Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 975.979
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Zanemari Chaselol-a, cim je vidio da imas nvidiju morao ti je ono napisat jer ga je fanboy-stvo totalno pojelo.

Naravno da ce ti fps dobrano skocit s boljim procom jer je taj amd budimo realni drek.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Tebi ako na 1072*768 dropa fps ispod 30, tebi nesto ne valja sa ili driverima ili masinom.
Evo jedan video sa starijom grafom i istim procom

Ti probaj clocknuti jos proc dokle ide, trebalo bi pomoci sigurno jer je igra gladna ko pas sirove CPU snage to je cinjenica(valjda imas aftermarket hladjenje)

Ali ispod 30fps na toj rezi low, tu nesto smrdi.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan
Pozdrav,igram bf 1 i imam frame dropove na svim podesavanjima,bilo low bilo medijum,cim je neka guzva vise igraca odmah dropov..Upalim ovo da vidim iskoriscenost gpu i cpu kada vidim da gpu ne prelazi 60 posto...zna li iko zasto to..imam fx 8350 i r9 270x 2gb i 16gb ram..hvala poz

0 0 hvala 0
14 godina
DuskoDUCA1 kaže...
Pozdrav,igram bf 1 i imam frame dropove na svim podesavanjima

Jesu instalirani zadnji dostupni driveri za navedeni GPU?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
neaktivan
Da, 16.8.3
14 godina
DuskoDUCA1 kaže...
Da, 16.8.3

Jesi probao detalje pojačati na Ultra ili High?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 20:23 (Valentin17).
9 godina
neaktivan
Da,probao sam,ne znam igras li bf1,kod tacke c (tu je nekako najveca guzva),frejm pada do 20,onda cim izadjem iz te guzve vrati se na 60 i vise,i tako stalno cim je guzva pada frejm,.sada sam probao na high,a usage gpu je porastao na oko 80posto
9 godina
neaktivan
A jos igram na rezoluciji 1280-1024

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Vidim opet cemo o bf serijalu, no to je ok jer doticni po mojoj procjeni je barem 30% zahtjevniji, na 4k perfomasne drasticno padaju, na gtx 980 je cak neigrivo s poprilicno smanjenim detaljima(naravno AA ugasen)...

ps

nacuo sam da je vec par i5-ica  krepalo!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 20:55 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
DuskoDUCA1 kaže...
Pozdrav,igram bf 1 i imam frame dropove na svim podesavanjima,bilo low bilo medijum,cim je neka guzva vise igraca odmah dropov..Upalim ovo da vidim iskoriscenost gpu i cpu kada vidim da gpu ne prelazi 60 posto...zna li iko zasto to..imam fx 8350 i r9 270x 2gb i 16gb ram..hvala poz

Da li si iskoristio priliku i besplatno nadogradio na windowse 10? Ako jesi instaliraj winwse na čisto, ako nisi trebao si ali navodno se još uvijek može...proguglaj. Također mjenjaj grafičku ako imaš priliku, nemaju smisla ovi dropovi ako je napajanje OK i ako imaš solidnu ploču koja se ne pregrijava. Kod mene FX na 4.3, 16 gb rama, R9 380X i kombinacija ultra/high uz ssao i fxaa na 1080p imam prosječnih 80 fpsa na DX 11 i potpunu fluidnost. Evo zabilježio fraps

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
82935, 1000000, 18, 145, 82.935

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
2181, 26000, 67, 113, 83.885

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 21:37 (XXX).
17 godina
DuskoDUCA1 kaže...

Koliko fps-a imaš pošto nema prikaza na tvom screenshotu?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
9 godina
neaktivan
Windows 10 je,al ga nisam na cisto instalirao vec samo apgrejdovo,graficku hocu da mjenjam,mislim uzeti rx 470 nitro,ili 480,mozda uzmem 480,posto planiram da kroz pola godine mjenjam i procesor i plocu,ploca sadasnja je prilicno losa gigabajt 890 ud3h,temperatura je normalna,sada sam bas igrao i gledam preko aide64 temp je 45,napajanje isto prosjek lc power 600...
9 godina
neaktivan
Windows 10 je,al ga nisam na cisto instalirao vec samo apgrejdovo,graficku hocu da mjenjam,mislim uzeti rx 470 nitro,ili 480,mozda uzmem 480,posto planiram da kroz pola godine mjenjam i procesor i plocu,ploca sadasnja je prilicno losa gigabajt 890 ud3h,temperatura je normalna,sada sam bas igrao i gledam preko aide64 temp je 45,napajanje isto prosjek lc power 600...
17 godina
odjavljen

To je prastara am3 ploča koja sa zadnjim biosom službeno ni ne podržava FX 83XX procesore...kako ti to radi, na koliko mhza po jezgrama kad ga opteretiš?

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sad igram rush( 24 igraca),i sve je prilicno normalno,na medium oko 80 pa onda padovi ali do 60,nekad i ispod,ali rijetko,a cim upalim conquest 64 igraca,vrti se oko 60-70,cim je guzva,padovi do 40,neka sjeckanja,ne igrivo totalno i to mi je i na low i medium podesavanjima
9 godina
neaktivan
Nista nisam dirao,posto su mi rekli da je losa ploca da se kloka imalo,znaci fabricki 4,00 i turbo dize na 4,2
17 godina
odjavljen

Turbo isključi na toj ploči svakako, preporuka je da se isključi na bilo kojoj, ne donosi ništa osim divljih napona prema procesoru i pregijavanje chipseta.

Nemam pojma kaj te zeza, izgleda sve po malo.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
DuskoDUCA1 kaže...
Sad igram rush( 24 igraca),i sve je prilicno normalno,na medium oko 80 pa onda padovi ali do 60,nekad i ispod,ali rijetko,a cim upalim conquest 64 igraca,vrti se oko 60-70,cim je guzva,padovi do 40,neka sjeckanja,ne igrivo totalno i to mi je i na low i medium podesavanjima

druze kad ti pocne padati fps i trzati igra vjerojatno ti je sav sistemski ram zauzet a kako bf1 trenutno ima tih problema s koristenjem memorije gdje su se javi i ljudi da im je pojeo 32gb pa provjeri u task mangeru!

jos k tome imas gpu s samo 2gb video rama pa je sistemski ram dodatno opterecen!

Gore u tvom ss ti je ram vec na 5gb to ti se popne na 8gb za 30sek ako mu zatreba a na 64p lako!LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 22:03 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan
imam 16gb rama,pa sam kontao da to nije problem,nista,hvala vam ljudi a ovo cu polako sve mjenjati..pozz
17 godina
odjavljen

Meni je ram stalno na sedam i nešto giga, ne raste i ne pada. Ljudi sa 8 gb ukupno kukaju da nakon partiju dvije sve počne cukati...tak da dobro Stjepan veli, moglo bi biti do toga.

edit; imaš 16 a troši ti samo pet, ćudno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 22:07 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

meni neki dan poceo fps ici u crveno i stekalo, ja gledam koji k sramotim svoj komp pred frendom...kad ono ram pojeden do zadnjeg bita...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa barem je ram jeftin, eto ti povod da pukneš duplo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

nemam jos potrebe ovo je samo bug u beti kao i slucaj s zadnjim batmanom! jbga ak nije ram moze onda biti sto cudesa kad je amd u pitanju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
:) malo ispod 8gb mi trosi,sada kada igram conguest, igram ga i ne idem do tacke c gdje je guzva :) kampam :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

To je prastara am3 ploča koja sa zadnjim biosom službeno ni ne podržava FX 83XX procesore...kako ti to radi

Realno :D nigdje ne pise 8 core, jedino na zadnjoj reviziji i to 81xx a ne 83xx 
Ne bi bilo lose pogledati temperature  ugasi turbo nek radi na 4ghz stavi sve medium, 1080p stavi prethodne ne zadnje drivere i probaj. Mora da radi kako treba 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
DuskoDUCA1 kaže...
:) malo ispod 8gb mi trosi,sada kada igram conguest, igram ga i ne idem do tacke c gdje je guzva :) kampam :)

jbga da si uzeo intela najvjerojatnije bi mogao igrati i prsa od prsa...šala naravno, probaj sve nabrojano pa se javi!

9 godina
neaktivan
vjerovatno i predjem na intel,jedino ako zen ne ucini cudo,ok hvala ljudi pa se javim
11 godina
neaktivan

Nema svrhe dodavanja rama zbog BF1 to je memory leak problem kod njih, bilo je i u BF4 jedno vrijeme. Da imaš 16gb nakon 5-6 rundi bi doslo na 12-13gb

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...

Nema svrhe dodavanja rama zbog BF1 to je memory leak problem kod njih, bilo je i u BF4 jedno vrijeme. Da imaš 16gb nakon 5-6 rundi bi doslo na 12-13gb

Istina meni je nakon nekoliko rundi ušlo u 11 GB rama

17 godina

Iako nema direktne veze sa temom slučajno naišao na testiranje količine RAM-a/ Dual Channel, Single Channel na performanse u igrama.

Nisam načisto šta bi rekao na njihove rezultate testova u svezi količine RAM-a i i performansi u igrama.

Does more RAM make difference in gaming performance?

http://www.hardwaresecrets.com/does-more-ram-improve-gaming-performance/

Does dual-channel memory make difference in gaming performance?

http://www.hardwaresecrets.com/does-dual-channel-memory-make-difference-in-gaming-performance/6/

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice