Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 982.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
MARKOZD15 kaže...
toxic kaže...

wow izašo je titan my bad omfg...

Ja ne govorim o Titanu, samo će budala staviti takvu karticu na Phenoma II X4, jesi možda igrao Armu II, F1 2012?? Očito ne

ti si igrao i to sa phenomom II 965 be 4.0ghz sa hd 7970? ili nekom drugom karticom?? igrao sam f1 2012 i igra je išla bolje nego tebi sa tvojim fx i hd 7870..

vidim da određeni ljudi pate na postotak zauzeca graficke kartice... iako igra leti jednostavno se opterecuju sa time... i ne kuže da ljudi koji to citaju misle da ne mogu igrati normalno igre sa phenomom II 965 i nekom grafickom nego to baš mora biti i7 ili taj tvoj kvazi procesor

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 13:59 (toxic).
17 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Ti ne kužiš da bez obzira koliko fps-a imao, pa i da 200 imaš, ako je CPU na 100% usagea a grafa na recimo 80% - to je bottleneck, doduše neprimjetan, ali je evidentno da procesor NEMA dovoljno snage da iskoristi grafu u potpunosti. Uf što sam perverzan. {#}

Uostalom, jedino ti ne primjetiš bottleneck, onda mora da su i Leopard, i itomic, i Marko, i ATIGamer ludi? Eh..

btw. zar nemaš malo previše godina da bi razbijao glavu sa igricama? Meni je evo 20 godina pa me već pomalo sram razglabati o ovim glupostima. {#} Lijep je dan, proviri malo vani. {#} {#}

Moj PC  
2 3 hvala 1
17 godina
Penryn kaže...

Ti ne kužiš da bez obzira koliko fps-a imao, pa i da 200 imaš, ako je CPU na 100% usagea a grafa na recimo 80% - to je bottleneck, doduše neprimjetan, ali je evidentno da procesor NEMA dovoljno snage da iskoristi grafu u potpunosti. Uf što sam perverzan. {#}

Uostalom, jedino ti ne primjetiš bottleneck, onda mora da su i Leopard, i itomic, i Marko, i ATIGamer ludi? Eh..

btw. zar nemaš malo previše godina da bi razbijao glavu sa igricama? Meni je evo 20 godina pa me već pomalo sram razglabati o ovim glupostima. {#} Lijep je dan, proviri malo vani. {#} {#}

Imaš pravo, glup sam što pokušavam reci ljudima da ne slušaju nagađanja i što im pokušavam reći da phenom 965 II be neće stvarati nikakve probleme pri gamingu..

Žao mi je što meni phenom II 965 be nije stvarao probleme sa hd 7970 i što su neki čitajući svakakve postove odlučili kupiti skuplji fx sa cim vecim ups sa vise jezgri da bi bolje igrali.. i sa time potrošili više novaca a ne dobili ništa bolje..

Običnim ljudima osim mene nije bitno koliko slicica im prikazuje fraps ili afterburner ako su uopce culi za to nego im je bitno da im igra ide fluidno a to ce svakako ici.

Reko bih da sam imao pogrešan pristup i pomalo napdački jer meni smeta kada čitam postove i kada vidim da je phenom II 965 usko grlo za 660ti. ajmo reći da je, što taj user treba napraviti da 660ti ne bude usko grlo?? kupiti fx 8320 ?? i dobiti točno što sa time.

eto ja aludiram na to..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
14 godina
odjavljen

Kolega ja sam rekao svoje mišljenje, nemam se više volje raspravljati ... peace {#}

1 0 hvala 0
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Neki s775 Quad bi bio usko grlo za HD 7770... Jel to hoćeš reći? Ako o tome govoriš, u krivu si {#}

Ovo je istina. Imam Phenom II x4 945 i itekako imam sumnju u bottleneck u BF3 s HD 7770 koju imam.

Na najnižim detaljima 1680x1050 s Phenom II x3 na 3.1GHz grafa mi je išla u prosjeku maksimalno 70%.

S novim procesorom, također najniži detalji 1680x1050, jedva ide 80%.

Podignem detalje, framerate neznatno opadne a zauzeće grafičke ide do 100% (u prosjeku oko 95%).

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
16 godina
moderator
191x7 kaže...

Ovo je istina. Imam Phenom II x4 945 i itekako imam sumnju u bottleneck u BF3 s HD 7770 koju imam.

Na najnižim detaljima 1680x1050 s Phenom II x3 na 3.1GHz grafa mi je išla u prosjeku maksimalno 70%.

Podignem detalje, framerate neznatno opadne a zauzeće grafičke ide do 100% (u prosjeku oko 95%).

Meni s phenom II x3 720 3.4 grafa(6850) ide do 99%(bf3).1680x1050 med-high(jedino mi je mesh na very high) aa- off.

سمندری ڈاکو
14 godina
191x7 kaže...

Pa zar nije normalno da ce graficka biti manje opterecena ako manje detalja obrađuje? Zasto bi radila na 100% ako nema sta "obradit"?

Ne kuzim na osnovu cega sumnjas u bottleneck... To sto ti grafa radi na 100% pri visim detaljima ti sve govori...

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 16:14 (anarchyST).
17 godina
anarchyST kaže...

Pa zar nije normalno da ce graficka biti manje opterecena ako manje detalja obrađuje? Zasto bi radila na 100% ako nema sta "obradit"?

Ne kuzim na osnovu cega sumnjas u bottleneck... To sto ti grafa radi na 100% pri visim detaljima ti sve govori...

Sumnjam na osnovu toga što framerate nije velik. Ako na srednjim detaljima imam oko 50 fps, ne bi li na niskim trebalo biti više od 60 što imam (i bez padova)?

Opčenito, promjenom procesora mi framerate nije drastično porastao, samo su veliki padovi puno rjeđi...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
14 godina
191x7 kaže...
anarchyST kaže...

Sumnjam na osnovu toga što framerate nije velik. Ako na srednjim detaljima imam oko 50 fps, ne bi li na niskim trebalo biti više od 60 što imam (i bez padova)?

Opčenito, promjenom procesora mi framerate nije drastično porastao, samo su veliki padovi puno rjeđi...

Pa tu je problem u samoj grafickoj, mozda i u neoptimiziranosti igre ili drivera... a ne u procesoru...

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 16:32 (anarchyST).
13 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ja za razliku od nekih ne nagađam nego pokušavam ljudima dokazat i pokazat kako neke stvari nisu kao što neki pišu a to mogu isključivo ako napomenem koji sam hw posjedovao jer ovako ispada da isto nagađam kao većina korisnika evo recimo baš ovakvih poput tebe..

al jbg jarane BF3 MP ti je igra ipak glavna nema tu sta

trololol {#}

sad iskreno sto nebi ljudi naveli BF3 MP

mislim da nisi ni svjestan koliko ljudi zapravo igra tu igru sa podrucja balkana

pa jbt pogledaj samo temu BF3 na ovom forumu,jedna od najpopularnijih tema je to ipak

i da,ja npr uvijek igram sa 64 igraca,da sam htio igrat sa 24 i sa 30 FPSa igrao bi na shity consolama

ovak je makar rokacina kad ima igraca haha

12 godina

Meni je athlon x2 6000+ radio normalno i s gtx9800+ xxx verzijom i s gtx570 gs

razorblade
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
mariolla79 kaže...

Meni je athlon x2 6000+ radio normalno i s gtx9800+ xxx verzijom i s gtx570 gs

Sa GTX 570 nije sigurno! Cak je upitno dal je radio normalno sa 9800GTX+.

17 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Sa GTX 570 nije sigurno! Cak je upitno dal je radio normalno sa 9800GTX+.

Nije ni sa 9800GTX sigurno. Doma imam jednu staru konfu, C2D E4600@ 3GHz, HD3850 512MB, znači jači proc i slabija grafa od ove gore kombinacije. 1680x1050 reza, i u brdo igara jadni stari Core 2 Duo nema snage ispratiti grafu, redom: Team Fortress 2, L4D2, Skyrim, svi Assasini, BF3 MP, i još par kojih se ne mogu sjetit, dopisat ću.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 18:12 (Penryn).
14 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Nije ni sa 9800GTX sigurno. Doma imam jednu staru konfu, C2D E4600@ 3GHz, HD3850 512MB, znači jači proc i slabija grafa od ove gore kombinacije. 1680x1050 reza, i u brdo igara jadni stari Core 2 Duo nema snage ispratiti grafu, redom: Team Fortress 2, L4D2, Skyrim, svi Assasini, BF3 MP, i još par kojih se ne mogu sjetit, dopisat ću.

Slažem se u potpunosti, danas su svi dual core procesori izumrli, izuzev i3 procesora sa HT-om, imao sam i3 540 i 550, clockani na 4 GHz imaji identične performanse sa Phenomima II X4 ili se čak brži u nekim situacijama. Preporučam svima da se naoružaju sa što više jezgri, prošlo je vrijeme dual core procesora.

14 godina

A i ti i3 "su imali" u igrama do negdje 2012, probaj sada s time vrtiti pa ćeš vidjet da padaju u usporedbi sa Phenomom na 4.0Ghz. 

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

A i ti i3 "su imali" u igrama do negdje 2012, probaj sada s time vrtiti pa ćeš vidjet da padaju u usporedbi sa Phenomom na 4.0Ghz. 

Intel i3 550 na 4 GHz daje identičan score u Frybenchu i u Cinebechu kao Phenom II X4 na 3.2 GHz, imao sam oba pa probao {#}

Ta dva bencha najrealnije sagledaju situaciju oko procesora.

14 godina

Ma kakav Frybench i Cinebench. Baš bi bilo dobro u 5 modernijih igara testirati  {#}.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Ma kakav Frybench i Cinebench. Baš bi bilo dobro u 5 modernijih igara testirati  {#}.

Igrao sam sa oba procesora Battlefield BC2, Skyrim te neke sportske igre... Oba uparena sa HD 6850 OC, nisam uopće raspoznao koji procesor imam, iste performanse.

Inače Frybench i Cinebench najbolje iskoriste snagu procesora te ako su isti u ta dva testa, isti su i u CPU bound igrama {#}

13 godina
neaktivan

ja znam da je i3 2100 slab u BF3 MP za 6870ku i GTX 460ku dok phenom sa svoje prave 4 jezgre se daleko bolje ponasa od i3ice

benchovi neki tam me ne zanimaju,samo pravi rezultati u igrama

glupost kupovat i3 gledajuci kako su mu prenapuhane cijene

ko nema keša a zeli solidno igranje bolje mu je AMD quad core neki

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mersimh kaže...

ja znam da je i3 2100 slab u BF3 MP za 6870ku i GTX 460ku dok phenom sa svoje prave 4 jezgre se daleko bolje ponasa od i3ice

benchovi neki tam me ne zanimaju,samo pravi rezultati u igrama

glupost kupovat i3 gledajuci kako su mu prenapuhane cijene

ko nema keša a zeli solidno igranje bolje mu je AMD quad core neki

Vidi, taj i3 2100 je dosta slabiji od clockanog i3 5XX, vjeruj mi, stari Clarkdale svoje nedostatke OC-om nadoknadi, dok to nije slučaj sa novijim i3-cama.

Imao sam oba, pa znam situaciju {#}

14 godina

Pa u igrama baš i nije stari i3 550 neš bolji od i3 2100. Recimo da su negdje li-la i3 550 @ 4.0Ghz i i3 2100. 

12 godina

ja sam imao tog athlona..naclockanog na m2n32sli ploci i gtx570 do nedavno...i igrao mass effect i nfs the run i tu i tamo mi je mrvicu yastekao tak negdje oko sekundice..igrao na 1920 rezi s ful detaljima...makar to kaj je zastekao nije fermalo...ali je isao lol

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nećemo u off-topic... Puno se raspravljalo o ovom mom procesoru, gledao sam rezultate od i3 2XXX i moj i3 550 na 3.6 GHz je imao identične... Uglavnom, znam šta govorim ;)
13 godina

Pitanje broj 2:kolika će bit iskorištenost GTX 660ti u kombinaciji s Q6600,OC 2.9GHz

BF3,Grand Bazar,32/32

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 22:40 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Loša.

13 godina

96%

AUDIOFIL
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Pa da je 96% mebi bilo botlnecka. Bit će vjerojatno puno manje.

13 godina
itomic009 kaže...

Pa da je 96% mebi bilo botlnecka. Bit će vjerojatno puno manje.

Napravio sam SS igre i afterburrna,sutra je stavim.

AUDIOFIL
14 godina

Šta bi sad meni trebalo nešto značiti što je u jednoj igri 96% usage, pa valjda znaš da se gleda generalno ili prosjek, a ne jedna igra. Da pištaš direktno jel taj CPU botlneck u BF SP, onda je odgovor NE. Ali ako pitaš generalno, onda je odgovor da sigurno neće u većini modernih igara iskorištavati full tu grafu.

14 godina
neaktivan

Malo je i7 970 holdao clockanu hd 7950 na određenim scenama u kasnijem dijelu igru, jer mu ipc nije jak kao kod SB/IB, zbog toga sto metro koliko se sjecam koristi samo 2 jezgre, tako da je jak ipc mnogo vazniji od broja jezgri.

Ali da ne bi bilo zabune to je bilo veoma malo usko grlo, neprimjetno bez gledanja na gpu usage, gpu usage bio pao do 92%, koliko se sjecam to je najnize sto sam vidio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 1:09 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice