NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.166.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
RazbijacMitova kaže...
BeLLicus kaže...

Znači nema šanse da 3600 radi bn 3080 grafi na 1440p i jačim rezolucijama

Vidim forumske neznalice su jos jednom preuzele glavnu rijec. Krajnje je vrijeme za malu edukaciju, a za neke i bolnu istinu.

Za pocetak da razbijemo mit o tome kako se na 1440p ne moze vidjeti razlika. Ako pogledamo ovaj niz od petnaestak videa na play listi

lijepo se moze vidjeti kako se ustimavanjem grafickih postavki moze dobiti boost od 30-60% uz minimalan ili gotovo neprimjetan gubitak vizualnog dojma. U prevedenom to znaci se na 1440p koji je cca 30% zahtjevniji na ovaj nacin bez problema dobije jednak FPS kao na 1080p iz dole prilozenih grafova cak i sa slabijom karticom od 2080 ti tj 3070, a kamo li sa jednom 3080 ili 3090...

A grafovi (1-7) kazu kako je nakon overclocka, posto je to jedini pravilni nacin za testiranje, cak i jedan 9600k(f) koji dode 1500kn u prosjeku brzi 12% od ryzena 3600, dok je 10600k (grafovi 7-12) koji dode 2200kn brzi 16% u prosjeku. I to redom u cpu zahtjevnim igrama koje upregnu veci broj jezgri. Prije nego zivceki prorade i ryzen opali nenadani spike na 1.5v u idleu samo bih napomenuo da se sa istih grafova moze vidjeti da je razlika izmedu 3600 i 1600af(2600) nakon overclocka 13%. Vidim da se za njihovu razliku prica da je velika i osjetna sto bi znacilo da je onda osjetna razlika i na strani Intela tj da je 3060 bottlnekcina i pol za jednu 3080 

Koji ti je vec ovo pokusaj registracije na forum haha. Koliko si mailova napravio? Kako ti se da? Msm razumijem da si bolestan lik i da ne mozes podnjet da je intel proslost pa imas potrebu vec godinama stavljat neke grafove. Ryzen je tata mata 3600 za kikriki cijenu na 1440p 10 fpsa razlike naspram i7 koja kosta 3500kn hahah. Kakvo ustimavanje grafickih postavki sve na ultra. Intelcic je proslost. U zadnjih 100 objava u slikama hardvera 95 ryzena hahahaha. Nece valjda netko dati 500 eura za gutača struje kako bi dobio 10 frejmova. Lik postavljao tonu grafova 1080p medium postavke a i tu je veci fps kod intela za punih 7 hahahahahahah. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 10:56 (BeLLicus).
Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina

Nisam nikad imao Zotac,gledao sam onu njihovu AMP seriju ako se tako zove dok sam razmisljao o migraciji na rtx2080ti.

6 godina
protjeran
BeLLicus kaže...

Koji ti je vec ovo pokusaj registracije na forum haha. Koliko si mailova napravio? Kako ti se da? Msm razumijem da si bolestan lik i da ne mozes podnjet da je intel proslost pa imas potrebu vec godinama stavljat neke grafove. Ryzen je tata mata 3600 za kikriki cijenu na 1440p 10 fpsa razlike naspram i7 koja kosta 3500kn hahah. Kakvo ustimavanje grafickih postavki sve na ultra. Intelcic je proslost. U zadnjih 100 objava u slikama hardvera 95 ryzena hahahaha. Nece valjda netko dati 500 eura za gutača struje kako bi dobio 10 frejmova. 

Možda ga grize nedostatak podrške za pcie 4.0 ...

12 godina
BeLLicus kaže...
RazbijacMitova kaže...
BeLLicus kaže...

Znači nema šanse da 3600 radi bn 3080 grafi na 1440p i jačim rezolucijama

Vidim forumske neznalice su jos jednom preuzele glavnu rijec. Krajnje je vrijeme za malu edukaciju, a za neke i bolnu istinu.

Za pocetak da razbijemo mit o tome kako se na 1440p ne moze vidjeti razlika. Ako pogledamo ovaj niz od petnaestak videa na play listi

lijepo se moze vidjeti kako se ustimavanjem grafickih postavki moze dobiti boost od 30-60% uz minimalan ili gotovo neprimjetan gubitak vizualnog dojma. U prevedenom to znaci se na 1440p koji je cca 30% zahtjevniji na ovaj nacin bez problema dobije jednak FPS kao na 1080p iz dole prilozenih grafova cak i sa slabijom karticom od 2080 ti tj 3070, a kamo li sa jednom 3080 ili 3090...

A grafovi (1-7) kazu kako je nakon overclocka, posto je to jedini pravilni nacin za testiranje, cak i jedan 9600k(f) koji dode 1500kn u prosjeku brzi 12% od ryzena 3600, dok je 10600k (grafovi 7-12) koji dode 2200kn brzi 16% u prosjeku. I to redom u cpu zahtjevnim igrama koje upregnu veci broj jezgri. Prije nego zivceki prorade i ryzen opali nenadani spike na 1.5v u idleu samo bih napomenuo da se sa istih grafova moze vidjeti da je razlika izmedu 3600 i 1600af(2600) nakon overclocka 13%. Vidim da se za njihovu razliku prica da je velika i osjetna sto bi znacilo da je onda osjetna razlika i na strani Intela tj da je 3060 bottlnekcina i pol za jednu 3080 

Koji ti je vec ovo pokusaj registracije na forum haha. Koliko si mailova napravio? Kako ti se da? Msm razumijem da si bolestan lik i da ne mozes podnjet da je intel proslost pa imas potrebu vec godinama stavljat neke grafove. Ryzen je tata mata 3600 za kikriki cijenu na 1440p 10 fpsa razlike naspram i7 koja kosta 3500kn hahah. Kakvo ustimavanje grafickih postavki sve na ultra. Intelcic je proslost. U zadnjih 100 objava u slikama hardvera 95 ryzena hahahaha. Nece valjda netko dati 500 eura za gutača struje kako bi dobio 10 frejmova. Lik postavljao tonu grafova 1080p medium postavke a i tu je veci fps kod intela za punih 7 hahahahahahah. 

Ma da je +10% u 1440p bilo bi jos dobro, ali nije  

11 godina

6 godina
neaktivan

33 godine, dvoje djece od koje jedno hoce stari gameboy sa Super Marijem a ima 5 godina :D

6 godina
protjeran
RazbijacMitova kaže...
Kaj si se uzrujao micek? O kakvih 3500kn i 10 fpsa si poceo mucati? :) Nemoj zmirit kad ti nesto ne ide u korist nego pogledaj brojcice koje se puno vece od 10 fpsa... I to za vec 1500 kn ;)

Da odmah odgovorim za pci 4.0, imas gore odgovor ljudi iz nvidije koji kazu da je razlika izmedu 3.0 i 4.0 na razini statisticke pogreske. Da bude bolje na nvidijinim grafovima pise da su koristili i9, logicno. Samo treba citati i poznavati osnove matrmatike i sve ce biti ok :)

Evo ga i gospon "nove posiljke ryzena rade na 6.0ghz pri 0.5v". I naravno da je stavio test gdje procesori nisu overclockani i gdje su postavke stavljene na "nema veze sto ne vidim vizualnu razliku, al ultra je ultra bajo moj" :))

Nebi ti škodilo malo sreće i smijeha u životu.... 

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Vladitor kaže...

Koliko vi godina imate? Igrate igrice umjesto da budete muškarci da napravite nešto od svog života.Potrošit tisuće kuna na komad plastike a ljudi gladuju po svijetu.SRAMOTA!!

33 godine, dvoje djece, dijete od 5 godina oce stari nintendo da igra super Marija... Zasad igra na emulatoru na kompu :D

16 godina
The_Fichek kaže...

Ahahaha istina. Nevidija mora sama sebi radit konkurenciju, bitno da se nešto vrti. 

Pazi ovu gigabyte kolika je plus imaju dodatni vent. Ima pola metra u njoj jer mora tako kako bi glomazni hladnjak mogao ovu beštiju ohladit. Kućišta će biti tijesna i vruća ohoho.

https://videocardz.com/press-release/gigabyte-announces-geforce-rtx-3090-rtx-3080-eagle-and-gaming-series

kradem mine iz minskog polja
6 godina
protjeran
RazbijacMitova kaže...
Smijem se svaki dan citajuci ovaj forum, a sreca me mazi u zadnje vrijeme ne mogu se pozaliti. Hvala na brizi :)

Vidimo....

0 0 hvala 0
11 godina

Ne kuzim taj dizajn nikako, izgleda kao nesto sto ce se zasigurno savijati, osim za one koji su u manjini i koji imaju gpu vertical support.

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Kad mozemo realno ocekivat recenzije 3080 serije? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Samo su dva pitanja - kad stiže na police dućana kod nas i hoće li biti nekog preordera ranije? 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Kad mozemo realno ocekivat recenzije 3080 serije? 

Ako su review-eri dobili primjerke ranije onda kroz idućih tjedan dana lagano..

Lijep pozdrav ;)
11 godina
protjeran
Msm stvarno ljudi ovo se moralo dogodit ako su htjeli išta prodati od kartica s obzirom na odličan amd ov potez s konzolama.
Da su stavili kao i inače nabrijane cijene dobra većina bi čekala amd ov odgovor ili neke nove kartice koje su povoljnije.
Zaista mi nije jasna jedna stvar kako možete uspoređivati za gaming intel i9 seriju i ryzen 3600.
Što se samog gaminga tiče u današnje vrijeme i dalje igre koriste max 8 jezgri tj. par igara.
Većina još uvijek koristi max 6 jezgara i naravno da će se dogoditi ovakva situacija kod frejma.
Ryzen je definitivno best buy u ovoj situaciji intel je zeru možda bolji ali cijenovno ryzen je jeftiniji.
Ako ti ne igra ulogu novac definitivno ideš dns na 10600k
Ako igra ryzen 3600 će obaviti posao podjednako dobro na svim rezama
Bero
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx
The_Fichek kaže...

Ne kuzim taj dizajn nikako, izgleda kao nesto sto ce se zasigurno savijati, osim za one koji su u manjini i koji imaju gpu vertical support.

Ma to ti je radi SLI konektora (il kak ga sad vec nDivija naziva - nV-Link).

Kod MSI-a su to rijesili tako, da su smanjili prvi vent, i stavili platiku koju mozes uz pomoc dva imbusa skinuti,

ako ti ikad zatreba da spojis dvije kartice.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 11:31 (Čitatelj).
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...
The_Fichek kaže...

Ma to ti je radi SLI konektora (il kak ga sad vec nDivija naziva).

Kod MSI-a su to rijesili tako, da su smanjili prvi vent, i stavili platiku koju mozes uz pomoc dva imbusa skinuti,

ako ti ikad zatreba da spojis dvije kartice.

Pa osim 3090 nemaju SLI...

Lijep pozdrav ;)
11 godina
protjeran
Nego s obzirom na veličinu kartica nebi škodio držač??
Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Pa osim 3090 nemaju SLI...

A da, izbacuju podrsku i iz drivera, a niti developeri ne rade podrsku vise,

nema skoro potrebe za tim. Evo 2070 Super ima nvlink (SLI), dok 2070 vulgaris nema.

Sve u svemu, nema ni potrebe, radije za par godina kupis drugu grafiku, nego odmah dvije u startu,

ispadne veci napredak. Primjerice, komp u HR je stara masina, sa FX8120 i R7970, 16GB DDR3, nista mu ne fali,

vecinu igara mogu igrati na njemu na nativnoj FullHD i u solidnim performansama, i da pozelim mogu staviti novu karticu,

al nema smisla, jer na njemu igram godisnje 30-45 dana, i za WoT, Witchera i MTG mi je savrseno dobar.

Teoretski mogu kupit jos jednu R7970/280X i napraviti CrossFire, al cemu?

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

A jbg :) nisu svi takvi. Ja se igram u 3440x1440@100Hz i rijetko koja AAA igra može raditi na 100fps i max detaljima uz moju GTX1080Ti... tako da jedva čekam 3080.

Ali generalno se slažem da nvlink/SLI/xfire nemaju smisla, ja osobno nebi nikad u tako nešto ulagao... buggy su driveri oduvijek, podrška u igrama je li-la, a da ne govorimo da toliko buke i topline u kućištu ne želim (a nisam dovoljno opaljen da radim custom loop za sve).

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 12:00 (mrsmith).
Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina
protjeran
BeLLicus kaže...

porez na 25%

Pa nije valjda 25% pdv dole u Hrvatskoj? Bokte mazu dragi retardirani pa svabe su za vrijeme corone uspijeli i smanjiti sa 19 na 16% WTF

12 godina
HCgamingCRO kaže...
BeLLicus kaže...

porez na 25%

Pa nije valjda 25% pdv dole u Hrvatskoj? Bokte mazu dragi retardirani pa svabe su za vrijeme corone uspijeli i smanjiti sa 19 na 16% WTF

Cuj, tko je na vlasti nista cudno, ja sam iznenadjen da jos nije i na 27% otiso 

17 godina
The_Fichek kaže...

Ako se savija,to se lako rješi kupovinom malog glogovog kolčiča za GPU suport.Bolje se ti brini za debelo veču potrošnju i zagrijavanje, jer to ne buš mogel nikak rješit ili pokrpat.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 12:49 (rambox).
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Možda ovo bude novi fermi. U svakom slućaju ne bude li onako koliko je nahajpano bit će ruganja.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
HCgamingCRO kaže...
BeLLicus kaže...

porez na 25%

Ja radim u ugostiteljstvu,smanjili sui sa 16 na 7% na hranu posluzenu u restoranu a za dostavu je 5% porez.....u HR je odaaavno 25% a ako imas biznis u Zgb  tek te onda pojedu jer placas jos dodatno 18% gradu....uglavnom..nije dobro.

6 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
HCgamingCRO kaže...
BeLLicus kaže...

porez na 25%

Ja radim u ugostiteljstvu,smanjili sui sa 16 na 7% na hranu posluzenu u restoranu a za dostavu je 5% porez.....u HR je odaaavno 25% a ako imas biznis u Zgb  tek te onda pojedu jer placas jos dodatno 18% gradu....uglavnom..nije dobro.

Smanje porez, cijene ostanu iste, na dobitku samo gazde, država i svi ostali na gubitku...

12 godina
Riot kaže...
MEGATAMA kaže...
HCgamingCRO kaže...
BeLLicus kaže...

porez na 25%

Smanje porez, cijene ostanu iste, na dobitku samo gazde, država i svi ostali na gubitku...

Puno bolji je hr model....ne smanje poreze u doba pandemije,sve propadne...kao sto je i krenulo u hr...gazda nema prihode,radnik nema posao,drzava nema porez.

Drazi mi je ovaj Njemacki model.

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Fantasticna novost je da sve te nove tehnologije dolaze i na Turing,mislio sam da ce ovaj tech za brzo ucitavanje sa SSDa bit Ampere ekskluziva ali stize i na Turing,DLSS 2.1 osim za 8K sad sluzi i za Virtual Reality te za igre sa dinamicnom rezolucijom.

DLSS postaje jedan nevjerovatan paket tehnologija.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice