NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 1.884.742
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Rhodin kaže...

Spominje se 2000$ za top tier. Što god taj top tier nudio, to nije titan već gamer consumer card i kao takav ga reklamiraju.

2000$ ili prevedeno na naški cca 17-18k kuna predstavlja izvrsno gaming računalo i PS5 i možda ti ostane za periferiju, pokoju igru i slično. To ili prosječno gaming računalo, PS5 i XBOX.

Meni su te cijene sulude.

Jasno mi je da postoje ljudi koji si to mogu priuštit, budući si ja to mogu priuštit, ali je i dalje suludo i ne pada mi na pamet...

Ma joj to ti je fake news... pripremit ce nas na 2000 i onda ce rec 1300 pa cemo si mislit kak je to jeftino.... :D

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Cini mi se da ce 1080ti biti najbolja kupnja koju sam ikad napravio jer graficka i danas melje sve pred sobom bez ikakvih problema oces od 1080p do 4k rezolucije k tome ima i 11gb sto je opet dovoljno i za "next gen" naslove

Traziti strpljivo na oglasnima 2080ti po super cijeni a bit ce ih za duplo manje nego sada traze i to je to.. strpljen spasen mi se cini najbolje rjesenje za sve.

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
Rhodin kaže...

Spominje se 2000$ za top tier. Što god taj top tier nudio, to nije titan već gamer consumer card i kao takav ga reklamiraju.

2000$ ili prevedeno na naški cca 17-18k kuna predstavlja izvrsno gaming računalo i PS5 i možda ti ostane za periferiju, pokoju igru i slično. To ili prosječno gaming računalo, PS5 i XBOX.

Meni su te cijene sulude.

Jasno mi je da postoje ljudi koji si to mogu priuštit, budući si ja to mogu priuštit, ali je i dalje suludo i ne pada mi na pamet...

Tko ga reklamira i gdje?..... 

11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Sto se tice konkurencije od AMDa....bile su glasine da ce top end model imat oko 24TF i iako to zvuci uzasno puno jer rtx2080ti ima oko 13TF treba uzet u obzir da APU u XSX ima 12TF pa ako su mogli takvo nesto stavit u jednu konzolu itekako je moguce da amd moze isporucit nesto 20TF+ za top model GPUa.

Za sada ne znamo apsolutno nista pouzdano ali bile su glasine da Nvidia nabrijava cjelu Ampere seriju da bude jaca u startu nego su planirali......ako u tome ima imalo istine po meni razlog moze bit da AMD ima nesto jace nego sto su u Nvidiji predvidjeli.... 

Nadam se da je ovakav scenario blizu stvarne situacije jer cemo samo tako imat stvarnu konkurenciju i nize cijene kao posljedicu. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
MEGATAMA kaže...

Sto se tice konkurencije od AMDa....bile su glasine da ce top end model imat oko 24TF i iako to zvuci uzasno puno jer rtx2080ti ima oko 13TF treba uzet u obzir da APU u XSX ima 12TF pa ako su mogli takvo nesto stavit u jednu konzolu itekako je moguce da amd moze isporucit nesto 20TF+ za top model GPUa.

Za sada ne znamo apsolutno nista pouzdano ali bile su glasine da Nvidia nabrijava cjelu Ampere seriju da bude jaca u startu nego su planirali......ako u tome ima imalo istine po meni razlog moze bit da AMD ima nesto jace nego sto su u Nvidiji predvidjeli.... 

Nadam se da je ovakav scenario blizu stvarne situacije jer cemo samo tako imat stvarnu konkurenciju i nize cijene kao posljedicu. 

Vjerujem da i sam znas da se TF ne moze gledat na razlicitim arhitekturama. Recimo 6TF na Vega je slabije nego 6TF na Navi.

Uglavnom TF je manje vise beskorisna mjerna jedinica i na to nebi uopce obracao paznju

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 11:01 (Santana).
11 godina
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

Vjerujem da i sam znas da se TF ne moze gledat na razlicitim arhitekturama. Recimo 6TF na Vega je slabije nego 6TF na Navi.

Uglavnom TF je manje vise beskorisna mjerna jedinica i na to nebi uopce obracao paznju

Znam kaova je situacija sa arhitekturama ali vidjet cemo kako ce se Nvidia i AMD odnosit prema tome jer MS naveliko reklamira 12TF u XSX naspram 10TF u PS5 tako da za njih to ima znacaj pa u konacnici i za trziste.

A i to je gpu vs gpu na istoj arhitekturi.....uglavnom,poanta je bila da moguce AMD uistinu moze isporucit nesto vrlo jako a ne samo Nvidia.

Jos par dana pa cemo znat.... 

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Jao di je onaj luđak što je računao gpue po nekim gigaflopsima po sekundi ?

Dođe čovjek, pita za preporuku ovaj mu preko rezolucije i gfpa izračuna preporučljivi gpu.

toxic kaže...

Cini mi se da je 1080ti najbolja kupnja koju sam ikad napravio jer graficka i danas melje sve pred sobom bez ikakvih problema oces od 1080p do 4k rezolucije k tome ima i 11gb sto je opet dovoljno i za "next gen" naslove

Traziti strpljivo na oglasnima 2080ti po super cijeni a bit ce ih za duplo manje nego sada traze i to je to.. strpljen spasen mi se cini najbolje rjesenje za sve.

Ftfy

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 11:13 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
MEGATAMA kaže...
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

Znam kaova je situacija sa arhitekturama ali vidjet cemo kako ce se Nvidia i AMD odnosit prema tome jer MS naveliko reklamira 12TF u XSX naspram 10TF u PS5 tako da za njih to ima znacaj pa u konacnici i za trziste.

A i to je gpu vs gpu na istoj arhitekturi.....uglavnom,poanta je bila da moguce AMD uistinu moze isporucit nesto vrlo jako a ne samo Nvidia.

Oni to tak reklamiraju jer je tak najjednostavnije njihovom marketingu predstavit konzolu kao jacu. Znaju oni i sami kak stvari stoje.

11 godina
DarthMarkus kaže...

Jao di je onaj luđak što je računao gpue po nekim gigaflopsima ?

Ne znam na koga se referiras ali zasto bi ta osoba bila ludjak?

GF su prije TF tojest radi se o starijim slabijim grafama i zasto to ne bi bila mjerna jedinica jer se upravo radi o mjernoj jedinici?

Danas je situacija nesto drukcija ali tek kada usporedjujemo nove arhitekture sa starima dok je po meni usporedba XSX vs PS5 validna i po TF mjerilima jer je u pitanju RDNA2 u obje konzole....naprimjer.

9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Evo kome se da gledat
Razlicite arhitekture isti TF usporedba

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...
DarthMarkus kaže...

Jao di je onaj luđak što je računao gpue po nekim gigaflopsima ?

Ne znam na koga se referiras ali zasto bi ta osoba bila ludjak?

GF su prije TF tojest radi se o starijim slabijim grafama i zasto to ne bi bila mjerna jedinica jer se upravo radi o mjernoj jedinici?

Danas je situacija nesto drukcija ali tek kada usporedjujemo nove arhitekture sa starima dok je po meni usporedba XSX vs PS5 validna i po TF mjerilima jer je u pitanju RDNA2 u obje konzole....naprimjer.

Nisi shvatio. Bio je tip ovdje (prije bana), baš lud ko struja. Uglavnom imao je svoju formulu preko koje je računao fps. 

Nešto kao gigaflopsi x rezolucija - ram = fps, nebitno koja arhitekura i proc su u opticaju.

Ansha, kako se zvao ?

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 11:22 (DarthMarkus).
11 godina

Men se čini Gorstak79

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 11:42 (nicky.sl).
13 godina
nicky.sl kaže...

Men se čini Gorstak79

DA !!!!

hahahaha

16 godina
MEGATAMA kaže...
Rhodin kaže...

...

Tko ga reklamira i gdje?..... 

Svi leakovi su namjerno pušteni, imaš odbrojavanje do eventa i leakane cijene gdje prikupljaju komentare ljudi, analiziraju i ocjenjuju da li je leakana cijena OK, ili ju treba korigirati, ne u odnosu negativnih komentara prema c9ijeni koju su napisali, već da li postoji Hype među ljudima za vrhunskim proizvodom po suludoj cijeni koja je "tobođe leakana iz službenog dopisa".

Sve je ovo reklama, ne postoje zviždaći i slučajno curenje podataka.

Dakle spomen 2000$ je nVidijin test da li ljudi uopće razmatraju takve cijene za gaming kartice, i dvojako, kako su neki već spomenuli, kad napomenu 2000$ top model, ali od 1399$ entry model top kartice, pa dođe ipak 1199$ entry model ili čak FE da ljudi budu oduševljeni

MEGATAMA kaže...
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

TF je proizvoljna vrijednost koja zaista nema smisla. Na generaciji konzola koja upravo treba izać, Ms reklamira svoje kao 12TF, Sony 10TF , međutim sam Sony napominje da se to ne može tako gledat, da igre nisu iste, da driveri nisu isti, da nema istog softwarea, da imaju drugih prednosti poput ultra brzog SSD-a, da ne ulazim u sve razlike, te da će igre biti brže i djelovati ljepše na PS5.

Živi bili pa vidjeli, ali AMD je već nekoliko puta imao na papiru močnije grafe u bilo kojoj mjernoj jedinici (uključujući TF) pa je ispalo da nVidia zahvaljujući partnerskom odnosu, boljim driverima, nekim od AI operacija poput DLSS, ima bolje rezultate ukupno.

Povrh toga 10 TF na Vega i 10 TF na Navi nije isto unutar iste kompanije, a nešto različite arhitekture, gdje će biti usporedivo sa proizvodima drugih kompanija ili ičemu drugom.

Ne postoji i dalje jedinstvena mjera snage kartice, a bojim se da nikad ni neće postojat. Jedina mjera kojoj vjerujem su benchmarki pojedinih yutube testera i ostalih reviewera koji onda znaju reć što je bolje u "bang for bucks" i to aproksimativno i u trenu testiranja, jer se vremenom i ta slika mijenja.

16 godina

Ovo će biti jedna jako velika grafa

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3090-graphics-card-pictured

Baš čitam malo da ovakav čudan dizaj je napravljen zbog velikog zagrijavnja gddr6x memorije, koja se nalazi sa oba dvije strane.

Bit će zanimljivo kako su to riješili sa nereferentinm modelima.

BF3:fluffy_inside
9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

kad je ono predstavljanje, 1. rujna ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
Jbte ovo je fakat veliko😬

0 0 hvala 0
9 godina
Bugovski kaže...
Jbte ovo je fakat veliko😬

ogromno, i izgleda mi da nije neka prevara, nego da je prava slika

11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Meni to izgleda apsolutno fejk radi velicine grafe. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
MEGATAMA kaže...

Meni to izgleda apsolutno fejk radi velicine grafe. 

vidjet ćemo uskoro, ali meni baš izgleda da je normalno uslikano. s tim da photoshop svašta izvede, tak da tko će ga znati.

11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Meni osobno bi bilo precudno da Nvidia sa referentnom ide na tripple slot, imam takav osjecaj da je sve ovo apsolutni fejk i da ce Nvidia prvog pokazat nesto potpuno drukcije od ovih glasina...... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Meni osobno bi bilo precudno da Nvidia sa referentnom ide na tripple slot, imam takav osjecaj da je sve ovo apsolutni fejk i da ce Nvidia prvog pokazat nesto potpuno drukcije od ovih glasina...... 

Evo ga i ovaj saptac glasina potrvrdjuje da je slika prava, 3 slota do 400w struje 1,5 kila na vagi. Nvidija je bacila sve na top tier slucajno da AMD nebi dosao blizu

11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Odavno smo naucili da 99% youtubera love klickbait....onaj 1% tipa Digital Foundry isl ne smiju djelit ono sto znaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Pa čuj, grafa ima dosta više hardvera od 2080ti, ne samo klasične, nego i rt jezgre, a kako se priča - uz to je gadan problem i masa gddr6x rama koji je zahtjevan za ohladiti, tako da je ovakva 3090 sasvim očekivana. Ona slabija 3080 je dosta manja, ako je prvi leak bio točan
5 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Odavno smo naucili da 99% youtubera love klickbait....onaj 1% tipa Digital Foundry isl ne smiju djelit ono sto znaju.

Jeste da! ALi ovaj moores law is dead je relativno mlad kanal 2 godine mislim postoji i decko je pogodio dosta toga oko sadasnjeg zen2 i ps5 i xbox-a.

Ima i ljudi koji shvacaju to kao svoj posao, a drugi da love samo klikove sa kojekakvim naslovima. Ugl, Igor iz igors lab-a i ovaj mali is moores law is dead koliko ih pratim su relativno tocni. Naravno da se nesmijen uzeti sve za 100% ali ipak iz proslih leak-ova znam da su tu negdje.

10 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Zašto fejk? Imao sam 290X lightning, to je frižider od grafe

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
D3lBoy kaže...

Pa zato jer po defoltu/navici AMD grafe žderu znatno više struje.Sad če situacija bit obrnuta, ali eto dosta ljudi i dalje ne vjeruje da je to moguče.

Samo pogledaj kaj se dogodilo na CPU fronti, "ili malo tko je to prognoziral ili vjeroval u razne lude glasine".

https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-navi/265345.aspx?page=80&jumpto=6082813&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
4 godine
protjeran
D3lBoy kaže...

Pa i nije bas bio frizider to sto si ti imao najbolji hladnjak na svijetu je druga stvar hawai cip je skoro dvostruko veci od trenutne navi 10, sve je teze i teze ohladiti  nove cipovr jer im je die size sve manji i manji, nebi se cudio da uskoro vidimo samo nekakva aio/hybrid rijesenja.

9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

ti hibridi su cista glupost slozi onda AIO koji ide preko cijele kartice i gotovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
Santana kaže...

ti hibridi su cista glupost slozi onda AIO koji ide preko cijele kartice i gotovo

Bas suprotno, nema smisla toliko materijala trositi da bi se prekrila cijela kartica,  najveci problem je gpu i memorija oko njega, vrm se hladi ventilatorom zato je hybrid odlicno rijesenje a i manje se kvari.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice