HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Kroz koji dan mi dolazi Sapphire 7970 vapor x pa cemo vidjeti onda. 

Ako i na njoj bude isto onda je definitivno do igrice. tj drivera.

Vec sam lagano poceo razmisljati o prelasku na NVidiu ako i nova 7970 bude stvarala probleme.

Neznam, vidjet cemo.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: HD 7850 Club

A još sam bio nestrpljivi glupan, mogao sam si uzet GTX 660 da sam sačekao 15-ak dana više..

Valjda će driveri razriješit te probleme. Nisam ni očekivao da će ovako šta bit s ATI karticom. Pobogu kad sam imao HD4850 su driveri navodno bili užasni, a nisam imao ovakve probleme kakve imam sad.

Znaš možda koji su driveri najstabilniji?

nanananananananananananananana BATMAAAAN
13 godina
HD 7850 Club

neznam,trebali bi se vratit na neke stare drivere koji su dobro radili,samo se više ne sjećam koji su to bili. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Demet, ja sam dijete 13.4 ere, a ne bi eskperimentirao sa svim drajverima prije tih (jel nije 13.2 imao jedno 7 beta verzija? Hell no!)

13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Demet, ja sam dijete 13.4 ere, a ne bi eskperimentirao sa svim drajverima prije tih (jel nije 13.2 imao jedno 7 beta verzija? Hell no!)

pa skini si neke starije whql drivere pa probaj! pobogu{#}...neces nista izgubiti!  ja evo koristim 12.11beta...sve radi bajno!

||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina

Osim tone vremena na instaliranje i testiranje. Di se uopće nalaze stariji driveri na amdovoj stranici? Ne snalazim se baš.

13 godina
HD 7850 Club

evo tu su ti 12.11 beta,pa ako oces skini pise kao 10-15% poboljsanje bf3,jer sam ovim novijima nikakva poboljsanja samo pogoršanja.{#}

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst1211betadriver.aspx

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

E hvala ti, skidam. Naviko sam na Nvidijinoj stranici da imaš izlistane ispod starije drivere, ovdje sam se vrmo pol sata, nije mi uopće palo na pamet recimo proguglat 12.11 driver..

Valjd će sad bit sve 5, neću se micat s tih drivera dok ne izbace one što najavljuju već dugo vremena s latency fixom i sl.

EDIT: 13.1 driver riješili stvar. Nema više artefakata ni u RF:G ni u BC2. Zadovoljan i smiren napokon :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 2:16 (buljo781).
14 godina

Hjoj.. S ovim driverima nema artefakata, ali mi BC2 radi s pol snage.. Nikak na zelenu granu.

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Jel ima netko iz zg da bi prodo ovu karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Pozdrav ljudovi, ja razmisljam o kupovini te kartice, pa me zanima ima li graficke konkurentne cijenom i performansama? I ja trazim grafu sa 3 aspekta: Clockanje, tisina, garancija. Vidim da mi je najbolji izbor MSI ali nemam dovoljno para za TF verziju, pa onda bi uzeo 1 gb verziju, obicnu. Ima tko losih iskustava sa karticom?

Edit: I da, mali offtopic ali ima li velike razlike izmedju rezolucije x900 i x1080?

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 11:58 (Svenos).

0 0 hvala 0
15 godina

Ako si mozes priustit , imas za 1.390kn Sapphire Dual-X 2GB , 2GB memorije - bolji ulog u buducnost !

Kaj se tice modela od 1GB , tu je Gigabyte WindForce 2X s vrlodobrim hladnjakom i 3 god. jamstva , a imas i besplatnu dostavu iznad 1.000 kn !

Music As A Weapon !!
13 godina
HD 7850 Club

@ svenos // Pozz. Po tvojim kriterijima bi ti dobro sjela gigabyte windforce 2gb. Iako bi se na tvom mjestu malo strpio i protegnuo do 7870. ;)

npr:

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-hd-7870-dd-2gb-ddr5-dualdvi-2x-minidp-hdmi-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.875

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 12:26 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@ metallic Nazalost imam ogranicene fiancije i sa ovom konfom koju sad pokusavam sastavit sam iznad limita... :S Strpit se ne mogu, vec sam 5 godina na laptopu sa 2.2 ghz 1 core procom, 64mb grafom i 2gb rama... :/ Kupujem cijelu konfu u futuri (konfa je pod moj pc).

edit: Sad sam vidio hafov komentar. Izgleda ova od 2gb primamljivo... :) Hvala na preporuci, vidjeti cu jos oko financija pa javim... :)

Nego, mali offtopic...

Ima li velike razlike izmedju 1600x900 i 1920x1080?

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 12:40 (Svenos).
15 godina

Onda ti jedino u Futuri ostaje MSI HD7850 1GB ili model od 2GB ! Ili MSI GTX650 Ti BOOST !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Danas mi došla ova grafa tu s foruma uzeo. I sad idem probat Ac 3 i opet imam brutalne dropove ispod 20fps i to cak u nekim interijerima. Jel ima netko ideju do ceg bi moglo bit? Neznam jel mi cpu blotlenecka ili je nešto do drivera (stavio sam zadnje) cak sam ju clockao na 980Mhz i opet je neigrivo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
k1klop kaže...

Danas mi došla ova grafa tu s foruma uzeo. I sad idem probat Ac 3 i opet imam brutalne dropove ispod 20fps i to cak u nekim interijerima. Jel ima netko ideju do ceg bi moglo bit? Neznam jel mi cpu blotlenecka ili je nešto do drivera (stavio sam zadnje) cak sam ju clockao na 980Mhz i opet je neigrivo...

Ac3 ima velikih problema sa optimizacijom da ti nekad na otvorenom proc radi i grafa rade na 60%. Niti jedan peč to nije uspio riješiti, ja sam igru prešao ali neke dijelovi su bili na 12fps.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Nije do grafe, iako bi bolji proc bio pozeljan i ovaj ce gurati - koji si model uzeo i za koliko kesha - 

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Od bika, Sapphire hd 7850 1gb. Evo sad probah Unigine Heaven 4.0 Postavke su dx11,quallity high,teselation med,aa 4x, i 1080p reza, fps je konstantno oko 15. Meni se cini da tu nešto nevalja jer po ovome bolje sam performanse imao sa HD 6850.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Od bika, Sapphire hd 7850 1gb. Evo sad probah Unigine Heaven 4.0 Postavke su dx11,quallity high,teselation med,aa 4x, i 1080p reza, fps je konstantno oko 15. Meni se cini da tu nešto nevalja jer po ovome bolje sam performanse imao sa HD 6850.

Ok - odvrti jos 3d mark 11 - trebao bi imati oko 5000 bodova - iz ove teme - tu je imoj rezultat i od ostalih ali nemoj se srtiktno ravnati prema njemu jer dosta ovisi o procu a ja imam intel i5 - i grafa je jako overklokana u tom testu - ti bi trebao dobit barem oko 5000 boodva na stock tj ako je stavis na 1000mhz.

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/top-3d-mark-11--bughr/139103.aspx

Sumnjam da bi te bik zeznuo za grafu. Uz to pogledaj koje su ti preformanse u drugim igrama pa javi sta je , pokusaj druge drivere...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 23:08 (Glavas).
14 godina

A kakav ti je fps u igrama osim Assassins Creed 3?

Jesi povećao Power limit na +20%?

Ja odbijam odigrat AC3 uopće, eto koliko je optimizirana :)

I još nešto, da se vratim na onaj moj video s artifaktima u Bad Company 2 i Red Faction Guerrilla.

Problem uzrokuje Security update for Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable (KB2467173), primjetio sam da nikakvih problema s artifaktima nisam imao dok taj navedeni update nisam instalirao nakon friške instalacije W7, i otkad sam ga obrisao Bad Company 2 i RF:G rade bez ijednog jedinog problema. I to je provjereno, već danima se nikakvi artifakti nisu pojavili.

Da napomenem, probao sam i W8 (na puna dva dana, na kraju obrisao jer mi se ne da 2 sata prčkat da mi svaka igra proradi) i takvih problema od početka nije bilo, što znači da je problem samo s W7.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 23:09 (buljo781).
15 godina
HD 7850 Club

Dakle yebeš windows update, samo frku donosi :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Jebeš tobože "security update"/amd drivere.

Blago budalama.
14 godina
neaktivan
Glavas kaže...
k1klop kaže...

Ok - odvrti jos 3d mark 11 - trebao bi imati oko 5000 bodova - iz ove teme - tu je imoj rezultat i od ostalih ali nemoj se srtiktno ravnati prema njemu jer dosta ovisi o procu a ja imam intel i5 - i grafa je jako overklokana u tom testu - ti bi trebao dobit barem oko 5000 boodva na stock tj ako je stavis na 1000mhz.

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/top-3d-mark-11--bughr/139103.aspx

Sumnjam da bi te bik zeznuo za grafu. Uz to pogledaj koje su ti preformanse u drugim igrama pa javi sta je , pokusaj druge drivere...

Tnx, skidam sad pa cemo vidit, probao sam zadnje drivere i zadnje beta koje imam sad instalirane sad sam probao ac3 1080p sve na low centar Bostona 21fps, moguće da je do igre.

14 godina

Definitivno je do igre, probaj neku drugu ako imaš. AC3 je stvarno loše mjerilo.

Blago budalama.
15 godina
k1klop kaže...

Tnx, skidam sad pa cemo vidit, probao sam zadnje drivere i zadnje beta koje imam sad instalirane sad sam probao ac3 1080p sve na low centar Bostona 21fps, moguće da je do igre.

Vidim nježno si mi bacio ignore bez potrebe. Da si htio mogao si uguglati, ac3 fps problems pa vidjeti da ljudi sa jačim mašinama imaju isto velikih problema.

Igra je jako loše optimizirana i da se odigrat na tih 21fps bez beda samo malo je iritantno kad padne tako jako.

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Meni grafa radi na 100% u AC 3 na višim postavkama, nisam se mjerio samo po njemu probao sam Armu 3 i Mechwarrior online (Cryengine sve na medium imam nekih 30tak fps). Gta 4 sa enb modom (20fps). 

Ovo nisu možda najbolja mjerila pošto su sve igre loše optimizirane, probat cu odvrtit 3d Mark pa cu vidit.

Btw ovo je sve na grafi clockanoj memorija na 1270, i core na 980.

EDIT: http://www.3dmark.com/3dm11/6919918

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 2:17 (k1klop).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Meni grafa radi na 100% u AC 3 na višim postavkama, nisam se mjerio samo po njemu probao sam Armu 3 i Mechwarrior online (Cryengine sve na medium imam nekih 30tak fps). Gta 4 sa enb modom (20fps). 

Ovo nisu možda najbolja mjerila pošto su sve igre loše optimizirane, probat cu odvrtit 3d Mark pa cu vidit.

Btw ovo je sve na grafi clockanoj memorija na 1270, i core na 980.

EDIT: http://www.3dmark.com/3dm11/6919918

Eto to je to - dakle grafa bi trebala biti ok, samo daj to klokaj kako spada, iz nje se moze izvuci jos dosta vise - skini trixx i zvekni ju na 1150 1350 board power na +20 napin na 1.225V

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Budem kad malo zahladni probao sam crasha se na vecim taktovima pošto mi je u sobi oko 30 C. 

Neznam ocekivao sam puno više od ove graficke kolko ju se hvalilo na netu i po forumu. Sada sam probao Crysis 3 na drugom lvl imam 30fps na medium i oko 25 na high...

Po netu sam citao po recenzijama da bi trebao imati 40 lock. Dobro oni su to igrali na clockanoj i7 ali neznam jel to cpu tolko utijece ili je nešto drugo problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Maloprije sam igrao Crysis 3 na high + smaa medium imam minimum 33 i to na brodu di je skoro najniži fps. Sumnjam baš da ti Phenom toliko bottlenecka. Ali opet, ti imaš 1GB karticu, ja imam 2GB, a sudeći po benčmarku što sam našao od Crysis 2 razlika između 1GB i 2GB verzije je oko 5fps. I da, moja kartica je clockana na 1050/1375.

3dMark ti valja, AC3 je takav kakav je, C3 je zahtjevan strašno (ali opet na medium bi trebao imat veći fps ako se ne varam)..

Ne znam, meni tu i je sve u redu i nije. Ako ti nisu friški Windowsi, obriši opet drivere totalno s Driver Sweeperom i skini onaj AMD auto detect da ti sam instalira drivere. Možda onda bude bolje.

Blago budalama.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice