480 ima 480 - zato je manji fps drop kod Nvidije

Dali postoji tema vezana za to? Htio bih saznati neke informacije pa zato pitam. Pročitao sam neke stvari i zanima me dali netko ima iskustva sa time. Ako nema teme otvorio bih ju.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
15 godina
protjeran
Minoza kaže...
dado8 kaže...

osobno mislim da je najbolje za hladjenje

- samo treba dovoljno velik akvarijNamigiva

sljedeci komp bit ce hladjen 100% na ovu shemu

sto se tice minimalnog broja fps to ima veze s brojem streaming processora . U ATI-jevom 5870 realno ih je 320(marketinski 1600) dok ih gtx480 ima 480 - zato je manji fps drop kod Nvidije

Dali postoji tema vezana za to? Htio bih saznati neke informacije pa zato pitam. Pročitao sam neke stvari i zanima me dali netko ima iskustva sa time. Ako nema teme otvorio bih ju.

Ulje je hidroskopsko, dakle upija zrak, razrijeđuje se i s vremenom postaje vodljivo zbog vlage u zraku.

Mora biti hermetički zatvoren akvarij, onda je to ok.

No tako nešto ne postoji zbog pržilice, diska i kablova (osim recimo da se koristi SSD + WiFi periferija).

Skupo i neisplativo zbog cijene mineralnog ulja.

Makar bi bilo fora, jer bi sa termijem mogao raditi pomfrit. Belji se

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Makar bi bilo fora, jer bi sa termijem mogao raditi pomfrit. Belji se

hahaha Smijeh

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

kad ce graficke moc rasturat ray tracing barem poput ovog komada hardware-a,

CausticOne cak ima pasivno hladjenje PU-a te trosi 2*20W iliti duplo manje od npr. hd5750

ima DDR2 memoriju na 64-bitnom sucelju

http://www.caustic.com/

http://caustic.com/gallery_movies_global-illumination.php

koliko vidim iz demo-a ima i photon mapping koji pomice realnost prema savrsenstvu

odlican clanak koji govori o nemogucnosti grafickih da se bakcu sa RT-om,

o namjestanju predefiniranih scena, gdje se mice samo kamera a ne i objekti,

malom broju zraka, prerefleksivne povrsine bez glossy reflesija, mekih sjena ili DOF-a

ono sta sam napisao kad je izasao onaj jadan FERMI RT demo

http://www.pcper.com/article.php?aid=694&type=expert&pid=1

sprema se CausticTwo koji je 14 puta brzi od jedinice iz demo-a,

cijena 4000 dolara, ubrzanje sa brojem kartica je linearno

kazu da ce trabati 4-5 godina do 1920x1200 na 60 fps,

a onda ce biti The Way It's Meant To Be Played

0 0 hvala 1
17 godina
Nvidia Fermi info

Nvidia GeForce GTX 480 3-Way SLI Review

ili

Prizor je strašan.Smijeh

(najozbiljnije nije za osjetljive)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 20:15 (klimama).

15 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Nvidia GeForce GTX 480 3-Way SLI Review

ili

Prizor je strašan.Smijeh

(najozbiljnije nije za osjetljive)

Hahahahahahahaha e ovo je vec previseSmijeh

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

brutala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

hahahah

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

dobro ovo je sad pretjerivanje ali ipak presmijesnoSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

pretjerano ali predobro

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo počinju sa razradom funkcionalnijih PCB-a za razne verzije 470/480-tki..

Možda to malo ubrza dolazak kartica na tržište i globalno poboljšanje situacije na 'uspavanom' bojištu grafulja, te rezultira konačnim padom cijena Radeonki Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Nvidia Fermi info

Ma sve je to divno i krasno, ali dokle god fali chipova i dokle god oni koji dolaze imaju zalockan shadder-block ništa puno se neče promijenit.

NVidia mora prvo sredit probleme koje ima sa proizvodnjom Fermia, a lako će se onda sve ostalo posložit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Još jedna sitna novost, koga zanima:

ČLANAK

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
protjeran

Dobro, dobro... Nvidia pali mase sa GF100 pa izdaje "derivate" istih čipova za mainstream seriju. Između HD5770 i HD5830 nema baš puno izbora pa eto GTX450-460. Samo ako nastave s ovakvim cijenama dok ATI još službeno vodi pa i ima stanovitu prednost u prodaji stvarno nezz čemu sve ovo na ovo otprije. Možda da se ipak neš napravi nakon nekog dužeg vremena. Govorim dužeg spram ATI proizvodnji koja već dugo ima prste umiješane jedini u najnovije grafe! Inače ne osim ako si neki Nvidia fan po meni ili ti stvarno gori pod nogama pa moraš neš uzetiBogataš

a mulatto an albino a mosquito my libido yea
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 17:38 (stoncin3).
16 godina
Nvidia Fermi info

Pa gle, ja ih razumijem, nešto moraju prodavat, ne mogu kompletno tržište prepustit ATI-u

Gt 2xx i gt 3xx serija nije više skoro nikome interesantna, odnosno ono što se prodaje (gts 240 i 250) se prodaje u relativno malim količinama (nije baš da su trgovci zadovoljni, pogotovo sa novim ucjenama od strane nVidije - ako želiš gtx 470 i 480 kupi 80 spomenutih kartica), dok ATI šiba svoje proizvode ko da su kruh i mlijeko.

Pojavi se pokoja gtx 275, 280 i 295, međutim uglavnom skupljaju prašinu po policama, čak i po akcijskim cijenama, kupci su uglavnom dosta zainteresirani za gtx 260 (pretežito super OC i max core verzije), međutim proizvodnja je ukinuta davnih dana, nema ni tih kartica ne znam koliko.

GTX 470 i 480 po svemu sudeči neće biti puno u prodaji nikada... ovo što trenutačno ima chipova, po nekim procjenama, je sve što če biti, sa ukupnim yieldom za oba tipa kartice od ispod 20% (od onih 900k potencijalnih) ispada da imaju oko 170 000 chipova (po najoptimistilnijim procjenama, vjerojatno i dosta manje - u prvom valu oko 30 000 ide van, a dalje pitanje) sa cijenom svakog chipa od 250$ - na prvu pristojna zarada, samo ne mogu ih prodavat po cijeni po kojoj bi imali zaradu i ustvari je to prodaja za smanjenje gubitaka (kad se uračuna PCB, bundle, transport i neka marža proizvođača i trgovaca)... sumnja se da će biti novih wafera, već da će samo ovo što imaju za upogonit puštat polako u prodaju kroz slijedećih x mjeseci dok ne smisle nešto novo ili TSMC usavrši 40nm proces

Spomenuti gf 104, uz ranije spomenuti gf 108 bi trebali donekle konkurirati ATI mainsream i low-end segmentu, iako pitanje koliko i po kojoj cijeni, kao što je Charlie objasnio razloge, ipak ja sam malo optimističniji za ove derivate budući će izbječ dosta problema koje imaju gtx 470 i gtx 480

Možda uspiju sklepat i neko dual-gpu rješenje ili sa gf 104 ili sa budućim gf 102, međutim proči će još koji mjesec do svega toga, za sada ne miriše na dobro za nVidiu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Rhodin kaže...

Pa gle, ja ih razumijem, nešto moraju prodavat, ne mogu kompletno tržište prepustit ATI-u

Gt 2xx i gt 3xx serija nije više skoro nikome interesantna, odnosno ono što se prodaje (gts 240 i 250) se prodaje u relativno malim količinama (nije baš da su trgovci zadovoljni,

Jel ovo boldano greska ili sam ja preskocio neki release?

17 godina
Nvidia Fermi info

nisi

ima 3x serija ali je izašla u low menađmentu ,pa je zato nepoznata 

http://www.itbaza.com/id-2264-Nove_Dx_10.1_nVidia_kartice__GT_340__GT_330_i_GT_320_vijest.aspx

Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 18:27 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 5
15 godina
4mal kaže...

nisi

ima 3x serija ali je izašla u low menađmentu ,pa je zato nepoznata 

http://www.itbaza.com/id-2264-Nove_Dx_10.1_nVidia_kartice__GT_340__GT_330_i_GT_320_vijest.aspx

Namigiva

Evo ovo mi stvarno prvi glas o tome, nisam uopce cuo za to...sva sreca da imamo gumbic Hvala

16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

obzirom na yield i velicinu chipa fermi donosi gubitak, a ne profit

zato Nvidia tjera da uz narucene Fermi-e dealeri moraju naruciti i tucet starih kartica,

da pokriju gubitak

ovaj izlaz je cisto da pokusaju umanjiti dobru prodaju ATI kartica,

preskupi su, Fermi je daleko od kvalitetnog produkta, preskup je,

ovako ce se malo dobiti na vremenu

0 0 hvala 0
16 godina
abraham kaže...

obzirom na yield i velicinu chipa fermi donosi gubitak, a ne profit

zato Nvidia tjera da uz narucene Fermi-e dealeri moraju naruciti i tucet starih kartica,

da pokriju gubitak

ovaj izlaz je cisto da pokusaju umanjiti dobru prodaju ATI kartica,

preskupi su, Fermi je daleko od kvalitetnog produkta, preskup je,

ovako ce se malo dobiti na vremenu

Da, to i činjenica da su se te "stare kartice" (koje nisu stare, dapače one su isto u 40nm pa je to relativno nov dizajn) radile samo zato da se zauzmu 40nm proizvodna postrojenja da ATI nema njima pristup i da su rezervirani za nVidijinu "kasniju upotrebu" , drugim riječima sada bi nVidija troškove svoje "prljave igre" (jer iskreno nisu ništa korisno ovdje za sebe napravili) htjela svaliti na prodavače, a čini se i da će im uspjeti - makar moram priznat ATI ovaj put ima toliko traženi proizvod da bih si ja ko trgovac osobno jako dobro razmislio o naručivanju nVidijinih grafa pod ovim uvjetima

17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

novi cooler se sprema za termi

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

novi cooler se sprema za termi

džaba im i cooler kad će to povisiti cijenu.A onda je cijenom jako blizu 5970 i opet ne znam ko bi to kupio

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice