HD 5870 vs MSI N 470 GTX

poruka: 228
|
čitano: 25.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: HD 5870 vs MSI N 470 GTX
toxic kaže...

Ona radeonka hd5870 koju sam ja imo je isla iz kaslicnih 850mhz na 1000mhz bez podizanja voltaza, sa podizanje voltaza na 1100mhz samo tak, sad mi reci di ti tu vidis samo 6%??

Nista ja ne vidim, samo racunam statisticki. Znaci ti isto hoces rec da na masu reviewa 5870 namjerno lazu vezano za postignuti overclock? Ako je tako onda je ovo sta sam izracunao pogresno, al time vec ulazimo u podrucja teorija urote a o tome mozemo i ja i ti spekulirat sta ocemo...

15 godina
protjeran
toxic kaže...

Kako se samo usudis nekog ko ima ili je imo neku od kartica uvjeravat da mu se kartica lose kloka. pfff...

Jesi ti normalan? Gdje ti vidis da ja kazem da se tvoja kartica lose kloka??? Uostalom, to sta se tvoja kloka tolko ne znaci da u prosjeku mogu iti blizu tome doci.

Jel ima ovdje kakva racionalna glava? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:20 (ansha).
17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

Ona radeonka hd5870 koju sam ja imo je isla iz kaslicnih 850mhz na 1000mhz bez podizanja voltaza, sa podizanje voltaza na 1100mhz samo tak, sad mi reci di ti tu vidis samo 6%??

Nista ja ne vidim, samo racunam statisticki. Znaci ti isto hoces rec da na masu reviewa 5870 namjerno lazu vezano za postignuti overclock? Ako je tako onda je ovo sta sam izracunao pogresno, al time vec ulazimo u podrucja teorija urote a o tome mozemo i ja i ti spekulirat sta ocemo...

Pa onak daj ti meni odgvori di ti vidis tih 6% u mojem slucaju??

Ako vjerujes statistikama samo vjeruj.. Ali nemoj sirit price koje procitas na netu, i samo zato sta si im ti povjerovo sad bi trebali i drugi??

Cisto da te razuvijerim ako se moja hd5970 koja je multgpu da dici vise od 10% nemamo vise o cemu pricat jasno?

nema tu nikakve teorije i zavjere..

Otidi kod nekog ko ima doticne radeonke a ima ih dosta klokaj pa vidi da li je to samo 6% ili je to vise??

Tek kada u praksi vidis kolko je to i da je to zaista tako mozes pricat o tome..

Stvarno je previse da nakon 6 mjeseci i vise, nakon sta masa ljudi ima te kartice se pricaju totalne gluposti o losem ocu radeonki..

O tom nagadanju mozes pricat samo o novim gtxicama jer ih jos niko nije probo ovdje a kamo li ih kloko u tom slucaju mozes vjerovat papiru.. Ali ja to ne hebem opet niti 2% ..

Brdo stvari koje sam imo tj koje sam kupio na reviewima su se pokazivale razlicitma..

17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

Kako se samo usudis nekog ko ima ili je imo neku od kartica uvjeravat da mu se kartica lose kloka. pfff...

Jesi ti normalan? Gdje ti vidis da ja kazem da se tvoja kartica lose kloka??? Uostalom, to sta se tvoja kloka tolko ne znaci da u prosjeku mogu iti blizu tome doci.

Jel ima ovdje kakva racionalna glava? 

Ne ti kazes da se radonke lose klokaju, a ja znam da je to cista laz, osim moje ima brdo ljudi tu na forumu koji imaju te kartice i klokali su ih vise od 10% tak da..

Os ti mene sada ici uvjeravat kak se radeonke lose klokaju?? nebude ti to poslo za rukom..

15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ne, on nas na temelju guru-a uvjerava da se 470 bolje kloka, a činjenica je da niti jednu nije probao sam klokati.

Nadalje, okolo na temelju istog tog review-a (tj. review-a više stranica kako on kaže) preporučuje tu istu karticu kao dobar buy, eto, to me smeta, širenje dezinformacija. Sve da si i u pravu, ne možeš svoje tvrdnje podupirati kvazi guru-ima...

Inače, pogledaj teme tipa Unigine Heaven ili Sanctuary bencheve pa ćeš vidit kako se Radeonke loše klokaju... eto, ako meni ne vjeruješ, a ja sam sad čisto zezancije radi svoju dignuo na 1GHz, vent ju na 50% drži na 76 max... eto, sada ako se hoćeš držati statistika imaš već dva čovjeka samo u ovoj temi koji se ne slažu sa tobom, te dvije OC kartice koje se ne poklapaju s tvojim tvrdnjama pa si slobodno to preračunaj u postotke...

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:34 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ma evo ja bas sad iso vidjet o cemu on to prica a naletio sam vec na 2 testa u kojemu su radeonke klokali za 9% sta je opet vise od tih njegovih 6% a ja znam da to ide i do 20% tak da..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Iskreno, nisam niti znao da mogu svoju bez beda na zrak natjerat na 1GHz, mislio sam da će bit problema, tim više što je to prva serija ali evo... jbt. jedva čekam da prijeđem na vodu - bit će veselja Smijeh

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:37 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Minoza kaže...

Ne, on nas na temelju guru-a uvjerava da se 470 bolje kloka, a činjenica je da niti jednu nije probao sam klokati.

Nadalje, okolo na temelju istog tog review-a (tj. review-a više stranica kako on kaže) preporučuje tu istu karticu kao dobar buy, eto, to me smeta, širenje dezinformacija. Sve da si i u pravu, ne možeš svoje tvrdnje podupirati kvazi guru-ima...

Pricamo o 6 razlicitih reviewa za jednu i drugu karticu a ne o guru3d-u.

Vi kazete da oni svi lazu i da je to velika urota protiv ati-ja koji su valjda jadni posteni i siromasni pa ne mogu utjecat na review-e kao nvidija. U redu.

Ja kazem da ste djeca koja vole teorije urote a ni matematika vam ocito nije jaca strana.

Covjek je vec odlucio sta ce kupit i dobro je odlucio, tema se moze i zakljucat.

15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Vi kazete da oni svi lazu i da je to velika urota protiv ati-ja koji su valjda jadni posteni i siromasni pa ne mogu utjecat na review-e kao nvidija. U redu.

Ja kazem da ste djeca koja vole teorije urote a ni matematika vam ocito nije jaca strana.

Covjek je vec odlucio sta ce kupit i dobro je odlucio, tema se moze i zakljucat.

Ma o čemu ti jbt... Iznenađen

17 godina
ansha kaže...
Minoza kaže...

Haha cuj sebe, pa ti si dijete teorije...

Bas si padobranac i to zesci..

Kao sta ti je kolega gore reko na forumu imas bar 10 primjera sa prilozenim slikama di radeonka ide iznad 10% svojih mogucnosti.. u nekim slucajevima i 20%

Teoretksi bi ja mog otic na mjesec, ali u praksi nebi islo..

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:39 (toxic).
15 godina
protjeran
Minoza kaže...
ansha kaže...

Ma o čemu ti jbt... Iznenađen

Sta ti nije jasno?

16 godina
ansha kaže...
Batista kaže...
ansha kaže...

...

OK, vratimo se na temu, al ocu normalnu diskusiju a ne preko TD-ova ;)

Ako cemo gledat strogo bang for the buck u ovom trenutku je bolji izbor. 5870 je u prosjeku oko 10% brza od gtx-a iako u nekim igrama i s visokim aa zna bit i sporija, al sve u svemu je brza, to je cinjenica.

Ali CINJENICA je i to da ce se jednako kvalitetno igrat s oba dvije kartice sta znaci da nikako ne moze napraviti veliku gresku izabravsi nvidiju. Cinjenica je i to da nvidija ima vise mjesta za napredak kroz drivere, i vrlo vjerojatno ce se razlika izmedju ovih dviju kartica jos smanjiti. Tu je i physx i cuda, koji nije neki bonus po meni al opet je sitan uteg na vazi na strani nvidije. Tu su i 3 originalne igre u ovom konkretnom primjerku.

I sad ljudi dodju i kazu da je (nv)idijot ako kupi gtx-a...

OK, ako čemo sa činjenicama:

činjenica je da gtx470 u jednako testova dobija koliko i gubi od HD5850 - u prosjeku dobija i gubi sa istom razlikom, dakle kartice po performansama možemo nazvat identičnima. činjenica je da je gtx 470 700kn skuplji od hd5850, čak i više jer se hd5850 može naći od 1875kn. činjenica je da postoje primjeri u kojima je gtx470 jači od hd5870, ali to u 90% slučajeva nije tako, u večini slučajeva je 15 ili više posto slabija. Također je onda činjenica da postoje slučajevi gdje hd5870 pobjeđuje gtx480, ali ni tu se ne može reći da su iste.

Kad se sve činjenice zbroje, koristeči logiku koju cijelo vrijeme prodaješ, ako je gtx 470 isplativ pored hd5870 ostaje samo da je hd5850 MUST BUY jer je istih performansi a 700kn jeftiniji i da gtx470 možemo u potpunosti zanemarit.

buduće da također tvrdiš da sve što radi na hd5870 radit će i na gtx470, te da će se sa novim driverima gotovo izjednačit, onda koristeći tvoju logiku još uvijek ostaje činjenica da je hd5850 700kn i više jeftinija, a i dalje će na njoj raditi normalno sve što će raditi na gtx470 - naprosto je nevjerojatno, ali koristeći i tu logiku i bilo koju drugu logiku bilo kojeg foruma i bilo kojeg zagovornika nvidie, ostaje da je hd5850 absolutni pobjednik bilo kakve isplativosti naspram gtx470, a budući je oko 30% jeftiniji zaključite sami kako se i kome isplati uzimat gtx470 pod bilo kojim uvjetima....

15 godina
protjeran
Rhodin kaže...
ansha kaže...
Batista kaže...
ansha kaže...

...

OK, vratimo se na temu, al ocu normalnu diskusiju a ne preko TD-ova ;)

Ako cemo gledat strogo bang for the buck u ovom trenutku je bolji izbor. 5870 je u prosjeku oko 10% brza od gtx-a iako u nekim igrama i s visokim aa zna bit i sporija, al sve u svemu je brza, to je cinjenica.

Ali CINJENICA je i to da ce se jednako kvalitetno igrat s oba dvije kartice sta znaci da nikako ne moze napraviti veliku gresku izabravsi nvidiju. Cinjenica je i to da nvidija ima vise mjesta za napredak kroz drivere, i vrlo vjerojatno ce se razlika izmedju ovih dviju kartica jos smanjiti. Tu je i physx i cuda, koji nije neki bonus po meni al opet je sitan uteg na vazi na strani nvidije. Tu su i 3 originalne igre u ovom konkretnom primjerku.

I sad ljudi dodju i kazu da je (nv)idijot ako kupi gtx-a...

OK, ako čemo sa činjenicama:

činjenica je da gtx470 u jednako testova dobija koliko i gubi od HD5850 - u prosjeku dobija i gubi sa istom razlikom, dakle kartice po performansama možemo nazvat identičnima. činjenica je da je gtx 470 700kn skuplji od hd5850, čak i više jer se hd5850 može naći od 1875kn. činjenica je da postoje primjeri u kojima je gtx470 jači od hd5870, ali to u 90% slučajeva nije tako, u večini slučajeva je 15 ili više posto slabija. Također je onda činjenica da postoje slučajevi gdje hd5870 pobjeđuje gtx480, ali ni tu se ne može reći da su iste.

Kad se sve činjenice zbroje, koristeči logiku koju cijelo vrijeme prodaješ, ako je gtx 470 isplativ pored hd5870 ostaje samo da je hd5850 MUST BUY jer je istih performansi a 700kn jeftiniji i da gtx470 možemo u potpunosti zanemarit.

buduće da također tvrdiš da sve što radi na hd5870 radit će i na gtx470, te da će se sa novim driverima gotovo izjednačit, onda koristeći tvoju logiku još uvijek ostaje činjenica da je hd5850 700kn i više jeftinija, a i dalje će na njoj raditi normalno sve što će raditi na gtx470 - naprosto je nevjerojatno, ali koristeći i tu logiku i bilo koju drugu logiku bilo kojeg foruma i bilo kojeg zagovornika nvidie, ostaje da je hd5850 absolutni pobjednik bilo kakve isplativosti naspram gtx470, a budući je oko 30% jeftiniji zaključite sami kako se i kome isplati uzimat gtx470 pod bilo kojim uvjetima....

Ma ja se slazem da je 5850 best buy u high endu, nema govora, ali tema je bila 470 i 5870.

15 godina
protjeran
toxic kaže...

Ma evo ja bas sad iso vidjet o cemu on to prica a naletio sam vec na 2 testa u kojemu su radeonke klokali za 9% sta je opet vise od tih njegovih 6% a ja znam da to ide i do 20% tak da..

Nek se u prosjeku klokaju i 10%, a nek se gtx clocka 15%(sta je manje od prosjecnog overclocka iz zasad procitanih 7 reviewa). Razlika izmedju kartica tada pada na 5% sta je vec se moze reci zanemarivo (40 vs 42fps).

15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ajde jedan prijedlog.

Uzmemo obadvije kartice i napravimo testove sami,pa tko je...novinare i ostale.

Meni kartica dolazi u srijedu,probat cu do tada doci do 5870 pa cemo probati.

Ako nista cugnemo si dobro..

Iako kazem nije sve u performansama

Recimo to ovako...

Nvidia je volvo...ati alfa romeo

We all know that Intel doesn't destroy faulty chips; they sell them to AMD and they become the new Phenom II X4.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

Nek se u prosjeku klokaju i 10%, a nek se gtx clocka 15%(sta je manje od prosjecnog overclocka iz zasad procitanih 7 reviewa). Razlika izmedju kartica tada pada na 5% sta je vec se moze reci zanemarivo (40 vs 42fps).

Ma daj prestani molim te vise sa tim teorijama i matematikom...

Kreni sa time kada ce se znat kolko se moze gtx klokat.

Posto si saznao da ona reviewi nisu tocni.. te da se radeonka da vise klokat.. takoder im nemoj vjerovat za gtxicu mozda se cak da i vise klokat nego oni to kazu..

A nagadat o necem i pisat i davat krive informacije o necem nema smisla.

17 godina
Damir1983 kaže...

Ajde jedan prijedlog.

Uzmemo obadvije kartice i napravimo testove sami,pa tko je...novinare i ostale.

Meni kartica dolazi u srijedu,probat cu do tada doci do 5870 pa cemo probati.

Ako nista cugnemo si dobro..

Iako kazem nije sve u performansama

Recimo to ovako...

Nvidia je volvo...ati alfa romeo

uglavnom ako si biro izmedu gtx470 i hd5870 pogrijesio si i nema tu volvo, ferrari i ostala sranja..

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:55 (toxic).
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Čuj, nisi uzeo lošu karticu ali za tu lovu si mogao bolje, eto, toliko je jednostavno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
toxic kaže...
ansha kaže...
toxic kaže...

Posto si saznao da ona reviewi nisu tocni.. te da se radeonka da vise klokat.. takoder im nemoj vjerovat za gtxicu mozda se cak da i vise klokat nego oni to kazu..

Nisam saznao da reviewi nisu tocni jer nemam apsolutno nikakvog razloga da tebi ili bilo kome na ovom forumu vjerujem vise nego njima. Znam da ima ljudi koji bi slabo overclockanje njihove skupo placene kartice dozivjeli kao osobni neuspjeh kao sta si ti dozivijo kao osobnu uvredu to sta sam ja izracunoao prosjecan overclock sa 5 reviewa, a takvi onda ne prezaju od friziranja svojih rezultata da bi si "osvjetlali obraz". 

17 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Pa ak je imao dati jos +100/200kn sigurno je fulao sa odabirom..

Ma ako gledas pefromanse i cijenu trebo je uzet hd5850 dobio bi istu karicu za manje para.

Al ak mu je nvidia super i ak je voli naravno da mu je onda to bolji izbor..

ionako on nije trebo nasu pomoc, nego se htio pohvalit da kupije gtxicu :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Minoza kaže...

Čuj, nisi uzeo lošu karticu ali za tu lovu si mogao bolje, eto, toliko je jednostavno...

Dal racunas 4 originalne igre sta je dobio?

15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Nisam saznao da reviewi nisu tocni jer nemam apsolutno nikakvog razloga da tebi ili bilo kome na ovom forumu vjerujem vise nego njima. Znam da ima ljudi koji bi slabo overclockanje njihove skupo placene kartice dozivjeli kao osobni neuspjeh kao sta si ti dozivijo kao osobnu uvredu to sta sam ja izracunoao prosjecan overclock sa 5 reviewa, a takvi onda ne prezaju od friziranja svojih rezultata da bi si "osvjetlali obraz". 

Ovo ti nije trebalo. Vidiš, za razliku od guru-a na ovom forumu ima ljudi koji će ti ponekad i dati točnu informaciju. To što ti širiš dezinformacije ne znači da isto to čine i ostali... ma... nvm... out

Može te biti u neku ruku sram.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 18:06 (Minoza).
17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...
ansha kaže...
toxic kaže...

Pa jbga, onda nemoras niti nista komentirat na forumu nikog niti nista..

To jest netrebas ovdje biti ako sve znas i ne vjerujes nikome..

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 18:06 (toxic).
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

neka se i ja jednom složim sa toxicom Cool

gtx 470 se uspoređuje sa 5850,nema tu usporedbe sa 5870

5870 JE DALEKO BOLJA KARTICA U SVIM SEGMENTIMA I NEMAMO SE TU ŠTA PREPIRATI

a ono što kažu za guru3d-istina je

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Minoza kaže...
ansha kaže...

Ovo ti nije trebalo. Vidiš, za razliku od guru-a na ovom forumu ima ljudi koji će ti ponekad i dati točnu informaciju. To što ti širiš dezinformacije ne znači da isto to čine i ostali... ma... nvm... out

Može te biti u neku ruku sram.

Sta mi nije trebalo? Sta ovdje ima nekih u ciji se stav, prosudbu i informaciju ne sumnja? 

Smijesan si, ako ja sirim dezinformacije onda ti izvoli dokazat da su svi ti reviewi potplaceni, ako nemozes onda si ti taj koji siri dezinformacije. 

15 godina
protjeran
patch123 kaže...

neka se i ja jednom složim sa toxicom Cool

gtx 470 se uspoređuje sa 5850,nema tu usporedbe sa 5870

5870 JE DALEKO BOLJA KARTICA U SVIM SEGMENTIMA I NEMAMO SE TU ŠTA PREPIRATI

a ono što kažu za guru3d-istina je

Sta je istina? Samo ponavljate ko papige. Dokazi ili ne siri dezinformacije jer su neduzni dok im se ne dokaze.

Sta je najgore, guru 3d je od 5 stranica koje sam pogledao postigao najbolji overclock sa radeonom :))

Na guru 3d lazu a ti u 4 reda teksta iznosis 2 lazi i 1 dezinformaciju hehe

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 18:32 (ansha).
16 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Alo alo.. Ovo je preslo u svađu.. Autor je pitao sta je bolje kupit, a ne sta je jace u reviewovima..

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

a moj ansha

govori ti koliko hoćeš,samo ispadaš smiješan

gtx470 se ne može mjeriti sa 5870,da 5870 košta 300-500kn više onda bi možda bili tu negdje što se isplativosti tiče

u ovom slučaju 5870 je daleko bolji a ti tu pričaj šta hoćeš

pa gtx470 overclockana dostiže stock 5870 a 5870 overclockana dostiže gtx480

nemamo mi tu šta raspravljati,ti ili ne možeš shvatiti ili nećeš da shvatiš

a sve ove svoje teorije i smiješne postove možeš objesiti mačku o rep

a tebi savjetujem da odeš na test inteligencije,očito si nadprosječno inteligentan čim 99 % svijeta tvrdi da je 5870 isplativiji od oba fermija a ti si jedan od onih 1 % "pametnih" koji sve to pobija

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 18:40 (patch123).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

ja sam u zadnje vrijeme bio vise za zelene al ovo granici sa totalnom ludoscu.. ic na gtx 470.. uz radeona 5870.. ja se nebi dvoumio ni sekunde .. hebes cudu i physx..  Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dokly kaže...

ja sam u zadnje vrijeme bio vise za zelene al ovo granici sa totalnom ludoscu.. ic na gtx 470.. uz radeona 5870.. ja se nebi dvoumio ni sekunde .. hebes cudu i physx.. Cool

ja ne shvaćam zašto mi uopće vodimo raspravu

ne znam gdje je tu logika pa se tvrdi da je gtx470 bolja opcija

tko bi uopće htio davati isto para za 10 % slabiju,grafu koja više troši i više se grije

eto da gtx470 ima jednu prednost vrijednu spomena bi možda bilo i nekakvog smisla za raspravu

ali osim svih tih nvidijinih tehnologija koje gameru uopće ne trebaju nemaju niti jednu prednost

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 18:43 (patch123).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice