Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 958.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Gtx 9xx Club

gotovo sam siguran da će raditi nakon updatea biosa.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Vjerujem da je Tonči pod PCIE 1 mislio na najviši PCI-E port. Prvo pogledaj dali je u BIOSu namješteno da je prva opcija za grafiku PCI-E 1 slot. Ako nije stavi to. Ako ne bude radilo nakon toga, vrati staru izbriši drivere, izvadiš ju, staviš natrag ovu i instaliraj drivere. Nemoj najnovije jer Nvidia ima zgodan običaj malo usporiti prethodnu generaciju kad izbaci novu.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Na ASRockovoj stranici se nesto spominje da asrock ne preuzima odgovornost, treba instalirati iz UEFI-a itd, ne znam moze li to biti prekomplicirano? Nebi htio sad nesto jos zeznuti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Aj ti prvo probaj grafu kod nekog prijatelja pa onda kod sebe!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
JozoBozo121 kaže...

Vjerujem da je Tonči pod PCIE 1 mislio na najviši PCI-E port. Prvo pogledaj dali je u BIOSu namješteno da je prva opcija za grafiku PCI-E 1 slot. Ako nije stavi to. Ako ne bude radilo nakon toga, vrati staru izbriši drivere, izvadiš ju, staviš natrag ovu i instaliraj drivere. Nemoj najnovije jer Nvidia ima zgodan običaj malo usporiti prethodnu generaciju kad izbaci novu.

Ovo sam nasao u biosu, stavio sam PCI-E, a bilo je na PCI-E Express. Nakon toga su se windowsi podigli da sam vidio, ne znam jel je to sto sam napravio imalo utjecaja ili jednostavno zato posto se ponovo pokrenuo.

Skidam sad drivere za tu graficku i u device manageru se pojavila kartica, dosla je full hd rezolucija itd, al ventilatori na kartici jos uvijek ne rade. Jesam bar na pravom putu?

Edit:

Nvidijin program prepoznaju graficku, u device manageru se pojavila, u opisu ccleanera se pojavila itd, al gpu-z jos uvijek nista ne izbacuje i ventilatori se ugase nakon podizanja windowsa. Jel u redu sad to, se oni pale po potrebi, ili?

Evo, sad sam probao, u CPU-Z u rubrici graphics ju pokaže.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 9:35 (daniel2809).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Kako čudna ploča... pa PCI-E jest PCI Express, ni ne može biti neki drugi. Slike ne vidim na mobitelu, ali nove kartice ne možeš ugurati u PCI, to je stari slot. Koliko je stara ploča? I drivere ne bi trebao stavljati iznova, ako si i ranije imao Nvidiju. Ovo za usporavanje je urbani mit. :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Moja greska, pisao ipak pci i pci express...

Nekih godinu dana je stara maticna ploca.

EDIT: pokrenuo sam sad Heaven benchmark, pa kako se zagrijala su se upalili i ventilatori, nije prelazila 65 stupnjeva :) Sve radio iako i dalje GPU-Z ne prepoznaje, nadam se da je oke svejedno.

Puuuuno hvala svima na pomoći, jurim sad na posao :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 9:47 (daniel2809).
14 godina

Ima onaj zero mode za ventove da se ne pale do određene temperature. Deinstaliraj GPU-Z, skini zadnju verziju pa instaliraj onda i mora ju registrirat. zanimljive peripetije bome oko ploče ali to je na dušu AsRocka .

9 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Hvala puno, sad je i GPU-Z nakon reinstalacije prepoznao grafičku i mjeri temperutaru i sve :)

Pričvrstio sam ju jednim šerafom na kućište tamo kod onih konektora, al nekako sam skeptičan, jel taj šeraf s jedne strane grafičke dovoljan? To jest, poprilično je duga, ne "pada" joj stražnji kraj? Veća je i teža od moje, pa da provjerim :)

Nego, zadovoljstva radi sam izvrtio maksimalne postavke na Heavenu i grafička ide do 65-67 stupnjeva, ispalo je nekih 30FPS-a, al kažem, sve odvrnuto :) Vjerujem da ću bit zadovoljan, hvala svima na pomoći i živcima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Nisu ništa popravili po pitanju ove serije...

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pozdrav. 

Imam problem sa gtx 960. 

Izbrisao sam stare drajvere pomocu DDU u safe mode i instalirao nove pomocu geforce experience.  

GPU usage mi ne prelazi 50% niti u jednoj igri tako da ne osjetim razliku u fps između nje i 9800GT sa kojom sam je zamjenio. 

Testirao sam je u "Dirty Bomb" i CPU je na 30% dok ona nije presla 50% a fps i stuttering je prisutan i neigrivo je. 

Da li je neko imao slican problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
httpsmaniac kaže...

Pozdrav. 

Imam problem sa gtx 960. 

Izbrisao sam stare drajvere pomocu DDU u safe mode i instalirao nove pomocu geforce experience.  

GPU usage mi ne prelazi 50% niti u jednoj igri tako da ne osjetim razliku u fps između nje i 9800GT sa kojom sam je zamjenio. 

Testirao sam je u "Dirty Bomb" i CPU je na 30% dok ona nije presla 50% a fps i stuttering je prisutan i neigrivo je. 

Napomentuto je već bilo da novi driveri su srušili performanse 9xx serije. Instaliraj predzadnje izašle i bude sve OK. 

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
13 godina
neaktivan
skorvy kaže...
httpsmaniac kaže...

Pozdrav. 

Imam problem sa gtx 960. 

Napomentuto je već bilo da novi driveri su srušili performanse 9xx serije. Instaliraj predzadnje izašle i bude sve OK. 

Izvinjavam se, nisam do sad pratio ovu temu jer sam tek danas dobio ovu graficku. Hvala na odgovoru. 

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Uglavnom, skidanje starih drajvera nije pomoglo. 

FPS mi je grozan cak i na browser FPS igri koja bi trebala da se vrti na 100+fpsa a ja imam oko 30-40 uz stuttering. 

Da li je neko imao slican problem i kako ga rijesiti? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
httpsmaniac kaže...

FPS mi je grozan cak i na browser FPS igri koja bi trebala da se vrti na 100+fpsa a ja imam oko 30-40 uz stuttering. 

daj nam ss od task manager-a, gpu-z i temperature.. treba vidjeti gdje je zastoj!

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
httpsmaniac kaže...

daj nam ss od task manager-a, gpu-z i temperature.. treba vidjeti gdje je zastoj!

Evo ovo je u idle. 

Nisam nista pokrecao nakon restarta. 

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

dobro, koliko se da vidjeti sve je ok u idleu, sad isto to napravi kad imas katastrofa perfomasne!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo ovako. Video je ispod i pokazao sam kako je u idle i nakon opterecenja, spor mi je upload da bih duzi video pravio. 

E sad, prijatelj mi ima i5 4460 i 750ti i vrti ovu igru na 90+fpsa na svim mapama dok ja imam upola manje fpsa uz stuttering, jednostavno neigrivo a trebao bih uz bolji hardware od njegovog da imam barem 20fpsa vise u prosjeku. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
httpsmaniac kaže...

Evo ovako. Video je ispod i pokazao sam kako je u idle i nakon opterecenja, spor mi je upload da bih duzi video pravio. 

E sad, prijatelj mi ima i5 4460 i 750ti i vrti ovu igru na 90+fpsa na svim mapama dok ja imam upola manje fpsa uz stuttering, jednostavno neigrivo a trebao bih uz bolji hardware od njegovog da imam barem 20fpsa vise u prosjeku. 

pa ono, ti imas bolji gpu(gtx960), on pak cpu(drasticno bolji ipc)! a u videu koliko vidim imas samo 4gb rama, tona pokrenutih exe. fajlova! taj i7 ako je na stocku od 2,6ghz ti je katastrofa! kad sve zbrojis ako je ovak, nis cudno!lp

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
httpsmaniac kaže...

pa ono, ti imas bolji gpu(gtx960), on pak cpu(drasticno bolji ipc)! a u videu koliko vidim imas samo 4gb rama, tona pokrenutih exe. fajlova! taj i7 ako je na stocku od 2,6ghz ti je katastrofa! kad sve zbrojis ako je ovak, nis cudno!lp

Budem dodao jos 4GB RAMa za par sedmica.

Iako imam samo 4GB RAMa nije sve iskoristeno cak i pri najvecem loadu, ipak je browser igra. 

Ovaj i7 na stock je bolji u GTA V nego navedeni i5, ali to uopste nije bitno jer ne moze browser da predstavlja ikakav izazov ovom CPU bez obzira na IPC. 

Isti problem kao i ja su imali i neki sa  i5 4690k i i7 4770k tako da teza o IPC i malo RAMa ne drzi vodu ovdje. 

Nazalost na stock cooleru sam a i nemam bas neko pouzdano napajanje pa ne smijem dizati takt procesora a i nemam potrebe ako cemo iskreno, barem ne trenutno. 

10 godina
odjavljen
httpsmaniac kaže...

Gdje si vidio da je i7 920 u gta 5 jaci od i5 4460 ?  I5 4460 stock na stock jaci od 2500k.

Tesko da i7 920 stock moze biti jaci od 4460.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2016 9:25 (Glavas_ZG).
13 godina
protjeran
Naravno da je ovaj i5 jaci, ima za 50% jace jezgre cak i vislji takt! Koja to browser igra koristi 8 jezgri...a kod tebe su to uzasno slabe jezgre, 6g star cpu! Pokreni nesto zahtjevnije, heaven, 3dmark cisto da vidis dali je cpu i gpu na 100% svojih perfomansi!
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

CPU je ionako nebitan za gejming...

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Napiši to na ovoj temi pa riskiraš da će ti netko pozvati hitnu pomoć 

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=171

Raspravljamo i kolega napiše nešto za i7920 star 6-7 godina...i kad malo pogledaš u npr. GTA i nema neke drastične razliku u odnosu na i7 6700 

16 godina
odjavljen
XXX kaže...
Tonči kaže...

Napiši to na ovoj temi pa riskiraš da će ti netko pozvati hitnu pomoć 

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=171

Raspravljamo i kolega napiše nešto za i7920 star 6-7 godina...i kad malo pogledaš u npr. GTA i nema neke drastične razliku u odnosu na i7 6700 

Ima tu i tamo poneka igra gdje je korisno, ali...

10 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Tko još uopće danas igra igrice, koliko poruka imaju teme o hardwareu za igre a koliko poruka imaju dotične teme o igrma 

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Tko još uopće danas igra igrice, koliko poruka imaju teme o hardwareu za igre a koliko poruka imaju dotične teme o igrma 

Cinjenica je da vecinom igre prodaju hardware...

17 godina

slazem se ...ja igram kad stignem

13 godina
protjeran
Kod mene ne prode dan da nekog virtualno ne roknem:), nekad na tisuce ovisi o igri:)lp
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice