NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.162.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Da blamiramo se jer i ako čip izdrzi temperature majnanja memorija krepava.

Odi na kalkulator pa vidi da 100 i 80 nije isto... 

Šta me briga šta netko piše po reditu piše i na ogradi pa nije...

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Bero_ng95 kaže...

Kolega iz objave prodaja objasnio pametnom dosta. A ovu objavu moze napisati samo netko tko doslovno ide  iz krajnosti u krajnost. Svako rudarenje koje je imalo smisla je karticu doslovno jelo do 105 stupnjeva. Još bolje ako ih ima više pa onako zbite ma ne prelaze one 110 stupnjeva sta ce im bit.

A za gaming većina diže paniku na 80 koji nisu konstanta.

Naravno da ima i rudarenje na drugi način di se kartica neato manje pati. I naravno da unervoltate ju  ali taj način manje od pola donosi zaradu...

Svakome svoje, ja vjerujem više iskustvu i testovima i reddit comunity'u nego vama dvojici source:dude, trust me.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2022 18:52 (Cryogenic).
15 godina
protjeran
Cryogenic kaže...
ansha kaže...
Cryogenic kaže...
Bero_ng95 kaže...

Bitno je da si sretni kupac komentar je samo bio na strani da je ekipa na oprezu.

Dečko je/nije pošten kupci znaju, bilo bi glupo realno dat skoro 5k za karticu koja je majnala i za koju se zna da ima hot memoriju.  

Realno je glupo dat 5k za grafu bez gare koja moze prdnut kroz mjesec dana, ali kolko vidim kolega je napisao da se i šta desi unutar godine dana da bi riješili probleme ukoliko bi došlo do njih sa tom grafom.

A i da riješimo taj rebus u vezi grafi koje su majnale, vidim da većina vas misli da je to kao da je grafa dobila i sidu i aids i gonoreju odjednom.

https://www.nicehash.com/blog/post/can-mining-damage-my-gpu-or-a-pc

https://salad.com/blog/does-mining-for-cryptocurrency-damage-my-gpu/

Prije će igre oštetiti grafu nego majnanje "long term".

Opet se bavis onim sta ne kuzis... Da, majnanje je problem jer daleko vise gazi i zagrijava memoriju od gaminga. To znaci 100+°C za memoriju ako se ne promijene padovi, a vecina ih ne mijenja jer su kartice bile i vecina je jos pod garancijom.

Evo, opet se praviš pametan i opet si ti pametniji od ljudi sa nicehasha sa iskustvom od 10 godina, nevjerojatan si ti lik, ja ću prije vjerovat nicehash ekipi i redditu nego nekom anshi koji bez dokaza i nekih testova palamudi.

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/oi4xjc/does_mining_damage_the_cpu_and_or_gpu/

Pa kolko se ti možeš blamirat to nisu istine.

Lol, na tom linku sa nicehasha stoji jedino da treba pazit da temperature nisu previsoke, al upravo to i je problem, temperature kad majnas sa rtx-icama koje imaju gddr6x jesu previsoke ako ne promijenis padove. 

A clanak je pisan za vrijeme 2xxx serije koja nije ni imala gddr6x memoriju...

Tako da, kako je i uobicajeno u tvom zivotu, opet si fejlao.

10 godina
Bero_ng95 kaže...

Bitno je da si sretni kupac komentar je samo bio na strani da je ekipa na oprezu.

Dečko je/nije pošten kupci znaju, bilo bi glupo realno dat skoro 5k za karticu koja je majnala i za koju se zna da ima hot memoriju.

Glupo je dati 5k za grafu za igranje i točka. Al živimo u svijetu u kojem živimo. Velim, gara je precijenjena stvar... A to sa majnanjem... jedino ventovi tu pate. Pa nije nitko blesav puštat grafu koja majna da mu se pregrijava i throttla... smanjuješ oc dok dođe u neke normalne temperature... a 100°C to nikako nije. Velim, radije bez gare sa kvalitetnim padovima nego oriđiđi koja throttla.

Cryogenic kaže...
Bero_ng95 kaže...

Realno je glupo dat 5k za grafu bez gare koja moze prdnut kroz mjesec dana, ali kolko vidim kolega je napisao da se i šta desi unutar godine dana da bi riješili probleme ukoliko bi došlo do njih sa tom grafom.

A i da riješimo taj rebus u vezi grafi koje su majnale, vidim da većina vas misli da je to kao da je grafa dobila i sidu i aids i gonoreju odjednom.

https://www.nicehash.com/blog/post/can-mining-damage-my-gpu-or-a-pc

https://salad.com/blog/does-mining-for-cryptocurrency-damage-my-gpu/

Prije će igre oštetiti grafu nego majnanje "long term".

ajd jedna pametna i od tebe od kako si na forumu

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2022 18:54 (miki_the_pirat).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Znaš kako zvuči i izgleda palit ova gtx 1080 nakon 6 mjeseci majnanja??

Na jednom ventilatoru ošli ležajevi i malo malo se gasio drugi buči jer su bili oštećeni ležajevi ali još imaju funkiju uredno se vrti.

Treći je bio oke.

Btf 4  i btf 1 kuler radi na 85 posto jer je temperatura 83 stupnja

A blue screen nije nepoznanica...

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Bero_ng95 kaže...

Na jednom ventilatoru ošli ležajevi i malo malo se gasio drugi buči jer su bili oštećeni ležajevi ali još imaju funkiju uredno se vrti.

Treći je bio oke.

Imam palitku 1070ti i majna godinu i pol... nedavno vrisnuo jedan vent... ali sam je kupio polovnu bez gare sa tko zna koliko staža, tako da je to očekivano... kao što rekoh post iznad - samo ventovi pate.

14 godina
suspendiran
ansha kaže...

Lol, na tom linku sa nicehasha stoji jedino da treba pazit da temperature nisu previsoke, al upravo to i je problem, temperature kad majnas sa rtx-icama koje imaju gddr6x jesu previsoke ako ne promijenis padove. 

Naravno da češ se hvatat za slamke, i naravno da nečeš uzet u obzir ostale izvore, vidi se da se kuzis u majnanje ko mara u krivi k, kad ja vidim da je tebi 3080 grafa crkla od majninga onda možemo razgovarat, ovako jedan nebitan ansha samo klepeće. Igre ne zagrijavaju memoriju? Samo majn? Memorija je valjda hladna ko led dok se igra pogotovo na 3080 karticama. Sad češ počet, e pa mom frendu bla bla. Dok je garancije može se grafi desit šta god hoće, reklamira se i dobije se nova,  tako da se bezveze strahuje od majning kartica. Zato ne kupuješ grafu bez garancije, jer kako može prdnut od majninga tako i od igara ili od bilo čega, mada će prije od igara nego od majninga.  I baš su tebe izabrali teškog fejlera da kažeš nekom jel je fejlao ili ne, ansha idi vozi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2022 19:31 (Cryogenic).
14 godina
suspendiran
Bero_ng95 kaže...

Treći je bio oke.

6x3070 nakon 15 mjeseci majninga nikakvih problema, svi ventovi ok, na jednoj čak i gejmam i sve super, redovno se ispuše prašina i sve ok. Naravno ne znači da se nemože šta desit. Nadamo se da neće. A i da se šta desi gara je 4 godine po kartici.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2022 19:17 (Cryogenic).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Slozit ćemo se da se ne slažemo, uostalom svatko ima izbor na šta će potrošit novac.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
ansha kaže...
Cryogenic kaže...
ansha kaže...

Naravno da češ se hvatat za slamke, i naravno da nečeš uzet u obzir ostale izvore, vidi se da se kuzis u majnanje ko mara u krivi k, kad ja vidim da je tebi 3080 grafa crkla od majninga onda možemo razgovarat, ovako jedan nebitan ansha samo klepeće. Igre ne zagrijavaju memoriju? Samo majn? Memorija je valjda hladna ko led dok se igra pogotovo na 3080 karticama. Sad češ počet, e pa mom frendu bla bla. Dok je garancije može se grafi desit šta god hoće, reklamira se i dobije se nova,  tako da se bezveze strahuje od majning kartica. Zato ne kupuješ grafu bez garancije, jer kako može prdnut od majninga tako i od igara ili od bilo čega, mada će prije od igara nego od majninga.  I baš su tebe izabrali teškog fejlera da kažeš nekom jel je fejlao ili ne, ansha idi vozi.

Ti si ocito roditeljima previse puta ispao iz narucja kad nisi uopce u stanju shvatit ni najjednostavnije stvari. Jebiga stari, glup si. A nisam ni ja puno pametniji kad ulazim u raspravu sa granicnim slucajevima.

Vidim da si se kao i vecina likova bez kune koje znam pokusao obogatiti majnanjem. I kako je to proslo?

Nemoj odgovarat, a kako ce proci? 

Nego jel ti ekipa skuplja po 10kn da kupis iphone? Das neki IBAN? Ili bar da das starcima dio za struju?

Cudi me da ti vrijedjas jer to inace nije tvoj stil....barem koliko sam ja imao interakcije sa tobom.

Baci oko na dar-mar koji je napravio u ovoj temi, tamo ga se masovno vrijedja, psihijatrijski slucaj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
ansha kaže...
Cryogenic kaže...
ansha kaže...

Ti si ocito roditeljima previse puta ispao iz narucja kad nisi uopce u stanju shvatit ni najjednostavnije stvari. Jebiga stari, glup si. A nisam ni ja puno pametniji kad ulazim u raspravu sa granicnim slucajevima.

Vidim da si se kao i vecina likova bez kune koje znam pokusao obogatiti majnanjem. I kako je to proslo?

Nemoj odgovarat, a kako ce proci? 

Nego jel ti ekipa skuplja po 10kn da kupis iphone? Das neki IBAN? Ili bar da das starcima dio za struju?

Cudi me da ti vrijedjas jer to inace nije tvoj stil....barem koliko sam ja imao interakcije sa tobom.

Baci oko na dar-mar koji je napravio u ovoj temi, tamo ga se masovno vrijedja, psihijatrijski slucaj...

Nema veze ne trebaš ga zbog toga vrijeđati.

11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Gle vrijeđao je i dpbio je istom mjerom ja razumijem o čemu je tamo pričao. Imam susjeda koji leži na lovi a kupuje u new yorker u majice, i ne ide vani po kavama nedaj Bože restorana.

Ali ta ista osoba ulaže paru u svoje hobije, non stop nekom nešta radi jer mu je to gušt.

Potroši tjedno inoksa u vrijednosti nove 3090..

Kao što rekoh ja poštujem njegovo mišljenje a da krene vrijđat zaboli me, kao da svaki da pijemo kavu pa će mi teško pasti.

Ispričavam se što je ovo pff topic

Dosta sada o tome.

Bero
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Koliko vidim jedan sam od najstarijih clanova foruma. Ne sjecam se da su bile ovako glupe diskusije.

Osoba a postavi pitanje, osobe b,c,d daju odgovor i sljedeca tema. Tako je bilo, tako bi trebalo biti.

Ne vezano za to, imam jedno pitanje. Prosla graficka mi je imala 2 pina po 8 pcie. Koristio sam 2 zasebna kabla,

potencijalna graficka ima 3 pina po 8. Jeli moguce koristiti 2 zasebna i treci daisy chain od 2. ?

Hvala 

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Nikakav problem ako je napajanje pošteno.

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

850w Corsair Gold

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Napajanje je čisto u redu

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bero_ng95 kaže...

Napajanje je čisto u redu

Ako nije radilo 24/7 11 godina.... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2022 14:48 (ansha).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Da je i radilo 11 godina hardver je toliko malo trošio da se napajanje nije stiglo ni rashladit kulerom. Sem ako je imao dvije gpu...

Šrot napajanja znaju radit preko 10 godina kvalitetno bez grešaka može sigurno preko 15 godina

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Bloodraven kaže...

850w Corsair Gold

Nemaš brige kako god skopčaš.

17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

uskoro se i ja pridruzujem u club 3080

ovaj 2060s mi je preslaba u 2k o ovim igrama sta igram

nadam se da nece biti prebucna

za napajanje jel se treba dva posebna konektora spajat ili na jednoj grani ce radit?

prosla 1080ti radi uredno s jednom tom granom 8+6

napajanje 850w fractal

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

A gle, bolje je dvije grane, što svako 850w napajanje ima. Ipak je 1080ti "samo" 250w tdp a 3080 320w. Ne bih ja to baš na jednu granu puštao. Možda griješim al "better safe than sorry". Ima nešto u single rail vs multi rail al nemam dovoljno predznanja oko struje da bih se usudio komentirati/preporučivati. Ovo što znam iz iskustva i zdravog razuma je ovo što govorim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2022 18:21 (miki_the_pirat).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Nema tu previše mudrosti zna se koliko svaka grana može povući struje 3080 moze ici na jednu granu.

Sve do 450w bez problema moze ponest naravno ako je kvalitetno napajanje u pitanju.

Ako moze 3080ti sa 420w onda moze i obicnu 3080.

Lp!

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Jebe lud zbunjenog, jedni pricaju o tome koliko railova ima napajanje a drugi o spajanju 2x8pin s jednim konektorom iz napajanja sta se moze i na multi i single rail napajanjima. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Može se sve skopčati... samo je pitanje jel pametno. Ograničavajući faktor je debljina žice. Ako je kvalitetno napajanje - može, al pusti vraga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2022 19:22 (miki_the_pirat).
17 godina
Ma necu biti lijen dodacu taj extra kabel
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
ansha kaže...

Jebe lud zbunjenog, jedni pricaju o tome koliko railova ima napajanje a drugi o spajanju 2x8pin s jednim konektorom iz napajanja sta se moze i na multi i single rail napajanjima. 

vidim poprilično paušalno procjenjuješ postove (nije ti to dobro)... ako hoćeš flame imaš tamo svog crya pa se s njim nateži (ja sam davno odustao od likova koji se predstavljaju "programerima" pa onda traže pomoć kako napraviti šprancu za ispuniti opću uplatnicu)

15 godina
protjeran
miki_the_pirat kaže...
ansha kaže...

vidim poprilično paušalno procjenjuješ postove (nije ti to dobro)... ako hoćeš flame imaš tamo svog crya pa se s njim nateži (ja sam davno odustao od likova koji se predstavljaju "programerima" pa onda traže pomoć kako napraviti šprancu za ispuniti opću uplatnicu)

Poanta mog posta je da se dogovore o cemu pricaju, to je konstruktivno. Ovaj tvoj post nije.

10 godina
ansha kaže...
miki_the_pirat kaže...
ansha kaže...

Poanta mog posta je da se dogovore o cemu pricaju, to je konstruktivno. Ovaj tvoj post nije.

Sve 5 stari... nemam se namjeru svađati... isprike ako je tako zvučalo.

14 godina
suspendiran
miki_the_pirat kaže...

Rekao sam ti već, inače si bezobrazan i nekulturan i da se tako svojoj ženi i svojima tako ponašaš, do 12 mrzis sebe, poslije 12 cijeli svijet i šta sad mene uzimaš u usta, svaka baba zna isprintati uplatnicu, ajde isprintaj DUPLU uplatnicu koja ima kopiju, za to sam pitao ne za šprancu. Čitaj drugi put sa razumijevanjem a mene makni iz svojih usta. O jebem ti svijet.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2022 20:57 (Cryogenic).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Ovo se pretvara lagano u bolesnu braću grim

Naravno, mozak nema ništa s tim

Ansha kad nesto navodis onda ispravi gresku molit ću lijepo.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice