Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 983.638
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Igrano bi bilo na 27" monitoru rezolucija 1980x1080

14 godina
chaselol kaže...
darijoman kaže...

Kad se već daju primjeri hoće li i7 3770K bottleneckati gtx 690 ?

Hoce. Definitivno.

Hoće do neke mjere, sad jel to bitno ili ne s velikim fpsom koji pruža je diskutabilno.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
13 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Imam frenda sa GTX 690 + i7 3820 ili 3930K nisam siguran,baš se potrudim da vidim ima li bottelnecka!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

I7 3930K je brzi procesor socket 2011 od 3770K tako da vjerojatno nema bottleneck.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 15:41 (darijoman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
darijoman kaže...

I7 3930K je brzi procesor socket 2011 od 3770K tako da vjerojatno nema bottleneck.

Je brži je ako se koriste svih 6 jezgri odnosno 12 threadova. U bilo kojoj igri koja ne vidi više od 8 threadova i7-3770k će bit brži. Po meni i7-3770k JE bottleneck za GTX690, ali u trenutnim igrama se ne vidi jer ta kombinacija svaku gura preko 60fps pa nije bitno ni koliki su CPU i GPU usage, otprilike. Ako sa novim igrama poraste zahtjevnost prema procesoru lako je moguće, zapravo gotovo je sigurno da i7-3770k neće moći izgurati 60fps i 99% iz GTX690.

13 godina

Je brži je ako se koriste svih 6 jezgri odnosno 12 threadova. U bilo kojoj igri koja ne vidi više od 8 threadova i7-3770k će bit brži. Po meni i7-3770k JE bottleneck za GTX690, ali u trenutnim igrama se ne vidi jer ta kombinacija svaku gura preko 60fps pa nije bitno ni koliki su CPU i GPU usage, otprilike. Ako sa novim igrama poraste zahtjevnost prema procesoru lako je moguće, zapravo gotovo je sigurno da i7-3770k neće moći izgurati 60fps i 99% iz GTX690.

Dakle gledajući onda nema dostojnog procesora za GTX 690 barem u podnožju 1155.

Onda overclocking stupa na scenu.

13 godina
protjeran

ja sam imao i7 3930k@4.7ghz i na rezama nizoj od 1600x u vecini igara moja 7950 nije prelazila 70% gpu usage, a u bf3 mp i manje(4 threda se nisu nikada ni upalila)...s tim da je proc cijelo vrijeme radio na max 30%! ocigledno je da su procevi ili graficke u nekom djelu izmedu njih pre slabi tj ne prate dovoljno brzo razvoj/snagu/komunikaciju/ ili nesto trece i na ocigled obadvoje ostaju totalno neiskoristeni jer je cpu prakticki ostalo 70%+ viska, a gpu 30%+ u mom slucaju, i sam se pitam zasto nije tjerao jednu 7950 do krajnjih granica bez obzira na rezoluciju??

Rasturam na Intel i7 3820 - 3.8ghz @ 1.116V + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 1150/1575
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 17:15 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...
ja sam imao i7 3930k@4.7 i na rezama nizoj od 1600x u vecini igara moja 7950 nije prelazila 70% gpu usage,a u bf3 mp i manje...s tim da je proc cijelo vrijeme radio na max 30%!ocigledno je da su procevi ili graficke u nekom djelu izmedu njih pre slabi tj ne prate dovoljno brzo razvoj/snagu/komunikaciju/nesto trece i na ocigled obadvoje totalno neiskoristeni jer cpu prakticki ostalo 70%+ viska,a gpu 30%+ u mom slucaju, i sam se pitam zasto nije tjerao jednu 7950 do krajnjih granica bez obzira na rezoluciju??

Zašto bi morali tjerati do krajnjih granica ako nije potrebno.Ako ti grafička sa 70% iskoristivosti omogučava solidan fps onda nije potrebno da tjera do daske jer i sa 70% snage žvaće to što je potrebno,barem ja tako gledam.

Pokreni crysis 3 ili metro 2033 na max.setting i pri max,rezoluciji pa ćeš vidjeti iskoristivost.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 16:17 (darijoman).
13 godina
protjeran
darijoman kaže...

Zašto bi morali tjerati do krajnjih granica ako nije potrebno.Ako ti grafička sa 70% iskoristivosti omogučava solidan fps onda nije potrebno da tjera do daske jer i sa 70% snage žvaće to što je potrebno,barem ja tako gledam.

Pokreni crysis 3 ili metro 2033 na max.setting i pri max,rezoluciji pa ćeš vidjeti iskoristivost.

pa radi se o tome da ja ili bilo tko drugi želi da mu bilo koja igra ide maksimalno fps-a koliko moze s doticnim setupom zasto bi mi neka igra isla 50fps-a kad bi zapravo mogla ici i recu bezveze 100fps-a! da su zapravo ispunjeni svi uvjeti  iskoristenosti od same igre do hardwera koj bi je treba pokretati...

a za ovo tvoje drugo pitanje reci ti meni dali je tebi smjesno da u te dvije igre metro i c3 jedna high-end konfa od 13,000kn to nije u stanju vrtiti u normalnom broju fps-a??? ocigledno da ovdje nesto ne stima u svijetu cpu/gpu...a mi to svi pljugamo jer kupujemo svake godine novo naravno neki vise neki manje{#} eto toliko od mene:) LP svima....

Rasturam na Intel i7 3820 - 3.8ghz @ 1.116V + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 1150/1575
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 17:12 (Stjepanj).
13 godina

Ček ,ne kužim nešto tebi je i7 3930K botellneckao HD 7950!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Ček ,ne kužim nešto tebi je i7 3930K botellneckao HD 7950!!

na manjoj rezoluciji od 1600x kak sam i napisao gore u postu DA!

13 godina

Meni tu ništa nije jasno,znači imaš hig-end procesor i mid-end grafiku i  monitor koji nema full HD rezu (low-end),i što sad bih trebao kupit Xenona  x2 da bi imao grafiku na 100% iskoristivost,pa to su gluposti,reza bottelnecka čitavu stvar a ne procesor,grafika radi onoliko koliko joj je potrebno a proc gura koliko može,meni je apsurdno reć da je u procu problem a zakuca GTX 690 na full HD rezi bez problema!!

Pričanje o bettelnecku je uzelo previše maha!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 17:33 (volegradele).
Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Meni tu ništa nije jasno,znači imaš hig-end procesor i mid-end grafiku i  monitor koji nema full HD rezu (low-end),i što sad bih trebao kupit Xenona  x2 da bi imao grafiku na 100% iskoristivost,pa to su gluposti,reza bottelnecka čitavu stvar a ne procesor,grafika radi onoliko koliko joj je potrebno a proc gura koliko može,meni je apsurdno reć da je u procu problem a zakuca GTX 690 na full HD rezi bez problema!!

ak je tebi 7950 od 3000kn mid-end grafa onda mi molim te reci sta je 7870,7850 pa onda 7770? i kakve veze ima moj monitor? imam lcd od 100cm totalno nebitno, svi znamo da reza utjece na cpu bootleneck sto zapravo nebi trebalo, jer ja ili bilo tko drugi  s konfom od 15,000kn zelimo da mi bf3,c3,fc3 zakucan na min 100fps na rezi od 800x600, 1366x760, 1920x1050 totalno nebitno koj reza zelim da mi za te novce igra ide vrtoglavo a ne da mi grafa radi na 40% a proc na 30%! jel ti sad mene kuzis????ak ne onda si kupi taj proc pa kad vidis da se to desava zapitas se zasto???....nemislim nista zlonamjerno na tvoj komentar da nebi opet neka svada ispala...LP kolega:)

13 godina
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

ak je tebi 7950 od 3000kn mid-end grafa onda mi molim te reci sta je 7870,7850 pa onda 7770? i kakve veze ima moj monitor? imam lcd od 100cm totalno nebitno, svi znamo da reza utjece na cpu bootleneck sto zapravo nebi trebalo, jer ja ili bilo tko drugi  s konfom od 15,000kn zelimo da mi bf3,c3,fc3 zakucan na min 100fps na rezi od 800x600, 1366x760, 1920x1050 totalno nebitno koj reza zelim da mi za te novce igra ide vrtoglavo a ne da mi grafa radi na 40% a proc na 30%! jel ti sad mene kuzis????ak ne onda si kupi taj proc pa kad vidis da se to desava zapitas se zasto???....nemislim nista zlonamjerno na tvoj komentar da nebi opet neka svada ispala...LP kolega:)

Koliko imaš fps u Crysiss 3 na max.out ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 17:52 (darijoman).
13 godina
protjeran

20 do max 30fps kako koji level sve na max maxeva kaj ide u svim postavkama i 8xmsAA koji je zakolju! inace je neupitno da ide hebacki cim ugasim 8xaa...sve na fullhd naravno!

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 23:26 (Stjepanj).
Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
neaktivan

Opet krećemo sa stjepanjem i njegovim monitoro... ne uzimaj njegove tvrdnje o bottlenecku za činjenicu, igra na 1366x768 i njegovi rezultati nisu dobri. Posavjetuj se s nekim drugim.

Toni
Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

Nema svađe samo zdrava rasprava{#}

Hig-end grafa:HD 7970,7990

Stvar je u tome što je na toj rezi ni jedan proecesor neće zakucat u 99%,to ti je isto imaš dva motora koja voze 250 Km/h,jedan pri toj brzini vrti na 5000 rpm a drugi 4000 rpm!Ovaj drugi slobodno diše dok se ovaj drugi daje max,što ne znači da je snažniji,baš obrnuto!!

AUDIOFIL
13 godina
neaktivan
darijoman kaže...
chaselol kaže...
darijoman kaže...

Hoce. Definitivno.

Jesi siguran da hoce? Po cemu zakljucujes?

Sarcasm bro, sarcasm.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Opet krećemo sa stjepanjem i njegovim monitoro... ne uzimaj njegove tvrdnje o bottlenecku za činjenicu, igra na 1366x768 i njegovi rezultati nisu dobri. Posavjetuj se s nekim drugim.

o pravi se javio kojem vlastiti monitor (ocigledno za tvoje standarde jadnih 21") ima samo vga izlaz a meni nes govoris stvarno si banana i taj tvoj komentar{#}! inace imam lcd od 15,000kn pa to nikome ne govorim niti se hvalim (niti tebi govorim da se igras na smecu od 21")samo radi ovakvih poput tebe! mogu ti predavati o bootlenecku i hd rezoluciji...

no da se vratimo na nekakvu normalnu raspravu  ak je moguce na ovom forumu, zalosno je sto jedan proc i7 3930K od skoro 5000kn neuspjeva tjerati jednu 7950 ma maxx bez obzira na nižu  rezoluciju!

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

no da se vratimo na nekakvu normalnu raspravu  ak je moguce na ovom forumu, zalosno je sto jedan proc i7 3930K od skoro 5000kn neuspjeva tjerati jednu 7950 ma maxx bez obzira na nižu  rezoluciju!

Covjece, normalna rasprava se ne moze voditi zbog tebe i tvojih gluposti. Ako na manjoj rezi ti sa svojom konfom imas npr. 100 frejmova, sto je i vise nego dovoljno, a ti bih ipak htio imati 130 slicica? 

15 godina
Stjepanj kaže...

Zašto i bi kad to nije potrebno.. Čil aut dud.

Šalalallalalalalallalaa.
13 godina
Stjepanj kaže...
rapture686 kaže...adi ovakvih poput tebe! mogu ti predavati o bootlenecku i hd rezoluciji...

Ali kako ne kužiš,nema potrebe,zašto bi grafika  sa Tetrisom radila 100% ka i s Crysisom!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Covjece, normalna rasprava se ne moze voditi zbog tebe i tvojih gluposti. Ako na manjoj rezi ti sa svojom konfom imas npr. 100 frejmova, sto je i vise nego dovoljno, a ti bih ipak htio imati 130 slicica? 

naravno! zasto nebi imao 130 ak moze, a ispada da zbog necega neide a nitko nezna! nekazem ja da nisam zadovoljan niti sam ja igdje rekao da sam nezadovoljan svojim setupom! samo me zanima zasto neide a neupuceni (neznanjem ili necim trecim) to shvacaju ovako kao kolega gore i poput tebe kojima je to tak svejedno meni nije! jer mene zanima zasto a to vas dvojica ocigledno neznate pa vodite ovakvu raspravu o tome sta meni pise pod moj pc! jadno....ak je to tebi sve glupost onda odi iz ove teme i nemoj raspravljati o tome....LP

kolega iznad je napisao "zašto bi grafika  sa Tetrisom radila 100% ka i s Crysisom!!

ko spominje bilo kakav sugavi tetris ja govorim za fc3,bf3,c3 ak im stavis rezu nizu od 1600x1200 gpu usage drasticno pada a fps se drasticno ne penje koliko bi trebao shodno smanjivanju rezolucije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 0:06 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
rapture686 kaže...

o pravi se javio kojem vlastiti monitor (ocigledno za tvoje standarde jadnih 21") ima samo vga izlaz a meni nes govoris stvarno si banana i taj tvoj komentar{#}! inace imam lcd od 15,000kn pa to nikome ne govorim niti se hvalim (niti tebi govorim da se igras na smecu od 21")samo radi ovakvih poput tebe! mogu ti predavati o bootlenecku i hd rezoluciji...

{#}

VGA podržava 1920x1080 rezoluciju i više, tako da to nema veze. Na ovo ostalo stvarno nemam komentara, osim što mi je smiješno kako non stop govoriš dase ne hvališ, a gle si opis i postove {#}

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 0:28 (rapture686).
17 godina
http://www.tweakguides.com/Graphics_1.html

www.tomshardware.co.uk/forum/312488-33-will-refresh-rate-monitor-effect

http://www.overclock.net/t/306424/does-screen-refresh-rate-max-fps
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
www.missingremote.com/guide/video-frame-rates-and-display-refresh-rates-beginners

evo jos jedan dobar tekst koji bi trebali procitati zasto nemate toliko fps na.manjim rez. neda mi se sada pojasnjavati ali mogu sutra to sazeti i napisati na hrv
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 1 hvala 2
13 godina

neda mi se sada pojasnjavati ali mogu sutra to sazeti i napisati na hrv

Može ako ti nije problem.

Hvala 

15 godina
moderator

Prestanite s nepotrebnim prepirkama i držite se teme!

Just hating everyone for no reason.
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
darijoman kaže...

NE.

13 godina

Ja isto mislim da neće,ali uvijek je dobro poslušati mišljenja i iskustva drugih.

Uz to sve dobra matična ploča i  nebi trebalo biti problema{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 19:37 (darijoman).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice