NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.169.548
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ekipa, zna neko kad je točno prezentacija serije 3xxx sutra i di bu najbolje gledat? 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Dado_ZG78 kaže...

Ekipa, zna neko kad je točno prezentacija serije 3xxx sutra i di bu najbolje gledat? 

netko iznad je napisao u 18 h po našem vremenu. Kontam da će biti na youtubeu, twitchu itd

17 godina
neaktivan
Cansee kaže...
Dado_ZG78 kaže...

netko iznad je napisao u 18 h po našem vremenu. Kontam da će biti na youtubeu, twitchu itd

Je..  trebalo bi biti. 

Onda navečer si pogledam na YT i bok ;) 

Lijep pozdrav ;)
17 godina
MEGATAMA kaže...

Osim sto....Nvidia vrti milijarde na grafama. 

Da i kaj s time, pa to im je glavni biznis i ako tu pokleknu brzo odu kola nizbrdo.

Puno firmi vrti milijarde, recimo Broadcom(googlaj) duplo veči prihodi od Nevidije i kaj sad ništa.

AMD ima široki raspon CPU/GPU proizvoda, ili uskoro preko Samsunga(RDNA GPU) stižu i na pametnjakvič mob tržište.

AMD,........is that Epyc or what?
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ako nije fejk dali je ovo najveci skok sto je Nvidia napravila od serije do serije do danas?

https://wccftech.com/rumor-nvidia-rtx-3090-performance-slides-leaked/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Mene živo zanimaju performanse 3070tke..  i naravno datum izlaska 

Ove jače su mi ipak malo preskupe.. 

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 14:33 (Dado_ZG78).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
rambox kaže...
MEGATAMA kaže...

Osim sto....Nvidia vrti milijarde na grafama. 

Da i kaj s time, pa to im je glavni biznis i ako tu pokleknu brzo odu kola nizbrdo.

Puno firmi vrti milijarde, recimo Broadcom(googlaj) duplo veči prihodi od Nevidije i kaj sad ništa.

AMD ima široki raspon CPU/GPU proizvoda, ili uskoro preko Samsunga(RDNA GPU) stižu i na pametnjakvič mob tržište.

rambox

Ne možeš ti da ne spomeneš AMD grijalice na NVIDIA temi.

Mislim da je to sve preskupo za moj džep ostajem pri MSI 1080 riknule su mi telka i mikrovalna u razmaku tjedan dana  tako da ništa od nove serije. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 14:55 (hummer0).
6 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Mene živo zanimaju performanse 3070tke..  i naravno datum izlaska 

Ove jače su mi ipak malo preskupe.. 

Ako performanse budu na razini 2080 TI (možda malo preoptimistično ali..), uz cijenu od 599$ kako se najavljuje prodavat će se prilično dobro.

14 godina

Šta će sad RTX 3070 (bez obzira koliko je brza) imati cijenu od oko 6000+ kuna ???

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Eno se po njušci prodaju već 2080Ti za oko ~5-6 I vjerujem da će biti u rangu sa 3080.

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

nVidijina nova generacija grafickih kartica koristi 3x 8pin ili 1x 12pin konektor, a kodno ime kartica je Ampere...

Ima smisla

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
MEGATAMA kaže...

Ako nije fejk dali je ovo najveci skok sto je Nvidia napravila od serije do serije do danas?

moguce zbog rtx jezgri

kod ovih igara to puno utjece

bez raytrace vjerujem da razlika nije tak velika

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina
MEGATAMA kaže...

Marketinškim tablicama nikad ne vjeruj, dakle mislim na službene tabele Nevidija pa Intel i AMD itd.

Proizvod se mjeri uloženo-dobiveno, ili nezavisni testovi da vidiš kakva je situacija.

Kaj se tiče te tabele, ekipa koja se razumije za tu tabelu zbori Fake.

Čitatelj kaže...

nVidijina nova generacija grafickih kartica koristi 3x 8pin ili 1x 12pin konektor, a kodno ime kartica je Ampere...

Ima smisla

Jasno da ima, ogromne grafe sa ogromnim GPU hladnjacima+tri venta=puno se grije ili puno struje vuče.

Ukratko prema očekivanjima i glasinama, nabrijani ili skuplji/najskuplji Ampere(krivac je AMD) je vrlo vruč i žedan struje.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 15:51 (rambox).
12 godina
Luka123 kaže...

Eno se po njušci prodaju već 2080Ti za oko ~5-6 I vjerujem da će biti u rangu sa 3080.

Najeftinija rtx2080ti koliko ja vidim je oko 1000eu dok je ova za 5500kn model koji ja imam sto je oko 700eu....a ja planirao svoju dat za 400eu...😁

12 godina
MEGATAMA kaže...
Luka123 kaže...

Najeftinija rtx2080ti koliko ja vidim je oko 1000eu dok je ova za 5500kn model koji ja imam sto je oko 700eu....a ja planirao svoju dat za 400eu...😁

Ajd da se ne mucis dam ti ja 1660ti i 200€ 

12 godina
hahhaajaads kaže...
MEGATAMA kaže...
Luka123 kaže...

Ajd da se ne mucis dam ti ja 1660ti i 200€ 

I onda mogu tu tvoju koristit za fiziku 🥂🥂🥂

14 godina
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

moguce zbog rtx jezgri

Da, normalno da taj dio prikazuju na grafovima, a to me uopće ne zanima...Daj ti meni čistu snagu i rasterizaciju.

12 godina
toxic kaže...

Nekad sam za 3,5 k kuna kupio najbolju na trzistu u to vrijeme dvoglava gtx 295... mozda je cak bila i manja cijena

danas za 3,5 k kuna kupis mid-high end

nekad si za 7 kuna kupio kutiju cigareta, danas su 28+ kuna, nekad si litru goriva plaćao 6 kuna, donedavno je bila i preko 10 kuna, maslac je nekad bio 10 kuna, sad je preko 20 itd. itd. itd.

uz jednu bitnu razliku - maslac, cigare, gorivo i druge stvari su danas potpuno iste kao i prije, nove grafe imaju drastično više tranzistora od onih ranije, a tu je i ostala popratna tehnologija te poprilično dobar napredak u perfomansama - pogledaj kako to ide s automobilima, koliko je koštao golf prve serije, a koliko košta nova serija

16 godina

zato treba kupiti konzolu jer prodaju APU 330mm2 za daleko manje novaca, i kod njih je maslac sve bolji i bolji uz minimalno povecanje cijene.

14 godina
MEGATAMA kaže...
Koja konkurencija je najavila grafe sa hrpom vrama?....

10gb je premalo slazem se je naprimjer mojih 8gb nije dovoljno za LOTR Shadow of War u 4k uz ultra paket tekstura....

Sutra cemo znat sve tocno a moje je misljenje da ako AMD ne objavi sutra nista to znaci da odgovor niti nemaju pa ce uskoro situacija na gpu trzistu bit 100 vs 0% naspram trenutnih 80 vs 20% cisti monopol.... 

Ok nije konkurencija službeno najavila već se najavljuje u leakovima da će Navi imati 16GB  tj. ova verzija Navija koja bi trebala konkurirati baš 3080. Dakle 3080 sa 10Gb je totalna glupost pogotovo kad se najavljuje da će za par tjedana doslovno, početkom listopada biti predstavljena i 3080 sa 20GB. Čemu onda ova 3080 10GB i tko će to kupovat? Nema logike. Sve su to naravno glasine i sutra će bit konkretno ali mene nervira taj očiti veliki gap između 3080 i 3090 a to znači da ću se načekat za kupnju nekakvog adekvatnog nasljednika 2080Ti. A htio sam imat tu grafu prije izlaska Cyberpunka. Sad trenutno nemam niš jer sam 2080 Super prodao i ako ću htjet igrat Cyberpunk i sve ostalo sa svim detaljima nafrljenim na max morat ću uzet 3080 10GB(ili20GB) koja će već za par mjeseci postat obsolete jer će doć i 3080 Ti ili 3080 Super ili i jedna i druga pa će ovu 3080 biti još teže prodat..... jaooo koje muke imam... Prestrašno.

17 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

Nekad sam za 3,5 k kuna kupio najbolju na trzistu u to vrijeme dvoglava gtx 295... mozda je cak bila i manja cijena

nekad si za 7 kuna kupio kutiju cigareta, danas su 28+ kuna, nekad si litru goriva plaćao 6 kuna, donedavno je bila i preko 10 kuna, maslac je nekad bio 10 kuna, sad je preko 20 itd. itd. itd.

uz jednu bitnu razliku - maslac, cigare, gorivo i druge stvari su danas potpuno iste kao i prije, nove grafe imaju drastično više tranzistora od onih ranije, a tu je i ostala popratna tehnologija te poprilično dobar napredak u perfomansama - pogledaj kako to ide s automobilima, koliko je koštao golf prve serije, a koliko košta nova serija

bitno je da placa bas i ne prati trend :)

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 18:05 (toxic).
12 godina
toxic kaže...
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

bitno je da placa bas i ne prati trend :)

Dobro dok je placa jos, nedaj boze da dodje mirovina 

12 godina
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

moguce zbog rtx jezgri

Raytrace i jeste najbitnija stavka uzevsi u obzir da obje nove konzole podrzavaju raytrace i da ce vrlo brzo to bit defoltna komponenta novih igara a po svim glasinama Ampere bi trebao rasturat sa raytrace.

EDIT:

Odoh nastavit Alan Wake ekspanziju u Control...Raytrace on :) :) :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 18:38 (MEGATAMA).
16 godina

Ako je to najbitnija stavka onda ce me gtx1080 jos dugo sluzit, ne znam ,davno sam se prestao lozit na grafiku jer sta vrijedi sto je igra eye candy a igrivost smece, 2h se divim grafici a onda slijedi deinstall , sve vec 100x viđeno.  Mislim kog veseli samo naprijed ali osobno mi nije taj rtx on napet, lijepsa refleksija tu i tamo..

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 18:55 (bik).
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

4 0 hvala 5
15 godina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Jedino me frka da se ne nabrijem na 3080tku pa potrošim više nego sam planirao 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nakon kaj se krenu objavljivat sluzbeni detalji, da li ocekujemo da shopovi krenu sa ponudom i cijenom par sati kasnije ili iduci dan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
smajlee kaže...

Nakon kaj se krenu objavljivat sluzbeni detalji, da li ocekujemo da shopovi krenu sa ponudom i cijenom par sati kasnije ili iduci dan?

Mislim da kroz idućih nekoliko dana...   zanima me kad će naši dućani dobit preordere 

Lijep pozdrav ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice