Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Nvidia Fermi info
mtopol kaže...
mrog 33 kaže...
Hyperion kaže...

Tko sad ima najbržu karticu? ATI

Jel HD3870x2 zderala 8800ultra? JE

Jel HD4870x2 zderala gtx280? JE

Jel to tebi onda uvijek?

A bravo biseru 3870x2 je dvoglava kao i 4870x2 i nemože se uspoređivati sa 8800u  tj. gtx280. Usporedi 3870x2 sa 9800gx2 i 4870x2 sa gtx 295

Ti si biser... Zato sto je recimo HD4870x2 priblizno kostala kao i GTX280. Ati je tada imo najbrzu karticu, Nvidia je tak puno kasnije izbacila svoju GTX295. Sada ATI ponovo ima najbrzu karticu HD5970, koja nije puno skuplja nego GTX480. Sad cu ti objasnit koliko je ATI drasticno smanjio zaostatak za Nvidiom u performansama. Evo recimo kada je ATI izdao svoje prve HD4xxx kartice, onda je HD4870 (koja je bila vrh ATI-jeve ponude) bila sporija od GTX260 koja nije bila srednja klasa Nvidijine ponude. GTX280 je bio osjetno brzi od HD4870, a HD4850 je bila usporedna tek s starom 9800GTX serijom. Danas kad tako usporedimo, vidimo da je HD5870 tek malo sporiji od GTX480, ali je zato brži od GTX470, a HD5850 je usporedan s GTX470, i  brzi od stare Nvidijine serije GTX285.

Na stranu diskusija od 4XX seriji, slazem se s mrog-om.

Dvoglava se usporeduje sa dvoglavim.

Kazes da je Nv izbacila puno kasnije svoju 295? Kad je ATI izbacio 3870x2? Koliko je proslo izmedu izdavanja 8800 ULTRA i izbacivanje 3870x2?

Eto vidis. :)

Inace, svaka cast ATI-u. Ociti win za njih.

Jedino je loss za nas kupce.

Prije je X870 verzija kartice kostaja 1500-1700 kuna. Sad kosta 2500, bas zato sto je Nvidia kiksala... ;)

Zato treba paziti kad se veselite propasti Nvidie. :P

Da je nvidia izbacila nesto konkurentno na vrijeme, ja bi vjerojatno vec imao 5870 u kompu koju bih platio 1500 kuna. :P

- Psiho246
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

kad mi k naraste za 5 cm onda cu si kupit 2x 5850 u crossfire ..

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

pa da imaš pravo hd5xxx serija se treba uspoređivati sa GF6xxx serijom...lol

Radeon DDR - Geforce 256

Radeon 7xxx -Geforce 2

Radeon 8xxx -Geforce 3

Radeon 9xxx - Geforce 4

Radeon X9** - Geforce FX5xxx

Radeon x1xxx - Geforce 6xxx

Radeon HD2xxx - Geforce 7xxx

Radeon HD3xxx - Geforce 8xxx

Radeon HD4xxx - geforce 9xxx

Radeon HD5xxx - GTX2xx

--- ???-----          - GTX4xx

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
Psiho246 kaže...

Na stranu diskusija od 4XX seriji, slazem se s mrog-om.

Dvoglava se usporeduje sa dvoglavim.

Kazes da je Nv izbacila puno kasnije svoju 295? Kad je ATI izbacio 3870x2? Koliko je proslo izmedu izdavanja 8800 ULTRA i izbacivanje 3870x2?

Eto vidis. :)

Inace, svaka cast ATI-u. Ociti win za njih.

Jedino je loss za nas kupce.

Prije je X870 verzija kartice kostaja 1500-1700 kuna. Sad kosta 2500, bas zato sto je Nvidia kiksala... ;)

Zato treba paziti kad se veselite propasti Nvidie. :P

Da je nvidia izbacila nesto konkurentno na vrijeme, ja bi vjerojatno vec imao 5870 u kompu koju bih platio 1500 kuna. :P

Drugo je kartica drugo je jedan gpu. Trenutno najjača kartica je HD5970, a najjači gpu je g100 aka "fermi" i šta sad? GTX480 koštat će oko 4500-4800kn(zbog velikog manjka kartica), a HD5870 košta 2600-3500kn (zavisi o verziji). HD5870 je slabiji to je istina, ali dali je baš toliko slabiji da bude takva razlika u cijeni? NE  Tu je HD5870 complete winner.

HD5970 košta 4200 - 5000kn.

Zaključak sami znate.

EDIT: mtopol - mislim da x9** nepostoji, flagship je bio ak se nevaram x800 XT

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 19:07 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
mrog 33 kaže...

Radeon DDR - Geforce 256

Radeon 7xxx -Geforce 2

Radeon 8xxx -Geforce 3

Radeon 9xxx - Geforce 4

Radeon HD5xxx - GTX2xx

ma nemoj, hd 4xxx se uspoređuje sa gtx2xx, a hd 5xxx sa gtx4xx i to nemožeš promjeniti

Mrog
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

s ovim ce se Fermi jos malo usporedjivatCool

32nm(28nm?) HD 5990 To Replace The 40nm HD 5970
32nm(28nm?) HD 5890 To Replace The 40nm HD 5870
32nm(28nm?) HD 5860 To Replace The 40nm HD 5850
32nm(28nm?) HD 5840 To Replace The 40nm HD 5830
32nm(28nm?) HD 5790 To Replace The 40nm HD 5770
32nm(28nm?) HD 5760 To Replace The 40nm HD 5750

Radeon HD 5890
- Codename RV890 "Cypress XTX".
- 2.6 Billion transistors 
- 24 SIMD Cores.
- Each SIMD Core Has 16 5D (Vec4+1) Processing Units (IEEE754-2008, FP32+FP64 MADD/FMA).
- 384 5D (Vec4+1) Processing Units at 875MHz .
- 1920 ALUs In Total.
- FP32 MADD/FMA : 1920 Ops/Clock.
- FP64 MADD/FMA : 384 Ops/Clock.
- SP (FP32) MADD/FMA Rate : 3.36 Tflops.
- DP (FP64) MADD/FMA Rate : 672 Gflops.
- 96 Texture Address Units (TA).
- 96 Texture Filtering Untis (TF).
- INT8 Bilinear Texel Rate : 84 Gtexels/s
- FP16 Bilinear Texel Rate : 42 Gtexels/s
- 48 Raster Operation Units (ROPs).
- ROP Rate : 42 Gpixels.
- 875MHz Core.
- 384 bit Memory Subsystem.
- 1200MHz (4800MHz Effective) Memory Clock.
- 230.4 GB/s Memory Bandwidth.
- 1536MB GDDR5 Memory.
- cca. HD5890 Is 25% faster Than HD5870

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 19:12 (dado8).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...
mtopol kaže...
mrog 33 kaže...

Radeon DDR - Geforce 256

Radeon 7xxx -Geforce 2

Radeon 8xxx -Geforce 3

Radeon 9xxx - Geforce 4

Radeon HD5xxx - GTX2xx

ma nemoj, hd 4xxx se uspoređuje sa gtx2xx, a hd 5xxx sa gtx4xx i to nemožeš promjeniti

ok,ok,ok... ja samo govorim kako je povjesno (kronološki) išlo.  Ali zaboravili smo Nvidija GTX3xx seriju... LOL s kim se ona uspoređuje onda?

16 godina
Nvidia Fermi info

Ove grafe mi se čini strašno zanimljive, više memorije, veća sabirnica, ovo ostalo vjerojatno isto jače(neznam napamet taktove i jezgre od 5870) ali uglavnom vrlo zanimljivo, mislim da bi jednu od tih iz "refresh-a" ću ja uzet, ako izađu  u jeseniOsmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Radeon 9xxx se usporedivao sa GeForce FX (obje su bile prve kartice sa DX9 podrskom).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dokly kaže...

kad mi k naraste za 5 cm onda cu si kupit 2x 5850 u crossfire ..

I koliki će onda biti?

-5 cm?!

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Radeon 9xxx se usporedivao sa GeForce FX (obje su bile prve kartice sa DX9 podrskom).

ne ne radeon 9000,9500 su se uspoređivali s GF4, kadnije su izasle radeon 9600,9800 koje su se uspoređivale s GF FX5xxx

15 godina
protjeran
mtopol kaže...

ok,ok,ok... ja samo govorim kako je povjesno (kronološki) išlo.  Ali zaboravili smo Nvidija GTX3xx seriju... LOL s kim se ona uspoređuje onda?

Ma to ja tako mocna serija da je nisu ni izdavali, jer bi unistila trziste grafickih chipova u narednih 10 godina

Zato su je jednostavno odmah stavili izvan konkurencije i prebacili medju legendeSmijeh

GeForce 300 ilitiga THE MACHINE GeForce 300 ilitiga THE MACHINE
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 19:21 (dado8).
17 godina
neaktivan
mtopol kaže...
mrog 33 kaže...

Radeon DDR - Geforce 256

Radeon 7xxx -Geforce 2

Radeon 8xxx -Geforce 3

Radeon 9xxx - Geforce 4

Radeon HD5xxx - GTX2xx

wtf? Ova usporedna tablica je promašena totalno.

15 godina
odjavljen

9500 je bio dx9 isto, i rasturao je sve kartice na trzistu, ali ga je ati vrlo brzo morao zamjenit sa r9600 jer je 9500 bio preskup i velik za proizvodnju.

FX je bio najveci promasaj od nvidije ikad, jer je bio problem dx9 podrska, nijedna igra nije mogla radit u dx9 modu, ako je i radila, radila je sa 10fps. Posle, GF6xxx serija je bila prekretnica, ati je konkurirao sa X serijom (X800), a ne sa X1xxx, 7xxx serija je konkurirala X1xx serij.

HD2xxx i GF8 su prve DX10 kartice.

15 godina
protjeran
Penryn kaže...
mtopol kaže...
mrog 33 kaže...

Radeon DDR - Geforce 256

Radeon 7xxx -Geforce 2

Radeon 8xxx -Geforce 3

Radeon 9xxx - Geforce 4

Radeon HD5xxx - GTX2xx

--- ???-----                  - GTX4xx

wtf? Ova usporedna tablica je promašena totalno.

nije,samo je Ati imao jednu rupu izmedju Geforce2 i Geforce4 serije te treba pocevsi od Radeona 8xxxx sve Atijeve serije podignut za jedno mjesto i sve stima

U tom razdoblju rupe je Nvidija rasturala jer prakticki nije imala konkurencije, ali tada je ATI kupio BITBOYSE(barem mislim da su se tako zvali) i stvari su krenule malo drukcije

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 19:33 (dado8).
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

što je yield?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lunatic1407 kaže...

što je yield?

http://en.wikipedia.org/wiki/Semiconductor_device_fabrication

MOLIM

vidim da tamo nije odgovorenoOsmijeh

Ukratko, broj ispravnih jezgri na onom silicijskom waferu nakon sto je on izasao iz proizvodnog procesa.

Ispravni chipovi se oznacavaju i onda izrazuju pomocu posebnih dijamantnih pila, testiraju na takt i onda pakiraju na susptrat.

Sto je yield bolji tj. sto ima manje skarta u proizvodnji troskovi proizvodnje su nizi a broj proizvedenih chipova veci.

Fermijev yield ugrubo je zasad 3%, od 100 potencijalnih chipova na waferu oni imaju tri funkcionalnaSmijeh

izgled Fermijevog Wafera i broj funkcionalnih chipova izgled Fermijevog Wafera i broj funkcionalnih chipova
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 19:58 (dado8).
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

kak samo 3 od 100 ?

a kak je kod ati-a? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

I manji od 3% navodno. ATI ima 40% trenutno.

ATI plaća samo proizvedene čipove, a nVidia cijeli waffer.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lunatic1407 kaže...

kak samo 3 od 100 ?

a kak je kod ati-a?

Taj yield je zapravo iz izaso za cjelokupnu dosadasnje proizvodnje(od 900k potencijalnih chipova imaju njih 30k -yield 3%)  jer su s dosta Wafera riskirali ne bi li sto prije krenuli s proizvodnjom a na kraju im se to obilo u glavu jer je dobar dio propao.

Zapravo trenutacno se govori da je Nvidia na yieldu manjem od 20% a Ati od 70%. Ni jedan ni drugi nisu dobri jer se opcenito u poluvodickoj industriji proizvodni proces s yieldom ispod 90% smatara losim, tako da ovo vise vuce na katastrofu,  barem za Nvidiju premda ni Ati ne briljira a dobar dio krivice snosi TSMC tj tvornicar koja proizvodi njihove chipove.

Baci oko na ovo iz cega je vidljivo da Nvidji za profitabilnu proizvodnju trebaju 40% bolje performanse u odnosu na ATI ili 20% bolji yield  Smijeh

nvidiji ne preostaje nista druga nego da izvjesi ovo nvidiji ne preostaje nista druga nego da izvjesi ovo
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 21:07 (dado8).
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Meni je sve ovo sumnjivo.Pogledajte ovo: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/30297-nvidia-geforce-gtx-480-review-14.html

Piše da BFBC2 na HD5870 na 1680x1050 4xAA ima 57 fps.

A ovaj čovjek kaže da sa HD5870 na 1680x1050  ima 75 fps sa 8xAA:

Što se događa?

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 21:03 (AdriTheGamer).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
AdriTheGamer kaže...

Meni je sve ovo sumnjivo.Pogledajte ovo: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/30297-nvidia-geforce-gtx-480-review-14.html

Što se događa?

najbolje bi bilo da netko od nasih testira 5870 na navedenim postavkama i onda cemo znat kome vjerovat a kome ne

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
17 godina
protjeran
AdriTheGamer kaže...

Što se događa?

Mislim da je to glupost, ja sa 1xmsaa na toj rezi sa hd4870 imam 60-80 fps-a,a hd5850 sa 8xmsaa je zabetonirana na 60 ako se ne varam

Sto se tice cijena, mislim da su svi koji kupuji ili planiraju ionako profitirali jer ATI i kada vodi ima pristupacnije cijene nego nvidia u toj poziciji

Nobody expects the Spanish inquisition!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 21:29 (PsychoticBaklava).
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

ona dva komada koja su ko fol zavrsila kod Tea komotno su mogli bit prosljedjena dalje BUG-u, VIDI-u, PCCHIPU te PCekspertu, ali naravno kartica nemaNamigiva

Dobro sada bez svađe - pa što niste čitali review na BSON?  (i ne, ovo nije reklama nikakva nego me opet povlačiš za jezik..)

Kaj misliš da su to objavili samo tako bez da su imali kartice kod sebe? LOL!

Ne mogu vjerovati da još uvijek ne vjeruješ da smo se igrali na njima 2 dana prije službene objave..  pa nije to 'such a big deal' (bar meni). Barem sam si umirio strasti prema Fermiju i skužio da definitivno ne kupujem ništa još sada.

Osim toga zbilja skidam kapu čovjeku jer zaista je dakle nabavio kartice dok ih jedna BUG redakcija može samo sanjati (što mi je iskreno blago čudno ali ok) Namigiva

(čak niti ja nisam vjerovao kad mi je rekao da se kladi da se BUGovci neće uspjet dočepati kartica za review tako skoro..   ali eto - izgleda da je maher ipak bio u pravu)

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 21:53 (Dado_ZG78).
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
dado8 kaže...

ona dva komada koja su ko fol zavrsila kod Tea komotno su mogli bit prosljedjena dalje BUG-u, VIDI-u, PCCHIPU te PCekspertu, ali naravno kartica nemaNamigiva

Dobro sada bez svađe - pa što niste čitali review na BSON?  (i ne, ovo nije reklama nikakva nego me opet povlačiš za jezik..)

Ne mogu vjerovati da još uvijek ne vjeruješ da smo se igrali na njima 2 dana prije službene objave..  pa nije to 'such a big deal' (bar meni). Barem sam si umirio strasti prema Fermiju i skužio da definitivno ne kupujem ništa još sada.

Osim toga zbilja skidam kapu čovjeku jer zaista je dakle nabavio kartice dok ih jedna BUG redakcija moće samo sanjati (što mi je iskreno blago čudno ali ok) Namigiva

(čak niti ja nisam vjerovao kad mi je rekao da se kladi da se BUGovci neće uspjet dočepati kartica za review tako skoro..   ali eto - izgleda da je maher ipak bio u pravu)

Nvidia ocigledno nije dala kartice na review BUG-u, koji ima veci renome od jednog TV - to se moze protumaciti na razne nacine, jedan od ociglednijih bi bio da su jaako pazili kome ce dati kartice na review, if you catch my drift Namigiva

Sta u tom slucaju to govori o izvjesnom TV, a sta o BUG-u - pa meni govori da cu radje citati BUG nego njega, za pocetak

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 21:58 (PsychoticBaklava).
16 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...
dado8 kaže...

Dobro sada bez svađe - pa što niste čitali review na BSON? (i ne, ovo nije reklama nikakva nego me opet povlačiš za jezik..)

Osim toga zbilja skidam kapu čovjeku jer zaista je dakle nabavio kartice dok ih jedna BUG redakcija može samo sanjati (što mi je iskreno blago čudno ali ok) Namigiva

Možeš čitat review koji hočeš,kad ne znaš koji je pravi (samo je Bug pravi)-mogu ti na net-u nać review u kojem fx5200 zdere hd4650,i to ništa ne dokazuje!

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
15 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...
Dado_ZG78 kaže...
dado8 kaže...

Osim toga zbilja skidam kapu čovjeku jer zaista je dakle nabavio kartice dok ih jedna BUG redakcija moće samo sanjati (što mi je iskreno blago čudno ali ok) Namigiva

Nvidia ocigledno nije dala kartice na review BUG-u, koji ima veci renome od jednog TV - to se moze protumaciti na razne nacine, jedan od ociglednijih bi bio da su jaako pazili kome ce dati kartice na review, if you catch my drift Namigiva

Sta u tom slucaju to govori o izvjesnom TV, a sta o BUG-u - pa meni govori da cu radje citati BUG nego njega, za pocetak

Uopće nije objektivan review, čim sam pogledao "conclusion" sve mi je bilo jasno...

Does the GeForce GTX 480 deserve our Editor's Choice award? The answer is without any reserve - Yes. Because if you want to play games in Max. AA/AF - there is now a single card that enables you to do so. If I want to do the same on an ATI setup, you need two cards or shell out at least $100 more for a card that looks to be made out of Unobtanium - at its MSRP, HD5970 is currently available just as GTX 480 is, and the product was on market for how many months now?

Ma daj molim te... Srećom ranije smo već raspravili taj max AA... Činjenica je da igra koja loše radi na jednoj recimo 5870 će loše raditi i na GTX480, a taj AA objesi mačku o rep... Kao niti jedna druga grafa ne može pogoniti igru sa 4xSSAA...

3D Designer, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 22:07 (Minoza).
17 godina
protjeran
Minoza kaže...

Uopće nije objektivan review, čim sam pogledao "conclusion" sve mi je bilo jasno...

Does the GeForce GTX 480 deserve our Editor's Choice award? The answer is without any reserve - Yes. Because if you want to play games in Max. AA/AF - there is now a single card that enables you to do so. If I want to do the same on an ATI setup, you need two cards or shell out at least $100 more for a card that looks to be made out of Unobtanium - at its MSRP, HD5970 is currently available just as GTX 480 is, and the product was on market for how many months now?

Ma daj molim te... Srećom ranije smo već raspravili taj max AA... Činjenica je da igra koja loše radi na jednoj recimo 5870 će loše raditi i na GTX480, a taj AA objesi mačku o rep...

facepalm na boldano, bas je ''available'' ta gtx480..

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Pa dobro, ali opet ostaje činjenica da je GTX480 trenutačno najjača single GPU kartica sposobna za stvari kao što je 32xAA (uz max AF) bez da trza u najnovijim igrama Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...
Minoza kaže...

Ma daj molim te... Srećom ranije smo već raspravili taj max AA... Činjenica je da igra koja loše radi na jednoj recimo 5870 će loše raditi i na GTX480, a taj AA objesi mačku o rep...

facepalm na boldano, bas je ''available'' ta gtx480..

Mislim da je ovo tipičan primjer review-a po kojem se ne treba ravnati...

3D Designer, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice