Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 983.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
4mal kaže...

evo malo prije sam cisto radi testa digo na 4.4Ghz(vise neide isprobano , testirano prije) i odvrtio firestrike i na zadnjem testu mi je green bar bio full sto sam ocekivao jer je taj test garfaicki najzahtijevniji od svih

daklem radi se o sli-u te driverima i kak reagira na pojedine igre , u BF3-ci skoro do kraja recimo ...zakljucak moj proc nije BN mom SLI set up-u...

Ček, kakvo ti je stanje u BF3 multy? Jel drži usage od obje grafe na 99% ili pada? Mogao si nam dat kakav ss. {#}

13 godina
protjeran
Penryn kaže...
4mal kaže...

evo malo prije sam cisto radi testa digo na 4.4Ghz(vise neide isprobano , testirano prije) i odvrtio firestrike i na zadnjem testu mi je green bar bio full sto sam ocekivao jer je taj test garfaicki najzahtijevniji od svih

daklem radi se o sli-u te driverima i kak reagira na pojedine igre , u BF3-ci skoro do kraja recimo ...zakljucak moj proc nije BN mom SLI set up-u...

Ček, kakvo ti je stanje u BF3 multy? Jel drži usage od obje grafe na 99% ili pada? Mogao si nam dat kakav ss. {#}

niti jedan i7 nemre drzati dvije gtx680 na 99% u bf3mp(niti cak slabije 2x7950), razlog je premala rezolucija tj danasnja 1920x1080p, to je vec odavno provjereno(i ovdje na bug-u)! potrebna je najmanja rezolucija od 14xxp i nesto da bi se takav setup navuko na 99%{#}LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 20:32 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

niti jedan i7 nemre drzati dvije gtx680 na 99% u bf3mp(niti cak slabije 2x7950), razlog je premala rezolucija tj danasnja 1920x1080p, to je vec odavno provjereno(i ovdje na bug-u)! potrebna je najmanja rezolucija od 14xxp i nesto da bi se takav setup navuko na 99%{#}LP

A i7-930 može jednu GTX780? 

17 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

evo skoro pa je 100%

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 20:58 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel to singleplayer ili multy?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 20:49 (Penryn).
Moj PC  
0 6 hvala 0
12 godina
protjeran

Ja vam kažem, čim padne gpu usage 2% odmah po novi proc...To jednostavno boli za gledat...Screen tearing, flicker, stutter sve to dođe u paketu, jednostavno proc mora bit na 99% inače FAIL.....

Al smiješan je ovaj Penryn,šta je je...Sigurno će sad ić sa IB na Haswell{#}...Znalac......

4 6 hvala 0
13 godina
protjeran
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

A i7-930 može jednu GTX780? 

neznam zasto dajete toliko td covijek je samo nekaj pitao{#} no da se vratim na pitanje!!pa to nazalost nebi znao, nisam imao prilike probati ali mogu reci da se moja stara raga i7 920 kad bi je stavio 3.6ghz je padao gpu usage(u bf3 mp) no na 4ghz je radila na 100% s hd7950! tako da najvjerojatnije tesko da bi se mogao nositi s jednom gtx780! mislim da mu je vijek s predzadnjom high-end generacijom gpu-a odzvonilo!{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 20:56 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

neznam zasto dajete toliko td covijek je samo nekaj pitao{#} no da se vratim na pitanje!!pa to nazalost nebi znao, nisam imao prilike probati ali mogu reci da se moja stara raga i7 920 kad bi je stavio 3.6ghz je padao gpu usage(u bf3 mp) no na 4ghz je radila na 100% s hd7950! tako da najvjerojatnije tesko da bi mogao nositi s gtx780! mislim da mu je vijek s predzadnjom high-end generacijom gpu-a odzvonilo!{#}

Hmm, a gle što kaže DarthMarkus:

I da mislim da ovaj proc na 4,2 će gurat single 9970 bez po muke (imao sam referentnu 780 vrlo kratko, bila je filana cijelo vrijeme)....

Sad, kome vjerovati..{#}

13 godina
protjeran
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

neznam zasto dajete toliko td covijek je samo nekaj pitao{#} no da se vratim na pitanje!!pa to nazalost nebi znao, nisam imao prilike probati ali mogu reci da se moja stara raga i7 920 kad bi je stavio 3.6ghz je padao gpu usage(u bf3 mp) no na 4ghz je radila na 100% s hd7950! tako da najvjerojatnije tesko da bi mogao nositi s gtx780! mislim da mu je vijek s predzadnjom high-end generacijom gpu-a odzvonilo!{#}

Hmm, a gle što kaže DarthMarkus:

I da mislim da ovaj proc na 4,2 će gurat single 9970 bez po muke (imao sam referentnu 780 vrlo kratko, bila je filana cijelo vrijeme)....

Sad, kome vjerovati..{#}

kazem nisam probao! no cisto sumnjam na fullhd rezi na gulf of oman 64p...all time??

17 godina

single play :) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 21:25 (4mal).
13 godina

P_N Nemaš šta vjerovat - kriminal je bio dok je bio na stocku (2,8 ), bottelneckao je 680 tku u BF (gpu mi je bio na 70% 80%), čim sam dignuo na 4,2 filling je bio maxan.....

A dobro što ti misliš šta bi onda trebali ljudi sa i5 icama, FX-ima i ljudi koji drže proce na stocku ???

Gle, planiram ubost 9970 (ako bude bingo), ako bude proc bottelneckao uzet će Haswella, ali za single GPU nema šanse, pa taman i da bude neki sitni bn što onda???....

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 21:04 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 5 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

pa cijela prica se vrti oko mp a ti stavljas sp screenshot{#} pa 2 stranice u nazad sam napravio test di jedan i7 3820 vrti 7950 na 100% pri samo 1.8ghz a na 1.6ghz se javlja bootleneck na 90% u sp?{#} jel to neka šala ili?sry

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 21:06 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Gle, planiram ubost 9970 (ako bude bingo), ako bude proc bottelneckao uzet će Haswella, ali za single GPU nema šanse, pa taman i da bude neki sitni bn što onda???....

Pa ako sa GTX780 i i7-930 @ 4.2GHz nisi imao nikakvog bottlenecka onda nemaš brige.. jel da?

13 godina

Ne, al ako bude jači od Titana {#}...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Ako mi još neki biser BF3 SP iskoristi za demonstraciju bottlenecka/nebottlenecka obrisat ću sve svoje teme i napustiti forum.

Jel to želite?

Twitter: @191x7
Moj PC  
4 3 hvala 2
15 godina
nixass kaže...
Sideswipe kaže...

Clockani i7 3770K na 4.5Ghz stabilnih prolazi za Crossfire HD7970 3GB?? {#}

ako ti slučajno, ali stvarno slučajno grafika padne ispod 99% iskorištenosti na recimo 98% onda je vrijeme za paniku.

u tom skučaju nabaviti matičnu sa 2x Xeon i moli boga da nema bottlenecka jer sa grafikom na 98% je nemoguće išta igrat.

Moze li covjek pitat sta informativno ovdje?Pitao sam jer mi nije svejedno dat pare za jos dva monitora,napajanje i grafu.{#}

17 godina

evo MP 

13 godina
protjeran
4mal kaže...

pa daj odigraj malo gulf of oman 64p na ultra+fullhd i postaj par ss-ova da zavrsimo pricu svi cemo ti biti zahvalni!{#}

edit!. prestigo si me!znaci po ovom tvom grafu i7 nemoze niti priblizno filati 2xgtx680 teski bootleneck! HVALA{#} samo sto bi ti to jos palo u ovom gore scenariju!

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 21:19 (Stjepanj).
17 godina

ocito , vidim da je dosta HW zahtjevan MP kod vise igracha na ultra i full HD :)

al nema veze ionako ne igram pretezito MP nego samo single kapanje kod igri ... i tamo nema BN-a

e da ocito mi je reza za sli BN da imam multi gpu ili 2k rezu nebi bila tolko 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 21:23 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

ocito , vidim da je dosta HW zahtjevan MP kod vise igracha na ultra i full HD :)

moze jos jedna informacija? da stavis ss od task managera da vidimo na koliko su ti radile jezgre? jer je meni s i7 3930k (6core/12threads) u bf3mp proc radio na 5%{#} (4 threda su bila 100% neiskoristena a bf3 koristi max 8)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 21:23 (Stjepanj).
14 godina

svaka nova generacija i7 je donijela ugrubo 10% poboljšanja clock per clock tako da je 4770k sigurno barem 30% jači clock per clock. to što su rezultati u igrama drugačiji, tj. gdje starija generacija ne kaska previše za novom, je druga stvar. ima igara gdje je phenom x4 u egalu sa i7, a zna se da je puno slabiji procesor

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

evo 

Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina

daj uplodaj to negdje online,tipa imageshack...pa ništa se ovako ne vidi :/

Biseri 2013: -Valentin17- Previše bisera da tu stane;
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

Evo 

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Pomalo nevjerujem sto ovdje citam, naravno da je i7 3770k brzi od i7 920 i na default i jednako klokani!!!

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
6 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Glavas kaže...

Pomalo nevjerujem sto ovdje citam, naravno da je i7 3770k brzi od i7 920 i na default i jednako klokani!!!

spavaš!{#}

13 godina

Mislim da nitko nije rekao da nije brži...Jedino pitanje je koliko (kad su oba na istom taktu) i da li se isplati prelazit s stare serije i7....

Glavaš ne potpiruj {#}, sunce ti tvoje{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 22:57 (DarthMarkus).
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

evo napravio sam mali test za sve zeljnih beskorisnih informacija{#}

uglavnom testiro sam svoj i7 3820 u bf3 singleplayeru(mp trenutno ne radi) isao sam mjeriti do koje granice trebam spustiti procesor da bi mi se u singleplayeru(a znamo da nije niti priblizno zahtjevan poput multiplayera) javio bootleneck pa evo jako zanimljiv rezultat:

i7 3820@3.8ghz GPU@99%

i7 3820@1.6ghz GPU@90%

znaci procesor sam uspio spustiti do cak 1.6ghz{#} da bi mi se poceo javljati bootleneck...LP{#} eto cisto informativno{#}

edit: 6 thredova trenutno koristi no neke kompleksnije scene rade na 8, a pogotovo u MP!

za pracenje inf. je koristen playclaw3

E sa ovime si potaknuo jednu moju staru tezu/misao koje se drzim vezano za procesore i njihovo klokanje vezano za igre, a to je da se klokanjem procesora u odnosu na njegovu stock frekvenciju nedobiva zamjetan boost u igrama i da je ono slovo K (otkljucan mnozitelj) na kraju naziva intela precejenjeno obzirom na potrebu kupnje skuplje maticne i coolera za proc ako namjeravamo to  K   iskoristit - tako da ajd ako ti nije problem testiraj na ovaj nacin kao sto si ovdje svoj proc na stock i na najvisoj frekvenciji na kojoj ti radi overklokan 24/7 - da vidimo kolika je razlika klokanog u odnosu na stock u igrama i dali je isplativo ? tnx

DarthMarkus

{#}

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 10:15 (Glavas).
14 godina
neaktivan

Kod mene je razlika između stock i oc nebo i zemlja, tako da to K itekako vrijedi.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Pa nema smisla clockati u situacijama kada već na stocku CPU nije BN. Ali kada je, kao što reče Leopard onda se isplati. A sad koliko tko ima računice trošiti novce da se igra je nešto drugo {#}.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice