HD 7870 modeli

poruka: 331
|
čitano: 53.934
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: HD 7870 modeli
Kamikaza1600vti kaže...

što se tiče hlađenja ja sam samo složio custom fan control da bude kolko stupnjeva toliko % radi vent (dakle 40 stupnjeva 40% vent) i sad je naklokana na 1200/1600 i neide prek 65 stupnjeva i 65% al kad je najekstremnije

najviše bude oko 50-55 stupnjeva

Znači 100% - 100°C..

Nebih ti bio u koži kad staviš na 100%

EDIT: I da.. Moja 7770 s jednim fanom ne prelazi preko 43 i kad je opterećenje najveće.. U idleu je na 33 cijelo vrijeme sa 40% snage venta

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 17:05 (Hrvek1909).
15 godina
Kamikaza1600vti kaže...

što se tiče hlađenja ja sam samo složio custom fan control da bude kolko stupnjeva toliko % radi vent (dakle 40 stupnjeva 40% vent) i sad je naklokana na 1200/1600 i neide prek 65 stupnjeva i 65% al kad je najekstremnije

najviše bude oko 50-55 stupnjeva

Imat linearnu krivulju (pravac ustvari) je bezveze. Preagresivno na normalnim temperaturama.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
12 godina

nije

normalna temp je 30 i vent na 30

kad se neš pokrene tako raste i većinom je 55 i vent na 55 i to je to

13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

valjda ja jedini imam na forumu gigabyte windforce x3? ugl pojavio mi se prvi problem na novim driverima nakon nekog vremena pocne se cuti neko pucketanje u zvucnicima..  e sad ne mora biti do grafe ali to sam zadnje mijenjao..(drivere) .. vratio na stare pa cemo vidjet..ne bih se cudio ni da je creative nesto sfusao sa driverima posto imam win 8..

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Momci jel ok hlađenje na mojoj grafi u full loadu odnosno dok igram igru ne prelazi 60 C.  (mjereno sa msi afterburnerom)

0 0 hvala 0
14 godina
HD 7870 modeli

Odlično

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

To sam si i mislio, ali bolje potvrdit :D

0 0 hvala 0
15 godina
HD 7870 modeli

Pozdrav.

Planiram u računalu upariti amd fx8350  sa jednom od 7870 ati radeon kartica.

Možete li mi predložiti najbolji model. Gaming je u pitanju. Što se clockanja tiče, ništa pretjerano, malo bi je clocknuo tek toliko da joj bude toplo :)

Hvala.

Jer gledam te modele svi su mi isti, dugo se nisam bavio komponentama pa ne znam.

npr:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11353

jel čemu? Ili je bolje gledati xfxove za koje sam čuo da su bučne jako.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

Najbolja je ona sto sam napisao u temi BF3 - Dakle VTX 3D 7870 BLACK EDITION TAHITI LE - radi se o oslabljenoj HD7950 sa memoriskom sabirnicom i kolicinom gddr 5 memorije od 7870 - imas temu o njoj, svugdje je hvaljena i ostali ce potvrdit da se radi o najboljem modelu, takodjer je u igri i MSI Hawk 7870 koja se takodjer istice po performansama iako nije tahiti le model uz 3 godine garancije ali je ujedno i najskuplji model. Ova koju si ti linkao je obicni model sa odlicnim hladjenjem i dobro se kloka ali opet sto se tice klokerskih sposobnosti opcenito medju 7870 modelima najbolja je opet vtx 7870 be iako ima sam 1 vent, 

I = YOU
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 13:47 (PR0MATRAC).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
PR0MATRAC kaže...

Najbolja je ona sto sam napisao u temi BF3 - Dakle VTX 3D 7870 BLACK EDITION TAHITI LE - radi se o oslabljenoj HD7950 sa memoriskom sabirnicom i kolicinom gddr 5 memorije od 7870 - imas temu o njoj, svugdje je hvaljena i ostali ce potvrdit da se radi o najboljem modelu, takodjer je u igri i MSI Hawk 7870 koja se takodjer istice po performansama iako nije tahiti le model uz 3 godine garancije ali je ujedno i najskuplji model. Ova koju si ti linkao je obicni model sa odlicnim hladjenjem i dobro se kloka ali opet sto se tice klokerskih sposobnosti opcenito medju 7870 modelima najbolja je opet vtx 7870 be iako ima sam 1 vent, 

Ne vidim niti jednu od njih u adm-u.

Koje su cijene takvih modela? Preko 2k kn?

to mi je puno, ja bi maks, 1800.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

Ne, najbolji model VTX 3D TAHITI LE je izmedju 1800-1900kn

Uz to vidim da si napisao da bi uzeo fx 8350 preporucujem ti da uzmes fx 8320 jer se radi o Istom procesoru samo sto fx 8350 ima veci takt sto je zanemarivo obzirom da je fx 8320 oko 300kn jeftiniji

I = YOU
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 16:11 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
PR0MATRAC kaže...

Ne, najbolji model VTX 3D TAHITI LE je izmedju 1800-1900kn

Uz to vidim da si napisao da bi uzeo fx 8350 preporucujem ti da uzmes fx 8320 jer se radi o Istom procesoru samo sto fx 8350 ima veci takt sto je zanemarivo obzirom da je fx 8320 oko 300kn jeftiniji

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=12357

Ovaj? Jeftiniji je oko 187kn :)

A da se kloknut na 4ghz, bez nekog uber hlađenja?

Možeš mi linkati tu grafu odnekud di je najjeftinija, dakle te cifre šta si naveo, da pogledam. HVala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 16:35 (fila2208).
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

Preko moba sam pa nemogu sa lakocom naci morat ces ju potrazit jer je u nekim trgovinama uopce nema na lageru jer je jako trazena a proc je taj ali ima ga i povoljnijih od ovog sto si linkao - pogledaj na nabavi net za oboje - tako ces naj lakse naci

I = YOU
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
HD 7870 modeli

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=vtx+7870+black

Koliko se vidi jedino ju imaju u Futuri za 1950 kn. Prati na ovoj stranici pa možda opet dođe u neku od ovih jeftinijih trgovina.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Najbolje pogledaj na nabava.net i tamo di je ima nazovi tel. da potvrde jer ćim se pojave jako brzo odu{#} evo sad pogledao nažalost ništa neizbacuje....... gledaj redovito svaki dan i kad se pojavi trk u kupnju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 17:41 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

1950 je previse

I = YOU
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
HD 7870 modeli

Hvala dečki. Ne kupujem još računalo, tek se informiram i kalkuliram, ali hvala na linkovima i taktici kupnje hehe :)

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
HD 7870 modeli

Trenutno VTX 7870 black ima samo u futuri. Ja sam planirao kupiti, ali nema nigdje drugdje, a puno mi je 1950. Nadam se da će doći nova pošiljka za tjedan dva.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Xplicit kaže...

Trenutno VTX 7870 black ima samo u futuri. Ja sam planirao kupiti, ali nema nigdje drugdje, a puno mi je 1950. Nadam se da će doći nova pošiljka za tjedan dva.

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/vtx3d-graficka-kartica-amd-radeon-hd7870-2gb-ddr5-pcie__1935531

to nije ova jel?

a to nije black, u rac nisam gledao :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 0:25 (fila2208).
15 godina
HD 7870 modeli

To su ti one full crne boje - ovakve !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 1 hvala 1
15 godina
Haf932 kaže...

To su ti one full crne boje - ovakve !

Dada kad sam postao onda sam ubra da sam krivo.

A šta ta black je neka super kul nabrijana ili je samo crna hehe :I)

15 godina

Super nabrijana , blizu HD7950 !

Music As A Weapon !!
12 godina
Xplicit kaže...

ne bih se previše nadao da sam na tvome mjestu

13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

Malo sam pogledao po netu i dosao sam do zakljucka da VTX 3D 7870 Tahiti LE nije naj bolji model HD 7870 nego je to zapravo SAPPHIRE 7870 XT with boost jer je u pitanju ista grafa samo sto Sapphire model ima izvrsno Dual X hlađenje i nju bi se trebalo pikirati ispred VTX 3D 7870 Tahiti LE modela, samo pitanje je dali je ima kod nas u trgovinama i po kojoj cijeni.

H2SO4 + H2O
Moj PC  
4 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

http://www.ebay.de/itm/SAPPHIRE-TECHNOLOGY-Radeon-HD-7870-XT-with-Boost-2-GB-GDDR5-PCI-Express-3-0-/300906432305?pt=DE_Elektronik_Computer_Computer_Graphikkarten&hash=item460f6bc731

Ceka se ulazak u EU sa nadom da ce se nesto ipak promjeniti na bolje.

A ako netko ima nekoga u Germany pravac po XT (Tahiti LE) {#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Pozdrav, moze li mi neko reci koja je razlika izmedju ove dvije karte osim toga sto Hawk ima 50MHz veci cere clock, R7870 Twin Frozr 2GD5/OC i R7870 Hawk ? Ima li razlike u kvaliteti izrade, hladjenju i sl. ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Almin94 kaže...

Pozdrav, moze li mi neko reci koja je razlika izmedju ove dvije karte osim toga sto Hawk ima 50MHz veci cere clock, R7870 Twin Frozr 2GD5/OC i R7870 Hawk ? Ima li razlike u kvaliteti izrade, hladjenju i sl. ?

TwinFrozr verzija ima nešto lošiji hladnjak (TwinFrozr III), dok Hawk ima TwinFrozr IV, koji ima tehnologiju automatskog ispuhivanja prašine. Hawk verzija ima backplate, Vcheck-pointove za mjerenje napona, dual BIOS, GPU reactor koji navodno pomaže kod sub-zero OC-a, a na zraku dobro izgleda ako ništa drugo...to je uglavnom to.

12 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Hawk je novija i ima bolje hladenje izmedu ostalog.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 14:26 (Praedator).
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

TwinFrozr verzija ima nešto lošiji hladnjak (TwinFrozr III), dok Hawk ima TwinFrozr IV, koji ima tehnologiju automatskog ispuhivanja prašine. Hawk verzija ima backplate, Vcheck-pointove za mjerenje napona, dual BIOS, GPU reactor koji navodno pomaže kod sub-zero OC-a, a na zraku dobro izgleda ako ništa drugo...to je uglavnom to.

Hvala. A bome vruca je Hawk od obicne Twin Frozr, tako da ne bih rekao da Twin Frozr ima nesto losiji hladnjak. http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/HD_7870_HAWK/32.html

15 godina
Almin94 kaže...
DamageHigh kaže...

Hvala. A bome vruca je Hawk od obicne Twin Frozr, tako da ne bih rekao da Twin Frozr ima nesto losiji hladnjak. http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/HD_7870_HAWK/32.html

To je zbog većeg napona i takta. Hladnjak sam po sebi je bolji. Pogledaj koliko je hladniji u idle-u kada imaju identične taktove. A i uvijek si možeš podesiti krivulju kako tebi paše...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice