NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.170.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Zeus_CM kaže...

Ima li tko iskustva sa computeruniverse.net?

Razmišljam da prenaručim: https://www.computeruniverse.net/en/gigabyte-aorus-geforce-rtx3080-master-10-gb-oc-enthusiast-graphics-card

Ma stiči će ti ziher do ljeta. Mislim da je jedan forumaš naručio karticu 19... još čeka

17 godina
Profesor Jakov kaže...

Moram priznati da ovo nisam ocekivao od RDNA 2. Izgleda dosta dobro, pogotovo ako je vjerovati da ovo mozda nije najjaca grafa...

Source: 

(49:32)

Cini se da ove glasine o 3080 20GB nije zajebancija i nije NVIDIA bez vraga skresala cijene i stisla gas do daske u zadnji cas (citaj nakon sto su popusili prepucavanje sa TSMC-om).

Za žuto se zna več dosta vremena, a kaj se tiče AMD novih GPU tehnikalija ako pratiš situaciju to je sve očekivano.Realno AMD se opet igra skrivača, ili fino su to uhodali na procesorima, pa sad ista priča i na GPU tehnikalijama.

AMD,........is that Epyc or what?
15 godina
Sto se tice 3xxx bit ce jako dugo nestašica razlog sto 2xxx serije ima dosta na tržištu a nvidia kontrolira koliko ce ih se pustiti u prodaju.Njih ima proizvedeni samo distribucijske kuce su pod kontrolom nvidie tako da kad vec cekate 3 seriju načekat cete se.Informacija iz prve ruke.Puštat ce ih na kapaljku.Mislite da ce nvidia samo tako olako dat badava 2xxx ja ne vjerujem.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 22:09 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
jovial kaže...

kuzim, ali uzmi u obzir i da amd-ovi slajdovi ne kazu o kojem se naviju radi, samo "6000 series". teoretski, to bi mogao biti 6700 koji se hrva sa 3080 

naravno, dlss, rt, driveri... o tome nista ne znamo jos.

teoretski nema šanse da je to rx6700

također, ovo što su pokazali su igre bez rt - kako je negdje rečeno, 80cu ide u raspodjelu da 20cu radi za ray tracing, 60 cu za sve ostalo...

znači ostaje pitanje kako će 80cu izgledat u rt igrama kad u startu izgubi 20cu, dlss da ne spominjemo

s druge strane i nevidija ima zasebni hw za rt, pa svejedno fps drop bude ogroman čim se uključi rt

puno je toga još uvijek upitno, treba ipak pričekati razvoj situacije za konačne zaključke

11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
jovial kaže...

kuzim, ali uzmi u obzir i da amd-ovi slajdovi ne kazu o kojem se naviju radi, samo "6000 series". teoretski, to bi mogao biti 6700 koji se hrva sa 3080 

naravno, dlss, rt, driveri... o tome nista ne znamo jos.

teoretski nema šanse da je to rx6700

također, ovo što su pokazali su igre bez rt - kako je negdje rečeno, 80cu ide u raspodjelu da 20cu radi za ray tracing, 60 cu za sve ostalo...

znači ostaje pitanje kako će 80cu izgledat u rt igrama kad u startu izgubi 20cu, dlss da ne spominjemo

s druge strane i nevidija ima zasebni hw za rt, pa svejedno fps drop bude ogroman čim se uključi rt

puno je toga još uvijek upitno, treba ipak pričekati razvoj situacije za konačne zaključke

sve tocno, samo se ne bi slozio sa boldanim. pravo da ti kazem, meni je svejedno. navijam za navi da padnu cijene generalno pa da opet uzmem 2080Ti  

EDIT: sorry, sad sam vidio da sam 6700 napisao za boldano, mislio sam na 6800, dakle tier ispod big navija. bilo bi posve nerealno da je 6700 tu si u pravu, ali moguce da je 6800 a ne big navi.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 22:49 (jovial).
12 godina
jovial kaže...

EDIT: sorry, sad sam vidio da sam 6700 napisao za boldano, mislio sam na 6800, dakle tier ispod big navija. bilo bi posve nerealno da je 6700 tu si u pravu, ali moguce da je 6800 a ne big navi.  

eventualno ako nisu išli zatrolati nevidiju kao što su svojevremeno trolali intela 

samo onda je to imalo za cilj zajebati intela, a sad - mjesec dana prije najave (da ne kažem launcha ) big navija, mogu zajebavati jedino nas potencijalne kupce, jer je nevidija ionako već izbacila 3080, a 'launch' 3070 i ostatak game je prebacila na dan iza amd 'launcha'

11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

samo onda je to imalo za cilj zajebati intela, a sad - mjesec dana prije najave (da ne kažem launcha ) big navija, mogu zajebavati jedino nas potencijalne kupce, jer je nevidija ionako već izbacila 3080, a 'launch' 3070 i ostatak game je prebacila na dan iza amd 'launcha'

to ti je dobar argument, ne razumijem se u formiranje cijena da bi imao neki suvisli odgovor. jedina slamka koja mi pada na pamet je "wow efekt". ono, izbace karticu kojoj se niko nije nadao i razvale 3080. nesto kao anti-vega.

6 godina
protjeran
jovial kaže...
picajzla0707 kaže...

to ti je dobar argument, ne razumijem se u formiranje cijena da bi imao neki suvisli odgovor. jedina slamka koja mi pada na pamet je "wow efekt". ono, izbace karticu kojoj se niko nije nadao i razvale 3080. nesto kao anti-vega.

Ploca se mijenja, na kraju imas reaktor 3080 i 3090 koji su zapravo computing a ne gejming kartice...tj Ampere je nova vega, cekam ljude da me pokopaju radi izjave bice mi drago

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ja se slazem, barem ce se bolje prodavat od turinga kad nova arhitektura dođe za 2,3 godine jer su polu-profy kartice 3080 a pogotovo 3090.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HCgamingCRO kaže...
jovial kaže...
picajzla0707 kaže...

Ploca se mijenja, na kraju imas reaktor 3080 i 3090 koji su zapravo computing a ne gejming kartice...tj Ampere je nova vega, cekam ljude da me pokopaju radi izjave bice mi drago

U pravu si, no to nije loša stvar jer će game engine-i pomalo dadavati computing intensive funkcionalnosti i te kartice će s vremenom imat sve bolje performanse i moći podržati nove i napredne feature-e 'straight from the box'.  (ili kako kažu - it just works )

Lijep pozdrav ;)
16 godina

Stigla grafa, navecer radim testove i usporedbu sa dosadasnjom Asus Strix 1070 TI

be Cool
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2020 10:52 (Horned Reaer).
Moj PC  
29 0 hvala 5
16 godina
Stigla
be Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...
Stigla

Meni danas poslali, nadam se da će do sutra

6 godina
protjeran
Horned Reaer kaže...

Stigla grafa, navecer radim testove i usporedbu sa dosadasnjom Asus Strix 1070 TI

MEGATAMA na aparatima .

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2020 10:44 (Riot).
12 godina
Riot kaže...
Horned Reaer kaže...

MEGATAMA na aparatima .

Cekaj jos mu grafa nije stigla ? Pa on je bar tvrdio da ovo nije paper launch, a on narucio svoj model prije pun k i jos ga nije dobio 

16 godina
hahhaajaads kaže...
Riot kaže...
Horned Reaer kaže...

MEGATAMA na aparatima .

Cekaj jos mu grafa nije stigla ? Pa on je bar tvrdio da ovo nije paper launch, a on narucio svoj model prije pun k i jos ga nije dobio 

ja sam je narucio u srijedu nave;er evo ve' je dosla, stvarno superbrzo

be Cool
13 godina
Ok, how?
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
alscaul kaže...
Horned Reaer kaže...
Stigla

Meni danas poslali, nadam se da će do sutra

Cek otkud, sta ti nisu rekli da nema vise grafa i vise srece drugi put? :P

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
13 godina
Horned Reaer kaže...
Stigla

Gdje si naručio točno.. ?

everyday i'm shuffling...
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

ajmooo brzo odgovor gde si uzeooooooooooooooo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

u edigitalu su uzeli, 9 iljadarki

15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

no way 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Horned Reaer kaže...

Sori, ali ružna je u pm, ne znam kako se to može ukomponirati u bilo koji build.

A možda sam samo ljubomoran, tko zna...

Ali fakat, EVGA svaku seriju sve ružnije i ružnije kartice.

6 godina
protjeran
mislav88 kaže...

u edigitalu su uzeli, 9 iljadarki

To onaj famozni webshop poznat po brzini rješavanja garancije? Možda zato nismo još dobili odgovor od njega .

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Umjesto plakanja zasto netko da 9000kn za grafu veselite se sto to ljudi imaju da mogu dat.

Zivi se samo jednom 🥂

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

sa edigitala sam naručio koštala je 7200 kn, na firmu bez PDV-a

be Cool
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Umjesto plakanja zasto netko da 9000kn za grafu veselite se sto to ljudi imaju da mogu dat.

Zivi se samo jednom 🥂

U tome i je bit i glavna kritika, što skoro nitko ni nema tj dostupnost katastrofalna, epskih razmjera., pa ni najglasniji navijači poput tebe koji uredno hvale grafu uzduž i poprijeko, no grafu si naručio prije 3 stoljeća i još ju nisi dobio, ali pohvale ne manjkaju. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2020 12:17 (Riot).
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

9K za grafu od 6k

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
5 2 hvala 0
12 godina
Riot kaže...
MEGATAMA kaže...

Zivi se samo jednom 🥂

U tome i je bit i glavna kritika, što skoro nitko ni nema tj dostupnost katastrofalna, epskih razmjera., pa ni najglasniji navijači poput tebe koji uredno hvale grafu uzduž i poprijeko, no grafu si naručio prije 3 stoljeća i još ju nisi dobio, ali pohvale ne manjkaju. 

Stalno me kvotas pa je red da te maknem sa ignora....kao sto bi Madonna rekla...bilo kakva fan baza je fan baza 😂

U pravu si za dostupnost....koje nema.

Ja sam otkazao onu prvu Zotac pa narucio TUF i tu vjerovatno ispusio red cekanja,a nema veze posto me sad nece bit 3 tjedna doma.

Mozda otkazem Computeruniversu i kupim u Cyberportu bas u trgovini....ako ce ih bit na kraju mjeseca.

Computeruniverse vjerovatno nikad vise nista....

Jbm se za ekstra garanciju koju sam vec platio i skinuli su lovu,neka se pocaste 🥂

4 godine
neaktivan

nisi ispusio nista jer su sve te narudzbe otkazane

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice