NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.171.196
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
mrsmith kaže...
MEGATAMA kaže...
iMik kaže...

Navodne neke nove opcije će biti nešto sporije na starim karticama.

RT jezgre su druga generacija i 1.7x brze a Tensor jezgre su 3 generacija i 4x brze.

Ali ih ima 1.5 / 3 puta manje

Od rtx2080?

16 godina
MEGATAMA kaže...
mrsmith kaže...

Ali ih ima 1.5 / 3 puta manje

Od rtx2080?

Mislio sam primjerice 3070 vs 2080Ti koje bi trebale biti tu i tu.

It is always darkest just before the dawn.
9 godina
mrsmith kaže...
Santana kaže...

pa nije to bas nekaj previse dobro

Kako mislis nije dobro, odlicno je :o

Ne zanimaju me rezultati sa rtx

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
14 godina
mrsmith kaže...
ivicask kaže...
Santana kaže...

pa nije to bas nekaj previse dobro

Sve je u DLSS-u...

Pa i stara serija će podržavati DLSS 2.0/2.1 kad bude implementirana u igre... nema smisla to što govoriš. Ti pričaš kao da će samo 30xx serija moći aktivirati DLSS pa da iz tog razloga prikazuju veće performanse.

Postotak dobitka performansi će biti jednako dobar s DLSS-om ili bez njega.

Kako će biti isti postotak kad nove imaju 4x puta jače tenzor jezgre koja su zadužene za DLSS, i to je ono glavno što Nvidia gura i promovira

16 godina
ivicask kaže...

Kako će biti isti postotak kad nove imaju 4x puta jače tenzor jezgre koja su zadužene za DLSS, i to je ono glavno što Nvidia gura i promovira

Jesi pogledao specifikacije? 2080Ti ima ~600 tensor jezgri, 3070 ih ima 170ak, 3080 280 ili tako nesto. Tako da će DLSS scenario biti otprilike isti kao i bez njega ako uspoređujemo RTX 2080Ti tj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 14:17 (mrsmith).
14 godina
mrsmith kaže...
ivicask kaže...

Jesi pogledao specifikacije? 2080Ti ima ~600 tensor jezgri, 3070 ih ima 170ak, 3080 280 ili tako nesto. Tako da će DLSS scenario biti otprilike isti kao i bez njega ako uspoređujemo RTX 2080Ti tj.

Broj jezgra je nebitan, brže su nego stare...

Točnije

Also impressive is that even though there are fewer Tensor cores, each one is four times as potent as the 2nd gen Tensor cores in Turing, yielding a net doubling in Tensor performance as well. There's more.

ima ih 2 puta manje al su 4 puta brže, što je finalno 2x puta brže, i od tud će DLSS imat 2 puta veće perfomanse..

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 14:24 (ivicask).
16 godina
ivicask kaže...

Točnije

Also impressive is that even though there are fewer Tensor cores, each one is four times as potent as the 2nd gen Tensor cores in Turing, yielding a net doubling in Tensor performance as well. There's more.

ima ih 2 puta manje al su 4 puta brže, što je finalno 2x puta brže, i od tud će DLSS imat 2 puta veće perfomanse..

Kako mislis nebitan? Pa naravno da je bitan - vise tensor cores, vece performanse. Nove su 4x brze, jasno je to i pticama na grani vec. Dakle 200 novih je uz 4x boost = 800 starih otprilike. Zato i kazem da ce RTX 2080Ti imati jednake performanse kako u igrama bez DLSS (to se zna vec, jer je tako i najavljeno) tako i u igrama koje koriste DLSS (vjerojatno nešto sitno veće performanse kod 3070 za DLSS, ali zanemariva razlika most likely).

Evo bas me zanimaju prvi rezultati, iskreno.

Za 3080 se ne raspravljam, on ce svakako biti brzi od 2080Ti u svakom slucaju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 14:31 (mrsmith).
14 godina
mrsmith kaže...
ivicask kaže...

Točnije

Kako mislis nebitan? Pa naravno da je bitan - vise tensor cores, vece performanse. Nove su 4x brze, jasno je to i pticama na grani vec. Dakle 200 novih je uz 4x boost = 800 starih otprilike. Zato i kazem da ce RTX 2080Ti imati jednake performanse kako u igrama bez DLSS (to se zna vec, jer je tako i najavljeno) tako i u igrama koje koriste DLSS (vjerojatno nešto sitno veće performanse kod 3070 za DLSS, ali zanemariva razlika most likely).

Evo bas me zanimaju prvi rezultati, iskreno.

Za 3080 se ne raspravljam, on ce svakako biti brzi od 2080Ti u svakom slucaju.

Promaklo mi, ja pričam cjelo vrijeme o 3080, sorry.

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

U DF videu je Quake RTX boost skoro 100% i sad sam bas isao vidjet kod mene na rtx2080 1440p sve max 42 fps prosjek to je bez dinamicne rezolucije.

Znaci sa rtx3080 to ce bit iznad 80 fps average a radi se o full path trace igri.....cisti spektakl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

U DF videu je Quake RTX boost skoro 100% i sad sam bas isao vidjet kod mene na rtx2080 1440p sve max 42 fps prosjek to je bez dinamicne rezolucije.

Znaci sa rtx3080 to ce bit iznad 80 fps average a radi se o full path trace igri.....cisti spektakl.

Da, brutalno. Tako se očekuje i u non-RTX/DLSS scenariju (barem su tako najavili). 2x RTX 2080 (ne super) = 3080

9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Stiže i RTX 3060Ti sljedeči mjesec.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
mrsmith kaže...
MEGATAMA kaže...

Da, brutalno. Tako se očekuje i u non-RTX/DLSS scenariju (barem su tako najavili). 2x RTX 2080 (ne super) = 3080

Po DF videu to ispada 70-80% u raster naslovima sto je za mene opet fantasticno.

Po ovim ostalim leakovima je rtx3080 brza 20 pa na vise fps od rtx2080ti i to je izuzetno jer kao sto sam vec napisao driveri ce to kroz vrijeme jos primjetno dic kao i uvjek do sad.

Sad bas gledam rtx3080 Strix ima otvor na zadnjoj strani gdje upuhuje ili ispuhuje zrak a moj zadnji dio grafe je skroz uz ostale komponente jer imam taj sendvic ili kako ga vec zovu setup.......

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Teško je reć što znači 20 fps brža, jer 40vs20 fos znači 100% brža, 60 vs 40 fps 50% brža, a 220 vs 200 fps 10% brža.

Kažu oko 70-100% brža 3080 od 2080, dakle oko 20-30% od 2080Ti, ako se ne varam?

Mene u biti zanima da se digne NDA i da konačno kažu što to znači trenutno u trenutnim igrama, da se maknemo od bencheva. Tu možda i sa RTX ON u Control usporedba, ne znam gdje još ima tolika primjena ray tracinga da bi se moglo usporediti kvalitetno što to znači za RTX performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx
''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Bez broja telefona i mijenja za apache helikopter, te 4 tone zlata. Bojim se da je ddos na neki mail

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Alfredo nr.2 kaže...

Lik je scammer 10000%.. ali da vidimo odgovor

15 godina
mrsmith kaže...
Alfredo nr.2 kaže...

Lik je scammer 10000%.. ali da vidimo odgovor

ma nije di bi bio 

12 godina
Rhodin kaže...

Teško je reć što znači 20 fps brža, jer 40vs20 fos znači 100% brža, 60 vs 40 fps 50% brža, a 220 vs 200 fps 10% brža.

Kažu oko 70-100% brža 3080 od 2080, dakle oko 20-30% od 2080Ti, ako se ne varam?

Mene u biti zanima da se digne NDA i da konačno kažu što to znači trenutno u trenutnim igrama, da se maknemo od bencheva. Tu možda i sa RTX ON u Control usporedba, ne znam gdje još ima tolika primjena ray tracinga da bi se moglo usporediti kvalitetno što to znači za RTX performanse.

Quake RTX je najcisci primjer za raytrace performanse posto je cisti raytrace uz nesto sitno klasicnih efekata.

Takodjer i Minecraft RTX ali za njega nema bencheva jos nigdje u usporedbi. 

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

MA ok, može i u Quake RTX, ali ne znam što znači 20 fps brža u Quake RTX. Je li to 280 naspram 260 ili 60 vs 40?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

MA ok, može i u Quake RTX, ali ne znam što znači 20 fps brža u Quake RTX. Je li to 280 naspram 260 ili 60 vs 40?

Kao sto sam napisao, prema DF benchu Quake ima skoro pa 100% boost sto ce na mojih 42fps u 1440p bit 80+ fps. 

16 godina
MEGATAMA kaže...
Rhodin kaže...

Kao sto sam napisao, prema DF benchu Quake ima skoro pa 100% boost sto ce na mojih 42fps u 1440p bit 80+ fps. 

Sad vidim, oprosti, da u više od jednog posta pišeš o tome, gledao sam onaj gdje spominješ 70-80% odnosno barem 20 i više fps.

Ma to je to, genijalno, ako digne sa 40 na 80, to i jesu te najave "duplo bolji" od 2080, s time da sa RTX ON.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 15:49 (Rhodin).
7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Prema odgovorima pojedinih trgovina,cini se da Ampere serije nece biti do 11. mj u Hr. Posto je FE takoder nemoguce nabaviti preko stranice od nvidie jer ne dostavljaju kako su neki rekli,
koji webshop u EU bi imao navedenu seriju u neko normalno vrijeme,takoder da bez nekih kombinacija dostavljaju u Hr i da glatko prolaze garancije?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 16:07 (xLockdown).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

caseking i alza.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
xLockdown kaže...

Prema odgovorima pojedinih trgovina,cini se da Ampere serije nece biti do 11. mj u Hr. Posto je FE takoder nemoguce nabaviti preko stranice od nvidie jer ne dostavljaju kako su neki rekli,
koji webshop u EU bi imao navedenu seriju u neko normalno vrijeme,takoder da bez nekih kombinacija dostavljaju u Hr i da glatko prolaze garancije?

Sumnjam da će se čekat toliko dugo. U Futuri su rekli da će je odmah dobit. Ako baš moraš  preko eu tj. njemačkog weba kupovat onda su Caseking.de ili computeruniverse.de moji favoriti, uredno dostavljaju u Hr, od tamo sam kupovao neke komponente i sve je bilo ok. Ali računaj na to da ništa u vezi garancije neće bit glatko jer ćeš grafu u svakom slučaju morat o svom trošku slat poštom u Njemačku ako se bilo kaj desi. A i ako misliš grafu prodavat kasnije onda računaj da ćeš kupcu morat objašnjavat da mu garancija vrijedi samo u Njemačkoj i da će morat slat grafu u Njemačku ako se nekaj desi. Za razliku u cijeni od par sto kuna ja se nebi više zahebavao s time. 

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Na kraju ce 3080 Strix kostat koliko i ova moja Strix 😁😁😁😁

https://www.caseking.de/asus-geforce-rtx-3080-rog-strix-o10g-10240-mb-gddr6x-gcas-399.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
t00mob kaže...
A i ako misliš grafu prodavat kasnije onda računaj da ćeš kupcu morat objašnjavat da mu garancija vrijedi samo u Njemačkoj i da će morat slat grafu u Njemačku ako se nekaj desi. Za razliku u cijeni od par sto kuna ja se nebi više zahebavao s time. 

Ovo mi je jedini minus kod kupovine graficke izvan HR jer znam da ce biti gotovo nemoguce naci osobu koja bi kupila za veci iznos graficku s takvom garancijom.

Btw cijena u Futuri je 970 eura za Zotac 3080 https://www.futura-it.hr/graficka-zotac-gaming-geforce-rtx-3080-trinity-10gb-gddr6x/91984/product/.
Nadam se da je neka greska...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 17:03 (xLockdown).
15 godina
xLockdown kaže...
t00mob kaže...
A i ako misliš grafu prodavat kasnije onda računaj da ćeš kupcu morat objašnjavat da mu garancija vrijedi samo u Njemačkoj i da će morat slat grafu u Njemačku ako se nekaj desi. Za razliku u cijeni od par sto kuna ja se nebi više zahebavao s time. 

Ovo mi je jedini minus kod kupovine graficke izvan HR jer znam da ce biti gotovo nemoguce naci osobu koja bi kupila za veci iznos graficku s takvom garancijom.

Btw cijena u Futuri je 970 eura za Zotac 3080 https://www.futura-it.hr/graficka-zotac-gaming-geforce-rtx-3080-trinity-10gb-gddr6x/91984/product/.

I ja, to ja malo puno previsoka cijena.

16 godina
xLockdown kaže...

To je očekivano jer je rtx2080S 6k-6.5k kn, ako je ovo nova serija i jača duplo naravno da će stavit veču cijenu.Kako sam reko cijena u dolarima x10 = kn

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 17:27 (dery).
11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Svugdje vani je oko 6000kn, kod nas je naravno 7000 ako ne kupuješ kešom nego na rate kao što radi dosta ljudi onda je 8000... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice