NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.212
|
čitano: 583.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Wiz3m4n kaže...

Kaže u članku sljedeće

Prema informacijama koje je objavio VideoCardz, Nvidia planira lansirati desktop verziju RTX 5050 već u srpnju, po cijeni od 199 do 249 dolara. Očekuje se da će ova grafička kartica ciljati na direktno nadmetanje s Intel Arc B580 modelom, koji je iznenadio tržište omjerom cijene i performansi.

KOji smijeh taj Bajtbox , iznenadio je ali negativno.... sa karticom koja nije nigdje osim u Americi ni blizu MSRP i koja radi ko govno na imalo starijim procesorskim jedinicama, fail samo takav nadam se da isto tako NE bude i sa ovom cijenom koju su naveli za Nv, te da bude za kupiti za 200tinjak eura kartica sposobna za ugodno igranje na FHD monitorima.

AFAIK, u SAD se nađe za oko $50 preko MSRP-a, tj $299 (newegg trenutno). S obzirom na to da na istom mestu trenutno nema 4060 ispod $399 (a da nije refurbished ili open box)... mislim da je to solidan cenovni undercut.

Kartica radi sasvim dobro na Ryzenima 3000 (6 godina stara serija) i novijim (za Intel nisam siguran kakva je situacija). U suštini i na starijim procevima radi ok u 90% naslova, a za testove koje smo gledali su ciljano birane što više CPU bound igre (uglavnom je to i pomenuto u videima; isto tako, bilo je testova gde rezultati nisu replicirani ni u tim istim naslovima, jer je testiran manje CPU zahtevan deo igre).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
17 godina

Iskreno nebi testirao na svojim sistemima, radije u rangu 300e gledaš kakvu 3060ti ili 6700xt za kakvih cca 200 do 220e

13 godina
e9droid kaže...
Cryogenic kaže...

Mene smeta itekako, komp u idlu mora bit extra tih i ako nije onda petljam po krivuljama, spustio case fanove stvarno na minimum minimuma i sad je nečujan. Jedino kaj se ono minimalno čuje je napajanje al jbg, to se nemože izbjeć, ali generalno extra tiho, sad je u idleu 99% nečujan. Asus tuf gaming 4060ti 3x se ne čuje u večini igara, ili minimalno, ali eto u Cyberpunku dosta pa malo pojačam zvučnike pa se izbalansira.

Što se tiče različitih proizvođača, mislim da je to sve tu negdje i razlika je možda u nijansama. Svakako bi se manje čuo watercooling na grafi nego air ako je prihvatljivo rješenje, možda probat naći nekakav aftermarket aio/waterblock za neku prihvatljivu cijenu. Ja sam za svoju prijašnju Gigabyte 1080ti našao waterblock i ostale dijelove na aliexpressu za dosta manje novaca, cijeli taj sport me koštao 2018'te oko cca 250 eura, sad se možda nađe i jeftinije, pumpa, waterblock i radijator sa 3x fan ako moguće rješenje odgovara.

Moj gpu i napajanje ne vrti ventove u idle, šta nije to neki standard?

Današnji standard za ovaj forum je kupiti grafičku od 2000 eura i staviti je u kutiju od cipela, i cpu hladnjakom od 20 eura.
ne bih htio reći da je za ovo kriv kolega ibme, više ovi koji kupuju jer ok je kupit gpu od 1000 eura, ali jebeš cpu hladnjak i kučište, "bacanje love" 

everyday i'm shuffling...
12 godina
Luka123 kaže...
e9droid kaže...
Cryogenic kaže...

Mene smeta itekako, komp u idlu mora bit extra tih i ako nije onda petljam po krivuljama, spustio case fanove stvarno na minimum minimuma i sad je nečujan. Jedino kaj se ono minimalno čuje je napajanje al jbg, to se nemože izbjeć, ali generalno extra tiho, sad je u idleu 99% nečujan. Asus tuf gaming 4060ti 3x se ne čuje u večini igara, ili minimalno, ali eto u Cyberpunku dosta pa malo pojačam zvučnike pa se izbalansira.

Što se tiče različitih proizvođača, mislim da je to sve tu negdje i razlika je možda u nijansama. Svakako bi se manje čuo watercooling na grafi nego air ako je prihvatljivo rješenje, možda probat naći nekakav aftermarket aio/waterblock za neku prihvatljivu cijenu. Ja sam za svoju prijašnju Gigabyte 1080ti našao waterblock i ostale dijelove na aliexpressu za dosta manje novaca, cijeli taj sport me koštao 2018'te oko cca 250 eura, sad se možda nađe i jeftinije, pumpa, waterblock i radijator sa 3x fan ako moguće rješenje odgovara.

Današnji standard za ovaj forum je kupiti grafičku od 2000 eura i staviti je u kutiju od cipela, i cpu hladnjakom od 20 eura.
ne bih htio reći da je za ovo kriv kolega ibme, više ovi koji kupuju jer ok je kupit gpu od 1000 eura, ali jebeš cpu hladnjak i kučište, "bacanje love" 

Imam bas taj kejs, nije ljepotan, al sasvim dobro hladi i drzi komponente. Sto tu nije OK za konfu od 1500eur?

scion of the storm
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Taj cooler je i više nego dovoljan da ohladi 7500f

To kućište je sasvim dobro za taj build. 

Ljudi stave 9800x3d i 4090 u ITX konfu pa radi dobro... 

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Meni je trenutno Ryzen 7600 na 5350Mhz sa pbo na nekih 85w pod stock hladnjakom , za igre je sve dobro, čak nije ni preglasan, da li bi radio nešto zahtjevnije pod 100% opterečenjem dugoročnijim nebi, no rekoh ajde da probam sa stockom,,,,ide bez greške u igrama ne trotla niti malo i drži taj takt.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Luka123 kaže...
e9droid kaže...
Cryogenic kaže...

Praksa sa kućištem je više love = više nakinđureno i svijetli, recimo ja sam si mogao priuštiti kućište kakvo god da sam htio, uzeo sam kućište od 100eura super kvalitete i odličnih performansi. Mrzim rgb i sve što sija na kompu

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2025 16:11 (e9droid).
12 godina
Luka123 kaže...
e9droid kaže...
Cryogenic kaže...

A šta bi ti stavljao na 7500F? Cooler od 70€? I šta to točno fali Pop Airu? 
70€ cooler na upaljač potršnju 7500F i PC case od 200€ u budžetu od 1.500€ i onda unutra šopit RX9060XT ili RTX5060Ti?

14 godina
Glavno da nije onaj defaultni cooler, a vidio sam i toga na top grijalicama tip Intel K... Svatko si je sam odgovoran za konfu na kraju...

Ja sam npr. htio sve, i snagu i tisinu pa je pao 7800X3D i Kraken Elite 360 AIO...
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

I onda neko kenja po Nvidiji a sto je ovo tocno? Rx 9060 xt zvana katastrofa, izbjegavati u širokom luku pogotovo ekipa s starijim konfama

Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:31 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice