Moze mi netko preporucit na kojim settingsima da igram bf3 s 7950. Imao sam 6950 i izgledalo je bolje nego s 7950 jer sam pokusavao smanjit sve detalje zbog pokusaja igranja na intergrusi pa mi se sve poseremtilo. Takoder bi mi dobro dosao neki screenshot posto mi je bf na ruskom. Hvala.
HD 7950 Club
- poruka: 959
- |
- čitano: 170.106
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Može netko ukratko opisati proceduru za clockanje preko amd overdrivea?
Grafa je msi 7950 tf3 boost
Imam istu grafu ko ti i moje postavke su :
GPU clock : 1200Mhz
Memory clock : 1550Mhz
Power Control Setting stavi na 20%
Odvrtis neki test za grafu npr. Furmark ili neki benchmark ili zaigrat neku igru , pa ako nema nikakvih artefakata ( tj. kojekakvih tockica , crtica ... ) onda joj mozes malo i povisit taktove da vidis dokle ide ! Ja svojioj nisam dizao napon , posto je i tvornicki dosta velik - 1.250V ! I prati temp.
Mozes cak probat i s manjim taktovima jer nemora biti da ce biti stabilna ko i moja !
1175 gpu - na 1200 se ruši unigene heaven
1575 ram - max što se može u overdriveu i nema nikakvih artefakta

Kod mene max za bench je negdje 1180 MHz, a memorije je isla do 1750, nisam dalje testirao.
eto dosao i ja u 7950 club...lol
jel zna neko zasto mi nedaje audio s dvi-hdmi...s hdmi na hdmi sve super...i zasto se pobogu dize temp u idleu kad je jedan tv onda mi je 26...a kad su 2 digne se na 43 loool
jel zna neko zasto mi nedaje audio s dvi-hdmi...s hdmi na hdmi sve super...i zasto se pobogu dize temp u idleu kad je jedan tv onda mi je 26...a kad su 2 digne se na 43 loool
Zato sto se malo digne 2D clock.
imao nvidiu i isto spojeno na 2 telke i idle od 29-32
koji driveri od ati su se pokazali za sada najbolji? sad imam 13.2 beta 7
već si je kloknuo . meni su najbolji ovi 13.1
malo jesam..jer nebi vjerovao stock na stock...u 3d mark11 za 60 bodova na isto setupu je 660 ti imala vise...lol i to sam 3 puta vrtio...morao sam ju oc...bila je frendova on je htio nvidi pa smo djorali...njemu je radila na ovim isti clockovima
i proc sam oc za 600 i stabilan je 24/7 i grafa je na igram i benchmarku zakucana od 97 do 99..nadam se da to nije preveliki bn
i oc na 1050/1500 @ 1.090v
jel napon ok? nije preveliki?
Napon je OK i nije velik ! Moja tvornicki ide do 1.250V , nisam ga probao spustat da vidil jel bi joj manji bio dovoljan !
Gigabyte HD7950 Oc radi na stocku je 1.09 a klokali su je uspješno do 1.24 V. Neki na forumu se hvale da su dizali voltažu do 1.25 V. Ako imaš hlađenje kvalitetno možeš do 1.3V dizati. Vapor X je zaključan voltažom.
Ja se na zezam s time ali sam čitao da se moja sapphirka i do 1.39V digla. Imao sam dosta problema sa nalaženjem pravog drajvera i ovaj je najstabilniji dosad. Inače imaju dosta 7950 problema s drajverima. Prije sam imao 7850 isto sapphirku i nikad ništa. Nebih se ja z...bavao s visokom voltažom bez vodenog hlađenja, možeš visokom temperaturom nešto oštetiti, ali dizati između 1.1 V - 1.2 V je sasvim ok.
ja napon nisam ni dirao stavio power +20%...oc kakav je i za to joj dovoljno 1.090 i radi ko urica...znaci valjda je dobar primjerak
ova moja oc na stocku je 900/1375 na o.850
Napon je OK i nije velik ! Moja tvornicki ide do 1.250V , nisam ga probao spustat da vidil jel bi joj manji bio dovoljan !
Gigabyte HD7950 Oc radi na stocku je 1.09 a klokali su je uspješno do 1.24 V. Neki na forumu se hvale da su dizali voltažu do 1.25 V. Ako imaš hlađenje kvalitetno možeš do 1.3V dizati. Vapor X je zaključan voltažom.
Ja se na zezam s time ali sam čitao da se moja sapphirka i do 1.39V digla. Imao sam dosta problema sa nalaženjem pravog drajvera i ovaj je najstabilniji dosad. Inače imaju dosta 7950 problema s drajverima. Prije sam imao 7850 isto sapphirku i nikad ništa. Nebih se ja z...bavao s visokom voltažom bez vodenog hlađenja, možeš visokom temperaturom nešto oštetiti, ali dizati između 1.1 V - 1.2 V je sasvim ok.
Kao što kolega iznad kaže, njegova a i moja XFX DD imaju stock V 1,250 tako da za 7950 sa nižom stock voltažom do 1,2 je potpuno sigurno, možda čak i do 1,25 samo se treba pripazit na temperature, na starnim forumima sam čiato dosta tema, i u većini navode da je čak 1,3 "safe" za ove grafe te konkretno na Techpowerup ima podosta forumaša koji ih voze na toj voltaži sa "air" hlađenjem, uglavnom, ja nebih išao preko 1,3 sa "air" hlađenjem i obavezno pri podizanju voltaže pripaziti na temperature!?
Ne mozes ga spustiti, kakav je takav je.
Kako ne, pa ide, bar na mojoj a vjerujem i na ostalim, a ak ne onda ostaje BIOS flash sa nižom voltažom!?
Kako ne, pa ide, bar na mojoj a vjerujem i na ostalim, a ak ne onda ostaje BIOS flash sa nižom voltažom!?
XFX nikada nije uveo boost mehanizam, i zato imas punu kontrolu napona kao i ja na jednoj hd 7950, dok druga je boost i nema kontrole.

Dok uhvatim vremena , budem se malo poigrao s tim !
Meni nece, doduse nisam probao sa trixx-om.

Ja samo MSI AB koristim, zbog OSD-a.
Ja samo MSI AB koristim, zbog OSD-a.
Također, radio sam blagi overclock i sve raid bez problema, baš ću danas probat kolko ide najviše pa POST-am tu da vidite!?
EDIT: Kojim programom testirat stabilnost na Win8, iz nekog razloga i MSI Kombustor i Furmark mi se sruše odma na početku?!