Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 978.246
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Puls3 kaže...
Stjepanj kaže...

danas se malo zabavljao u bf3mp, reko idem pogledati cpu usage s ovim i5 4570@3,6ghz, iznenadio sam se viđenim!

ocigledno da ovaj i5 nebi mogao tjerati gtx980 u cpu intezivnim igrama, jer s ovom gtx780@1200mhz je na cca 80-90% cpu usagealol

Kako ti je B3 podešen ? Sve na ultra pretpostavljam. Znaš možda koliki ti je bio min FPS ?

sve na ultri@1080p, osim AA postavki (off)! neznam koliki je min no sigurno nije mali

evo na ultri; caspian border 64p

Avg: 101.419 - Min: 0 - Max: 147

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2015 19:14 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Pitanje; dal' mi je procesor preslab za grafu? Imam Intel Celadeon G1840 i MSI R7 260 1GB OC.

0 0 hvala 0
12 godina
Premeseagry kaže...

Pitanje; dal' mi je procesor preslab za grafu? Imam

Intel Celadeon G1840 i MSI R7 260 1GB OC.

Je al priživićeš

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
Premeseagry kaže...

Pitanje; dal' mi je procesor preslab za grafu? Imam Intel Celadeon G1840 i MSI R7 260 1GB OC.

Puno previše rekla bi ekipa iz Battlefield 4 teme.

Twitter: @191x7
14 godina
Stjepanj kaže...

danas se malo zabavljao u bf3mp, reko idem pogledati cpu usage s ovim i5 4570@3,6ghz, iznenadio sam se viđenim!

ocigledno da ovaj i5 nebi mogao tjerati gtx980 u cpu intezivnim igrama, jer s ovom gtx780@1200mhz je na cca 80-90% cpu usagealol

Ajde smanji malo rezu da vidimo kolki je max fps s tim i5. Dam se kladit da nije daleko iza i7. Bubni nam i SS GPU usagea pritom, ako ti se da :) To mi je uvijek zanimljiva tema.

13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Ajde smanji malo rezu da vidimo kolki je max fps s tim i5. Dam se kladit da nije daleko iza i7. Bubni nam i SS GPU usagea pritom, ako ti se da :) To mi je uvijek zanimljiva tema.

Kharg Island - Conq/64p/ultra/720p

Avg: 115 - Min: 80 - Max: 165 (zanimljivo max fps uglavnom nemre prek 147fps-a da ga yebes di god gledao, ovo je samo na nekim mjestima(prek 160) zapisano)

gpu usage je oko 60+%

720p/ULTRA@60+%gpu usage 720p/ULTRA@60+%gpu usage
Kharg Island - Conq/64p/low/720p

Avg:143 - Min: 111 - Max: 193 (na low postavkama takoder nema sanse na ovoj mapi natjerati prek cca 190fps-a di god gledao:)

gpu usage je oko 30+%

720p/LOW@30+%gpu usage 720p/LOW@30+%gpu usage

lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2015 21:08 (Stjepanj).
14 godina

Kolko je GTA V CPU zahtjevan? Meni moj i5 drži grafu zakucanu na 100% usagea, a on je na nekih 70%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

To onda znači da nije toliko zahtjevan i da je kod tebe sve ok. 

15 godina
protjeran

Sve ovisi koje su ti graficke postavke, stavi 8x MSAA pa ce svaki gpu biti na 100%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trava je na vh, a oba msaa su na 4x sve ostalo najjace, GPU mi i je na 100%, CPU je na 70%.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2015 23:06 (Bazinga).
14 godina

a framerate?

13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

a framerate?

15 godina
neaktivan

Evo jedan dobar video. Pogledajte jos videa na njegovom kanalu, svi su odlicni i ima raznih zanimljivih testova.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

nasa sam 290x za jeftinu paru, ali ultra jeftino. Znan da cu imat bottleneck mass... ali ono brate ovakve prilike se nepropustaju, jel se isplati bacit 2k na vapor-x verziju ove kartice sa garancijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne ako uskoro ne planiraš nadogradit ostatak kompa jer će ti bottleneck biti SUPER velik. Uzmi još u obzir AMD-ove odlične drivere koji uopće ne iskorištavaju CPU pravilno i maltene ćeš ostat na GTX560 za velike pare, jer veći framerate od nje u dost naslova nećeš imat.. Bar ne bez Mantlea ili eventualno DX12.

13 godina
buljo781 kaže...

Ne ako uskoro ne planiraš nadogradit ostatak kompa jer će ti bottleneck biti SUPER velik. Uzmi još u obzir AMD-ove odlične drivere koji uopće ne iskorištavaju CPU pravilno i maltene ćeš ostat na GTX560 za velike pare, jer veći framerate od nje u dost naslova nećeš imat.. Bar ne bez Mantlea ili eventualno DX12.

Planiram nadogradit.

I nisam pitao oce biti bottleneck, jer znam da ce biti. Nego jeli isplativo uzeti 290x vapor-x za 2k? Pogledaj malo cijene na nabavi...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2015 0:48 (Luka123).
13 godina
protjeran

po koji put u 2tjedna... ajde vise...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

po koji put u 2tjedna... ajde vise...

Nije stigla posiljka sa RAM-om, sta cu..., cekam da mi stigne statement, moze biti 100 eura more biti 1000 eura i kad uzimam uzimam sto mi treba.

14 godina

Onda uzimaj, imenjače.

Usput, ako igraš BF3, BF4 ili nešto slično što je CPU intensive, očekuj odvratnan min fps u DX11. Upravo zbog onoga što sam rekao gore.

13 godina
protjeran
Luka123 kaže...

Planiram nadogradit.

I nisam pitao oce biti bottleneck, jer znam da ce biti. Nego jeli isplativo uzeti 290x vapor-x za 2k? Pogledaj malo cijene na nabavi...

di ti vidis R9 290X model za 2000k kuna?

14 godina

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/prodajem-sapphire-r9-290-vapor-x-tri-x-oc-4gb-gddr5-oglas-15178903

Vjerojatno na ovu misli, zeznio se malo.

Iako, nije 290 daleko iza 290x..

13 godina
buljo781 kaže...

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/prodajem-sapphire-r9-290-vapor-x-tri-x-oc-4gb-gddr5-oglas-15178903

Vjerojatno na ovu misli, zeznio se malo.

Iako, nije 290 daleko iza 290x..

Tako je, tu sam vidio. U zd-u sam i mogu je testirati etc.

14 godina

Smiri živce.

Testiraj grafu i uzmi ako već možeš.

13 godina
buljo781 kaže...

Smiri živce.

Testiraj grafu i uzmi ako već možeš.

Smiren sam ja, nego ovaj stjepanj me stalno prati i ispravlja , nebi se cudio da zovem sutra i kaze lik prodano "stjepanju"

14 godina
buljo781 kaže...

a framerate?

Ovisi kako gdje, u onim zahtjevnijim djelovima (puno trave, noć) je prosjećno oko 35 i to je najniže. Jako rijetko padne ispod 30. U gradu i tako nekim manje zahtjevnim dijelovima 45+. Sta mislite kolko bi mogo dobit ako dignem proc na 3.5 GHz (malo sam ga testiro i u GTA su mu temperature 7-8C više oko 65 nego u stocku (onda rade u TB 4 jezgre na 3.1 GHz), a po sluzbenim specifikacijama može do 72C - stock cooler imam znam da je šit) i da grafickoj dignem takt jezgre i memoriju (ide samo na 1300 sa 1250 jer na visem baca crte itd.)?

14 godina

Pametnije bi ti bilo ugasit MSAA. FXAA je dovoljno dobar AA i praktički je besplatan.

15 godina
protjeran
Bazinga kaže...
buljo781 kaže...

a framerate?

Ovisi kako gdje, u onim zahtjevnijim djelovima (puno trave, noć) je prosjećno oko 35 i to je najniže. Jako rijetko padne ispod 30. U gradu i tako nekim manje zahtjevnim dijelovima 45+. Sta mislite kolko bi mogo dobit ako dignem proc na 3.5 GHz (malo sam ga testiro i u GTA su mu temperature 7-8C više oko 65 nego u stocku (onda rade u TB 4 jezgre na 3.1 GHz), a po sluzbenim specifikacijama može do 72C - stock cooler imam znam da je šit) i da grafickoj dignem takt jezgre i memoriju (ide samo na 1300 sa 1250 jer na visem baca crte itd.)?

Neces dobit apsolutno nista sa overclockom cpu-a jer te gpu ogranicava na tim postavkama na kojima igras. Overclockom gpu-a mozes izvuc kakvih 10% max, znaci da ces umjesto 30 imat 33fps pa nemoj racunat na drasticnu razliku..

11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi!

Pošto sam majstor pekar, a ne informatičar, nadam se da sam se obratio na pravo mjesto za pomoć, tj. kvalitetan savjet.

Stavio sam par slika dolje, jer ipak slike govore više od 1000 riječi .

Naime, neki dan sam kupio i umetnuo dodatna 2 Gb Ram-a u nadi da će to riješiti problem, no nije. 

Dva dana muku mučim sa postavkama igre i bandicam-a i ne nalazim neko efikasno riješenje.

Danas pratim upravitelj zadataka, i moje laičko razmišljanje dovelo me do zaključka da je u krivu zapravo procesor.

Radi se o tome da želim istovremeno snimati igru i igrati je, online.

U to vrijeme meni rad procesora skoći na 70% - 80% i igra poćne štekati.

Kada ugasim snimanje, rad procesora je na 60% i nema nikakvih problema.

Memorija mi nikad ne skače preko cca 3,2 Gb pod opterečenjem.

Znaći, sad sam na vagi dal da ulažem u novi procesor, ako postoji uopće nešto bolje za tu moju matičnu ploču, ili sam ja možda ipak u zabludi pa je krivac svemu tome nešto drugo?

Hilfe!!!

Hvala! 

0 0 hvala 0
14 godina

Ne vjerujem da je procesor toliki problem. Probaj snimati s MSI Afterburnerom, imaš negdje na forumu tutorial.

10 godina
neaktivan

prcko_croatia igre se ne snimaju sa bandicamom kao prva stvar... posto imas amd graficku najbolje ti je snimati sa raptr programom, ili ako ti se to ne svidja koristi fraps.

i za ostale kojima treba...

nvidia graficke: shadowplay

amd/ati: raptr

alternativa: meni se jedino fraps svidja, unatoc potencijalnom fps dropu na starijim konfama daje daleko najbolju kvalitetu

direktni stream: obs + twitch.tv sa minimalno quad core procesorom i 3-4mpbs upload speedom

Clueless gamers shouldn't judge
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice